X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka będzie :)

Zuzulka88, Ejrene, aisa, kijanka_88, Maka, jusella, eve90, Smile, Wiola90, martynka870, September, stokrotka2013, _analiza, Agaax, mamuśka1, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, mam pytanie do was .. jaki śluz świadczy o infekcji jaki wy macie teraz w ciąży bo ja mam biały i sama niewiem

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Dziewczynka będzie :)

Baby są fajne :D Będziemy robić kucyczki, ubierać spódniczki... a co poszalejesz z chopakiem? :D

Zuzulka88, aisa, Agaax lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Patutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:
    Hejka, mam pytanie do was .. jaki śluz świadczy o infekcji jaki wy macie teraz w ciąży bo ja mam biały i sama niewiem
    Tana, podobno to nie kolor śluzu świadczy o infekcji, a jego ilość i zabarwienie 'sromu'

Ja jak miałam infekcję to miałam kolor taki jak przez całą ciążę.
    Tyle, że było go dużo więcej, co sama zauważyłam, a później lekarz, no i mówił że zaczerwienione wszystko na dole :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 11:15

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Dalile Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:

Mi lekarz mówił, że o infekcji to żółty (poddchodzący pod żółty) i pachnący

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 11:14

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Miałam wczoraj leniwy dzień, prawie cały w łóżku ;) A mimo tego dziś rano twarda macica :/ Dobrze, że popołudniu wizyta, będę musiała zapytać gine czy wszystko jest w porządku

aisa lubi tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, gratulacje :D

Tana, ja mam biały gęstawy czasem rozciągliwy, jak płodny.

Zuzulka, na pewno wszystko ok, macica sobie trenuje od czasu do czasu ;) Ale niech lekarz ogarnie, sprawdzi co trzeba i będziesz spokojniejsza :)

W tabelce lepiej zrobić listę wyprawkową od początku a nie wrzucać swoje. Obgadamy np proszki do prania to wrzuci jedna z Was te polecane. Ja dodaje do tego co jest wpisane proszek Lovela - bo go nie ma na liście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 11:33

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Kama, gratulacje :D

Tana, ja mam biały gęstawy czasem rozciągliwy, jak płodny.

Zuzulka, na pewno wszystko ok, macica sobie trenuje od czasu do czasu ;) Ale niech lekarz ogarnie, sprawdzi co trzeba i będziesz spokojniejsza :)

W tabelce lepiej zrobić listę wyprawkową od początku a nie wrzucać swoje. Obgadamy np proszki do prania to wrzuci jedna z Was te polecane. Ja dodaje do tego co wpisała Telashe proszek Lovela - bo go nie ma na liście.

Zrobimy zrobimy :) Dlatego jest jeszcze puste :) a to z boku to poglądowo od innej mamy mam listę to na razie wrzuciłam, i link do zdjęć Telashe z tamtej książki.

aisa lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Zrobimy zrobimy :) Dlatego jest jeszcze puste :) a to z boku to poglądowo od innej mamy mam listę to na razie wrzuciłam, i link do zdjęć Telashe z tamtej książki.
    A czaję, czaję :D W ten sposób to fajniej wyjdzie :)

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj prawie zawału dostałam dziewczyny. Byliśmy na imprezie, poszłam do WC i patrze a na wkładce 0,5 cm plamka krwi. Od razu zwinelismy do domu po luteine i sprawdzić serduszko. Aplikator czysty, serduszko biło. I chyba podczas golenia musiałam się zaciac, ale strachu sobie narobilam...
    A co to śluzu u mnie jasno żółty, bezwonny. Ale w czwartek poproszę o posiew.

ckaik0s3070dl07t.png
  • tana Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama niewiem ja mam dużo białego i nie pachnie brzydko boziu skomplikowane to :p dziewczynki lipiec się zbliża u mnie w krakowie robi się ładna pogoda ta druga połówka nam zleci jak z procy . Będę mama ale ciekawe uczucie doczekać się nie mogę :) mam nadzieję że będę mieć dużo cierpliwości

MirelS, aisa, Maka, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3jgxgov39o6mq8eb.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka powodzenia na połówkowym :)

Kama gratuluję córeczki :) Mam nadzieje, że u mnie też się potwierdzi bo mam już kilka różowych rzeczy, nie mogłam się powstrzymać :)

Ejrene świetny pomysł z tą tabelką.

Maka na pewno wszystko jest dobrze, ale współczuję strachu.

Ja dziś ledwo żyję :( zgrzeszyłam nawet małą kawą, od początku ciąży nie piłam, ale dzisiaj ta pogoda to jakaś masakra :/

majeczka87, aisa, Ejrene, Maka, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja wróciłam właśnie z badań krwi, po drodze nakupiłam kilka bodziaków, chyba wpadłam w trans z tymi ubrankami :D

Super pomysł z tymi listami!

Kama gratuluję dziewczynki ;)

Ja mam śluz biały albo lekko żółtawy, miewam go dużo przez nadżerkę niestety.

Maka ale sobie narobiłaś strachu ! mi się często zdarza zaciąć na nogach, ale TAM trzeba bardzo uważać ;)

Coś mnie gardło dziś pobolewa i w dodatku dzidzia daje mocno popalić, już nawet w nocy mi ciężko usnąć takie kopniaki i fikołki czuję... piłkarz będzie czy jak ? :D

Ejrene, aisa, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama super;) dziewczynka to super sprawa;D

ja mimo pogody tej jestem meeega optymistka dzis;D łapać ode mnie dobry nastrój! ;)

dziękuję Wiolu ;*

biały śluz to normlana sprawa w ciązy. można powiedziec lekarzowi ale to jeden przeciez z pierwszych objawow ciazowych;) tak moze byc i juz

aisa lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczyny :)

Ja leze i juz nie moge... Smile teraz mi pezeszlo na zatoki... I czuje sie totalnie zatkana. Ale posluchalam Waszych rad sciagnelam sobie aplikacje moje wypieki dzisiaj beda mufinki czekoladowe z malinami ( jest promocja w lidlu) i albo nalesniki ze szpinakiem albo pizza jeszcze nie wiem...

Musze wyjsc na chwile na zakupy ale moze mi to dobrze zrobi...

Kama gratuluje coreczki :)
    Pomysl z tabelka popieram :):)

Wiola cos slodkiego do tej kawki i bedzie super :)

Ejrene, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na Podkarpaciu czuć dziś wiosnę, piękne słoneczko świeci :)

aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Smile Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama gratuluję dziewczynki:)jednak chłopaki póki co biorą górę:)

u mnie dzisiaj strasznie wieje...

ejrene tabelka dobry pomysł, żaden link się nie zgubi:)

kijanka_88 i jaki masz pomysł na te zatoki?mi po inhalacjach nawet nie chce spłynąć, chociaż juz jestem mniej przytkana ale czoło czuję jakby bolało

Ejrene, aisa lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Wiola90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    na Podkarpaciu czuć dziś wiosnę, piękne słoneczko świeci :)
    Zazdroszczę pogody, u nas leje od rana i na słońce chyba nie ma co dzisiaj liczyć.

f2wldf9hjwsqwdpy.png

6.06.2015 Aniołek (8tc)
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale ten czas leci ! widzę,że na Majóweczkach już się pierwsze dziecię rodzi !
    u nas wczoraj było paskudnie i się słodyczami pocieszałam :D byle do wiosny, jak jest pogoda to się inaczej człowiek czuje :)

jusella lubi tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka nie używaj aplikatora do luteiny w ciąży. Dobrze że to nic złego.

Wiola90 jaka na pewno nie zaszkodzi, ja też czasem pije ale z mlekiem bo bez mi w ciąży nie wchodzi :)

U mnie szaro, buro ale ciepło na dworze, wiatr tylko wieje.

MirelS o to szybko się majóweczka rozpakowała nasze niech siedzą grzecznie najlepiej do 38tc :)

MirelS, Maka, Wiola90 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ