X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulala wrote:
    Ja to ostatnio jestem taka leniwa ze z chęcią tylko bym lezala..... maz wszystko robi. Totalnie nic mi sie nie chce. I spie chyba po 12h :/

w ciąży lenistwo jest wybaczane :). Mój mąż właśnie też teraz idzie do sklepu, wynosi śmieci a wczoraj posprzątał, korzystajmy z tego ;).

Karolina_karolina, nowatorka, aisa lubią tę wiadomość

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• kas50 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Wczoraj myslalam że umrę. Wzielam paracetamol, gorączka spadla, wymioty ustały, jedynie biegunka została, wezmę jeszcze smecte. Mega slaba jestem, masakra. Boję się tylko że ta hiegunka źle wplynie na płód i poronie:-(

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Talusia Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:)
    Ja dopiero wstatalam. Jutro ide na krew,a w srode do giną wkoncu. Nie noge sie doczekac.
    Mam do niego tyle pytan,ze głową mala:) oby wszystko bylo z fasolka dobrze..i by zrobil mi usg wkoncu

f1ae37f895.png

Dar z Miłości na ktory czekaliśmy <3
    10 Lipiec 2016 <3
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas spokojnie, juz dzisiaj powinno byc lepiej i z kazdym dniem. Nie sadze zeby biegunka miala wplyw na plod, wazne zebys ty teraz sie kurowala i szybko doszla do siebie. bedzie dobrze!

Monikaa no pewnie niech sie angazujua w nasza ciaze ;) moj bedzie gotowal obiad taki jak sobie fasolek dzisiaj zazyczyl hihihi

to mnie pocieszylyscie dxziewczyny ze tez macie takie uczucie jeszcze jak na okres. ja nic na to nie biore bo az tak mnie nie boli ale myslalam ze takie bole sa najbardziej w terminie okresu a nie pozniej. poza tym od 3 dni mam bardzo leciutkie mdlosci i cycole mnie bola ze nie moge dotknac.

ps. snilo mi sie ze moj znajomy organizowal impreze z szampanami i przez przypadek wypilam i potem mialam mega wyrzuty sumienia... :/

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka wrote:
    OOoo fajnie :)) a teraz daleko mieszkasz od Wro? Kiedy ta przeprowadzka?
    Na drugim końcu Polski :) Mąż już w styczniu zaczyna pracę we Wro, a ja pewni niedługo po nim , konkretnie jeszcze nie wiem. Pewnie zależy jak się będę czuła :)
    Także rok 2016 to czas zmian:)

Co do kawy, nie byłam nigdy specjalnie kawoszem nigdy, więc nie miałam problemu, żeby ją odstawić :)

Edka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:

to mnie pocieszylyscie dxziewczyny ze tez macie takie uczucie jeszcze jak na okres. ja nic na to nie biore bo az tak mnie nie boli ale myslalam ze takie bole sa najbardziej w terminie okresu a nie pozniej. poza tym od 3 dni mam bardzo leciutkie mdlosci i cycole mnie bola ze nie moge dotknac.

ps. snilo mi sie ze moj znajomy organizowal impreze z szampanami i przez przypadek wypilam i potem mialam mega wyrzuty sumienia... :/

Ja też mam takie bóle jak na okres, ale to podobno macica się rozciąga :)
    A też miałam sen, że piłam alkohol :) hehe

nowatorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    No i się dowalilam grypą zoladkowa, od rana biegunka, teraz wymioty i temperatura 38,1. Czuję się masakrycznie myślę nad tabletka paracetamolu co myslce?
    Ja też tak miałam, współczuję i trzymam kciuki aby jak najszybciej przeszło :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie do 7 miesiąca w terminie okresu pobolewało okresowo.
    Mi się dzisiaj śniła wtorkowa wizyta, że lekarz powiedział mi, że jest już kość nosowa, rączki, nóżki i że będzie dziewczynka :) Zobaczymy, czy się sprawdzi :)

nowatorka lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas: spokojnie, ja na początku tygodnia przechodziła rzyganie 12h non-stop a potem dzień biegunki, a dziecko w najlepszym stanie ;)
    To nie ma nic wspólnego ;)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Edka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaT wrote:
    To powiem Ci,że to nie jest dużo jak na dr Sprawkę bo moje 3 znajome z Łukowa płaciły za każdym razem 150zł :)
    O ja, jak słyszę Łuków to mi się tak miło robi :)) Dokładnie to mieszka tam brat mojej babci, a że pradziadek miał drugie małżeństwo, to ten brat mojej babci był bardzo dużo od niej młodszy. Babcia już nie żyje, ale w Łukowie często właśnie z babcią bywałam w wakacje. W tamtym roku bywałam często w Warszawie, robiłam tam podyplomowe studia i nocowałam u kuzynki z Łukowa, bo ona w Wawie siedzi. Nawet plan był, ze pojedziemy do Łukowa, ale akurat mój przyjazd zbiegł się z weselem, na które wujostwo było zaproszone i nie odwiedziłam ich :(

MartaT lubi tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Hej. Ja zjadlam pyszna pizze i obejrzalam "kevina samego w domu" i sie nim wzruszylam hihi. Jakos mnie brzuch tak kreci jak na okres i nie sam brzuch ale jakos i plecy, mam nadzieje ze to normalne, tez tak macie jeszcze czasem ?
    Właśnie tak miałam wczoraj na tej imprezie, dlatego z niej szybko zwiałam, za długo w pozycji stojącej, dziś tez trochę pochodziłam po chacie i krzyż mi dokucza :/ Tzn mówię o samych plecach, bo w brzuchu to czułam kłucia, jakby w szyjce, nie było to mocne i ciągłe tylko co jakiś czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 13:02

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    Witam. Wczoraj myslalam że umrę. Wzielam paracetamol, gorączka spadla, wymioty ustały, jedynie biegunka została, wezmę jeszcze smecte. Mega slaba jestem, masakra. Boję się tylko że ta hiegunka źle wplynie na płód i poronie:-(
    Kochana wez sobie tą smecte, węgiel i enterol 250, oczywiscie wszystko w odpowiednich odstepach czasu, mi to pomogło po 6 dniach biegunki, enterol zażywam do teraz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 13:02

kamenkaa lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja też No Spe biorę i pomaga.
    Też u Was dzisiaj tak brzydko? Wiatr wczoraj tak wiał, że strach było wychodzić z domu.
    Nie przesadzajcie z tą nospą, faktycznie jak ból nie do wytrzymania to ok, ale jak mówicie, że to słaby ból, to po co?

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ''Nospę bierze cała rzesza ciężarnych, a ja dotąd nic nie słyszałam o jej
    skutkach ubocznych. Do dzisiejszego wykładu z neurologopedii i profilaktyki
    logopedycznej. Neurologopeda z Centrum Zdrowia Dziecka omawiając
    niekorzystne czynniki wpływające na płód powiedziała, że teraz w gabinatach
    logopedycznych zaczął się prawdziwy wysyp "dzieci ponospowych" jak to
    określają. Wiadomo, że Nospa to lek obniżający napięcie mięśniowe, a więc
    przeciwdziałający skurczom macicy. Ale napięcie mięśniowe obniżane jest
    także u nienarodzonych dzieci. Nie w sposób znaczny, lecz na tyle, by
    rodziły się z obniżonym napięciem mięśni twarzy. Co to znaczy? Dzieci nie
    mają prawidłowego odruchu żuchwowego - mają niedomkniętą buzię, bardziej się
    ślinią, źle chwytają pierś, mają trudności ze ssaniem nie mogąc unieść i
    przyczepić brodawki piersi do podniebienia. Często szybciej przez to
    przechodzą na butelkę. Dalsze konsekwencje to oczywiście zaburzenia mowy,
    wady wymowy - i dopiero na tym późnym etapie, w wieku kilku lat jest
    podejmowana jakaś terapia, a że im później rehabilitować tym gorzej to już
    banał. A nie musiałoby tak być, gdyby matka po Nospie wiedziała, co
    obserwować u swego jak najmniejszego dziecka - można zacząć to korygować od
    razu po urodzeniu!!!
    Piszę to wszystko, bo mam wrażenie że ginekolodzy nic nie mówią o tych
    skutkach Nospy (albo nawet nie wiedzą) przepisując jak witaminę C. Nie
    chodzi mi o to, by nie brać Nospy - w ciąży zagrożonej może uratować dziecku
    życie, ale trzeba znać możliwe konsekwencje, żeby móc im przeciwdziałać. Im
    wcześniej tym piękniej dzieciątko można zrehabilitować, jeśli np. kłopotów
    ze ssaniem nie uzna się za drobiazg bez znaczenia dla dalszego rozwoju
    dziecka.'' Nie mogę znaleźć oryginalnego tekstu, wklejam więc cytat tego dotyczący

marchewa, Karolina_karolina lubią tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchewa wrote:
    Ja też mam takie bóle jak na okres, ale to podobno macica się rozciąga :)
    A też miałam sen, że piłam alkohol :) hehe
    Hehe głupie sny w ciąży to też standard ;)

kamenkaa lubi tę wiadomość

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez ze snami mam problem: albo erotyczne albo ze krwawię :O

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Edka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj przed imprezą puściłam pawika, a na imprezie zapach fajek i pary z co2 mdliło mnie okropnie. Zmykam do mamy na obiad, a potem zabieramy moja mamę na zakupy, pralkę musi kupić.

ijpbi09kncb0qlr5.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do no spy, to są różne teorie. Pierwszą ciążę miałam zagrożoną i naprawdę brałam bardzo dużo leków, które pomogły mojemu dzidziusiowi. Luteinę w największej dawce, no spę max, a nawet miałam przepisane relanium na spinanie się brzucha. Miałam obawy, bo wiadomo, internet człowiek czytał, ale moje dziecko urodziło się zdrowe, ma się dobrze, żadnych zaburzeń nie ma, rozwija się prawidłowo :) Oczywiście każdy robi jak uważa :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam :)
    MIlego leniuchowania dla Was wszystkich
    ja tez sie leniee

Ollaala lubi tę wiadomość

• izulala Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewcxyny czy wy wszystkie juz robilyscie badania?? Chodzi o morfologie, glukoze i mocz? Bo tak się zastanawiam cxy ja mam tylko tak przewalone ze ten cukier mam podwyższony do 100 :( :(

Talusia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ