Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Telashe nie mam tak, moze warto jakies konsultacje zrobic? hmm moze słuchawki na uszy - relaksujaca muzyczka i wtedy do sklepu?
MirelS my tez zaczynamy budowe w tym roku od konca sierpnia wiec bedzie wesolo prosze ja Ciebie...Adaś bedzie juz czynnie uczestniczył w budowie rodziców;)
Gratuluje maluszków po wizytach połówkowych
Brzuś mnie boli w nocy jak nie wysiusiany, tak samo... mimo ze duzo tego moczu wcale nie ma potem. Poki nie boli samo siusianie to nie masz sie czym martwic;)
Niedawno wstawlam dziewuchy bo mąż jak diesel chrapał cała noc.. O ludy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 11:07
jusella, eve90, Zuzulka88, MirelS, aisa lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Witajcie dziewczyny! Wiem,że nie udzielam sie tutaj (z braku czasu), czasem tylko wybiorczo podczytuje... Mam problem, a raczej zmartwienie i chciałam zapytać, czy któraś jest/była w takiej sytuacji jak ja - a mianowicie szyjka skróciła mi sie z 3,9 cm do 2,5 cm
Bardzo się boje... lekarka kazała leżeć, mogę wstawać tylko do toalety, biorę 2 razy dziennie luteinę dopochwowo, 2 razy relanium, 3 razy dziennie nospe max noo i poza tym standardowo magnez. Za 2 tyg mam sie zgłosić na kontrole, myślicie że jest szansa że szyjka sie wydłuży? Jestem dopiero w 21 tygodniu. Ostatnio mam bardzo ciężka sytuacje w domu,a w związku z tym dużo stresu, przez co mój brzuch co chwile robi sie twardy
Z góry dziękuje za odpowiedź.
-
Aga- z szyjkami to tu parę dziewczyn ma perypetie, na wcześniejszym etapie kilku się wydłużyły, ale ogólnie z tego co się orientuje to jak zbliża się do 2cm to zakładają szew albo pessar czy coś właśnie żeby zapobiec dalszemu skracaniu. Oszczędzaj się i leż 27/7. Trzymam kciuki mocno żeby leżenie ją wydłużyło &&
aga9009, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
19.07.2016 r. Aleksander
-
aga9009 wrote:Witajcie dziewczyny! Wiem,że nie udzielam sie tutaj (z braku czasu), czasem tylko wybiorczo podczytuje... Mam problem, a raczej zmartwienie i chciałam zapytać, czy któraś jest/była w takiej sytuacji jak ja - a mianowicie szyjka skróciła mi sie z 3,9 cm do 2,5 cm
Bardzo się boje... lekarka kazała leżeć, mogę wstawać tylko do toalety, biorę 2 razy dziennie luteinę dopochwowo, 2 razy relanium, 3 razy dziennie nospe max noo i poza tym standardowo magnez. Za 2 tyg mam sie zgłosić na kontrole, myślicie że jest szansa że szyjka sie wydłuży? Jestem dopiero w 21 tygodniu. Ostatnio mam bardzo ciężka sytuacje w domu,a w związku z tym dużo stresu, przez co mój brzuch co chwile robi sie twardy
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Na grupie amniopunkcja,nifty,harmony jest jedna dziewczyna "Szotka" ktora ma taka sama sytuacje no i musi leżeć i wstawać tylko wyjątkowo.
Pare dni temu wrócił do domu bo pojawiły sie problemy ale juz jest w domu.I tez od 20 tyg leżała a teraz zbliża sie do 35.
W tym wypadku należy sluchac lekarza.
Będzie dobrze:)aga9009, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam żabulę!
Jak wrócę do domku to fotkę wrzucę.
Teraz chwila odpoczynku i dalsze zakupy_analiza, majeczka87, aisa, kot_bury, stokrotka2013, Wiola90, kijanka_88, Kasiulina, eve90, Karolajjn:), Ejrene, Zuzulka88, Maka, kama005, MirelS lubią tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny za odpowiedź. Mam nadzieje że leżenie pomoże i za 2 tyg będzie dłuższa. Cały czas czułam się bardzo dobrze i robiłam praktycznie wszystko - nie oszczędzałam się, mało odpoczywałam i możne dlatego tak się stało. Trzymajcie kciuki
majeczka87, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
aga9009 wrote:Dziękuję dziewczyny za odpowiedź. Mam nadzieje że leżenie pomoże i za 2 tyg będzie dłuższa. Cały czas czułam się bardzo dobrze i robiłam praktycznie wszystko - nie oszczędzałam się, mało odpoczywałam i możne dlatego tak się stało. Trzymajcie kciuki
Trzymamy mocno aga! grunt ze jestes w szpitalu pod okiem lekarzy, kazdy dzien maluszka w brzuszku zbliza Was do tego ze maluszek urodzi się cały i zdrowy i najpóżniej jak sie da. Wiem ze z problemami trudno się wycisza ale postaraj się kochana. Niech maluszek siedzi u mamy w brzuchu jak najdłuzej. :*aga9009, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
renieczka wrote:Witam się i ja w piąteczek
Mój ulubiony dzień, bo już pachnie weekendem
Są tu jeszcze jakieś pracujące mamuśki? W mojej firmie to ja jestem wybrykiem, końcówka 5mc a ja dalej w pracy. U nas dziewczyny przeważnie od początku na L4. Tylko, że to firma produkcyjna i może temu?
Ja mam to szczęście, że od jakiegoś czasu raczej tylko szkołę nowych pracowników. A w pracy nie jest nudno wiec jeszcze się toczyAle tylko do końca miesiąca. Czas już zacząć wić gniazdo
Ja do WC w nocy chodzę conajmnjej razAle już to robie bez otwierania oczu, wiec za chwilę spowrotem śpię.
Ależ smaka tu robicie tymi przepisami
Ja dziś ugotuje cebulowa zapiekana z ciastem francuskim. Uwielbiam ją i mąż też
Miłego piątku
Ja jeszcze pracuje i mam zamiar pracować do końca maja. widzę, że chyba będę rekordzistką na wątku?
Trochę nie mam wyjscia, macierzyński mogę zacząć najwcześniej 11 tygodni przed porodem, co wypada jakoś początkiem maja Dobrze się czuje cały czas, więc stwierdziłam, że do końca maja się przemęcze. Praca nie jest ciężka, siedzaco-chodzaca, więc dam radę. Tym bardziej, że tutaj nie ważne kiedy pójdę na urlop, mam te 40 tygodni i koniec. A pieniądze śmieszne płacą na macierzyńskim, więc warto pracować ile się da.jusella, renieczka, eve90, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Udało mi sie kupić mebelki
tylko teraz zastanawiam sie jak to będzie wyglądać bo ściany są białe a meble koloru ecru
http://zapodaj.net/941448a81db6e.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 12:33
renieczka, Agaax, kot_bury, jusella, Ejrene, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyangella908 wrote:Udało mi sie kupić mebelki
tylko teraz zastanawiam sie jak to będzie wyglądać bo ściany są białe a meble koloru ecru
http://zapodaj.net/941448a81db6e.jpg.html
Śliczne sąkupiłaś cały zestaw? Łącznie z fotelem?
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Moje zakupy to jedna wielka przerwa na... ciacho, czekoladę, hamburgera, soczek... i co 5 minut siku
jak tak dalej pójdzie to 5 kg cięższa z tej galerii wyjdę jedynie z żabulą
renieczka, stokrotka2013, Naditta, Smile, kot_bury, eve90, LilouK, Karolajjn:), Ejrene, Zuzulka88, Maka, aisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Naditta ja będę pracować do 5 czerwca chyba
potem urlop 3 tygodniowy trzeba wykorzystac i nastepnie 3tygodnie przed porodem zaczyna sie macierzyński.
Też nie mogę się czasami skupić na zakupach, ktoś mnie woła to nie widze itp. Takie uroki ciąży chyba.
Jadłyście Fondant czekoladowy?? Mega pyszne, u mnie w pracy je robią,aż w koncu wczoraj po raz pierwszy postanowiłam sama zrobić i wyszło cudne!
Przepis :
Piekarnik nagrzać do 200 stopni C. Cztery foremki wysmarować dokładnie masłem.
100 gram masła rozpuścic w garnuszku, dodac 100 gram połamanej na kosteczki gorzkiej czekolady. wymieszać na gładką masę.
3 jajka wymieszać z około 60 gram cukru ( ja miksuje) i dodać masę czekoladowo-maślaną, wymieszać.
Dodać do tego wszystkiego 100 gram mąki ,zmiksować.
Foremki jak do muffinek wysmarować masłem i wlać masę ( około 3/4 foremki).
Wstawić do piekarnika na okolo 8-10 min.
Pyszna płynna czekolada w środku jest jak się wyjmie z piekarnika. pychotka.
_analiza, nowatorka, jusella, Agness27, Naditta, stokrotka2013, kot_bury, eve90, September, Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość