Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Smile wrote:wlałam sobie do soli fizjologicznej 2 kropelki olejku olbas, tam są róże oleki, m.in eukaliptusowy.Już tak nie mówię przez nos ale aż się boje jutra jak tu z dnia na dzień to gorzej zatkana jestem.
Smile lubi tę wiadomość
-
jusella wrote:Ale paskudna pogoda... gdyby nie to, że obiad muszę zrobić to nie wychodziłabym z łóżka. Postałam chwilkę przy garach i kręgosłup mnie boli
.
Dziewczynki nie wiecie, co tam u Telashe? Pisała, że dłużej Jej nie będzie ale może do którejś się odezwała... A'propos Telshe - chyba to Ona kiedyś dawała linki do kryteriów wyboru szpitala, planu porodu itp - gdzieś mi je "wcięło" - któraś może zapisała?
Hej dziewczynyodpoczywałam, nie miałam nawet czasu nadrabiać. Wyszły nie małe spięcia z teściową, spięcia na pionie (elektryka) dużo się działo.
Dzwoniła do mnie pielęgniarka przełożona z prośbą o nie zgłaszanie sprawy "a bo wiesz, ona jest młoda, nowa.. karierę jej złamiesz" Kadrowiec uznał że to konflikt interesów bo pracownicy występują przeciw sobie, więc przypomniałam mu że ja już ponad rok tam nie pracujęSprawa się toczy już własnym torem.
Jusella, cd wyboru szpitala tam nie znajdziesz, ale wrzucę jutro wieczorem
Wrzucałam linkhttps://picasaweb.google.com/112434118228377050741/ChecklistyDlaDziecka?authuser=0&feat=directlink
postaram się być bardziej aktywna terazpół królestwa za coś antyhistaminowego....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 23:24
jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Dziewczyny żeby nie ginęły nam między postami różne linki i polecane strony/artykuły zrobiłam tabelkę gdzie będziemy zapisywać.
Na razie tylko ja mogę ją edytować więc dajcie znać co chcecie żeby dopisać. Wydaje mi się że lepiej jak będą ją aktualizowały dwie, trzy osoby myślę że nie mam sensu żeby każdy mógł ją edytować, bo będą to mogły robić również osoby nie z lipca i wiem że na innym wątku ktoś na złość im taką usunął a szkoda by było. Poniżej link
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Eb5CmeHeb60M9X8GY9dYseKfZEIA-2i__KPWDnvkf8s/edit?usp=sharing
Edit: Link tez wkleiłam pod naszą listą lipcówek na stronie 22 w pierwszym moim wpisie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 08:43
Telashe, aisa, majeczka87, eve90, Wiola90, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Mocno sensowny pomysł. Proponuję ją podzielić na sekcje: tutoriale, sklepy, listy, dbanie o siebie w ciąży, dbanie o malucha, domowe sposoby leczenia. Macie jeszcze jakiś pomysł? myślę że nie warto żeby zrobił się na niej bałagan
chyba chodzi o ułatwienie szukania
ja tutaj wrzucam pomysły do zrobienia dla młodego: https://pl.pinterest.com/dariawypych/lipc%C3%B3wki-diy/
planuję jeszcze założenie tablicy ze "sprawdzonymi sposobami na..." z całego świata
edit: https://pl.pinterest.com/dariawypych/w-ci%C4%85%C5%BCy/ tablica już jestWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 08:56
_analiza, Ejrene, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Ejrene fajny pomysł
My za God śnie chcemy być w Damianie bo morfologie mam do zrobienia i dać siusiu
A z morfologii mam do zrobienia oprócz badania ogólnego to Ob, ALT, AST, bikirubina całkowita, kreatynina, CRP ilościowo, GGTP, sód, potas, i toxo. Chyba trochę probówek będzie
A zaraz potem USG
Moje małe chyba jest głodne bo już wariujeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 08:49
-
Ejrene, myślę, że można spokojnie uzupełnić zakładkę o wózkach. Chyba sporo dziewczyn już ma.
Mnie też możesz tam dopisać. Mamy BabyDesign, Model Lupo Comfort.
Czemu ten: prosty i wygodny w obsłudze, ma składaną gondolę, firma sprawdzona.
Fotelik: Maxi Cosi CabrioFix/Pebble - jeszcze nie zakupiliśmy, ale na epwno jeden z tych dwóch.
I witam się z wszystkimi w 9 tygodniu. W piątek mamy wizytę i bardzo się niecierpliwię, żeby poznać ostatecznie płeć.
Ejrene, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dzis babeczki wychodze z domu mimo tej pogody
ugotuje pomidorówke i lece do usg polowkowe i potem wieczorem mam kino kobiet "moje córki kobiet" z koleżankami
potrzeba troche relaksu a co;)
Mam nadzieje ze lekarz pozwoli powtorzyc wynik moczu i ze względu na te bakterie nie wsaDZI mi od razu antybiotyku......
Dziewczyny w Cerfeurze fajne ubranka sa dla dzieci, reczniki bardzo szorstkie ale i chusteczki i kosmetyki dzieciece w dobrej cenie;) ja kupilam pajacyka w bialo zielone pasyaisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Dzień dobry!
Moge pomoc z lista i tak sie nudze na zwolnieniu.
Wczoraj zobaczylam rozstepy na cyckach... od spodu dlatego wczesniej nie zwrocilam uwagi.
Mam dola chociaz slubny wczoraj skutecznie udowodnil ze dla niego jestem sexy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 10:20
aisa, Telashe, majeczka87, jusella, Zuzulka88, Ejrene, Ana32 lubią tę wiadomość
-
Majeczka, połówkowe i kino wieczorem
Fajny dzień się zapowiada
Dalile, brawo mąż!!
Co do tabelki to myślę że jak będziemy wrzucać na forum jakiś link to jeśli chcemy żeby znalazło się to w tabelce to żeby wyraźnie to napisać. Bo czasem wrzuca się tylko coś żeby się pochwalić czy zapytać o zdanie i opinie. To tak żeby się milion linków tam nie zrobiłomajeczka87, Zuzulka88, Ejrene lubią tę wiadomość
-
aisa a jak
taka mam nadzieje
a Ti juz po polowkowym?
chyba go zagadne z ta szyjka czy napewno nie powienien jej zbadac bo oni razu nie sprawdzil czy od kaszlu sie nie skrocila
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
majeczka87 wrote:aisa a jak
taka mam nadzieje
a Ti juz po polowkowym?
chyba go zagadne z ta szyjka czy napewno nie powienien jej zbadac bo oni razu nie sprawdzil czy od kaszlu sie nie skrocila
Jak będziesz na wizycie to pewnie, że niech sprawdzi szyjke. Fajnie że popatrzysz dziś na dzieciątkoZuzulka88, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość