X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    wlałam sobie do soli fizjologicznej 2 kropelki olejku olbas, tam są róże oleki, m.in eukaliptusowy.Już tak nie mówię przez nos ale aż się boje jutra jak tu z dnia na dzień to gorzej zatkana jestem.
    Smile mnie uratowal amol, Smarowalam sobie skronie czolo klate i plecy naprawde super dziala polecam

Smile lubi tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Ale paskudna pogoda... gdyby nie to, że obiad muszę zrobić to nie wychodziłabym z łóżka. Postałam chwilkę przy garach i kręgosłup mnie boli :-(.

Dziewczynki nie wiecie, co tam u Telashe? Pisała, że dłużej Jej nie będzie ale może do którejś się odezwała... A'propos Telshe - chyba to Ona kiedyś dawała linki do kryteriów wyboru szpitala, planu porodu itp - gdzieś mi je "wcięło" - któraś może zapisała?

Hej dziewczyny :) odpoczywałam, nie miałam nawet czasu nadrabiać. Wyszły nie małe spięcia z teściową, spięcia na pionie (elektryka) dużo się działo.
    Dzwoniła do mnie pielęgniarka przełożona z prośbą o nie zgłaszanie sprawy "a bo wiesz, ona jest młoda, nowa.. karierę jej złamiesz" Kadrowiec uznał że to konflikt interesów bo pracownicy występują przeciw sobie, więc przypomniałam mu że ja już ponad rok tam nie pracuję ;) Sprawa się toczy już własnym torem.

Jusella, cd wyboru szpitala tam nie znajdziesz, ale wrzucę jutro wieczorem :)

Wrzucałam link :) https://picasaweb.google.com/112434118228377050741/ChecklistyDlaDziecka?authuser=0&feat=directlink

postaram się być bardziej aktywna teraz :) pół królestwa za coś antyhistaminowego....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 23:24

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziś mówię pierwdza ja i miłego dnia Wam życzę :)

kijanka_88, aisa, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja :)

Miłego dnia

aisa, jusella lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :) miłego dnia życzę

co do alergii znalazłam informację że spirulina pomaga, cóż będę testować i podrzucę opinię lekarza jak tylko jakiegoś dorwę.

aisa, jusella lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny żeby nie ginęły nam między postami różne linki i polecane strony/artykuły zrobiłam tabelkę gdzie będziemy zapisywać.

Na razie tylko ja mogę ją edytować więc dajcie znać co chcecie żeby dopisać. Wydaje mi się że lepiej jak będą ją aktualizowały dwie, trzy osoby myślę że nie mam sensu żeby każdy mógł ją edytować, bo będą to mogły robić również osoby nie z lipca i wiem że na innym wątku ktoś na złość im taką usunął a szkoda by było. Poniżej link

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Eb5CmeHeb60M9X8GY9dYseKfZEIA-2i__KPWDnvkf8s/edit?usp=sharing

Edit: Link tez wkleiłam pod naszą listą lipcówek na stronie 22 w pierwszym moim wpisie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 08:43

Telashe, aisa, majeczka87, eve90, Wiola90, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocno sensowny pomysł. Proponuję ją podzielić na sekcje: tutoriale, sklepy, listy, dbanie o siebie w ciąży, dbanie o malucha, domowe sposoby leczenia. Macie jeszcze jakiś pomysł? myślę że nie warto żeby zrobił się na niej bałagan :) chyba chodzi o ułatwienie szukania :)

ja tutaj wrzucam pomysły do zrobienia dla młodego: https://pl.pinterest.com/dariawypych/lipc%C3%B3wki-diy/

planuję jeszcze założenie tablicy ze "sprawdzonymi sposobami na..." z całego świata ;)

edit: https://pl.pinterest.com/dariawypych/w-ci%C4%85%C5%BCy/ tablica już jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 08:56

_analiza, Ejrene, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene fajny pomysł :)

My za God śnie chcemy być w Damianie bo morfologie mam do zrobienia i dać siusiu :)
    A z morfologii mam do zrobienia oprócz badania ogólnego to Ob, ALT, AST, bikirubina całkowita, kreatynina, CRP ilościowo, GGTP, sód, potas, i toxo. Chyba trochę probówek będzie :)

A zaraz potem USG :)

Moje małe chyba jest głodne bo już wariuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 08:49

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    A z morfologii mam do zrobienia oprócz badania ogólnego to Ob, ALT, AST, bikirubina całkowita, kreatynina, CRP ilościowo, GGTP, sód, potas, i toxo. Chyba trochę probówek będzie :)

obstawiam 3 :D

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene, myślę, że można spokojnie uzupełnić zakładkę o wózkach. Chyba sporo dziewczyn już ma.
    Mnie też możesz tam dopisać. Mamy BabyDesign, Model Lupo Comfort.
    Czemu ten: prosty i wygodny w obsłudze, ma składaną gondolę, firma sprawdzona.
    Fotelik: Maxi Cosi CabrioFix/Pebble - jeszcze nie zakupiliśmy, ale na epwno jeden z tych dwóch.

I witam się z wszystkimi w 9 tygodniu. W piątek mamy wizytę i bardzo się niecierpliwię, żeby poznać ostatecznie płeć.

Ejrene, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :)

Ejrene, super pomysł! Fajny podział, pewnie w praniu jeszcze więcej wyjdzie :)

Ejrene lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonjour! Ale u nas wiatrzycho! A ja właśnie wstałam - znaczy my- i małe już chyba głodne bo kopie, tak więc idę na śniadanko :-)

majeczka87, Patutka, aisa, jusella lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia_2209 dopisane :)

Telashe dużo fajnych pomysłów :) może masz ochotę mi pomóc i wziąć udział w uzupełnianiu / edytowaniu :) ?

atdc15nmjt4tk663.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis babeczki wychodze z domu mimo tej pogody ;) ugotuje pomidorówke i lece do usg polowkowe i potem wieczorem mam kino kobiet "moje córki kobiet" z koleżankami ;) potrzeba troche relaksu a co;)

Mam nadzieje ze lekarz pozwoli powtorzyc wynik moczu i ze względu na te bakterie nie wsaDZI mi od razu antybiotyku......

Dziewczyny w Cerfeurze fajne ubranka sa dla dzieci, reczniki bardzo szorstkie ale i chusteczki i kosmetyki dzieciece w dobrej cenie;) ja kupilam pajacyka w bialo zielone pasy

aisa, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Moge pomoc z lista i tak sie nudze na zwolnieniu.
    Wczoraj zobaczylam rozstepy na cyckach... od spodu dlatego wczesniej nie zwrocilam uwagi.
    Mam dola chociaz slubny wczoraj skutecznie udowodnil ze dla niego jestem sexy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 10:20

aisa, Telashe, majeczka87, jusella, Zuzulka88, Ejrene, Ana32 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    olcia_2209 dopisane :)

Telashe dużo fajnych pomysłów :) może masz ochotę mi pomóc i wziąć udział w uzupełnianiu / edytowaniu :) ?
    jasne :) i tak nie robię nic poza gipsowaniem i drutami ;)

Ejrene lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dailie i to jest najwazniejsze ;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, połówkowe i kino wieczorem :) Fajny dzień się zapowiada :D

Dalile, brawo mąż!! ;D

Co do tabelki to myślę że jak będziemy wrzucać na forum jakiś link to jeśli chcemy żeby znalazło się to w tabelce to żeby wyraźnie to napisać. Bo czasem wrzuca się tylko coś żeby się pochwalić czy zapytać o zdanie i opinie. To tak żeby się milion linków tam nie zrobiło ;)

majeczka87, Zuzulka88, Ejrene lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa a jak ;) taka mam nadzieje ;) a Ti juz po polowkowym?;) chyba go zagadne z ta szyjka czy napewno nie powienien jej zbadac bo oni razu nie sprawdzil czy od kaszlu sie nie skrocila

f2wlanlihx9vcryh.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    aisa a jak ;) taka mam nadzieje ;) a Ti juz po polowkowym?;) chyba go zagadne z ta szyjka czy napewno nie powienien jej zbadac bo oni razu nie sprawdzil czy od kaszlu sie nie skrocila
    Miałam je dokładnie 3 tyg temu. U moim robią między 17 a 19 tc. Wszystko ok, płeć nieznana, szyjki nikt tu nie bada.
    Jak będziesz na wizycie to pewnie, że niech sprawdzi szyjke. Fajnie że popatrzysz dziś na dzieciątko :D

Zuzulka88, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ