X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka będzie :)

Zuzulka88, Ejrene, aisa, kijanka_88, Maka, jusella, eve90, Smile, Wiola90, martynka870, September, stokrotka2013, _analiza, Agaax, mamuśka1, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, mam pytanie do was .. jaki śluz świadczy o infekcji jaki wy macie teraz w ciąży bo ja mam biały i sama niewiem

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Dziewczynka będzie :)

Baby są fajne :D Będziemy robić kucyczki, ubierać spódniczki... a co poszalejesz z chopakiem? :D

Zuzulka88, aisa, Agaax lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Patutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:
    Hejka, mam pytanie do was .. jaki śluz świadczy o infekcji jaki wy macie teraz w ciąży bo ja mam biały i sama niewiem
    Tana, podobno to nie kolor śluzu świadczy o infekcji, a jego ilość i zabarwienie 'sromu'

Ja jak miałam infekcję to miałam kolor taki jak przez całą ciążę.
    Tyle, że było go dużo więcej, co sama zauważyłam, a później lekarz, no i mówił że zaczerwienione wszystko na dole :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 11:15

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Dalile Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:

Mi lekarz mówił, że o infekcji to żółty (poddchodzący pod żółty) i pachnący

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 11:14

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Miałam wczoraj leniwy dzień, prawie cały w łóżku ;) A mimo tego dziś rano twarda macica :/ Dobrze, że popołudniu wizyta, będę musiała zapytać gine czy wszystko jest w porządku

aisa lubi tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, gratulacje :D

Tana, ja mam biały gęstawy czasem rozciągliwy, jak płodny.

Zuzulka, na pewno wszystko ok, macica sobie trenuje od czasu do czasu ;) Ale niech lekarz ogarnie, sprawdzi co trzeba i będziesz spokojniejsza :)

W tabelce lepiej zrobić listę wyprawkową od początku a nie wrzucać swoje. Obgadamy np proszki do prania to wrzuci jedna z Was te polecane. Ja dodaje do tego co jest wpisane proszek Lovela - bo go nie ma na liście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 11:33

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Kama, gratulacje :D

Tana, ja mam biały gęstawy czasem rozciągliwy, jak płodny.

Zuzulka, na pewno wszystko ok, macica sobie trenuje od czasu do czasu ;) Ale niech lekarz ogarnie, sprawdzi co trzeba i będziesz spokojniejsza :)

W tabelce lepiej zrobić listę wyprawkową od początku a nie wrzucać swoje. Obgadamy np proszki do prania to wrzuci jedna z Was te polecane. Ja dodaje do tego co wpisała Telashe proszek Lovela - bo go nie ma na liście.

Zrobimy zrobimy :) Dlatego jest jeszcze puste :) a to z boku to poglądowo od innej mamy mam listę to na razie wrzuciłam, i link do zdjęć Telashe z tamtej książki.

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Zrobimy zrobimy :) Dlatego jest jeszcze puste :) a to z boku to poglądowo od innej mamy mam listę to na razie wrzuciłam, i link do zdjęć Telashe z tamtej książki.
    A czaję, czaję :D W ten sposób to fajniej wyjdzie :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj prawie zawału dostałam dziewczyny. Byliśmy na imprezie, poszłam do WC i patrze a na wkładce 0,5 cm plamka krwi. Od razu zwinelismy do domu po luteine i sprawdzić serduszko. Aplikator czysty, serduszko biło. I chyba podczas golenia musiałam się zaciac, ale strachu sobie narobilam...
    A co to śluzu u mnie jasno żółty, bezwonny. Ale w czwartek poproszę o posiew.

ckaik0s3070dl07t.png
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama niewiem ja mam dużo białego i nie pachnie brzydko boziu skomplikowane to :p dziewczynki lipiec się zbliża u mnie w krakowie robi się ładna pogoda ta druga połówka nam zleci jak z procy . Będę mama ale ciekawe uczucie doczekać się nie mogę :) mam nadzieję że będę mieć dużo cierpliwości

MirelS, aisa, Maka, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka powodzenia na połówkowym :)

Kama gratuluję córeczki :) Mam nadzieje, że u mnie też się potwierdzi bo mam już kilka różowych rzeczy, nie mogłam się powstrzymać :)

Ejrene świetny pomysł z tą tabelką.

Maka na pewno wszystko jest dobrze, ale współczuję strachu.

Ja dziś ledwo żyję :( zgrzeszyłam nawet małą kawą, od początku ciąży nie piłam, ale dzisiaj ta pogoda to jakaś masakra :/

majeczka87, aisa, Ejrene, Maka, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja wróciłam właśnie z badań krwi, po drodze nakupiłam kilka bodziaków, chyba wpadłam w trans z tymi ubrankami :D

Super pomysł z tymi listami!

Kama gratuluję dziewczynki ;)

Ja mam śluz biały albo lekko żółtawy, miewam go dużo przez nadżerkę niestety.

Maka ale sobie narobiłaś strachu ! mi się często zdarza zaciąć na nogach, ale TAM trzeba bardzo uważać ;)

Coś mnie gardło dziś pobolewa i w dodatku dzidzia daje mocno popalić, już nawet w nocy mi ciężko usnąć takie kopniaki i fikołki czuję... piłkarz będzie czy jak ? :D

Ejrene, aisa, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama super;) dziewczynka to super sprawa;D

ja mimo pogody tej jestem meeega optymistka dzis;D łapać ode mnie dobry nastrój! ;)

dziękuję Wiolu ;*

biały śluz to normlana sprawa w ciązy. można powiedziec lekarzowi ale to jeden przeciez z pierwszych objawow ciazowych;) tak moze byc i juz

aisa lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczyny :)

Ja leze i juz nie moge... Smile teraz mi pezeszlo na zatoki... I czuje sie totalnie zatkana. Ale posluchalam Waszych rad sciagnelam sobie aplikacje moje wypieki dzisiaj beda mufinki czekoladowe z malinami ( jest promocja w lidlu) i albo nalesniki ze szpinakiem albo pizza jeszcze nie wiem...

Musze wyjsc na chwile na zakupy ale moze mi to dobrze zrobi...

Kama gratuluje coreczki :)
    Pomysl z tabelka popieram :):)

Wiola cos slodkiego do tej kawki i bedzie super :)

Ejrene, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na Podkarpaciu czuć dziś wiosnę, piękne słoneczko świeci :)

aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama gratuluję dziewczynki:)jednak chłopaki póki co biorą górę:)

u mnie dzisiaj strasznie wieje...

ejrene tabelka dobry pomysł, żaden link się nie zgubi:)

kijanka_88 i jaki masz pomysł na te zatoki?mi po inhalacjach nawet nie chce spłynąć, chociaż juz jestem mniej przytkana ale czoło czuję jakby bolało

Ejrene, aisa lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    na Podkarpaciu czuć dziś wiosnę, piękne słoneczko świeci :)
    Zazdroszczę pogody, u nas leje od rana i na słońce chyba nie ma co dzisiaj liczyć.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale ten czas leci ! widzę,że na Majóweczkach już się pierwsze dziecię rodzi !
    u nas wczoraj było paskudnie i się słodyczami pocieszałam :D byle do wiosny, jak jest pogoda to się inaczej człowiek czuje :)

jusella lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka nie używaj aplikatora do luteiny w ciąży. Dobrze że to nic złego.

Wiola90 jaka na pewno nie zaszkodzi, ja też czasem pije ale z mlekiem bo bez mi w ciąży nie wchodzi :)

U mnie szaro, buro ale ciepło na dworze, wiatr tylko wieje.

MirelS o to szybko się majóweczka rozpakowała nasze niech siedzą grzecznie najlepiej do 38tc :)

MirelS, Maka, Wiola90 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ