X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 9 rano jak wyszlam z domu to dopiero wrocilam;) szalony dzien ale bardzo udany;) zarobilam mandat za parkowanie na zakazie pod szkola rodzenia... Pojechalsm do strazy miejskiej trqfilam na komendanta i mi ciaze dupe uratowala bo skonczylo sie na pouczeniu :)

Agness27, Maka, TheForfie, figaa, renieczka, aisa, eve90, Agaax, Kasiulina, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daile może i ja się skusze na ta dietę cukrzycowa jak mówisz ze tracisz kg:))

Majeczka to miałaś Farta z tym mandatem:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 20:08

majeczka87, Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecej szczescia niz rozumu;) kocham stan ciazowy;)

Asia ja tez mialam konklusz czyli krztusiec w obecnejj ciazy. zachorowalam w 1 miesiacu i trzy miesiace kaszlu bylo. dzieki Bogu poki co ma razie jest z malym ok. pod koniec kwietnia zrobie badanie czy mam jeszcze te bakterie.

Mirel S ja niewiem jak wyglada czop szyjkowy. poczytaj w necie cy byl podobny do tego sluzu i jak cos to sun na IP. trzymam kciuki zeby to nie byl on.

Zuzulka88, eve90, MirelS lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Daile może i ja się skusze na ta dietę cukrzycowa jak mówisz ze tracisz kg:))

Zdecydowanie NIE POLECAM!

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, dziękuję bardzo ;)

860ij44jnlwgi45u.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    wiecej szczescia niz rozumu;) kocham stan ciazowy;)

Asia ja tez mialam konklusz czyli krztusiec w obecnejj ciazy. zachorowalam w 1 miesiacu i trzy miesiace kaszlu bylo. dzieki Bogu poki co ma razie jest z malym ok. pod koniec kwietnia zrobie badanie czy mam jeszcze te bakterie.

Mirel S ja niewiem jak wyglada czop szyjkowy. poczytaj w necie cy byl podobny do tego sluzu i jak cos to sun na IP. trzymam kciuki zeby to nie byl on.
    U mnie wszystkie badania byly super jesli chodzi o mala w brzuchu bo chodzilo o lewa komore serca ktora zaczyna dzialac dopiero po porodzie. Ale to jest naprawde maly procent ze stanie sie cos takiego jak mi sie stalo :( Robilas w sanepidzie badanie przeciwcial?

klz9df9hph2l42tn.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie na nic mnie wysyłali.. mialam badanie krwi na obecnosc bakterii w szpitalu zakaźnym...

Jutro sie wbijam na to: Warsztaty dla Pielęgniarek i Położnych - 2016
    " Rola Pielęgniarki i Położnej w opiece nad mamą i dzieckiem "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 21:05

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe warsztaty.

Stopy mnie tak bolą że szok. Normalnie tragedia.

Cholerne żelazko ubrudzilo mi dwie koszule i muszę je prac ponownie! Jutro albo w sobotę jadę po nowe żelazko mam dość!

Mój M jak będzie wracał z pracy to odbierze Wszystkie przesyłki z paczkomatu! Jeszcze tylko jutro kurier że smyka i wszystko co było zamówione to będzie odebrane :)

Ja wczoraj odbieralam dowód rejestracyjny auta i weszłam z numerem pierwszeństwa :) zajęło mi to wszystko może z 5 minut :) uwielbiam to!

Maka, eve90, Agness27, jusella, renieczka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj Majeczka bo tam przy szkole rodzenia podobno ludzie dzwonią z bloku jak im coś przeszkadza.. Bo godzinka ich zbawi kuźMa!
    Dobrze ze sie udało!

Jutro czeka mnie glukozaaa i na sama myśl mi się odechciewa, a najbardziej siedziec tyle w laboratorium :P

Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel jak tam? Bylas u gina?

Agness27 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wróciłam z IP. No więc tak. Pojechałam na najbliższe jakie jest a nie do szpitala w którym będę rodzić i bardzo tego żałuję. Oddział ginekologiczny wygląda jak z czasów wojny. Podłączyły mnie pod KTG i trzymały pod tym ponad pół godziny choć widziały, że sprzęt NIE DZIAŁAŁ. Pytałam położnej czemu leżę na marne pod sprzętem, który nie działa to zbulwersowana mi mówi, że przecież działa;] Przywlokły w końcu jakiś inny sprzęt i się okazało, że skurczy nie mam, czyli ten ból jak na okres to niekoniecznie muszą być skurcze. Następnie zbadano mi szyjkę i jest ok, zamknięta czyli ten śluz to chyba nic takiego. Lekarka kazała zostać na oddziale żeby podać mi dożylnie magnez i poobserwować, ale stwierdziłam,że nie zostanę w tym PRl-owskim szpitalu z nieprzyjemnymi pielęgniarkamki ani minuty dłużej i się wypisałam na życzenie.
    Zażyłam dwie nospy i 3 magnezy. Jak jutro nadal będzie tak bolało mnie podbrzusze to pojadę na izbę do mojej kliniki.
    Dzięki za troskę dziewczyny :*

nowatorka, kot_bury, LilouK, Zuzulka88, Karolajjn:), figaa, _analiza lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel to dobrze ze to nic powaznego.szpital kiepski ale przynajmniej sprawdzilas i sie uspokoilas. A te bole to masz takie typu skurcze tzn nachodza falami i znikaja i potem znowu przychodza czy to taki ciagly bol?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie podbrzusze i w krzyżu - miałam tak zawsze w czasie okresu. To jest taki bardziej ciągły ból, rwanie,tylko co jakiś czas się nasila i zmniejsza. Dlatego nie wiedziałam czy to skurcze,ale okazało się, że niby nie. Zaczyna się codziennie popołudniu. Dziś jeszcze mnie ten śluz wystraszył i ból spojenia łonowego, ale lekarka nie widziała w tym nic niepokojącego więc jestem spokojniejsza.
    W sumie pojechałam na IP bardziej żeby mamę uspokoić, bo się martwiła ;) Jutro chyba jeszcze zadzwonię do swojej gin, bo wizyta za tydzień dopiero.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel no skurcze to z tego co sie orientuje sa takie pojawiajace sie i odchodzace, podobne do tych jakie sie ma przed pozadna biegunka ;)
    Ja mam czasami takie lekkie pobolewanie jak na @ polaczone z bolem krzyza i nog po spaniu najczesciej. Czasem bola tez jelita a to jest b podobny bol do tego @.

MirelS lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ważne, że się Mirel uspokoiłaś. Nerwy to nie dla nas :)

Ja od kilku dni budzę się coraz wcześniej... ten uporządkowany tryb życia mi bokiem wychodzi :) O 10:30 lekarz, zobaczymy co tam powie.

Zajadę dziś do Rossmana - kupić coś którejś? :)

jusella, Kasiulina, kot_bury, MirelS, Zuzulka88, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel nie strasz proszę!!!!
    Też mam czasami takie bole i moja gin mówi żeby się nie martwić bo jest wszystko ok :)
    tylko ja mam takie kilkusekundowe i puszcza :/ nic przyjemnego :/
    Super że wszystko ok :)
    Ja dopiero wstaje :/ gardło jak boli tak boli :/
    Masakra ...
    Dalie kup coś słodkiego :D haha ;) mam ochotę na ptysia albo na Karpatke mmmmmmm :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Dalile mnie by się przydała szczotka do mycia pleców na długiej rączce - ciągle zapominam, więc przy okazji możesz mi kupić :-)

Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Rana.

U nas nerwowo więc mnie z nerwów pobolewa Podbrzusze.

Rano obudziłam się z zawrotami głowy i bólem głowy. Do dupy....

Dzisiaj mam endokrynologa i neurologa także dzień z lekarzami.

MirelS dobrze ze wszystko ok i się uspokoiłas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 08:59

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania kochana spokojnie- ból okresowy od czasu do czasu to nic złego, tylko u mnie on praktycznie nie mija więc muszę to kontrolować czy jakieś rozwarcie się nie robi:/ teraz też boli, zażylam leki i czekam. Jak nie puści to dzwonię do gin.
    Powodzenia na wizytach, dajcie znać co i jak :)
    Mam ochotę na Nutelle ale obawiam się zgagi :P
    Miłego dnia :*

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Oj leniwy poranek dziś u mnie, lecę jeść bo już w brzuchu burczy, a później będę ogarniać dietę cukrzycową...

jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ