WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    Dzień dobry! :)
    przespałam jak zabita 12 godzin...

Mam mały kłopot z zakupami- mianowicie jak wchodzę do sklepu dostaję jakiejś kakofoni, nagle nie mogę się skupić, nie wiem gdzie jestem i wszystko mnie drażni :/ Miałyście tak może? albo może znacie kogoś kto miał i wie jak sobie z tym radzić?
    Ja tak mam. Najgorsze są dla mnie zakupy spożywcze. Jestem tak nieobecna, że połowy nie kupię choć mam wszystko spisane na kartce.
    Dlatego większość rzeczy wyprawkowych dla dziecka i dla siebie kupię przez internet.

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka - niedobra Ty... kto to widział.... ja nad dietetycznym kurczakiem siedzę w pracy a tu takie pychoty... :)

Fajne mebelki dziewczyny;)

Musze się pochwalić - właśnie dzwoniła moja ginka i posiew wyszedł dobry, a już się serio-serio martwiłam :)
    Teraz tylko przetrwać weekend i we wtorek połówkowe i warsztaty mamo to ja, a w środę ikea:) coś pooglądam bo do kupowania mi się nie spieszy jeszcze :)

renieczka, jusella, majeczka87, kot_bury, eve90, Zuzulka88, kama005, aisa lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza po pracy i dietetycznym kurczaku będzie i czas na ciacho :D

jusella, Zuzulka88, _analiza lubią tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    My dla Marysi wybraliśmy ten zestaw. W pokoiku są szare ściany. Charakteru dodadzą kolorowe dekoracje, zabawki itd
    de956188185cecdbmed.jpg

Śliczne mebelki:)

Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wyprawkę na allegro zamawiam dla synka bo jest sporo taniej no i wszystko za jednym razem będę miec:))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    Naditta ja będę pracować do 5 czerwca chyba :D potem urlop 3 tygodniowy trzeba wykorzystac i nastepnie 3tygodnie przed porodem zaczyna sie macierzyński.

Też nie mogę się czasami skupić na zakupach, ktoś mnie woła to nie widze itp. Takie uroki ciąży chyba.

Jadłyście Fondant czekoladowy?? Mega pyszne, u mnie w pracy je robią,aż w koncu wczoraj po raz pierwszy postanowiłam sama zrobić i wyszło cudne!
    Przepis :
    Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Cztery foremki wysmarować dokładnie masłem.
    100 gram masła rozpuścic w garnuszku, dodac 100 gram połamanej na kosteczki gorzkiej czekolady. wymieszać na gładką masę.
    3 jajka wymieszać z około 60 gram cukru ( ja miksuje) i dodać masę czekoladowo-maślaną, wymieszać.
    Dodać do tego wszystkiego 100 gram mąki ,zmiksować.
    Foremki jak do muffinek wysmarować masłem i wlać masę ( około 3/4 foremki).
    Wstawić do piekarnika na okolo 8-10 min.
    Pyszna płynna czekolada w środku jest jak się wyjmie z piekarnika. pychotka.

5b7861ed7dcc8ca7med.jpg

Martynka, ja też mam urlop do wykorzystania, jeszcze jakieś 4 tygodnie. Ale planujemy wakacje końcem marca lub w kwietniu, no i potem jeszcze wypad do Polski, zostanie w sumie 2 tygodnie które wykorzystam na początku czerwca, więc właściwie zacznę macierzyński w połowie czerwca :). A Ty na kiedy masz termin dokładnie?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • martynka870 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    termin mam na 23.07 .
    Tutaj gdzie jestem jest 5 tygodni urlopu, z czego u mnie w pracy jeden tydzien trzeba wykorzystać w święta Wielkanocy i Bożego Narodzenia -też tydzień i 3 tygodnie zostaje w wakacje :)
    Na Wielkanoc też lecę do PL, a nawet już w poniedziałek! tak mi się udało załatwić. ach nie mogę się doczekac.

Naditta, jusella, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

e96b0e4df0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już chyba piąta kobita z tymi mebelkami. Niekwestionowany hicior tego roku :)

Urlop - tydzień z zeszłego i 26 dni z tego roku będzie na mnie czekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 14:22

Zuzulka88, Maka lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Ja jeszcze pracuje i mam zamiar pracować do końca maja. widzę, że chyba będę rekordzistką na wątku? :)
    Trochę nie mam wyjscia, macierzyński mogę zacząć najwcześniej 11 tygodni przed porodem, co wypada jakoś początkiem maja Dobrze się czuje cały czas, więc stwierdziłam, że do końca maja się przemęcze. Praca nie jest ciężka, siedzaco-chodzaca, więc dam radę. Tym bardziej, że tutaj nie ważne kiedy pójdę na urlop, mam te 40 tygodni i koniec. A pieniądze śmieszne płacą na macierzyńskim, więc warto pracować ile się da.

Ja planuję nawet do końca czerwca, zobaczymy, jak będę się czuła :) mam własną działalność, więc wygląda to trochę inaczej, niż na etacie. Ale póki co czuję się wręcz świetnie, godziny sobie dopasowuję, więc czemu nie :)

_analiza, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• Dunda Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi lub raczej wytłumaczcie co rozumiecie pod pojęciem twardy brzuch? Bo ja jak stoję czy chodzę to mi się wydaje, że jest twardy a jak siedzę lub leżę to jest miękki. Bo Wy tu piszecie i jakiś twardnieniach a ja znów ciemna jak tabaka do tego zapomniałam dr o to spytać.

Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 Marcel Zdzisław vel. Pająk
    mhsvl6d8imp4ywo3.png
    PCO stwierdzone w 2008r.
    05.2015 cb (6tc)
    1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martynka870 wrote:
    termin mam na 23.07 .
    Tutaj gdzie jestem jest 5 tygodni urlopu, z czego u mnie w pracy jeden tydzien trzeba wykorzystać w święta Wielkanocy i Bożego Narodzenia -też tydzień i 3 tygodnie zostaje w wakacje :)
    Na Wielkanoc też lecę do PL, a nawet już w poniedziałek! tak mi się udało załatwić. ach nie mogę się doczekac.

Ja lecę dopiero na weekend majowy. W kwietniu planujemy jakieś fajne ciepłe miejsce na krótkie wakacje, ale zobaczymy co z tego będzie bo ostatnio mnie wystraszyl ten wirus zika. Więc możliwe, że skończy się na wypadzie na weekend do któregos z ciepłych miast w Europie, typu Barcelona.

martynka870, jusella, kot_bury, _analiza, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Ja planuję nawet do końca czerwca, zobaczymy, jak będę się czuła :) mam własną działalność, więc wygląda to trochę inaczej, niż na etacie. Ale póki co czuję się wręcz świetnie, godziny sobie dopasowuję, więc czemu nie :)
    mam tak samo :) i tak zajmuje się tylko administracją w pracy więc pewnie pracować będę aż do porodu :)

kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczęłam poszukiwac fotografa na sesję brzuszkową a potem noworodkowa;) jak szaleć to szaleć ;) mam nadzieje ze znajde kogos w rozsądnej cenie;)

kot_bury, jusella, Ejrene, nowatorka, eve90, Zuzulka88, renieczka lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak możecie sobie dostosować godziny pracy, a później pewnie też pracować z domu przez większość czasu, to nic tylko pozazdrościć :)
    Ja wstaje o 5 rano codziennie i to mi daje najbardziej w kość, szczególnie pod koniec tygodnia odczuwam skutki tych zarwanych nocy.

kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie, u mnie duuuzo stresu w ostatnich dniach... Po podejrzeniu przez mojego gin torbieli splotu naczyniowkowego w mozgu dzidziusia, został on potwierdzony w poradni patologii ciązy. Lekarz z poradni nastraszył mnie, że takie torbiele często występują w zespole edwardsa :( Ale mogą też same i tego nie oznaczać, bo reszta wydaje mu się w porządku. Skierował mnie do szpitala na oddział patologii. Tam zrobiono mi dokładne usg i gdybym nie zapytala o ryzyko tego zespołu to lekarz nawet by nic nie wspomniał. Powiedział, że tak się może zdarzyć, ale w 99% przypadków tak nie jest. Poza tym wszystko u dzidziusia prawidłowe. Zostałam na noc, po czym rano lekarze swierdzili, że mnie wypuszczają, bo nic wiecej nie widzą. A,że torbiel ani nie zniknie ani nie urośnie przez kilka dni pobytu w szpitalu to mnie wypisali i kazali się zgłosic na usg za 4 tyg...
    To będą długie 4 tyg, ale uspokoiłam się trochę, bo gdyby to była tak poważna choroba to wydaje mi się, że któryś z 3 lekarzy, którzy robili mi w tym tyg usg, zauważyłby jakieś inne nieprawidłowości u Kubusia.

nowa!, kama005 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że masz rację. Trzeba poczekać cierpliwie i okaże się, że wszytsko się wchłonie i będzie zdrowy byk. :)

stokrotka2013, Zuzulka88, renieczka lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella a ile Twoj dzidzius ważył ok 20 tyg? Bo moj też się wydaje całkiem spory w 20 tyg 426g...

Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada podpisuję się rękami i nogami pod tym co napisała Dalile :-D
    Na połówkowych 19+6 tyg 379 g ważył :-) a tydzień wcześniej 295 g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 16:22

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda twardnienie brzucha, to taki skurcz macicy. Nawet jak leżysz, to czujesz, że nagle robi się twardy dosłownie jak kamień i po kilku sekundach puszcza.

Ada to się musiałaś nastresować. Ale miejmy nadzieję, że będzie ok.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedstawiam Wam Żabulę
    20160311-162701.jpg

20160311-162731-copy-copy.jpg

20160311-162758.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 16:34

Ejrene, stokrotka2013, nowatorka, Agness27, eve90, kot_bury, Zuzulka88, Wiola90, aisa, Maka, nowa!, Kasiulina, renieczka, kama005, kijanka_88, _analiza lubią tę wiadomość

‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ