X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 9 rano jak wyszlam z domu to dopiero wrocilam;) szalony dzien ale bardzo udany;) zarobilam mandat za parkowanie na zakazie pod szkola rodzenia... Pojechalsm do strazy miejskiej trqfilam na komendanta i mi ciaze dupe uratowala bo skonczylo sie na pouczeniu :)

Agness27, Maka, TheForfie, figaa, renieczka, aisa, eve90, Agaax, Kasiulina, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daile może i ja się skusze na ta dietę cukrzycowa jak mówisz ze tracisz kg:))

Majeczka to miałaś Farta z tym mandatem:))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 20:08

majeczka87, Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecej szczescia niz rozumu;) kocham stan ciazowy;)

Asia ja tez mialam konklusz czyli krztusiec w obecnejj ciazy. zachorowalam w 1 miesiacu i trzy miesiace kaszlu bylo. dzieki Bogu poki co ma razie jest z malym ok. pod koniec kwietnia zrobie badanie czy mam jeszcze te bakterie.

Mirel S ja niewiem jak wyglada czop szyjkowy. poczytaj w necie cy byl podobny do tego sluzu i jak cos to sun na IP. trzymam kciuki zeby to nie byl on.

Zuzulka88, eve90, MirelS lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Daile może i ja się skusze na ta dietę cukrzycowa jak mówisz ze tracisz kg:))

Zdecydowanie NIE POLECAM!

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, dziękuję bardzo ;)

860ij44jnlwgi45u.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    wiecej szczescia niz rozumu;) kocham stan ciazowy;)

Asia ja tez mialam konklusz czyli krztusiec w obecnejj ciazy. zachorowalam w 1 miesiacu i trzy miesiace kaszlu bylo. dzieki Bogu poki co ma razie jest z malym ok. pod koniec kwietnia zrobie badanie czy mam jeszcze te bakterie.

Mirel S ja niewiem jak wyglada czop szyjkowy. poczytaj w necie cy byl podobny do tego sluzu i jak cos to sun na IP. trzymam kciuki zeby to nie byl on.
    U mnie wszystkie badania byly super jesli chodzi o mala w brzuchu bo chodzilo o lewa komore serca ktora zaczyna dzialac dopiero po porodzie. Ale to jest naprawde maly procent ze stanie sie cos takiego jak mi sie stalo :( Robilas w sanepidzie badanie przeciwcial?

klz9df9hph2l42tn.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie na nic mnie wysyłali.. mialam badanie krwi na obecnosc bakterii w szpitalu zakaźnym...

Jutro sie wbijam na to: Warsztaty dla Pielęgniarek i Położnych - 2016
    " Rola Pielęgniarki i Położnej w opiece nad mamą i dzieckiem "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 21:05

eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe warsztaty.

Stopy mnie tak bolą że szok. Normalnie tragedia.

Cholerne żelazko ubrudzilo mi dwie koszule i muszę je prac ponownie! Jutro albo w sobotę jadę po nowe żelazko mam dość!

Mój M jak będzie wracał z pracy to odbierze Wszystkie przesyłki z paczkomatu! Jeszcze tylko jutro kurier że smyka i wszystko co było zamówione to będzie odebrane :)

Ja wczoraj odbieralam dowód rejestracyjny auta i weszłam z numerem pierwszeństwa :) zajęło mi to wszystko może z 5 minut :) uwielbiam to!

Maka, eve90, Agness27, jusella, renieczka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj Majeczka bo tam przy szkole rodzenia podobno ludzie dzwonią z bloku jak im coś przeszkadza.. Bo godzinka ich zbawi kuźMa!
    Dobrze ze sie udało!

Jutro czeka mnie glukozaaa i na sama myśl mi się odechciewa, a najbardziej siedziec tyle w laboratorium :P

Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel jak tam? Bylas u gina?

Agness27 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wróciłam z IP. No więc tak. Pojechałam na najbliższe jakie jest a nie do szpitala w którym będę rodzić i bardzo tego żałuję. Oddział ginekologiczny wygląda jak z czasów wojny. Podłączyły mnie pod KTG i trzymały pod tym ponad pół godziny choć widziały, że sprzęt NIE DZIAŁAŁ. Pytałam położnej czemu leżę na marne pod sprzętem, który nie działa to zbulwersowana mi mówi, że przecież działa;] Przywlokły w końcu jakiś inny sprzęt i się okazało, że skurczy nie mam, czyli ten ból jak na okres to niekoniecznie muszą być skurcze. Następnie zbadano mi szyjkę i jest ok, zamknięta czyli ten śluz to chyba nic takiego. Lekarka kazała zostać na oddziale żeby podać mi dożylnie magnez i poobserwować, ale stwierdziłam,że nie zostanę w tym PRl-owskim szpitalu z nieprzyjemnymi pielęgniarkamki ani minuty dłużej i się wypisałam na życzenie.
    Zażyłam dwie nospy i 3 magnezy. Jak jutro nadal będzie tak bolało mnie podbrzusze to pojadę na izbę do mojej kliniki.
    Dzięki za troskę dziewczyny :*

nowatorka, kot_bury, LilouK, Zuzulka88, Karolajjn:), figaa, _analiza lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel to dobrze ze to nic powaznego.szpital kiepski ale przynajmniej sprawdzilas i sie uspokoilas. A te bole to masz takie typu skurcze tzn nachodza falami i znikaja i potem znowu przychodza czy to taki ciagly bol?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boli mnie podbrzusze i w krzyżu - miałam tak zawsze w czasie okresu. To jest taki bardziej ciągły ból, rwanie,tylko co jakiś czas się nasila i zmniejsza. Dlatego nie wiedziałam czy to skurcze,ale okazało się, że niby nie. Zaczyna się codziennie popołudniu. Dziś jeszcze mnie ten śluz wystraszył i ból spojenia łonowego, ale lekarka nie widziała w tym nic niepokojącego więc jestem spokojniejsza.
    W sumie pojechałam na IP bardziej żeby mamę uspokoić, bo się martwiła ;) Jutro chyba jeszcze zadzwonię do swojej gin, bo wizyta za tydzień dopiero.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel no skurcze to z tego co sie orientuje sa takie pojawiajace sie i odchodzace, podobne do tych jakie sie ma przed pozadna biegunka ;)
    Ja mam czasami takie lekkie pobolewanie jak na @ polaczone z bolem krzyza i nog po spaniu najczesciej. Czasem bola tez jelita a to jest b podobny bol do tego @.

MirelS lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ważne, że się Mirel uspokoiłaś. Nerwy to nie dla nas :)

Ja od kilku dni budzę się coraz wcześniej... ten uporządkowany tryb życia mi bokiem wychodzi :) O 10:30 lekarz, zobaczymy co tam powie.

Zajadę dziś do Rossmana - kupić coś którejś? :)

jusella, Kasiulina, kot_bury, MirelS, Zuzulka88, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel nie strasz proszę!!!!
    Też mam czasami takie bole i moja gin mówi żeby się nie martwić bo jest wszystko ok :)
    tylko ja mam takie kilkusekundowe i puszcza :/ nic przyjemnego :/
    Super że wszystko ok :)
    Ja dopiero wstaje :/ gardło jak boli tak boli :/
    Masakra ...
    Dalie kup coś słodkiego :D haha ;) mam ochotę na ptysia albo na Karpatke mmmmmmm :)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Dalile mnie by się przydała szczotka do mycia pleców na długiej rączce - ciągle zapominam, więc przy okazji możesz mi kupić :-)

Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Rana.

U nas nerwowo więc mnie z nerwów pobolewa Podbrzusze.

Rano obudziłam się z zawrotami głowy i bólem głowy. Do dupy....

Dzisiaj mam endokrynologa i neurologa także dzień z lekarzami.

MirelS dobrze ze wszystko ok i się uspokoiłas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 08:59

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania kochana spokojnie- ból okresowy od czasu do czasu to nic złego, tylko u mnie on praktycznie nie mija więc muszę to kontrolować czy jakieś rozwarcie się nie robi:/ teraz też boli, zażylam leki i czekam. Jak nie puści to dzwonię do gin.
    Powodzenia na wizytach, dajcie znać co i jak :)
    Mam ochotę na Nutelle ale obawiam się zgagi :P
    Miłego dnia :*

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Oj leniwy poranek dziś u mnie, lecę jeść bo już w brzuchu burczy, a później będę ogarniać dietę cukrzycową...

jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
‹‹ 805 806 807 808 809 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ