X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psikalam za kazdym razem jak zmienialam wkladke wiec na poczatku bardzo czesto :o bo leci ciurkiem, bezposrednio nic nie szczypie ;) Cos sie za bardzo porodowo zrobilo :P Ja na spacer tez nie moge za dlugi isc bo te nieszczesne skurcze mnie mecza :/ No i jesli juz jestesmy przy marudzeniu to zaczyna mi klikac kosc lonowa czuje ze mam ja juz luzna :o tez tak macie? Jestem juz jakas zuzyta :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 22:00

kamenkaa lubi tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też coś klika jak chodzę, ale bardziej od tyłu, jakby kość ogonowa :P sypie się :D

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_30 wrote:
    Psikalam za kazdym razem jak zmienialam wkladke wiec na poczatku bardzo czesto :o bo leci ciurkiem, bezposrednio nic nie szczypie ;) Cos sie za bardzo porodowo zrobilo :P Ja na spacer tez nie moge za dlugi isc bo te nieszczesne skurcze mnie mecza :/ No i jesli juz jestesmy przy marudzeniu to zaczyna mi klikac kosc lonowa czuje ze mam ja juz luzna :o tez tak macie? Jestem juz jakas zuzyta :D

Ok dziekuje za odpowiedź tak też zrobię :)
    Przy pierwszym dziecku tego nie stosowałam wiec dlatego pytam bo nie wiedziałam..

ania181111 spróbuje tych spacerków może mi pomogą :)

ania181111, Asia_30, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ssobie zrobię ketchup bez cukru. Przynajmniej jakąś pizzę, czy zapiekankę zjem :)

kamenkaa, ania181111, Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Nie chce Was denerwować, ale u mnie słońce, czyste niebo i jakieś 25 stopni. Musiałam się tym nacieszyć, bo to potrwa tylko kilka dni, więc nawet się troszkę opaliłam!

Nazarłam się dzisiaj jak świnie, matko jak to ciężko się czasem opanować... Po kolacji zjadłam cały talerz slodkosci: jakieś babeczki, ciasto z truskawkami i jeszcze jakieś czekoladowe. Aż nie mogłam się ruszać! A wyrzuty sumienia mam do tej pory.
    Najgorsze w tym wszystkim jest to, że jestem w Grecji, uwielbiam sery, feta patrzy na mnie z każdej strony, a ja jej nawet spróbować nie mogę :( przekichane. Wiem, że pewnie nic by mi nie było po zjedzeniu, ale ja z tych panikujacych, nawet jak.lody zjem to potem spać w nocy nie mogę, bo mogą zaszkodzić przecież i niepotrzebnie jadłam ;)

LilouK, kamenkaa, Maka, nowatorka, Zuzulka88, jusella, eve90, kot_bury, figaa, _analiza lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka spróbuj spacerów może będzie lepiej :)
    Dalie ketchup ??? Brzmi ciekawie :)
    Nadita jejjj zazdroszczę ....

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:

a no od jutra będę chodzić na spacerki dluzsze mam nadzieje że pomoże , bo czasem to tragedia...

kurde dobrałam sie do kukułek i je pożeram jeden za drugim hehe

jusella lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:

http://smaker.pl/przepis-domowy-ketchup,101720,gogusia.html
    Takie coś. Kiedyś robiłam i nawet wyszło :)

ania181111, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kukułki? Ja się boję bo to z alkoholem jest chyba...?

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie muszę trzymać diety a takich szaleństw jak Wy się ustrzegam: ketchup, czekolada, wszystko co słodkie i ostre - jak sobie pozwolę to albo rzygam albo mam zgage jakbyi przelyk miało wypalić :/

Naditta jak strasznie Grecji zaaazdroszczeeee....

kamenkaa, Naditta, jusella lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    kukułki? Ja się boję bo to z alkoholem jest chyba...?

no w sumie tak
    ale gdy zapytałąm o to gin powiedział by nie przesadzać gdyż
    to w cukierku, więc procentowo jest duzo słabsze niż czysty alkohol, a właściwie to zazwyczaj przypomina smakiem alkohol, nie można wpadać w skrajności, jeden czy kilka cukierków niby z alkoholem co jakiś czas nawet w ciązy nie sądze, żeby zaszkodzić. Nie ma co o tym myśleć i niepotrzebnie się zamartwiać.
    ;-) także spokojnie Taka minimalna ilość alkoholu, jaka jest w cukierku na pewno nie zaszkodzi :)
    A cola czy chipsy są niezdrowe dla wszystkich, a nie tylko kobiet w ciąży Jeśli się zje kilka chipsów raz na jakis czas, wypije colę czy zje hamburgera to przeciez nic sie nie stanie.
    W wielu wędlinach na przykład też jest masa konserwantów, a jakoś nikt ie zabrania ich jeść kobietom w ciąży :D Jakby tak chciało sie tylko to co zdrowe to trzeba by było przestać oddychać bo w powietrzu smog :D:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 23:21

Agaax, MirelS, Zuzulka88, Naditta, jusella, eve90, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne! :)
    Pogoda dziś nam dopisała, co?
    Nawet truskawki już coraz lepiej smakują!
    Ja dziś pierwszy raz musiałam użyć wkładek... i jakoś tak dziwnie, swędziały mnie piersi cały czas :/
    Dziś w nocy śniło mi się, że Ania już była z nami, wszystko fajnie itp., no i obudziłam się z tego pięknego snu za potrzebą do toalety, patrzę, a tu bluzka mokra z siary :D Chyba z wrażenia w tym śnie mi poleciało :D
    Jutro fryzjer <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 23:40

Zuzulka88, jusella, eve90, kot_bury, TheForfie, kamenkaa, _analiza lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello.
    U mnie słońce dzisiaj i ciepło... Mieliśmy pracę tarasowe...masakra. Ulica w gminie i piachu bo musieliśmy wywiesc. Ile zamiatania miałam... Na szczęście czuję się ok...

Co do sexu... Ja musiałam się ograniczyć... Bo boję się że te bóle brzucha co miałam to przez to....mogłabym dwa razy dziennie... Tylko to chyba nie zdrowe bo macica wtedy twardnieje...

Dziewczyny biorę kwas foliowy i magnez. Zauważyłam że oko mi skacze więc nie wiem czy nie za mało? Mogę brać więcej niż jedną tabletkę magnezu?

jusella lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    który smoczek lepszy lateksowy czy silikonowy ?

TheForfie lubi tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    który smoczek lepszy lateksowy czy silikonowy ?
    Chyba silikonowy :>

201607055580.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu7777 ja jak miałam skurcze w łydkach to brałam magnez 2 x 1

basia7777 lubi tę wiadomość

201607055580.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta ty w grecji? O jaaa jak ci zazdroszcze :D Co do fety to ja cala ciaze jadlam (ale taka kupowana w supermarkecie), dopiero niedawno sie dowiedzialam ze niby sie nie powinno i juz nie jem :P Lodow takich kupionych "na miescie" tez nie jem ale takie kupione w sklepie w opakowaniu mozna chociaz nie mam na nie wogole ochoty. Uwazaj z opalaniem, smaruj sie kremem ;)

TheForfie lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,miłego dnia dziewczyny! Ja od świtu nie mogę spać, coś się nakręciłam ze mało czuje ruchy (bo mało ich jest,ale są...) i mało mi brzuch rośnie...eh-byle do wizyty u giną we wtorek. Dostałam tez niestety antybiotyk na pęcherz -po tygodniu zero poprawy po żurawie i wodzie,w badaniu bakterie. Ja nie widzę żadnej siara, właściwie ostatnio żadnych nowych objawów ciazy nie mam...
    Eh - niech już będzie weekend :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 07:22

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga wrote:
    Hej,miłego dnia dziewczyny! Ja od świtu nie mogę spać, coś się nakręciłam ze mało czuje ruchy (bo mało ich jest,ale są...) i mało mi brzuch rośnie...eh-byle do wizyty u giną we wtorek. Dostałam tez niestety antybiotyk na pęcherz -po tygodniu zero poprawy po żurawie i wodzie,w badaniu bakterie. Ja nie widzę żadnej siara, właściwie ostatnio żadnych nowych objawów ciazy nie mam...
    Eh - niech już będzie weekend :(

Hej :) ja też zauważyłam że jak gorzej się czuję to mała mniej się rusza ;/ A teraz to mnie takcgsrdlo boli ze szok :/ myślałam że mnie ominie choroba :(

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś 28 tc zaczynam :D
    cieszę się bardzo booo pamiętam poczatki :( jak myślałam że nie utrzymam ciazy :( wizyta w szpitalu i tyle stresu ;( a teraz;) im bliżej tym lepiej !
    Tak bardzo się cieszę ze już tyle za nami :) A brzuszek rośnie :) I malutka ma się dobrze :)

aisa, Zuzulka88, jusella, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ