Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Telashe wrote:Dzień dobry!
przespałam jak zabita 12 godzin...
Mam mały kłopot z zakupami- mianowicie jak wchodzę do sklepu dostaję jakiejś kakofoni, nagle nie mogę się skupić, nie wiem gdzie jestem i wszystko mnie drażniMiałyście tak może? albo może znacie kogoś kto miał i wie jak sobie z tym radzić?
Dlatego większość rzeczy wyprawkowych dla dziecka i dla siebie kupię przez internet.
jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Martynka - niedobra Ty... kto to widział.... ja nad dietetycznym kurczakiem siedzę w pracy a tu takie pychoty...
Fajne mebelki dziewczyny;)
Musze się pochwalić - właśnie dzwoniła moja ginka i posiew wyszedł dobry, a już się serio-serio martwiłam
Teraz tylko przetrwać weekend i we wtorek połówkowe i warsztaty mamo to ja, a w środę ikea:) coś pooglądam bo do kupowania mi się nie spieszy jeszczerenieczka, jusella, majeczka87, kot_bury, eve90, Zuzulka88, kama005, aisa lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
martynka870 wrote:Naditta ja będę pracować do 5 czerwca chyba
potem urlop 3 tygodniowy trzeba wykorzystac i nastepnie 3tygodnie przed porodem zaczyna sie macierzyński.
Też nie mogę się czasami skupić na zakupach, ktoś mnie woła to nie widze itp. Takie uroki ciąży chyba.
Jadłyście Fondant czekoladowy?? Mega pyszne, u mnie w pracy je robią,aż w koncu wczoraj po raz pierwszy postanowiłam sama zrobić i wyszło cudne!
Przepis :
Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Cztery foremki wysmarować dokładnie masłem.
100 gram masła rozpuścic w garnuszku, dodac 100 gram połamanej na kosteczki gorzkiej czekolady. wymieszać na gładką masę.
3 jajka wymieszać z około 60 gram cukru ( ja miksuje) i dodać masę czekoladowo-maślaną, wymieszać.
Dodać do tego wszystkiego 100 gram mąki ,zmiksować.
Foremki jak do muffinek wysmarować masłem i wlać masę ( około 3/4 foremki).
Wstawić do piekarnika na okolo 8-10 min.
Pyszna płynna czekolada w środku jest jak się wyjmie z piekarnika. pychotka.
Martynka, ja też mam urlop do wykorzystania, jeszcze jakieś 4 tygodnie. Ale planujemy wakacje końcem marca lub w kwietniu, no i potem jeszcze wypad do Polski, zostanie w sumie 2 tygodnie które wykorzystam na początku czerwca, więc właściwie zacznę macierzyński w połowie czerwca. A Ty na kiedy masz termin dokładnie?
jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
termin mam na 23.07 .
Tutaj gdzie jestem jest 5 tygodni urlopu, z czego u mnie w pracy jeden tydzien trzeba wykorzystać w święta Wielkanocy i Bożego Narodzenia -też tydzień i 3 tygodnie zostaje w wakacje
Na Wielkanoc też lecę do PL, a nawet już w poniedziałek! tak mi się udało załatwić. ach nie mogę się doczekac.Naditta, jusella, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNaditta wrote:Ja jeszcze pracuje i mam zamiar pracować do końca maja. widzę, że chyba będę rekordzistką na wątku?
Trochę nie mam wyjscia, macierzyński mogę zacząć najwcześniej 11 tygodni przed porodem, co wypada jakoś początkiem maja Dobrze się czuje cały czas, więc stwierdziłam, że do końca maja się przemęcze. Praca nie jest ciężka, siedzaco-chodzaca, więc dam radę. Tym bardziej, że tutaj nie ważne kiedy pójdę na urlop, mam te 40 tygodni i koniec. A pieniądze śmieszne płacą na macierzyńskim, więc warto pracować ile się da.
Ja planuję nawet do końca czerwca, zobaczymy, jak będę się czułamam własną działalność, więc wygląda to trochę inaczej, niż na etacie. Ale póki co czuję się wręcz świetnie, godziny sobie dopasowuję, więc czemu nie
_analiza, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
Powiedzcie mi lub raczej wytłumaczcie co rozumiecie pod pojęciem twardy brzuch? Bo ja jak stoję czy chodzę to mi się wydaje, że jest twardy a jak siedzę lub leżę to jest miękki. Bo Wy tu piszecie i jakiś twardnieniach a ja znów ciemna jak tabaka do tego zapomniałam dr o to spytać.
Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Marcel Zdzisław vel. Pająk
PCO stwierdzone w 2008r.
05.2015 cb (6tc)
1-4cs z CLO+Ovitrelle; 5cs CLO+fostimon+ovitrelle
-
martynka870 wrote:termin mam na 23.07 .
Tutaj gdzie jestem jest 5 tygodni urlopu, z czego u mnie w pracy jeden tydzien trzeba wykorzystać w święta Wielkanocy i Bożego Narodzenia -też tydzień i 3 tygodnie zostaje w wakacje
Na Wielkanoc też lecę do PL, a nawet już w poniedziałek! tak mi się udało załatwić. ach nie mogę się doczekac.
Ja lecę dopiero na weekend majowy. W kwietniu planujemy jakieś fajne ciepłe miejsce na krótkie wakacje, ale zobaczymy co z tego będzie bo ostatnio mnie wystraszyl ten wirus zika. Więc możliwe, że skończy się na wypadzie na weekend do któregos z ciepłych miast w Europie, typu Barcelona.martynka870, jusella, kot_bury, _analiza, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
kot_bury wrote:Ja planuję nawet do końca czerwca, zobaczymy, jak będę się czuła
mam własną działalność, więc wygląda to trochę inaczej, niż na etacie. Ale póki co czuję się wręcz świetnie, godziny sobie dopasowuję, więc czemu nie
i tak zajmuje się tylko administracją w pracy więc pewnie pracować będę aż do porodu
kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
zaczęłam poszukiwac fotografa na sesję brzuszkową a potem noworodkowa;) jak szaleć to szaleć
mam nadzieje ze znajde kogos w rozsądnej cenie;)
kot_bury, jusella, Ejrene, nowatorka, eve90, Zuzulka88, renieczka lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Jak możecie sobie dostosować godziny pracy, a później pewnie też pracować z domu przez większość czasu, to nic tylko pozazdrościć
Ja wstaje o 5 rano codziennie i to mi daje najbardziej w kość, szczególnie pod koniec tygodnia odczuwam skutki tych zarwanych nocy.kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
witajcie, u mnie duuuzo stresu w ostatnich dniach... Po podejrzeniu przez mojego gin torbieli splotu naczyniowkowego w mozgu dzidziusia, został on potwierdzony w poradni patologii ciązy. Lekarz z poradni nastraszył mnie, że takie torbiele często występują w zespole edwardsa
Ale mogą też same i tego nie oznaczać, bo reszta wydaje mu się w porządku. Skierował mnie do szpitala na oddział patologii. Tam zrobiono mi dokładne usg i gdybym nie zapytala o ryzyko tego zespołu to lekarz nawet by nic nie wspomniał. Powiedział, że tak się może zdarzyć, ale w 99% przypadków tak nie jest. Poza tym wszystko u dzidziusia prawidłowe. Zostałam na noc, po czym rano lekarze swierdzili, że mnie wypuszczają, bo nic wiecej nie widzą. A,że torbiel ani nie zniknie ani nie urośnie przez kilka dni pobytu w szpitalu to mnie wypisali i kazali się zgłosic na usg za 4 tyg...
To będą długie 4 tyg, ale uspokoiłam się trochę, bo gdyby to była tak poważna choroba to wydaje mi się, że któryś z 3 lekarzy, którzy robili mi w tym tyg usg, zauważyłby jakieś inne nieprawidłowości u Kubusia.nowa!, kama005 lubią tę wiadomość
06.2015 - poronienie
-
Dunda twardnienie brzucha, to taki skurcz macicy. Nawet jak leżysz, to czujesz, że nagle robi się twardy dosłownie jak kamień i po kilku sekundach puszcza.
Ada to się musiałaś nastresować. Ale miejmy nadzieję, że będzie ok.Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Przedstawiam Wam Żabulę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 16:34
Ejrene, stokrotka2013, nowatorka, Agness27, eve90, kot_bury, Zuzulka88, Wiola90, aisa, Maka, nowa!, Kasiulina, renieczka, kama005, kijanka_88, _analiza lubią tę wiadomość