Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Piątek, piąteczek, piątuniu
Witajcie Szanowne Panie
Mam nadzieję, że wszystkim spało się dobrze, a dzieci nie rozrabały za bardzo w nocy
U mnie już po kawie, bezkofeinowej rzecz jasna. Tak jak zawsze uwielbiałam pić 4-5 kubki na dzień, tak w ciąży kawka smakuje mi tylko rano.
Wybacznie, że ja już jak stara baba, zacznę gadać i moczu z rana, ale zauważyłam, że wytrzymuję cała noc bez siku. Natomiast rano chce mnie rozerwać, brzuch boli jak nie wiem. No i ten ból po opróżnieniu pęcharza. Dodam, że nie mam żadnej infekcji itd. Macie też tak?
Jusella, Primani dobry pomysł, aczkolwiek podobnie jak Nadittcie (Nadiccie?) nigdy mi się ciążowe łaszki w oczy nie rzuciły. Myślę, że podobnie jak z innymi markami, takie mogą być tylko w tzw. flagship store'ach np na Oxford Street.
Poza tym nie wiem jak Wy, ale Primani ma coraz gorsza jakoś. Mam wciąż koszulki, majty i jeansy kupione 8-6 lat temu i są w bdb stanie. Natomiast podobnie rzeczy kupione ostatnio, pożal się Boże, dziury po praniu, pękające szwy (np. "nierozciągliwe" nici w elastycznych rzeczach), blaknięcie kolorów i nadruków po pierwszym praniu. No i ceny wyższe.
Co do chust, to jestem nerwus i takie wynalazki nie dla mnie. Ale planuję zakup nosidełka w przyszłości.
U mnie kalendarz chiński uparcie wskazywał na dziołchę, ale wszystkie inne znaki na niebie i ziemi, przesądy ludowe itd. na chłopcaNieważne co, byle zdrowe
Witaj Agness. I koleny siusiak w lipcowej rodzinie
Miłego wszystkimmajeczka87, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
Ja też wytrzymuje noc bez sianie a jak wstaje to czasami aż boli potem. Nie wiem czemu tak
Moja mała w nocy b aktywna dzisiaj od rana też. Aż miło
Ja planuje w razie czego nosidełko jak już będzie taka mega potrzeba...Karolajjn:), Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Hej, melduję się z przepisem na racuchy z jabłkami
Tzn. nie wiem, czy to naprawdę są racuchy, ale tak się u mnie w domu zawsze je nazywało.
Potrzebne są:
- kefir (np. butelka Robiko, ma chyba 400g)
- 2 szklanki mąki
- 3 jajka
- ok.4 jabłek
- cynamon
- cukier puder
- olej do smażenia
Białka oddzielam od żółtek i ubijam na sztywną pianę. Jabłka obieram i kroję na kawałki, posypuję cynamonem. Żółtka mieszam z mąką i kefirem (mikserem), potem dodaję pianę z białek i delikatnie mieszam łyżką. Na koniec dodaję pokrojone jabłka z cynamonem, znowu delikatnie mieszam. Na patelni rozgrzewam olej, wykładam łyżką placuszki i smażę z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu posypuję cukrem pudrem. Polecamstokrotka2013, Smile, renieczka, majeczka87, eve90, Karolajjn:), Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Często jak was czytam to moje kupki smakowe szaleją
No i dziś będzie dorsz pieczony i surówka z kiszonej kapusty i ziemniaczki spróbuje dziś zrobić na parze zobaczymy a i chodzi za mną sernik na zimno i jak wystarczy sił to dziś go zrobię mmmm.
Dzięki wam dowiedziałam się od adapterze do pasów i właśnie niedawno był kurier jestem bardzo zadowolona bo się do tej pory meczylam z pasem samochodowym a trochę jeżdżę autem
Co do depilacji jeszcze radzę sobie sama ale mąż już jest poinformowany o nowym zadaniu niebawem. Chusty narazie nie planuje zobaczymy później. Co do siku to ja 2,3razy w nocy wstaje do wc a teraz też tak mam ze zrobię siku i zaraz znów mi się chce i idę a tam trochę tylko wyniki wczoraj wyszły wg mnie nie bardzo i może mnie jakaś infekcja dopadła nie wiem zobaczę po wizycie w poniedziałek co gin powie. No i od 2 dni gardło mi dokucza i prenalen gardło używam oby szybko przeszło.
A i zrobiłam dziś małe zakupy w c&a spodnie ciążowe i tunika zobaczymy czy będę zadowolona - teraz czekam na przesyłkę
Miłego dnia życzę i kciukasy zaciskam za wizytujace
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 10:11
jusella, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
LilouK wrote:Piątek, piąteczek, piątuniu
Witajcie Szanowne Panie
Mam nadzieję, że wszystkim spało się dobrze, a dzieci nie rozrabały za bardzo w nocy
U mnie już po kawie, bezkofeinowej rzecz jasna. Tak jak zawsze uwielbiałam pić 4-5 kubki na dzień, tak w ciąży kawka smakuje mi tylko rano.
Wybacznie, że ja już jak stara baba, zacznę gadać i moczu z rana, ale zauważyłam, że wytrzymuję cała noc bez siku. Natomiast rano chce mnie rozerwać, brzuch boli jak nie wiem. No i ten ból po opróżnieniu pęcharza. Dodam, że nie mam żadnej infekcji itd. Macie też tak?
Jusella, Primani dobry pomysł, aczkolwiek podobnie jak Nadittcie (Nadiccie?) nigdy mi się ciążowe łaszki w oczy nie rzuciły. Myślę, że podobnie jak z innymi markami, takie mogą być tylko w tzw. flagship store'ach np na Oxford Street.
Poza tym nie wiem jak Wy, ale Primani ma coraz gorsza jakoś. Mam wciąż koszulki, majty i jeansy kupione 8-6 lat temu i są w bdb stanie. Natomiast podobnie rzeczy kupione ostatnio, pożal się Boże, dziury po praniu, pękające szwy (np. "nierozciągliwe" nici w elastycznych rzeczach), blaknięcie kolorów i nadruków po pierwszym praniu. No i ceny wyższe.
Co do chust, to jestem nerwus i takie wynalazki nie dla mnie. Ale planuję zakup nosidełka w przyszłości.
U mnie kalendarz chiński uparcie wskazywał na dziołchę, ale wszystkie inne znaki na niebie i ziemi, przesądy ludowe itd. na chłopcaNieważne co, byle zdrowe
Witaj Agness. I koleny siusiak w lipcowej rodzinie
Miłego wszystkim
LilouK, Primani to jest rzeczywiście g****. Jedyne rzeczy, które ja tam kupuje to bluzki takie zwykłe bawełniane na długi i krótki rękaw, te najwzyklejsze. Są na prawdę dobrej jakości. Reszta to porażka
A takie bóle pęcherza są chyba normalne, tzn mam taką nadzieję, bo ja mam tak samo.
I ja też już po kawce, ale kofeinowej rzecz jasna!Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Co do parki to tez się bardzo cieszymy ze będzie chłopiec:))
Dlugo sie staraliśmy bo za 7 cyklem sie udalo i dla Nas najważniejsze by bylo zdrowe.Corka tez bardzo się cieszy z braciszka i juz wspomniała ze Male misie Mu odda a duże sobie jeszcze do spania zostawi:)
Jest bardzo kochana i pierwsza zauwazyla ze jestem w ciąży bo przed @zaczela bardzo tulic sie do brzucha i calowac i kilka dni później dwie upragnione kreski:).
A w środę dopiero na usg bylo widac piękne narządy synka:))
No my znamy Plec od 17 lutego bo robiłam amniopunkcje a tam podali Plec:)
Dużo przeszliśmy ale juz jest dobrze i niedługo będziemy składać łóżeczko i przygotowywac pokoik:)
A co do siusiania to tez przesypiam noce i rano szybko do kibelka i tez czuje bol w pęcherzu a potęgo jeszcze hemoroid mi wyskoczył ale dostałam leki i obserwuje czy babel znika..kot_bury, jusella, eve90, September, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
A co do ciuchów ciążowych to z bluzki mam a spodnie kupiłam na olx za bardzo Male pieniążki bo 36 zl za dwie pary z przesylka:)a spodnie w bardzo dobrym stanie i na dla idealne:).
No u mnie jak narazie przytyło sie 4 kg i tylko brzuszek sie powiększy i piersi:)))
W pierwszej ciąży nigdzie nie mogłam na siebie znaleźć spodni i musiałam na allegro zamawiać a po porodzie w co drugim sklepie odzieżowym widziałam:))renieczka, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Bonjour!
Co do bóli- potwierdzam, mam to samo a mocz wyszedł czysty. Co prawda czekam jeszcze na posiew z szyjki ale chyba jedno z drugim nie ma za dużo do czynienia.
Chociaż ja niestety budzę się w nocy - czasem przeciągnę godzinę, ale i tak nie uniknę spaceru nocnego:)
Spytam lekarza we wtorek na połówkowych.
Ja dziś odkryłam u nas w mieście, ze znajomi otworzyli sklep dziecięcy, mają fajne dekoracje, poduchy i "chmurki" do zawieszenia nad lozeczkiem;) będę się tam intensywnie zaopatrywać bliżej maja;) dobrze wiedzieć o takich miejscach:)kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
nick nieaktualnyWitam się i ja w piąteczek
Mój ulubiony dzień, bo już pachnie weekendem
Są tu jeszcze jakieś pracujące mamuśki? W mojej firmie to ja jestem wybrykiem, końcówka 5mc a ja dalej w pracy. U nas dziewczyny przeważnie od początku na L4. Tylko, że to firma produkcyjna i może temu?
Ja mam to szczęście, że od jakiegoś czasu raczej tylko szkołę nowych pracowników. A w pracy nie jest nudno wiec jeszcze się toczyAle tylko do końca miesiąca. Czas już zacząć wić gniazdo
Ja do WC w nocy chodzę conajmnjej razAle już to robie bez otwierania oczu, wiec za chwilę spowrotem śpię.
Ależ smaka tu robicie tymi przepisami
Ja dziś ugotuje cebulowa zapiekana z ciastem francuskim. Uwielbiam ją i mąż też
Miłego piątku_analiza, kot_bury, majeczka87, jusella, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
przespałam jak zabita 12 godzin...
Mam mały kłopot z zakupami- mianowicie jak wchodzę do sklepu dostaję jakiejś kakofoni, nagle nie mogę się skupić, nie wiem gdzie jestem i wszystko mnie drażnistrzępki rozmów innych słyszę niemalże we własnej głowie coś jakby za dużo bodźców na raz.. Wczorajszy wypad po szampon do rosmana okazał się misją niemożliwą.. Czułam sie jakby mi ktoś wypiął z głowy conajmniej połowę kostek ram'u..
Powtarza się to za każdym razem, wszędzie- warzywniak, drogeria, ciuchy. Miałyście tak może? albo może znacie kogoś kto miał i wie jak sobie z tym radzić?Karolajjn:) lubi tę wiadomość
Sergiusz
-
Ja jeszcze pracuje i do maja będę jeśli nic się nie będzie działo
U nas dziewczynka 420 gram szczęścia - bardziej podobna do dumnego taty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 10:53
_analiza, majeczka87, jusella, kot_bury, stokrotka2013, renieczka, Kasiulina, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
http://ovufriend.pl/graph/73e9cdebd5bbc7744ddc8787fdecc71f
-
Renieczka- witaj w klubie pracujących mam:) u nas ogólnie mało kobit, zwłaszcza w wieku rozrodczym, ale były takie co dość długo chodzily, a były takie które od początku na L4
ja planuje pracować do maja, a jak wyjdzie to zobaczymy.
U mnie dodatkowo odpada wcześniejsze L4 bo od lutego mam drugą umowę i nie chcę żeby się ZUS czepił, no ale wiadomo ze plany planami a życie samo napisze scenariusz;)
W każdym razie ja mam o tyle luz, że jak się gorzej czuje to się zwalniam z reszty dnia i nikt mi nie suszy o to głowyjusella, kot_bury, renieczka, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
Czesc dziewczyny no i wkoncu piatek niestety ja mam juz po weekendzie bo bede musiala pracowac przez weekend , niestety terminy gonia..... no aletak jest jak sie w tyg lezy hehehe
Wogole ja juz zaczynam czuc swieta wlasnie wstawilam sobie jajka i zrobie do nich sosik chrzanowy bo juz od paru dni mam na nie ochoty
jusella, kot_bury, renieczka, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]