X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zachwycona pomysłem list :D Rodzimy w podobnych terminach, a jest różnica między wyprawką na lato a tą na zimę :D

Super!!

Ja się dziś lepiej czuję w kwestii przeziębienia. A w kwestii rozstępów, to się zapisze na zabieg do kosmetyczki :D

aisa, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene ma racje - Maka.. u mnie od razu lekarka powiedziala: zadnych aplikatorow bo rany porobisz i bedziesz sie bala o malca. Tylko palcem, tylko i wyłącznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:22

Ejrene lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, Telashe wysłałam Wam zaproszenia do przyjaciółek bo potrzebuje wasze namiary aby udostępnić edytowanie tabelki ;)

atdc15nmjt4tk663.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene i majeczka87- nie używam, ale aplikator głębiej wchodzi a nie chciałam przeoczyć. Teraz już normalnie- palcem.

ckaik0s3070dl07t.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    kama gratuluję dziewczynki:)jednak chłopaki póki co biorą górę:)

u mnie dzisiaj strasznie wieje...

ejrene tabelka dobry pomysł, żaden link się nie zgubi:)

kijanka_88 i jaki masz pomysł na te zatoki?mi po inhalacjach nawet nie chce spłynąć, chociaż juz jestem mniej przytkana ale czoło czuję jakby bolało

Na poczatku sól fizjologiczna, a potem krople do nosa.. tylko nie patrz na mnie bo ja mam dość lużny stosunek to ciąży jem wszytsko itp. Krople chce tylko raz zobaczyc czy cos dadzą aby poprawic transport wydzielny

Kijanka
  • Maka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie czasem takie klucia w szyjce? Macicy?

ckaik0s3070dl07t.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem skarbie jednak lekarz mowila ze mimo ze plycej palcem to ile ma sie wchlonac to sie wchlonie ;) grunt zeby potem polezec sobie troszke i po aplikacji nie wspolzyc ani nie leciec na toalete od razu

oj w szyjce to kłuć nie mam.. czasem takie parcie ale nie kłocia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:36

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Maka nie używaj aplikatora do luteiny w ciąży. Dobrze że to nic złego.

Ja się tak załatwiłam. Byłam pewna, że to poronienie, a to najprawdopodobniej od aplikatora. Szkoda stresu. Na palec i jak tampon :)

Ejrene lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju piszecie tak dużo, że nie zdążam odpisywać

• MirelS Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Macie czasem takie klucia w szyjce? Macicy?

ja czasami mam takie kłucia,nie wiem od czego to..

• aisa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka, Ty spryciulo :P Ale sobie strachu narobiłaś 8) Następnym razem będziesz super uważać przy goleniu tamtych okolic ;)
    Ja miewam kłucia w szyjce, w poprzedniej ciąży też miewałam.

Wiola, ja codziennie pije inkę z dodatkiem kawy. Moje ciśnienie nie przekraca 100/70, pogoda paskudna to spokojnie z rana można się napić.

Kijanka, Smile - zdrówka!

Majóweczka się rozpakowuje, ale Ona miała termin na połowę kwietnia. Do tego trzecia ciąża. Drugi poród miesiąc wcześniej. Miała już wtedy problemy z szyjką i ta ciąża była trochę za szybko po tamtej. Stąd organizm nie ogarnął. Nasze dzieciaczki będą grzeczniej siedziały i czekały na swoją porę :D

jusella, Smile, Wiola90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawy artykuł
    http://tatapad.pl/sprzet/ochraniacze-do-lozka-sa-niebezpieczne-wyjmij-je-z-kolyski-asap/

Ejrene, aisa lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

Zaraz was nadrobie jak usiądę przed kompem :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) U mnie niestety cały dzień pada deszcz. Dzisiaj tylko wyszłam i zrobiłam podstawowe badanie krwi i moczu, bo za tydzień wizyta. Będę musiała zapytać o długość szyjki, bo nadal mam te twardnienia macicy. Do tego od niedzieli doszły kłucia w podbrzuszu i bóle jak na miesiączkę.
    Czy ma któraś z Was problemy z żołądkiem? Mnie ostatnio bardzo często boli. Jak napiję się mięty to po jakimś czasie przechodzi.

Smile i kijanka_88 na zatoki w pierwszej ciąży lekarz przepisał mi Sinupret. Wtedy mi pomógł. Teraz jak miałam ostatnio problem z zatokami na szczęście pomogły mi inhalacje solą fizjologiczną.

Majeczka87 powodzenia na wizycie:)

Aisa widzę, że masz synka w podobnym wieku. Grzeczny jest? Mój jest pół roczku starszy, ale ostatnio tak się buntuje,łobuzuje, że nawet nie mam czasu wejść tutaj na forum i dokładnie przeczytać posty, nie wspomnę o odpisywaniu. Tylko siądę przy komputerze robi mi na złość, jak przy innych wielu czynnościach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 14:22

atdc3e5erjm386my.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nigdy nie używałam aplikatora, bo wiem że mogłabym podraznic. Tylko po tym niby plamieniu użyłam żeby zobaczyć bo na białym aplikatorze widać dokładnie ;-)

ckaik0s3070dl07t.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, wiecie co mi najbardziej pomogło?wyjście z domu, od razu mi się
    lepiej oddychało i trochę z zatok spłynęło.

Ona2012 ja chciałam wziąć sinupret ale jedni piszą, że można a inni że absolutnie więc póki co nie brałam.

Kijanka_88 ja psikam wodą morską nos i robię inhalacje z soli fizjologicznej.

Jutro jak przestanie tak wiać to idę po prostu na spacer.

Ejrene, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Dunda Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla zainteresowanych: dziś po 2 tyg od amnio przez tel usłyszałam "kariotyp prawidłowy meski" łzy szczęścia same leciały.

Ejrene plis o dopisanie Marcelka. W sumie to już wiemy o tym, że będzie chłopiec od prawie miesiąca ale nie chciałam zapeszac, z reszta jak ze wszystkim...

I nawet dziś zakupiłam kurteczke i rurki w Tesco bo śmieszne pieniądze kosztowały :D w sumie dopiero na jesien/zima ale co tam!

Tak jak wspomnialam, ze po pozytywnych wynikach zaczne swirowac haha bo będziemy rodzic w końcu w środku lata i teraz nie wiem czy kupować więcej bodziakow z krótkim czy długim rękawkiem, czy pajacyk do spania ze stopkami czy bez. Ale masakra. Musze szybko się dokształcic ;)

Maka, jusella, nowa!, Smile, eve90, Ejrene, MirelS, aisa, Milcia, Wiola90, September, _analiza, stokrotka2013, mamuśka1, kot_bury, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, witam.
    Dzisiaj byłam na usg połowkowym i pokazała nam się mała dziewczynka :) Teraz tylko ciężki wybór z imieniem.
    Nie mogłam się powstrzymać i 3 ciuszki już zakupione ;)

Smile, nowa!, eve90, Ejrene, MirelS, aisa, Wiola90, September, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    ciekawy artykuł
    http://tatapad.pl/sprzet/ochraniacze-do-lozka-sa-niebezpieczne-wyjmij-je-z-kolyski-asap/

No potwierdzam, to fajnie wygląda ale ja już z myśli zakupu tego gadżetu zrezygnowałam.
    Wiecie co?a pod czym/w czym te nasze maluchy będą spały w lipcu?tak się zastanawiam...jakieś śpiworki czy coś skoro kołderka dopiero od 1 roku?

MirelS, aisa lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile śpioszki + rożek wystarczy chyba ,co?

Maka lubi tę wiadomość

e96b0e4df0.png
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ