Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie kobitki!
Fajne rzeczy się u Was dzieją, piękne brzuszki macie!
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
W skrócie, bo moja o 6% mniejsza mózgownica nie pamięta kto i co dokładnie napisał dzisiaj
U mnie depilacja przebiega po staremu, jak już wspominałam, musiały mi się hormony ustabilizować, bo mam o wiele mniej kłaczorów na nogach, za to dywan na buniu, ale tego ani nawet nie tykam póki cojadę woskiem równo, "szanowną" ten tego również, aczkolwiek jest już ciężej. Przejdę się do kosmetyczki, niech no "wyplewi mi w ogródku na wiosnę", bo tak jakby rączki mam krótsze (albo brzuszek większy) i nie sięgam
Ćwiczę 5-6 razy w tygodniu w domu. Intensywnie ćwiczyłam przed ciążą, nie mam żadnych przeciwskazań żeby przystopować, więc nie ograniczam się zbytnio. Wiadomo, leżenie na brzuchu odpada, niektóre ćwiczenia na plecach również,ale póki co nie narzekam, ćwiczę wolniej, ale dokładniej i jak czegoś nie jestem w stanie wykonać to modyfikuję. Generalnie tutaj w UK bardzo zalecają aktywność fizyczną, że niby dzidzia się lepiej układa w brzuchu i przygotowywuje do porodu.
Również zauważyłam gwałtowny przyrost brzucha w ostatnich tygodniach. Mam tendencję do "tłustych" boczków, ale o dziwo nic mi się nie zbiera na bokach, co mnie bardzo cieszy. Może właśnie przez te regularne ćwiczenia. Waga stoi nadal na +5,5kg.
Rzekłam.jusella, martynka870, _analiza, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny,
Strasznie mi brakuje słońca dziewczyny u mnie ostatnio strasznie pochmurno.
Jutro chce sobie poprawić humor i zamierzam jechac na zakupy i wstapie do ciucholandu. Chciałabym jakis płaszczyk sobie kupic.
Dziewczyny czy można stosować dentosept w ciąży ?
Cos dobrego za mną chodzi moze jakas sałatkę zaraz zrobię.
Co do łóżeczka to ja stawiam na białe i takie również mam zamiar zamówić.jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Też dziś byłam u fryzjera
Czuje się jak młody bóg
Swoje hodowałam od ... kwietnia tamtego roku. Były już beznadziejne.
Na mój napinający się i ciągnący często brzuch pani doktor przepisała magnez i potas.
U mnie z depilacją jeszcze jakoś daję radę ale powoli zaczynam nie widzieć co, jak i gdziejusella, Kasiulina, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Że tak zapytam nieśmiało - "szanowną" też pastą cukrową traktujesz? Mnie na samą myśl otrzepało
Pastą to ja nogi robię ale o "tamtych" terenach to nawet nie śmiałam pomyśleć i jestem przerażonajedyne po czym nie mam podrażnień a po nabraniu wprawy najmniej bolesne
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Już po USG
szyjka długa, twarda i zamknięta.
Zofija waży 408g i jest całkowicie przeciętnym dzieckiem - wszystko w normie!Niestety jest nieśmiała i nie chciała się dobrze pokazać, nie udało się dobrze zbadać serduszka. Wiemy, że ma 4 naczynia, ale nie dało rady zbadać naczyń w śródpiersiu.
Dlatego jesteśmy zmuszeni powtórzyć badanie w przyszłym tygodniu.
Dostałam zlecenie na badanie obciążenia glukozą.
I tyle
Najgorsze, że lekarz ani razu nie odwrócił mi monitora i nie widziałam mojego maleństwa. Na szczęście Mężu widział Młodą i ponoć szalała. Uciekała od USGWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 18:47
jusella, nowatorka, _analiza, kot_bury, Ejrene, Kasiulina, eve90, panna truskawka, goodwill, Karo Em, LilouK, nowa!, stokrotka2013, Agaax, Telashe, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
No i jesteśmy po wizytach
U endokrynologa wszystko okej, tabletki dalej mam brać i za 6 tygodni kontrola.
Odebrałam też wyniki morfologii i moczu i wszystko pięknie - obędzie się bez suplementacji
W ogóle to dziś wizyta u ginka była baardzo długa - prawie 20 minutowa pogadanka na temat diety i suplementacji w ciążya potem USG też ok 20 minut
Szymon rośnie jak na drożdżach - termin porodu systematycznie się zmienia teraz na 2 lipca mam.
Słoneczko moje waży 589 g i teoria o tym, że ponad 4 kgprzy urodzeniu będzie ważył się potwierdza - ale tym się na razie nie przejmuję - ważne, że okaz zdrowia z Niego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 19:37
eve90, Dalile, panna truskawka, Kasiulina, nowatorka, LilouK, Maka, nowa!, Pauli11, figaa, stokrotka2013, niezapominajka, Grzybka, martynka870, kot_bury, Smile, _analiza, Telashe, mamuśka1, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
Dostałam od doktorka taką "ściągę" - może którejś się przyda
Jeśli chodzi o wątróbkę to tylko cielęca o jeszcze nie zdążą się w niej odłożyć szkodliwe minerały - 250 gram wątróbki cielęcej (plaster grubszy) = 7 kg szpinaku (taczka)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 19:34
eve90, Maka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Jutro Was na nadrobię, bo już nie mam siły.
Melduję się tylko dziś po połówkowych - wszystko w porządkuDzieciątko waży 429 g i wreszcie wiem, że na 100% będę mieć chłopczyk
mąż wniebowzięty, że spłodził syna, haha
Nad imieniem się jeszcze zastanawiamy,ale chciałabym żeby to był Marcel Jan. Marcel bo pasuje do nazwiska naszego, a Jan po kochanym dziadku, który zmarł pół roku temu.
Dodam, że byłam tak zestresowana badaniem, że mały dosłownie chował się we mnie i zakrywał rączkami,aż mnie lekarz ochrzanił żebym się wreszcie rozluźniła, bo nie wyjdzie badanie. To niesamowite jak dzieci w brzuszkach odczuwają nasze emocje!
miłego wieczorku :*LilouK, jusella, stokrotka2013, Pauli11, niezapominajka, eve90, nowatorka, martynka870, September, Kasiulina, Smile, kot_bury, _analiza, Telashe, Wiola90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
Super wiadomosci gratki po wizytach planowych I tych powkowych
Ja dziś zaliczyłam laboratorium i nie zaspecjalne mam wyniki moczu no nic zobaczymy jak będzie po wizycie u gin prowadzącego w poniedziałek.
Byłam też dziś w rossmannie i jest promocja na lovelle proszek i płyn po 17zl z groszami .
Miłego wieczoru i kolorowych snówjusella, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
No to moja kolej
U nas też wszystko w jak najlepszym porządku, wszystkie pomiary w normie. Niestety, tutaj nie podają ani wagi ani wielkości dziecka, mam tylko całą tabelkę pomiarów typu wielkość głowy, serce, nerki itd. Badanie było przeprowadzone dokładnie, trwało jakieś 40 minut. No i chłopiec na 100%. Pani powiedziała, że chciałabym aby rozpoznawanie płci zawsze było takie szybkie i łatwe (na co mój mąż oczywiście musiał sobie podnieść ego i powiedzieć, że to na pewno dlatego że duży siusiak po tacie...)
To było ostatnie badanie usg przed porodem, ale bardzo się cieszę, bo zaproponowali mi dodatkowe. Studenci będą się na mnie uczyć jak dokładnie badać serduszko dziecka. I jeszcze mi za to zapłacą! Oczywiście się zgodziłam
Na koniec jeszcze kuchenne popisy mojego męża: robił dzisiaj wrapy na kolacje. Były z kapustą, bo nie potrafił jej odróżnić od sałaty lodowej. Ręce opadają...LilouK, Dalile, jusella, nowatorka, Agaax, eve90, martynka870, September, MirelS, Kasiulina, stokrotka2013, Smile, kot_bury, ona2012, _analiza, Telashe, Wiola90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Gratulacje Naditta
wygląda na to, że w lipcu będzie prawdziwy wysyp siusiaków.
Ja dziś też miałam wrapy na szybko! Dobrze, że wpierw ugotowałam zupę kapuścianą, bo pewnie mój też nie odróżniłby sałaty lodowej od kapuchy, ehhhWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 22:43
Naditta, jusella, Agaax, September, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ojej, szkoda. Fakt, że z rozmiarami mają ciężko tam, wszystko wieeelgachne.
Jade jutro do kolejnego dużego Mothercare po fotelik i przy okazji poprzymierzać portki, bo te, które ostatnio kupiłam bardzo mi przypasowały i chcę jakiś typowo jeansowy niebieski kolor. Znowu w te z Gapa to mogłabym się owinąć 3 razy, dosłownie zjeżdzają mi z tyłka do kolan. Gdzie ja oczy wczoraj miałam, że je kupiłam? Czyste chciejstwo, bo logiki w tym za groszZuzulka88 lubi tę wiadomość