X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna próba przebadania serduszka Zosi - w czwartek o 13. Trzymajcie kciuki żeby się młoda dobrze ułożyła!

A co to za żabka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 16:39

kot_bury, LilouK, Zuzulka88, Maka, majeczka87, renieczka, kama005 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe napisała:
    Dzień dobry! :)
    przespałam jak zabita 12 godzin...

Mam mały kłopot z zakupami- mianowicie jak wchodzę do sklepu dostaję jakiejś kakofoni, nagle nie mogę się skupić, nie wiem gdzie jestem i wszystko mnie drażni :/ Miałyście tak może? albo może znacie kogoś kto miał i wie jak sobie z tym radzić?

Ja mam bardzo podobnie z tym , że mnie od razu dodatkowo łapie atak (paniki) duszności , ciemno przed oczami masakra jak bym mogła to bym padła na podłogę i zaczeła płakać ... fakt faktem nie zawsze tak się dzieję ale dość często . Więc na razie po prostu odpuszczam wyprawę do dużych supermarketów.

vbrjclq.png[/url]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Jusella a ile Twoj dzidzius ważył ok 20 tyg? Bo moj też się wydaje całkiem spory w 20 tyg 426g...
    Ada moja w 20+2 wazyla 450 i to dziewczynka takze... hehe. co do torbielki to mysle ze sie wchlonie, a z tym zespolem jak to tylko 1% to nie ma co straszyc zwlaszcza ze wszystko inne jest ok

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Kolejna próba przebadania serduszka Zosi - w czwartek o 13. Trzymajcie kciuki żeby się młoda dobrze ułożyła!

A co się dzieje z serduszkiem Zosi??
    U mnie tez wyszly nieprawidłowości i prawa komora jest mniejsza od lewej
    .za tydzień w czwartek mam usg serduszka w gdańsku bo podejrzewają wadę wrodzona ale jestesmy dobrej myśli ze będzie dobrze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 16:51

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile to ta paskuda, w której Szymonek zakochał się 3 tygodnie temu :-)

U mnie lekarze wykryli wrodzoną wadę serca jak miałam 29 lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 16:53

eve90, Zuzulka88, stokrotka2013, Kasiulina lubią tę wiadomość

• ada89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje...
    U mnie w rodzinie w sumie prawie zawsze duże dzieci się rodziły, także może u mnie tez sie szykuje duży dzidzius :) W szpitalu mi potwierdzili,że na 100 % chłopak, wiec bedzie Kuba :)

jusella, kot_bury, eve90, Zuzulka88, stokrotka2013, Kasiulina, kama005, aisa lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie dziewczęta :-)

Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama z tym bolącym brzuchem po sikaniu.

Melduję, że już po zakupach. Fotelik i baza przymierzone do samochodu i w końcu zamówione, przy czym fotelik dostarczony będzie dopiero pod koniec marca niestety, bo niby tego koloru, który sobie upatrzyłam nie ma jeszcze w sprzedaży. Adaptery do wózka również zamówione. Generalnie wszystkie rzeczy najcięższego kalibru już mamy zakupione, zostały mniejsze pierdołki.
    Przy okazji wyszliśmy z mamas&papas z kolejną reklamówką łaszków dla najmniejszego, bo przecież grzechem ciężkim byłoby niewykorzystanie kuponu zniżkowego, prawda?
    W międzyczasie opierdzieliłam whoppera w Burger Kingu i duże frytki. Mój B się za głowę łapał, gdzie mi się to wszystko mieści. Nie wiem co by zrobił jakby się dowiedził, że jeszcze mi miejsca zostało ;-)
    No a potem "zupełnie przypadkiem", bardziej chcący niż niechcący weszliśmy do Mothercare. Wyszłam z para fajnych jeansów i kolejnymi "souvenirami" dla młodego :-D
    Już nawet nie wspominałam o Primanim, bo B by chyba białej gorączki dostał na miejscu.

Tym oto sposobem doigrałam się zakazu szopingu do końca miesiąca! Dobrze, że za 4 dni lecę do Polski, to przynajmniej sobie polatam po "nowym terenie" i ulżę ;-)

jusella, kot_bury, eve90, Zuzulka88, stokrotka2013, renieczka, aisa, _analiza lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    A co się dzieje z serduszkiem Zosi??
    U mnie tez wyszly nieprawidłowości i prawa komora jest mniejsza od lewej
    .za tydzień w czwartek mam usg serduszka w gdańsku bo podejrzewają wadę wrodzona ale jestesmy dobrej myśli ze będzie dobrze:)

U mnie nic z tych rzeczy dzięki Bogu.
    Po prostu łobuzica tak się ułożyła wczoraj, że się nie dało do końca zbadać.

Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella w końcu ta słynna żabucha hihi :)

Dziś bylam na wykładach w szkole rodzenia z rozwoju psychosomatycznego noworodka, takie zajęcia z fizjoterapeuta, jaka bylam zla! Jak usiadł przede mną wysoki pan z kucykiem i za cholerę nic nie widziałam, to cmokalam, to pląsalam, jak ja się obroce że już widze coś, to on mi się wtrybiał! Aż w końcu wstałam jak coś kobietka pokazywała bo naprawdę myslalam że go szturne! :P

Wracając do tematu dowiedziałam się paru fajnych rzeczy, trochę zanotowałam, tak wogole aż mnie ogarnal strach jak ja sobie poradzę z taką drobniutka i krucha istotką.. żeby uważać na glowke, na bioderka, nie ciagac za rączki do 3 miesiaca zycia, odpowiednio nosic, podnosić i klasc.. :O Ale praktyka czyni mistrza.. więc mysle ze nauczymy się jakoś wszystkiego :)
    Teraz kupiłam serniczek na cieście czekoladowym i sobie dogodze! A co!

jusella, Zuzulka88, kot_bury, majeczka87, aisa lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    witajcie, u mnie duuuzo stresu w ostatnich dniach... Po podejrzeniu przez mojego gin torbieli splotu naczyniowkowego w mozgu dzidziusia, został on potwierdzony w poradni patologii ciązy. Lekarz z poradni nastraszył mnie, że takie torbiele często występują w zespole edwardsa :(

Trzymam mocno kciuki! Na pewno będzie dobrze :*
    Robiłaś USG I trymestru z określaniem prawdopodobieństw różnych trisomii? Jeśli tak, to na wydruku powinien być też Edwards, to trisomia 18 chyba z tego co pamiętam. Ale to na pewno nie to, niepotrzebnie Cię nastraszyli!
    jusella wrote:
    Przedstawiam Wam Żabulę
    Jaka urocza! Spodziewałam się brzyduli, a to całkiem zacna żabcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 17:06

jusella, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ślubny uznał że dostanie białej gorączki jak będzie musiał się stawić w tej postPRLowskiej szkole rodzenia i że osobiście znajdzie inną- cóż chwała mu za to, bo facet definitywnie ma rację.

Położyłam się właśnie :D obiad się gotuje już sam, dzisiaj bitki wołowe w sosie, ziemniaki i fasolka szparagowa :)

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje badanie obejmowało pomiar NT, kości nosowej... ale nie mialam określanego prawdopodobieństwa ;/

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Jusella w końcu ta słynna żabucha hihi :)

Wracając do tematu dowiedziałam się paru fajnych rzeczy, trochę zanotowałam, tak wogole aż mnie ogarnal strach jak ja sobie poradzę z taką drobniutka i krucha istotką.. żeby uważać na glowke, na bioderka, nie ciagac za rączki do 3 miesiaca zycia, odpowiednio nosic, podnosić i klasc.. :O Ale praktyka czyni mistrza.. więc mysle ze nauczymy się jakoś wszystkiego :)
    Teraz kupiłam serniczek na cieście czekoladowym i sobie dogodze! A co!

To tylko tak groźnie brzmi w teorii - instynkt robi swoje :-D
    Jak Pierworodny się urodził i sami zostaliśmy w pokoju to zanim pielęgniarka zdążyła przyjść i pomóc mi nakarmić i przewinąć Dziecia zdążyłam sama to zrobić - nigdy wcześniej nie miałam nawet niemowlaka na rękach!

Co do Żabuli - spojrzenie ma inteligentne i chyba tylko na tle tych przesłodzonych misiów i piesków wyglądała tak żałośnie.
    Telashe wrote:
    mój ślubny uznał że dostanie białej gorączki jak będzie musiał się stawić w tej postPRLowskiej szkole rodzenia i że osobiście znajdzie inną- cóż chwała mu za to, bo facet definitywnie ma rację.

Położyłam się właśnie :D obiad się gotuje już sam, dzisiaj bitki wołowe w sosie, ziemniaki i fasolka szparagowa :)

Telashe - mogę się na obiad wprosić? Kocham wołowinę pod każdą postacią! i fasolkę... bajka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 17:26

Zuzulka88, kot_bury, eve90, aisa lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dalile to ta paskuda, w której Szymonek zakochał się 3 tygodnie temu :-)

U mnie lekarze wykryli wrodzoną wadę serca jak miałam 29 lat

A co dokladnie Ci dolega? I czy ta wada w czymś przeszkadza?

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie w piątkowe popołudnie:)

Widze ze meble z kolkecji Marsell robią furore ;) są naprawde śliczne, sama sie nad nimi zastanawiała.

Dunda ja też nie do końca rozumiem jak określać to czy brzuch twardnieje czy nie.

majeczka87 ja też chcę zrobić sesje brzuszkową :) co prawda mój partner jest pasjonatem fotografi wiec zdjec mi nie brakuje, ale chciałbym taka wspólna sejse rodzinna z brzuszkiem :) a nie ze on stoi za szkiełkiem :)

ada89 będzie dobrze, mam nadzieje ze torobiel sie wchłonie.

jusella piekna żabula :) dostała swoje serduszko i imie ??

LilouK super że zakupy udane. Jaki kolor fotelika w końcu wybraliście ?

evo90 takie zajęcia są super. Ja ogolnie dużo ćwicze z maluszkami. Jestem fizjoteraputa ze specjalizacją pediatryczna więc jakby co słuze pomocą. Ja najbardziej bałam sie ćwiczeń z wcześniakami. Pamietam jak mobiizowałam takie maleństo z 25 tygonai to ręce mi się trzęsły. Mam nadzieje ze prkatyka zawodowa nie zawiedzie mnie przy moim dziecku.

U mnie dziś było piatkowe lenistwo, od rana dokuczała mi głowa wiec przez poł dnia lezakowałam na kanapie.
    Potem sie podniosłam ogarnełam mieszkanie i zobiłam chlebek bananowy , bardzo polecam wszystkim łasuchom :)

Zuzulka88, LilouK, kot_bury, jusella, eve90, aisa lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Znowu musiałam Was nadrabiać kilka dni :P
    U mnie wszystko w porządku, mały daje o sobie znać :) Tatusiek wczoraj pierwszy raz dostał kopniaka :D
    We wtorek byłam na szkole rodzenia- powiem Wam, że nawet zadowolona byłam- a była tylko teoria o ciąży i na temat odżywiania się.
    Ogólnie dzień za dniem mega szybko mi ucieka :/ Wykańczanie domu jest jednak męczące- pomimo tego że to nie ja tam pracuję hehe ;)
    Jeśli chodzi o nocne wycieczki do wc to u mnie różnie z tym bywa, chyba zależy od tego ile wieczorem wypiję ;)

Jusella, jak tym razem synek zareagował na żabulkę? Nadal się podobała? :D

Coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam co :P

Maka, kot_bury, Smile, eve90, jusella, September, MirelS, aisa, _analiza lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj przepis :)

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    daj przepis :)

ja robie z tej strony :)
    http://www.mojewypieki.com/post/chlebek-bananowy-banana-bread

tylko dodaje o wiele mniej cukru a i tak jest słodki:)
    no i jako ze mam wieksza foremkę to robie z 1,5 porcji--> wiec mój przepis po modyfikacjach wyglada tak:

5 dojrzałe banany, rozgniecione
    110 g masła, roztopionego
    0,5szklanki drobnego cukru do wypieków
    1 jajko
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    1,5 łyżeczka sody oczyszczonej
    szczypta soli
    2,25 szklanki mąki pszennej

dalej podązam według przepisu na stronie :) moja foremka ma 12cmx28cm

jusella, kot_bury, Zuzulka88, eve90, aisa lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam się pochwalić doszedł mój adapter do pasów :) dziękuje za rady teraz bedę czuła sie spokojniejsza podczas jazdy autem :)

stokrotka2013, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli11 wrote:

LilouK super że zakupy udane. Jaki kolor fotelika w końcu wybraliście ?

Witaj Pauli. Wahaliśmy się między czarnym, a sparkling grey. No i wybraliśmy w końcu sparkling grey. Mam nadzieję, że wszelkiego rodzaju śliny, jedzenie i gluciki nie będą aż tak bardzo widoczne na tym szarym.

Szacun za pracę z takimi maluchami. U mnie pora na ogarnianie kursów i warsztatów z zakresu opieki, karmienia dzieciów itd. Przeraża mnie to jak mam się takim maleństwem zająć i nie uszkodzić skoro to takie maluśkie i delikatne. Mój B nawet nie chce mi brzucha dotknąć, bo mówi, że zepsuje małego albo coś O.o

Uwaga, uwaga! Czy Wasi panowie też w ten sposób reagują na pieluchy?

https://www.youtube.com/watch?v=1FBuphlJPbA

Pewnie więkoszość z Was widziała juz ten filmik na fejzbuku, ale zapytam z ciekawości: czy możecie liczyć na chłopów w tej kwestii, czy tylko Wy jesteście od gów****ej roboty? :-D

U mnie zdecydowanie to ja jestem od śmierdzącego biznesu, cokolwiek by to nie było, bo mój książe nawet nie musi wąchać i widzieć, żeby mu żołądkiem szarpało na prawo i lewo, taką ma chłopak bujną wyobraźnię O.o

Tragedia z takim, powiadam Wam!

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ