X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis na ketchup fajny, szkoda ze na cukrze to bym kolezance przzeslala ktora cukru nie może. Jak bedzie nadwyzka pomidorow to zrobie ;) chociaz po porodzie nie bede ryzykowac bo mnie ciut ale uczulają niestety..

Siara to sprawa indywidualna, jedne maja drugie nie. I wszystko jest normą ;;)

Dziewczyny codziennie pojawia mi sie mysl.. juz za trzy miesiace nic nie bedzie takie samo jak dzis... cieszmy sie dniem dzisiejszym;)

Telashe, aisa, Zuzulka88, jusella, kot_bury, eve90, TheForfie lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Przepis na ketchup fajny, szkoda ze na cukrze to bym kolezance przzeslala ktora cukru nie może. Jak bedzie nadwyzka pomidorow to zrobie ;) chociaz po porodzie nie bede ryzykowac bo mnie ciut ale uczulają niestety..

Siara to sprawa indywidualna, jedne maja drugie nie. I wszystko jest normą ;;)

Dziewczyny codziennie pojawia mi sie mysl.. juz za trzy miesiace nic nie bedzie takie samo jak dzis... cieszmy sie dniem dzisiejszym;)

Majeczko, ale bez cukru tez jest smaczny :) Ja nie daję :)

majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    też mnie ta myśl śledzi. Kiedyś zastanawiałam się czy będzie lepiej czy gorzej, ale teraz uświadamiam sobie że po prostu inaczej. Jednak uważam że nie ma sensu milczeć o tym że za czymś nie będziemy tęsknić, prawda? Mnie na przykłąd będzie brakować ciszy i spokoju porannej kawy :)

majeczka87, Zuzulka88, Gagaga, jusella, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną ciężka noc - okropny ból żołądka i wymioty :( teraz próbuje jakos dojść do siebie i wypatruje słońca za oknem ale tylko kilometry chmur widzę..
    Ja jem fetę, tzn. Ser favita daje do sałatki a to chyba nawet oryginalna feta nie jest, ale dla mnie smaczna :)
    Czemu nie wolno w ciąży "miastowych" lodów?
    Popatrzcie na to inaczej - za 3 miesiące będziemy tulic swój skarb- owoc miłości i połączenie obojga, prawdziwy cud :)

figaa, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie spania, leniuchowania i wyjazdu gdzie chce i z kim chce o kazdej porze;) temu teraz korzystam ile wlezie i ciesze sie z tego co mam;) potem tez sie bede cieszyc nową rzeczywistoscią tylko ;)

Telashe, Zuzulka88, jusella, eve90, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel S skąd te wymioty? cos Ci zaszkodzilo?

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Popatrzcie na to inaczej - za 3 miesiące będziemy tulic swój skarb- owoc miłości i połączenie obojga, prawdziwy cud :)

każda z nas się cieszy i nie może doczekać :) jednak ja osobiście nie chcę idealizować świata i macierzyństwa. Liczę się z tym że są sytuacje których będzie mi brakować, wypełnią je inna równie świetne :) Negowanie tego faktu według mnie jest irracjonalne.

Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie...
    Dzień dobry!

STUDNIÓWKA!! W końcu!!
    Mi będzie brakować wolnego czasu na siedzenie w necie i seriale, bo będe wolała pobawić się z córką.

MirelS łączę się w bólu - pół nocy mnie żołądek bolał, a przywitała biegunka.

Powiem wam, że jeszcze nie urodziłam, a już mnie rodzinka wkurza moja ukochana :) Babcia poucza jak się zwracać do córki J: "Zośka mnie w nocy tak kopie...", B:"Nie możesz mówić Zośka, Zosieńka mów!" J: "Babciu jak mi się spodoba, to będę do niej Kundzia od Kunegundy mówić i też będzie dobrze".
    Mama "Jak to chcesz tylko 6 msc karmić? Nie pozwolę, musisz więcej", bo kurde w 7 msc chcę kolejny transfer i leki stymulujące mogą małej zaszkodzić?
    Ech... zaczyna się.

Zuzulka88, jusella, renieczka, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ide zbierac dupke i myc glowe bo mam szkole rodzenia, zapisanie do endo, potem dwa spotkania pod rzad z kolezankami ;p cieszmy sie dzisiejszym dniem! ;)

przeoczyłam studniówkę ;p już tylko 88 dni;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 08:45

Zuzulka88, jusella, eve90, kot_bury, figaa lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kilka koleżanek z maluszkami i żadna nie narzeka :) wiadomo, że wszystko się zmienia i człowiek nie ma już tyle czasu dla siebie- ja tego nie neguję absolutnie. Ja wiem też ze będę mieć duże wsparcie bo mam wokoło pełno rodziny i dlatego jestem spokojniejsza.Jedynie truchleje żeby dziecko było zdrowe, bo mam w rodzinie bardzo chore dzieci i niestety to jest dopiero problem.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To, że czegoś będzie brakować nie znaczy, że będziemy żałować :) Nie wymieniłabym minuty z moją upragnioną córką na nic innego. Od 5 lat o niej marzyliśmy :)

Telashe, Zuzulka88, Maka, jusella, kot_bury, figaa, Agness27 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile to też o przekichane miałaś :/

Mojej teściowej za to nikt nie pobije - już się mnie pyta gdzie chrzciny urządzamy. Jak ja nie planuje nic takiego,wystarczy że wesele miałam wielkie bo ona tak chciała. Chrzciny to Tylko w gronie najbliższych w domu.

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Asia_30 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie ma co tragizowac dzidziusie bardzo duzo na poczatku spia i da sie obejrzec serial i pogrzebac w necie. Chyba ze jakis maly terrorysta sie urodzi ;) Dalile gdzie robisz transfer? Gdansk? Wiesz ze teraz jest jakas nowa klinika w Olsztynie?

MirelS, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy koniec sierpnia/wrzesień, ale nie w mojej parafii, tylko w parafii rodzinej, w somu rodziców, bo mają warunki. Też nie planujemy "małej komunii", ale catering już chyba tak, żeby się nie kłopotać.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_30 wrote:
    Oj nie ma co tragizowac dzidziusie bardzo duzo na poczatku spia i da sie obejrzec serial i pogrzebac w necie. Chyba ze jakis maly terrorysta sie urodzi ;) Dalile gdzie robisz transfer? Gdansk? Wiesz ze teraz jest jakas nowa klinika w Olsztynie?

Białystok, w Bocianie. Tam zaszłam z Zosią :) Czeka na nas jedna śnieżynka, oby to był synek :)
    Kumpela była w tej klinice w Olsztynie i ponoć dobrzy lekarze są i mają właśnie jako jedyni invitro robić w Olsztynie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 09:07

stokrotka2013, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Mirel S skąd te wymioty? cos Ci zaszkodzilo?

Majeczka nie wiem- od kilku tygodni powróciły. Wydaje mi się, że mały mi wciska się czymś w żołądek, bo czuję wtedy ogromny ucisk :(

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja też zaczynam się zastanawiać jak to będzie po wyjściu małego na świat :D Wiele się zmieni, oj wiele... Na pewno brakować mi będzie takiego słodkiego lenistwa, bo czasu dla siebie będzie mniej...
    A mój młody wczoraj miał jakiś szalony dzień :D Kopał tak, że myślałam że mój brzuch tego nie wytrzyma :D
    Dalile, każda się chyba nasłucha tych złotych rad. Ja jeszcze nie urodziłam, a teściowa już mówi, żeby 3 miesiące po porodzie zacząć się starać o następne dziecko, bo wtedy jest najlepiej :P

jusella, eve90, kot_bury, figaa, Agness27 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję chrzciny na przełomie września/ października, ale to się jeszcze zobaczy. Na pewno nie dam sobie kolejny raz żeby ktoś za mnie decydował ;)

jusella, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chrzciny to temat rzeka, nie da się spotkać z rodziną tak żeby nie wciskali na siłę swojego zdania. Powoli zaczynamy mieć dość...

Teściowa z uporem maniaka wciska nam ubranka dla dziewczynki "bo może następne się trafi" .... no szlag człowieka trafia.

z innej beczki, wiecie może jak wyczyścić szybę w piekarniku? tzn przestrzeń pomiędzy szybami? wszędzie czysto a te szyby szpecą bo jakiś tłuszcz się dostał :/ i ciężko zobaczyć jak się ma ciacho

Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    A właśnie...
    Dzień dobry!

STUDNIÓWKA!! W końcu!!
    Mi będzie brakować wolnego czasu na siedzenie w necie i seriale, bo będe wolała pobawić się z córką.

MirelS łączę się w bólu - pół nocy mnie żołądek bolał, a przywitała biegunka.

Powiem wam, że jeszcze nie urodziłam, a już mnie rodzinka wkurza moja ukochana :) Babcia poucza jak się zwracać do córki J: "Zośka mnie w nocy tak kopie...", B:"Nie możesz mówić Zośka, Zosieńka mów!" J: "Babciu jak mi się spodoba, to będę do niej Kundzia od Kunegundy mówić i też będzie dobrze".
    Mama "Jak to chcesz tylko 6 msc karmić? Nie pozwolę, musisz więcej", bo kurde w 7 msc chcę kolejny transfer i leki stymulujące mogą małej zaszkodzić?
    Ech... zaczyna się.

a wiesz co, to chyba się powtarza w wielu rodzinach - nie dość, że u mnie mama już mówi, że zaraz powinnam planować drugie (a ja chciałabym najpierw pierwsze urodzić i wcale nie jestem pewna, czy chcę drugie), jak mówię: "Nie czuję dziś dzieciaka (dla mnie i mężą to takie pieszczotliwe)", to też się oburzają, że mówię "dzieciak".
    Karmienie to zupełnie osobny temat - każdy wie najlepiej. A już najlepszy mąż mojej koleżanki (świeżo upiecony ojciec, który pracuje za granicą, więc w ogóle go nie ma) - mądrzy się na temat laktacji i że tylko rok i w ogóle jak ktoś może myśleć o tym, żeby nie karmić (mamy niekarmiącą koleżankę ze względów zdrowotnych). No, a jak powiedziałam, że rozważam powrót do pracy po 8 miesiącach, to dopiero skandal! (ale to dopiero rozważania, a nie decyzja, bo to zależy ode mnie, dziecka, niani/złobka i miliona innych rzeczy).

Jeden wniosek - robić to, co Ty uważasz za słuszne, bo wszystkich nigdy nie zadowolisz. A dziecko i tak będzie zadowolone, jak będzie miało zadowoloną mamę.

Zuzulka88, Telashe, jusella, renieczka, eve90, kot_bury, TheForfie, Agness27, _analiza lubią tę wiadomość

‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ