Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem zachwycona pomysłem list
Rodzimy w podobnych terminach, a jest różnica między wyprawką na lato a tą na zimę
Super!!
Ja się dziś lepiej czuję w kwestii przeziębienia. A w kwestii rozstępów, to się zapisze na zabieg do kosmetyczkiaisa, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ejrene ma racje - Maka.. u mnie od razu lekarka powiedziala: zadnych aplikatorow bo rany porobisz i bedziesz sie bala o malca. Tylko palcem, tylko i wyłącznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:22
Ejrene lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Smile wrote:kama gratuluję dziewczynki:)jednak chłopaki póki co biorą górę
u mnie dzisiaj strasznie wieje...
ejrene tabelka dobry pomysł, żaden link się nie zgubi:)
kijanka_88 i jaki masz pomysł na te zatoki?mi po inhalacjach nawet nie chce spłynąć, chociaż juz jestem mniej przytkana ale czoło czuję jakby bolało
Na poczatku sól fizjologiczna, a potem krople do nosa.. tylko nie patrz na mnie bo ja mam dość lużny stosunek to ciąży jem wszytsko itp. Krople chce tylko raz zobaczyc czy cos dadzą aby poprawic transport wydzielny
Kijanka
-
rozumiem skarbie jednak lekarz mowila ze mimo ze plycej palcem to ile ma sie wchlonac to sie wchlonie
grunt zeby potem polezec sobie troszke i po aplikacji nie wspolzyc ani nie leciec na toalete od razu
oj w szyjce to kłuć nie mam.. czasem takie parcie ale nie kłociaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:36
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Maka, Ty spryciulo
Ale sobie strachu narobiłaś
Następnym razem będziesz super uważać przy goleniu tamtych okolic
Ja miewam kłucia w szyjce, w poprzedniej ciąży też miewałam.
Wiola, ja codziennie pije inkę z dodatkiem kawy. Moje ciśnienie nie przekraca 100/70, pogoda paskudna to spokojnie z rana można się napić.
Kijanka, Smile - zdrówka!
Majóweczka się rozpakowuje, ale Ona miała termin na połowę kwietnia. Do tego trzecia ciąża. Drugi poród miesiąc wcześniej. Miała już wtedy problemy z szyjką i ta ciąża była trochę za szybko po tamtej. Stąd organizm nie ogarnął. Nasze dzieciaczki będą grzeczniej siedziały i czekały na swoją poręjusella, Smile, Wiola90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:) U mnie niestety cały dzień pada deszcz. Dzisiaj tylko wyszłam i zrobiłam podstawowe badanie krwi i moczu, bo za tydzień wizyta. Będę musiała zapytać o długość szyjki, bo nadal mam te twardnienia macicy. Do tego od niedzieli doszły kłucia w podbrzuszu i bóle jak na miesiączkę.
Czy ma któraś z Was problemy z żołądkiem? Mnie ostatnio bardzo często boli. Jak napiję się mięty to po jakimś czasie przechodzi.
Smile i kijanka_88 na zatoki w pierwszej ciąży lekarz przepisał mi Sinupret. Wtedy mi pomógł. Teraz jak miałam ostatnio problem z zatokami na szczęście pomogły mi inhalacje solą fizjologiczną.
Majeczka87 powodzenia na wizycie:)
Aisa widzę, że masz synka w podobnym wieku. Grzeczny jest? Mój jest pół roczku starszy, ale ostatnio tak się buntuje,łobuzuje, że nawet nie mam czasu wejść tutaj na forum i dokładnie przeczytać posty, nie wspomnę o odpisywaniu. Tylko siądę przy komputerze robi mi na złość, jak przy innych wielu czynnościach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 14:22
-
Ha, wiecie co mi najbardziej pomogło?wyjście z domu, od razu mi się
lepiej oddychało i trochę z zatok spłynęło.
Ona2012 ja chciałam wziąć sinupret ale jedni piszą, że można a inni że absolutnie więc póki co nie brałam.
Kijanka_88 ja psikam wodą morską nos i robię inhalacje z soli fizjologicznej.
Jutro jak przestanie tak wiać to idę po prostu na spacer.Ejrene, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dla zainteresowanych: dziś po 2 tyg od amnio przez tel usłyszałam "kariotyp prawidłowy meski" łzy szczęścia same leciały.
Ejrene plis o dopisanie Marcelka. W sumie to już wiemy o tym, że będzie chłopiec od prawie miesiąca ale nie chciałam zapeszac, z reszta jak ze wszystkim...
I nawet dziś zakupiłam kurteczke i rurki w Tesco bo śmieszne pieniądze kosztowaływ sumie dopiero na jesien/zima ale co tam!
Tak jak wspomnialam, ze po pozytywnych wynikach zaczne swirowac haha bo będziemy rodzic w końcu w środku lata i teraz nie wiem czy kupować więcej bodziakow z krótkim czy długim rękawkiem, czy pajacyk do spania ze stopkami czy bez. Ale masakra. Musze szybko się dokształcicMaka, jusella, nowa!, Smile, eve90, Ejrene, MirelS, aisa, Milcia, Wiola90, September, _analiza, stokrotka2013, mamuśka1, kot_bury, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
Witam, witam.
Dzisiaj byłam na usg połowkowym i pokazała nam się mała dziewczynkaTeraz tylko ciężki wybór z imieniem.
Nie mogłam się powstrzymać i 3 ciuszki już zakupioneSmile, nowa!, eve90, Ejrene, MirelS, aisa, Wiola90, September, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
MirelS wrote:ciekawy artykuł
http://tatapad.pl/sprzet/ochraniacze-do-lozka-sa-niebezpieczne-wyjmij-je-z-kolyski-asap/
No potwierdzam, to fajnie wygląda ale ja już z myśli zakupu tego gadżetu zrezygnowałam.
Wiecie co?a pod czym/w czym te nasze maluchy będą spały w lipcu?tak się zastanawiam...jakieś śpiworki czy coś skoro kołderka dopiero od 1 roku?MirelS, aisa lubią tę wiadomość