X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Smile Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Dla zainteresowanych: dziś po 2 tyg od amnio przez tel usłyszałam "kariotyp prawidłowy meski" łzy szczęścia same leciały.

Ejrene plis o dopisanie Marcelka. W sumie to już wiemy o tym, że będzie chłopiec od prawie miesiąca ale nie chciałam zapeszac, z reszta jak ze wszystkim...

I nawet dziś zakupiłam kurteczke i rurki w Tesco bo śmieszne pieniądze kosztowały :D w sumie dopiero na jesien/zima ale co tam!

Tak jak wspomnialam, ze po pozytywnych wynikach zaczne swirowac haha bo będziemy rodzic w końcu w środku lata i teraz nie wiem czy kupować więcej bodziakow z krótkim czy długim rękawkiem, czy pajacyk do spania ze stopkami czy bez. Ale masakra. Musze szybko się dokształcic ;)

Dunda!!!!!!!!!no świetnie, cieszę się bardzo chociaż ja i tak wiedziałam, że nie ma żadnej innej opcji niż to co usłyszałaś:)Teraz w pełni ciesz się ciążą!to rozkaz!!!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 14:40

aisa, jusella, Dunda, kot_bury lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    Smile śpioszki + rożek wystarczy chyba ,co?

No ja właśnie nie wiem:)zróbmy burze mózgów haha

martynka870, September lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    Witam, witam.
    Dzisiaj byłam na usg połowkowym i pokazała nam się mała dziewczynka :) Teraz tylko ciężki wybór z imieniem.
    Nie mogłam się powstrzymać i 3 ciuszki już zakupione ;)

Gratuluje Córeczki.

martynka870 lubi tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    No ja właśnie nie wiem:)zróbmy burze mózgów haha

Mi się też wydaje że starczy :-) No chyba że będzie taki ukrop jak w tym roku to myślę pajac i przykryć czymś cieniutkim..

ckaik0s3070dl07t.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!

Mnie dziś z samego rana urwanie chmury zbudzilo.. pogoda jest okropna, chce już wiosny, sloneczka, ciepłego powietrza.. ahh :)

Ona co do bólu żołądka ja również odczuwam bol czasem, czuje się jakby mnie wzdelo ale to jednak nie to, góra brzucha tak mi się wtedy napina.. Nie wiem co to

Dunda wspaniałe wiadomosci! :)

Majeczka udanej wizyty, ja wizytuje jutro i nie mogę się doczekać aż zobaczę moja kruszynke ale też się denerwuje tymi badaniami polowkowymi.. Mam również nadzieje ze jak Jusella zobaczę buziulke swojej dzidzi <3

aisa, Dunda lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    Dla zainteresowanych: dziś po 2 tyg od amnio przez tel usłyszałam "kariotyp prawidłowy meski" łzy szczęścia same leciały.

Ejrene plis o dopisanie Marcelka. W sumie to już wiemy o tym, że będzie chłopiec od prawie miesiąca ale nie chciałam zapeszac, z reszta jak ze wszystkim...

I nawet dziś zakupiłam kurteczke i rurki w Tesco bo śmieszne pieniądze kosztowały :D w sumie dopiero na jesien/zima ale co tam!

Tak jak wspomnialam, ze po pozytywnych wynikach zaczne swirowac haha bo będziemy rodzic w końcu w środku lata i teraz nie wiem czy kupować więcej bodziakow z krótkim czy długim rękawkiem, czy pajacyk do spania ze stopkami czy bez. Ale masakra. Musze szybko się dokształcic ;)

Dunda no gratuluje bardzo się cieszę bo czekałam na pozytywną wiadomość od Ciebie:-) i też będzie synuś aż mój mały się w brzuszku poruszył :-)

Dunda lubi tę wiadomość

• ona2012 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    No potwierdzam, to fajnie wygląda ale ja już z myśli zakupu tego gadżetu zrezygnowałam.
    Wiecie co?a pod czym/w czym te nasze maluchy będą spały w lipcu?tak się zastanawiam...jakieś śpiworki czy coś skoro kołderka dopiero od 1 roku?
    Na początek będzie dobry jakiś cienki kocyk, a w lipcu jak będzie gorąco to nawet pieluszka flanelowa.

Dunda super wiadomość!

Martynka870 gratuluję córeczki:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 14:52

Smile, Ejrene, aisa, Dunda, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tana wrote:
    Hejka, mam pytanie do was .. jaki śluz świadczy o infekcji jaki wy macie teraz w ciąży bo ja mam biały i sama niewiem

hejka teraz mam śluz koloru białego bo biorę luteinę ale zanim zaczęłam ją brać to miałam jasno żółty, bezwonny i myślałam że to infekcja ale robiłam posiew i wyniki ok więc taka moja natura. Dodatkowo mogę powiedzieć że w ciąży wytwarza się czasem więcej śluzu ale dla spokoju dobrze zrobić posiew. Mój nowy lekarz pierwsze co to zrobił mi posiew bo powiedział że trzeba wykluczyć wszystkie czynniki, które mogą zagrażać komplikacjami w ciązy.

Maka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:

Nie mogło być inaczej :) bardzo się cieszę :)

Dunda lubi tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zakupiliśmy spiworek,jeden taki ze rączki na wierzchu a drugi taki bardziej zapakowany i albo w tym spiworku albo właśnie jakąś pieluszka przykryjemy

Ejrene lubi tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    No potwierdzam, to fajnie wygląda ale ja już z myśli zakupu tego gadżetu zrezygnowałam.
    Wiecie co?a pod czym/w czym te nasze maluchy będą spały w lipcu?tak się zastanawiam...jakieś śpiworki czy coś skoro kołderka dopiero od 1 roku?

Fajnie że odkryłaś zbawcze działanie spaceru :) ja codziennie rano jak wstanę to mam zatkany nos, ale w dzień przechodzi.
    Moje dziecko w lecie będzie spało pod kocykiem, najpierw cieniutkim bambusowym, potem grubszym. Na jesień zimę rozważam śpiworek.

a śpioszki do spania wydaje mi się że z zakrytymi stupkami, a jak z odkrytymi to + skarpetki.
    A bodziaków to nie wiem niech się doświadczone mamy wypowiedzą, ale ja myślę że i z krótkim i z długim trzeba mieć po kilka szt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 15:03

aisa, eve90 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene wrote:
    Dziewczyny żeby nie ginęły nam między postami różne linki i polecane strony/artykuły zrobiłam tabelkę gdzie będziemy zapisywać.

Na razie tylko ja mogę ją edytować więc dajcie znać co chcecie żeby dopisać. Wydaje mi się że lepiej jak będą ją aktualizowały dwie, trzy osoby myślę że nie mam sensu żeby każdy mógł ją edytować, bo będą to mogły robić również osoby nie z lipca i wiem że na innym wątku ktoś na złość im taką usunął a szkoda by było. Poniżej link

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Eb5CmeHeb60M9X8GY9dYseKfZEIA-2i__KPWDnvkf8s/edit?usp=sharing

Edit: Link tez wkleiłam pod naszą listą lipcówek na stronie 22 w pierwszym moim wpisie.

Ejrene świetny pomysł z listą możecie dopisać mój wózeczek:
    BabyDesign Husky 2w1 -solidne wykonanie, dobre opinie, gondola z materiału, fajne gadżety, cena 1749 zł + w prezencie adaptery do fotelika- Askot Wrocław , do tego zamierzam dokupić fotelik maxicosi cabrio fix lub cybex.

Ejrene, kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tylko siądę przed kompem to lukne na tą tabelkę :)

Martynka gratuluję dziewczynki. :)

Smile u nas są śpioszki z zakrętem stopkami i będzie rożek :) Jeśli będzie gorąco to po prostu pod pieluchy flanelowa :)

Ciuszków już trochę mamy takich uniwersalnych :)

Po dzisiejszych wiadomościach że będziemy mieli Dziewczynkę mogę wyruszyć na zakupy konkretne :)

aisa, Maka, martynka870, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się trochę nadrobić :-)
    Dziewczyny bardzo wam współczuję tych chorób ja już przez to przeszłam to strasznie frustrujące i ta obawa ten kaszel i katar może zaszkodzić dziecku. Trzymajcie się cieplutko.
    Mój synek daje o sobie znać ale z różną częstotliwością w sobotę aż czasami zabolała i bardzo często dawał o sobie znać, wczoraj znowu był z niego leniuszek a dziś od jakiejś pół godziny co chwilę czuje jego delikatne ruchy.
    W środę czeka mnie wizyta i sprawdzenie szyjki macicy i będę wiedziała co dalej.
    Jakiś miesiąc może dwa miesiące temu zarejestrowałam się na stronie bebilon i dziś otrzymałam od nich album dla dzieciątka i aż łzy mi poleciały fajne rzeczy do uzupełnienia są.

aisa, eve90, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona2012 wrote:
    Aisa widzę, że masz synka w podobnym wieku. Grzeczny jest? Mój jest pół roczku starszy, ale ostatnio tak się buntuje,łobuzuje, że nawet nie mam czasu wejść tutaj na forum i dokładnie przeczytać posty, nie wspomnę o odpisywaniu. Tylko siądę przy komputerze robi mi na złość, jak przy innych wielu czynnościach.
    Mój póki co grzeczny (tfu, tfu). Jest ciekawy świata przez co czasem wejdzie gdzie nie trzeba itp ale jest raczej z tych ostrożnych. Na złość nie robi, jak trzeba to bawi się sam choć wiadomo lubi towarzystwo ;)
    Na złość czasem próbuje poskakać po kanapie, ale przypominamy Mu obrazki z książeczki "Obrazki dla maluchów. Uwaga, to niebezpieczne" i przestaje.
    Na forum zerkam ze smarka a jak ma drzemkę to włączam dopiero kompa.

ona2012, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:

Piękne, cudowne i wspaniałe wieści :D :D :D :D I wielkie uffffffffff :)
    Marcel - piękne imię :)

Dunda lubi tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka, gratuluje córeczki :)

MirelS, ciekawy artykuł. Ja się jeszcze bujam, ale też raczej zrezygnuje z ochraniacza. Będę o tym myślała jak dziecię zacznie być mobilniejsze i wkładać kończyny tam gdzie nie powinno. Jasiek był wędrowniczek nocny więc się obijał mocno, ale zmieniliśmy łóżeczko na turystyczne - tylko lepszy materac daliśmy i obijanie się skończyło ;)

Smile, Jasiek od maja spał w pajacyku i rożku - wersja nocna, w dzień pajac albo body i przykryty pieluszką flanelową. Różne pogody się w lato trafiają więc i krótki i długi rękaw się przyda.
    Dziecko leżące ma jedną warstwę więcej ubrań niż dorosły (jedna opcja), ma tyle samo co dorosły (wersja zimny chów).

eve90, MirelS, Smile, martynka870 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie wczoraj było tak:
    4tx25j.jpg
    a dziś tak:
    o8dr34.jpg

MirelS, eve90, aisa, Smile, Ejrene, ona2012, Maka, Wiola90, jusella, nowatorka, September, _analiza, stokrotka2013, kot_bury, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja mam problemy z żołądkiem i bez ciąży, a teraz to tylko się pogłębiły. W mojej apteczce musi być stale espumisan i Rennie, bo bym zwariowała...I radzę uważać na miętę,bo może podrażnić żołądek - tak powiedział lekarz.

Dunda gratuluję wspaniałych wieści !!! i też chcę Marcelka jak będzie chłopczyk. A wiesz, że to imię oznacza "mały wojownik"? :)

Martynka- moja ciążowa rówieśniczko :) też gratuluję zdrowej córci i może ja się dowiem płci w czwartek wreszcie...

Ja myślę, że jak będą takie upały jak w zeszłym roku to jakaś pieluszka cieniuteńka będzie w sam raz ;)

Nowa też czekam na jakąś przesyłkę z Bebilon :D

aisa, kama005, eve90, martynka870, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Martynka, gratuluje córeczki :)

MirelS, ciekawy artykuł. Ja się jeszcze bujam, ale też raczej zrezygnuje z ochraniacza. Będę o tym myślała jak dziecię zacznie być mobilniejsze i wkładać kończyny tam gdzie nie powinno. Jasiek był wędrowniczek nocny więc się obijał mocno, ale zmieniliśmy łóżeczko na turystyczne - tylko lepszy materac daliśmy i obijanie się skończyło ;)

też tak myślę, żeby użyć ochraniacza jak dziecko będzie na tyle wyrośnięte, że może się poobijać o szczebelki ;)

Truskawka zaszalałaś :D i brzusio już niczego sobie mimo tych wymiotów :)

aisa, kama005, jusella lubią tę wiadomość

‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ