WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna próba przebadania serduszka Zosi - w czwartek o 13. Trzymajcie kciuki żeby się młoda dobrze ułożyła!

A co to za żabka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 16:39

kot_bury, LilouK, Zuzulka88, Maka, majeczka87, renieczka, kama005 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe napisała:
    Dzień dobry! :)
    przespałam jak zabita 12 godzin...

Mam mały kłopot z zakupami- mianowicie jak wchodzę do sklepu dostaję jakiejś kakofoni, nagle nie mogę się skupić, nie wiem gdzie jestem i wszystko mnie drażni :/ Miałyście tak może? albo może znacie kogoś kto miał i wie jak sobie z tym radzić?

Ja mam bardzo podobnie z tym , że mnie od razu dodatkowo łapie atak (paniki) duszności , ciemno przed oczami masakra jak bym mogła to bym padła na podłogę i zaczeła płakać ... fakt faktem nie zawsze tak się dzieję ale dość często . Więc na razie po prostu odpuszczam wyprawę do dużych supermarketów.

vbrjclq.png[/url]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Jusella a ile Twoj dzidzius ważył ok 20 tyg? Bo moj też się wydaje całkiem spory w 20 tyg 426g...
    Ada moja w 20+2 wazyla 450 i to dziewczynka takze... hehe. co do torbielki to mysle ze sie wchlonie, a z tym zespolem jak to tylko 1% to nie ma co straszyc zwlaszcza ze wszystko inne jest ok

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Kolejna próba przebadania serduszka Zosi - w czwartek o 13. Trzymajcie kciuki żeby się młoda dobrze ułożyła!

A co się dzieje z serduszkiem Zosi??
    U mnie tez wyszly nieprawidłowości i prawa komora jest mniejsza od lewej
    .za tydzień w czwartek mam usg serduszka w gdańsku bo podejrzewają wadę wrodzona ale jestesmy dobrej myśli ze będzie dobrze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 16:51

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile to ta paskuda, w której Szymonek zakochał się 3 tygodnie temu :-)

U mnie lekarze wykryli wrodzoną wadę serca jak miałam 29 lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 16:53

eve90, Zuzulka88, stokrotka2013, Kasiulina lubią tę wiadomość

• ada89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje...
    U mnie w rodzinie w sumie prawie zawsze duże dzieci się rodziły, także może u mnie tez sie szykuje duży dzidzius :) W szpitalu mi potwierdzili,że na 100 % chłopak, wiec bedzie Kuba :)

jusella, kot_bury, eve90, Zuzulka88, stokrotka2013, Kasiulina, kama005, aisa lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ponownie dziewczęta :-)

Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama z tym bolącym brzuchem po sikaniu.

Melduję, że już po zakupach. Fotelik i baza przymierzone do samochodu i w końcu zamówione, przy czym fotelik dostarczony będzie dopiero pod koniec marca niestety, bo niby tego koloru, który sobie upatrzyłam nie ma jeszcze w sprzedaży. Adaptery do wózka również zamówione. Generalnie wszystkie rzeczy najcięższego kalibru już mamy zakupione, zostały mniejsze pierdołki.
    Przy okazji wyszliśmy z mamas&papas z kolejną reklamówką łaszków dla najmniejszego, bo przecież grzechem ciężkim byłoby niewykorzystanie kuponu zniżkowego, prawda?
    W międzyczasie opierdzieliłam whoppera w Burger Kingu i duże frytki. Mój B się za głowę łapał, gdzie mi się to wszystko mieści. Nie wiem co by zrobił jakby się dowiedził, że jeszcze mi miejsca zostało ;-)
    No a potem "zupełnie przypadkiem", bardziej chcący niż niechcący weszliśmy do Mothercare. Wyszłam z para fajnych jeansów i kolejnymi "souvenirami" dla młodego :-D
    Już nawet nie wspominałam o Primanim, bo B by chyba białej gorączki dostał na miejscu.

Tym oto sposobem doigrałam się zakazu szopingu do końca miesiąca! Dobrze, że za 4 dni lecę do Polski, to przynajmniej sobie polatam po "nowym terenie" i ulżę ;-)

jusella, kot_bury, eve90, Zuzulka88, stokrotka2013, renieczka, aisa, _analiza lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    A co się dzieje z serduszkiem Zosi??
    U mnie tez wyszly nieprawidłowości i prawa komora jest mniejsza od lewej
    .za tydzień w czwartek mam usg serduszka w gdańsku bo podejrzewają wadę wrodzona ale jestesmy dobrej myśli ze będzie dobrze:)

U mnie nic z tych rzeczy dzięki Bogu.
    Po prostu łobuzica tak się ułożyła wczoraj, że się nie dało do końca zbadać.

Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella w końcu ta słynna żabucha hihi :)

Dziś bylam na wykładach w szkole rodzenia z rozwoju psychosomatycznego noworodka, takie zajęcia z fizjoterapeuta, jaka bylam zla! Jak usiadł przede mną wysoki pan z kucykiem i za cholerę nic nie widziałam, to cmokalam, to pląsalam, jak ja się obroce że już widze coś, to on mi się wtrybiał! Aż w końcu wstałam jak coś kobietka pokazywała bo naprawdę myslalam że go szturne! :P

Wracając do tematu dowiedziałam się paru fajnych rzeczy, trochę zanotowałam, tak wogole aż mnie ogarnal strach jak ja sobie poradzę z taką drobniutka i krucha istotką.. żeby uważać na glowke, na bioderka, nie ciagac za rączki do 3 miesiaca zycia, odpowiednio nosic, podnosić i klasc.. :O Ale praktyka czyni mistrza.. więc mysle ze nauczymy się jakoś wszystkiego :)
    Teraz kupiłam serniczek na cieście czekoladowym i sobie dogodze! A co!

jusella, Zuzulka88, kot_bury, majeczka87, aisa lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    witajcie, u mnie duuuzo stresu w ostatnich dniach... Po podejrzeniu przez mojego gin torbieli splotu naczyniowkowego w mozgu dzidziusia, został on potwierdzony w poradni patologii ciązy. Lekarz z poradni nastraszył mnie, że takie torbiele często występują w zespole edwardsa :(

Trzymam mocno kciuki! Na pewno będzie dobrze :*
    Robiłaś USG I trymestru z określaniem prawdopodobieństw różnych trisomii? Jeśli tak, to na wydruku powinien być też Edwards, to trisomia 18 chyba z tego co pamiętam. Ale to na pewno nie to, niepotrzebnie Cię nastraszyli!
    jusella wrote:
    Przedstawiam Wam Żabulę
    Jaka urocza! Spodziewałam się brzyduli, a to całkiem zacna żabcia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 17:06

jusella, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ślubny uznał że dostanie białej gorączki jak będzie musiał się stawić w tej postPRLowskiej szkole rodzenia i że osobiście znajdzie inną- cóż chwała mu za to, bo facet definitywnie ma rację.

Położyłam się właśnie :D obiad się gotuje już sam, dzisiaj bitki wołowe w sosie, ziemniaki i fasolka szparagowa :)

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje badanie obejmowało pomiar NT, kości nosowej... ale nie mialam określanego prawdopodobieństwa ;/

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Jusella w końcu ta słynna żabucha hihi :)

Wracając do tematu dowiedziałam się paru fajnych rzeczy, trochę zanotowałam, tak wogole aż mnie ogarnal strach jak ja sobie poradzę z taką drobniutka i krucha istotką.. żeby uważać na glowke, na bioderka, nie ciagac za rączki do 3 miesiaca zycia, odpowiednio nosic, podnosić i klasc.. :O Ale praktyka czyni mistrza.. więc mysle ze nauczymy się jakoś wszystkiego :)
    Teraz kupiłam serniczek na cieście czekoladowym i sobie dogodze! A co!

To tylko tak groźnie brzmi w teorii - instynkt robi swoje :-D
    Jak Pierworodny się urodził i sami zostaliśmy w pokoju to zanim pielęgniarka zdążyła przyjść i pomóc mi nakarmić i przewinąć Dziecia zdążyłam sama to zrobić - nigdy wcześniej nie miałam nawet niemowlaka na rękach!

Co do Żabuli - spojrzenie ma inteligentne i chyba tylko na tle tych przesłodzonych misiów i piesków wyglądała tak żałośnie.
    Telashe wrote:
    mój ślubny uznał że dostanie białej gorączki jak będzie musiał się stawić w tej postPRLowskiej szkole rodzenia i że osobiście znajdzie inną- cóż chwała mu za to, bo facet definitywnie ma rację.

Położyłam się właśnie :D obiad się gotuje już sam, dzisiaj bitki wołowe w sosie, ziemniaki i fasolka szparagowa :)

Telashe - mogę się na obiad wprosić? Kocham wołowinę pod każdą postacią! i fasolkę... bajka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 17:26

Zuzulka88, kot_bury, eve90, aisa lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dalile to ta paskuda, w której Szymonek zakochał się 3 tygodnie temu :-)

U mnie lekarze wykryli wrodzoną wadę serca jak miałam 29 lat

A co dokladnie Ci dolega? I czy ta wada w czymś przeszkadza?

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was serdecznie w piątkowe popołudnie:)

Widze ze meble z kolkecji Marsell robią furore ;) są naprawde śliczne, sama sie nad nimi zastanawiała.

Dunda ja też nie do końca rozumiem jak określać to czy brzuch twardnieje czy nie.

majeczka87 ja też chcę zrobić sesje brzuszkową :) co prawda mój partner jest pasjonatem fotografi wiec zdjec mi nie brakuje, ale chciałbym taka wspólna sejse rodzinna z brzuszkiem :) a nie ze on stoi za szkiełkiem :)

ada89 będzie dobrze, mam nadzieje ze torobiel sie wchłonie.

jusella piekna żabula :) dostała swoje serduszko i imie ??

LilouK super że zakupy udane. Jaki kolor fotelika w końcu wybraliście ?

evo90 takie zajęcia są super. Ja ogolnie dużo ćwicze z maluszkami. Jestem fizjoteraputa ze specjalizacją pediatryczna więc jakby co słuze pomocą. Ja najbardziej bałam sie ćwiczeń z wcześniakami. Pamietam jak mobiizowałam takie maleństo z 25 tygonai to ręce mi się trzęsły. Mam nadzieje ze prkatyka zawodowa nie zawiedzie mnie przy moim dziecku.

U mnie dziś było piatkowe lenistwo, od rana dokuczała mi głowa wiec przez poł dnia lezakowałam na kanapie.
    Potem sie podniosłam ogarnełam mieszkanie i zobiłam chlebek bananowy , bardzo polecam wszystkim łasuchom :)

Zuzulka88, LilouK, kot_bury, jusella, eve90, aisa lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Znowu musiałam Was nadrabiać kilka dni :P
    U mnie wszystko w porządku, mały daje o sobie znać :) Tatusiek wczoraj pierwszy raz dostał kopniaka :D
    We wtorek byłam na szkole rodzenia- powiem Wam, że nawet zadowolona byłam- a była tylko teoria o ciąży i na temat odżywiania się.
    Ogólnie dzień za dniem mega szybko mi ucieka :/ Wykańczanie domu jest jednak męczące- pomimo tego że to nie ja tam pracuję hehe ;)
    Jeśli chodzi o nocne wycieczki do wc to u mnie różnie z tym bywa, chyba zależy od tego ile wieczorem wypiję ;)

Jusella, jak tym razem synek zareagował na żabulkę? Nadal się podobała? :D

Coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam co :P

Maka, kot_bury, Smile, eve90, jusella, September, MirelS, aisa, _analiza lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj przepis :)

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    daj przepis :)

ja robie z tej strony :)
    http://www.mojewypieki.com/post/chlebek-bananowy-banana-bread

tylko dodaje o wiele mniej cukru a i tak jest słodki:)
    no i jako ze mam wieksza foremkę to robie z 1,5 porcji--> wiec mój przepis po modyfikacjach wyglada tak:

5 dojrzałe banany, rozgniecione
    110 g masła, roztopionego
    0,5szklanki drobnego cukru do wypieków
    1 jajko
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    1,5 łyżeczka sody oczyszczonej
    szczypta soli
    2,25 szklanki mąki pszennej

dalej podązam według przepisu na stronie :) moja foremka ma 12cmx28cm

jusella, kot_bury, Zuzulka88, eve90, aisa lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam się pochwalić doszedł mój adapter do pasów :) dziękuje za rady teraz bedę czuła sie spokojniejsza podczas jazdy autem :)

stokrotka2013, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli11 wrote:

LilouK super że zakupy udane. Jaki kolor fotelika w końcu wybraliście ?

Witaj Pauli. Wahaliśmy się między czarnym, a sparkling grey. No i wybraliśmy w końcu sparkling grey. Mam nadzieję, że wszelkiego rodzaju śliny, jedzenie i gluciki nie będą aż tak bardzo widoczne na tym szarym.

Szacun za pracę z takimi maluchami. U mnie pora na ogarnianie kursów i warsztatów z zakresu opieki, karmienia dzieciów itd. Przeraża mnie to jak mam się takim maleństwem zająć i nie uszkodzić skoro to takie maluśkie i delikatne. Mój B nawet nie chce mi brzucha dotknąć, bo mówi, że zepsuje małego albo coś O.o

Uwaga, uwaga! Czy Wasi panowie też w ten sposób reagują na pieluchy?

https://www.youtube.com/watch?v=1FBuphlJPbA

Pewnie więkoszość z Was widziała juz ten filmik na fejzbuku, ale zapytam z ciekawości: czy możecie liczyć na chłopów w tej kwestii, czy tylko Wy jesteście od gów****ej roboty? :-D

U mnie zdecydowanie to ja jestem od śmierdzącego biznesu, cokolwiek by to nie było, bo mój książe nawet nie musi wąchać i widzieć, żeby mu żołądkiem szarpało na prawo i lewo, taką ma chłopak bujną wyobraźnię O.o

Tragedia z takim, powiadam Wam!

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ