WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piątek, piąteczek, piątuniu <3

Witajcie Szanowne Panie :-)

Mam nadzieję, że wszystkim spało się dobrze, a dzieci nie rozrabały za bardzo w nocy ;-)

U mnie już po kawie, bezkofeinowej rzecz jasna. Tak jak zawsze uwielbiałam pić 4-5 kubki na dzień, tak w ciąży kawka smakuje mi tylko rano.

Wybacznie, że ja już jak stara baba, zacznę gadać i moczu z rana, ale zauważyłam, że wytrzymuję cała noc bez siku. Natomiast rano chce mnie rozerwać, brzuch boli jak nie wiem. No i ten ból po opróżnieniu pęcharza. Dodam, że nie mam żadnej infekcji itd. Macie też tak?

Jusella, Primani dobry pomysł, aczkolwiek podobnie jak Nadittcie (Nadiccie? ;-) ) nigdy mi się ciążowe łaszki w oczy nie rzuciły. Myślę, że podobnie jak z innymi markami, takie mogą być tylko w tzw. flagship store'ach np na Oxford Street.
    Poza tym nie wiem jak Wy, ale Primani ma coraz gorsza jakoś. Mam wciąż koszulki, majty i jeansy kupione 8-6 lat temu i są w bdb stanie. Natomiast podobnie rzeczy kupione ostatnio, pożal się Boże, dziury po praniu, pękające szwy (np. "nierozciągliwe" nici w elastycznych rzeczach), blaknięcie kolorów i nadruków po pierwszym praniu. No i ceny wyższe.

Co do chust, to jestem nerwus i takie wynalazki nie dla mnie. Ale planuję zakup nosidełka w przyszłości.

U mnie kalendarz chiński uparcie wskazywał na dziołchę, ale wszystkie inne znaki na niebie i ziemi, przesądy ludowe itd. na chłopca :-) Nieważne co, byle zdrowe <3

Witaj Agness. I koleny siusiak w lipcowej rodzinie ;-)

Miłego wszystkim <3

majeczka87, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chusty nie planuję, ale nosidełko jak najbardziej. Koleżanka ma i bardzo sobie chwali, mówi że ułatwia życie :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wytrzymuje noc bez sianie a jak wstaje to czasami aż boli potem. Nie wiem czemu tak :)

Moja mała w nocy b aktywna dzisiaj od rana też. Aż miło :)

Ja planuje w razie czego nosidełko jak już będzie taka mega potrzeba...

Karolajjn:), Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Ama Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, melduję się z przepisem na racuchy z jabłkami :) Tzn. nie wiem, czy to naprawdę są racuchy, ale tak się u mnie w domu zawsze je nazywało.
    Potrzebne są:
    - kefir (np. butelka Robiko, ma chyba 400g)
    - 2 szklanki mąki
    - 3 jajka
    - ok.4 jabłek
    - cynamon
    - cukier puder
    - olej do smażenia
    Białka oddzielam od żółtek i ubijam na sztywną pianę. Jabłka obieram i kroję na kawałki, posypuję cynamonem. Żółtka mieszam z mąką i kefirem (mikserem), potem dodaję pianę z białek i delikatnie mieszam łyżką. Na koniec dodaję pokrojone jabłka z cynamonem, znowu delikatnie mieszam. Na patelni rozgrzewam olej, wykładam łyżką placuszki i smażę z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu posypuję cukrem pudrem. Polecam :)

stokrotka2013, Smile, renieczka, majeczka87, eve90, Karolajjn:), Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

7u22vkcbqldu4o3w.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ama dziękuję:)będę robiła po południu:)

Ama, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Często jak was czytam to moje kupki smakowe szaleją :)
    No i dziś będzie dorsz pieczony i surówka z kiszonej kapusty i ziemniaczki spróbuje dziś zrobić na parze zobaczymy a i chodzi za mną sernik na zimno i jak wystarczy sił to dziś go zrobię mmmm.

Dzięki wam dowiedziałam się od adapterze do pasów i właśnie niedawno był kurier jestem bardzo zadowolona bo się do tej pory meczylam z pasem samochodowym a trochę jeżdżę autem :)

Co do depilacji jeszcze radzę sobie sama ale mąż już jest poinformowany o nowym zadaniu niebawem. Chusty narazie nie planuje zobaczymy później. Co do siku to ja 2,3razy w nocy wstaje do wc a teraz też tak mam ze zrobię siku i zaraz znów mi się chce i idę a tam trochę tylko wyniki wczoraj wyszły wg mnie nie bardzo i może mnie jakaś infekcja dopadła nie wiem zobaczę po wizycie w poniedziałek co gin powie. No i od 2 dni gardło mi dokucza i prenalen gardło używam oby szybko przeszło.

A i zrobiłam dziś małe zakupy w c&a spodnie ciążowe i tunika zobaczymy czy będę zadowolona - teraz czekam na przesyłkę :)

Miłego dnia życzę i kciukasy zaciskam za wizytujace :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 10:11

jusella, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK wrote:
    Piątek, piąteczek, piątuniu <3

Witajcie Szanowne Panie :-)

Mam nadzieję, że wszystkim spało się dobrze, a dzieci nie rozrabały za bardzo w nocy ;-)

U mnie już po kawie, bezkofeinowej rzecz jasna. Tak jak zawsze uwielbiałam pić 4-5 kubki na dzień, tak w ciąży kawka smakuje mi tylko rano.

Wybacznie, że ja już jak stara baba, zacznę gadać i moczu z rana, ale zauważyłam, że wytrzymuję cała noc bez siku. Natomiast rano chce mnie rozerwać, brzuch boli jak nie wiem. No i ten ból po opróżnieniu pęcharza. Dodam, że nie mam żadnej infekcji itd. Macie też tak?

Jusella, Primani dobry pomysł, aczkolwiek podobnie jak Nadittcie (Nadiccie? ;-) ) nigdy mi się ciążowe łaszki w oczy nie rzuciły. Myślę, że podobnie jak z innymi markami, takie mogą być tylko w tzw. flagship store'ach np na Oxford Street.
    Poza tym nie wiem jak Wy, ale Primani ma coraz gorsza jakoś. Mam wciąż koszulki, majty i jeansy kupione 8-6 lat temu i są w bdb stanie. Natomiast podobnie rzeczy kupione ostatnio, pożal się Boże, dziury po praniu, pękające szwy (np. "nierozciągliwe" nici w elastycznych rzeczach), blaknięcie kolorów i nadruków po pierwszym praniu. No i ceny wyższe.

Co do chust, to jestem nerwus i takie wynalazki nie dla mnie. Ale planuję zakup nosidełka w przyszłości.

U mnie kalendarz chiński uparcie wskazywał na dziołchę, ale wszystkie inne znaki na niebie i ziemi, przesądy ludowe itd. na chłopca :-) Nieważne co, byle zdrowe <3

Witaj Agness. I koleny siusiak w lipcowej rodzinie ;-)

Miłego wszystkim <3

LilouK, Primani to jest rzeczywiście g****. Jedyne rzeczy, które ja tam kupuje to bluzki takie zwykłe bawełniane na długi i krótki rękaw, te najwzyklejsze. Są na prawdę dobrej jakości. Reszta to porażka ;)

A takie bóle pęcherza są chyba normalne, tzn mam taką nadzieję, bo ja mam tak samo.

I ja też już po kawce, ale kofeinowej rzecz jasna! :)

Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Mam dużo sprzatania ale nic mi sie nie chce....

renieczka, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do parki to tez się bardzo cieszymy ze będzie chłopiec:))
    Dlugo sie staraliśmy bo za 7 cyklem sie udalo i dla Nas najważniejsze by bylo zdrowe.Corka tez bardzo się cieszy z braciszka i juz wspomniała ze Male misie Mu odda a duże sobie jeszcze do spania zostawi:)
    Jest bardzo kochana i pierwsza zauwazyla ze jestem w ciąży bo przed @zaczela bardzo tulic sie do brzucha i calowac i kilka dni później dwie upragnione kreski:).
    A w środę dopiero na usg bylo widac piękne narządy synka:))
    No my znamy Plec od 17 lutego bo robiłam amniopunkcje a tam podali Plec:)
    Dużo przeszliśmy ale juz jest dobrze i niedługo będziemy składać łóżeczko i przygotowywac pokoik:)

A co do siusiania to tez przesypiam noce i rano szybko do kibelka i tez czuje bol w pęcherzu a potęgo jeszcze hemoroid mi wyskoczył ale dostałam leki i obserwuje czy babel znika..

kot_bury, jusella, eve90, September, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja zaraz zabieram psa do fryzjera.

Mala cala noc sobie impreze urzadzala

renieczka, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ciuchów ciążowych to z bluzki mam a spodnie kupiłam na olx za bardzo Male pieniążki bo 36 zl za dwie pary z przesylka:)a spodnie w bardzo dobrym stanie i na dla idealne:).
    No u mnie jak narazie przytyło sie 4 kg i tylko brzuszek sie powiększy i piersi:)))
    W pierwszej ciąży nigdzie nie mogłam na siebie znaleźć spodni i musiałam na allegro zamawiać a po porodzie w co drugim sklepie odzieżowym widziałam:))

renieczka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonjour!
    Co do bóli- potwierdzam, mam to samo a mocz wyszedł czysty. Co prawda czekam jeszcze na posiew z szyjki ale chyba jedno z drugim nie ma za dużo do czynienia.
    Chociaż ja niestety budzę się w nocy - czasem przeciągnę godzinę, ale i tak nie uniknę spaceru nocnego:)

Spytam lekarza we wtorek na połówkowych.

Ja dziś odkryłam u nas w mieście, ze znajomi otworzyli sklep dziecięcy, mają fajne dekoracje, poduchy i "chmurki" do zawieszenia nad lozeczkiem;) będę się tam intensywnie zaopatrywać bliżej maja;) dobrze wiedzieć o takich miejscach:)

kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Co do parki to tez się bardzo cieszymy ze będzie chłopiec:))
    Dlugo sie staraliśmy bo za 7 cyklem sie udalo i dla Nas najważniejsze by bylo zdrowe.

Za 7 cyklem to w oka mgnieniu :-)

kama005, Zuzulka88, Maka, aisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w piąteczek :)
    Mój ulubiony dzień, bo już pachnie weekendem :)

Są tu jeszcze jakieś pracujące mamuśki? W mojej firmie to ja jestem wybrykiem, końcówka 5mc a ja dalej w pracy. U nas dziewczyny przeważnie od początku na L4. Tylko, że to firma produkcyjna i może temu?
    Ja mam to szczęście, że od jakiegoś czasu raczej tylko szkołę nowych pracowników. A w pracy nie jest nudno wiec jeszcze się toczy :) Ale tylko do końca miesiąca. Czas już zacząć wić gniazdo :)

Ja do WC w nocy chodzę conajmnjej raz :) Ale już to robie bez otwierania oczu, wiec za chwilę spowrotem śpię.

Ależ smaka tu robicie tymi przepisami :)
    Ja dziś ugotuje cebulowa zapiekana z ciastem francuskim. Uwielbiam ją i mąż też :)

Miłego piątku :)

_analiza, kot_bury, majeczka87, jusella, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)
    przespałam jak zabita 12 godzin...

Mam mały kłopot z zakupami- mianowicie jak wchodzę do sklepu dostaję jakiejś kakofoni, nagle nie mogę się skupić, nie wiem gdzie jestem i wszystko mnie drażni :/ strzępki rozmów innych słyszę niemalże we własnej głowie coś jakby za dużo bodźców na raz.. Wczorajszy wypad po szampon do rosmana okazał się misją niemożliwą.. Czułam sie jakby mi ktoś wypiął z głowy conajmniej połowę kostek ram'u..
    Powtarza się to za każdym razem, wszędzie- warzywniak, drogeria, ciuchy. Miałyście tak może? albo może znacie kogoś kto miał i wie jak sobie z tym radzić?

Karolajjn:) lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pracy w ciąży to ja pracowałam do 3 mies ,gdyż juz brzuszek zaczal rosnąć a praca nie lekka bo stoisko mięsne w markecie..

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem żeby się skupić w sklepie. Ile mogę kupuję online.

• Monika.ch87 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze pracuje i do maja będę jeśli nic się nie będzie działo :-) U nas dziewczynka 420 gram szczęścia - bardziej podobna do dumnego taty :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 10:53

_analiza, majeczka87, jusella, kot_bury, stokrotka2013, renieczka, Kasiulina, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

http://ovufriend.pl/graph/73e9cdebd5bbc7744ddc8787fdecc71f

hchydqk3h87tbykl.png

• _analiza Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka- witaj w klubie pracujących mam:) u nas ogólnie mało kobit, zwłaszcza w wieku rozrodczym, ale były takie co dość długo chodzily, a były takie które od początku na L4 :) ja planuje pracować do maja, a jak wyjdzie to zobaczymy.
    U mnie dodatkowo odpada wcześniejsze L4 bo od lutego mam drugą umowę i nie chcę żeby się ZUS czepił, no ale wiadomo ze plany planami a życie samo napisze scenariusz;)

W każdym razie ja mam o tyle luz, że jak się gorzej czuje to się zwalniam z reszty dnia i nikt mi nie suszy o to głowy :)

jusella, kot_bury, renieczka, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny no i wkoncu piatek niestety ja mam juz po weekendzie bo bede musiala pracowac przez weekend , niestety terminy gonia..... no aletak jest jak sie w tyg lezy hehehe

Wogole ja juz zaczynam czuc swieta wlasnie wstawilam sobie jajka i zrobie do nich sosik chrzanowy bo juz od paru dni mam na nie ochoty :P

jusella, kot_bury, renieczka, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ