Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się i ja
Się tutaj działo wczoraj, nie powiem
MirelS, cieszę się, że wszystko gra.
Asia30, mocno mocno ściskam
Mnie wczoraj mój stary zaskoczył z rana. Pierwszy dzień wolnego, spodziewałam się, że będzie gnił w łóżu cały dzień, a ten do mnie rano: zbieraj się, jedziemy nad morze na spacer z psemPogoda piękna, ciepluchno, nie wiem, kto był bardziej podjarany- ja czy pies, bo ten pierwszy raz w życiu zobaczył morze, ptaki większe od niego i tyyyyyle nowych zadków do wąchania
Przeczłapaliśmy ot tak 7,5km w jedną stronę, pojedliśmy wszyscy "fiszów i czipsów", no i tutaj zaczął się problem... bo trzeba było wrócić. Jeju dziewczyny, rozkraczyło mnie w połowie drogi, potem mojego B, jedynie pies dzielnie się trzymał
Rwa w lewym pośladku, rozklekotwane prawo kolano, mój stary ma chyba syndrom Kuwady bo dopadło go dosłownie to samo. A i brzuch też mu rośnie w zastraszającym tempie, heee
Generalnie, udany dzieńZa to wyjatkowo źle spałam, bo miałam stracha, że może przegięłam z tym spacerem, w dodatku miałam zespół niespokojnych nóg, młode kopało coraz mocniej, coś mnie w podwoziu kłuło i w ogóle schiz na całego
Dziś jest już dobrze.
Szykujemy się powolutku do malowania domu, dziś wypadałoby jakieś pierwsze zakupy poczynić zanim mój tata przyleci na pomoc. Zabieram się za to jak pies za jeża. Stracha mam, jak to wszystko ogarnąć
Souveniry dla małego od znajomych... Like a Sir, a co!
Pięknego dnia laseczki, cudownego samopoczucia, udanych wizyt, ciekawych warsztatów i dziesiątek kopniaków od naszych malusińskichCMOK!
Zuzulka88, ania181111, figaa, aisa, jusella, MirelS, Asia_30, Kasiulina, kot_bury, _analiza, nowatorka, Agness27, TheForfie, renieczka, eve90 lubią tę wiadomość
-
witajcie dziewczyny
Ja rodzę w sierpniu, pozwolę sobie trochę pośmiecić.
przypomniałam sobie, że mamy jeszcze pozostałośći po naszej firmie. Dużo tego nie zostało, ale może któraś coś wybierze.
poniżej zdjęcia z cenami. produkty są nowe i fabrycznie zamknięte.
podaję mój mail żeby nie zaśmiecać forum [email protected]
I też wiadomo kto pierwszy ten lepszy:-)
Tutaj są termometry Canpol
gruszka do noska x 1
nożyczki niemowlęce z zaokrąglonymi końcami
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a39cbf404854.jpg
pojemniczki na smoczki Canpol i BabyOno
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88333a7b10ab.jpg
oraz termoopakowania zostały dwa
patyczki higieniczne tego trochę mam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d940320c6ba9.jpg
Agness27 lubi tę wiadomość
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
dobry wam
przetrwałam glukozęale paskudztwo... Pani nie pozwoliła mi użyć cytryny ani popijać wody
przysnęłam tam na sofie ^^" musiały mnie budzić do kolejnego pobrania.
Nie mogę uwierzyć we własnego farta- pojechałam do ciucholandu żeby sobie jakoś tą glukozę osłodzić i wyszperałam tam kilka koszulek, ale najważniejsze.... (werble) pas ciążowy! a wczoraj okazało się że z nfz mi się nie należy. Uznałam w sklepie że 200zł wyłożyć to za dużo a tu proszęzapłaciłam 3zł i jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 11:02
jusella, MirelS, kot_bury, Ejrene, Agness27, Zuzulka88, aisa, eve90, Pauli11 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Telashe to ładny fart.
Byłam u endokrynolog dostałam skierowanie na USG tarczycy tak kontrolnie. Do tego znowu Tsh i ft3 ft4, wapń, Wit D, fosfor.
Jeszcze wizyta o 13:40 u neurologa.
A potem lecę do Biedronki na zakupykot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry,
Po deszczowym dniu w końcu wyszło słońceOd rana wzięłam się za prasowanie bo cała sterta ubranek leży po ostatnim praniu.
Wczoraj miałam wizytę u endo, wyniki mam dobre więc jest ok. Podejrzała chwilę małego i cały czas leży miednicowo. coś za bardzo sobie upodobał tą pozycję. W ostatnim czasie ruchy małego są lżejsze bardziej czuje rozpychanie w brzuchu niż kopanie. ale ruchy czuję więc może nie będę się martwić. Dzisiaj mam w planach zjeść jakiegoś hamburgera bo chodzi za mną już dłuższy czas :)W maju robię ostatnie ważniejsze zakupy dla małego i będę spokojnie czekać do porodu.
Ja ostatnio ze spaniem problemu nie mam usypiam koło 24 i śpie do po 9 z przerwami na siusiu.
Telashe ale ci się udało tym pasem a i trzymam kciuki za dobre wyniki.
Mirel widzę że ty też masz ostatnio przeboje mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.
Życzę wam słonecznego dni.jusella, MirelS, ania181111, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Mirels - mam nadzieję, że te bóle u Ciebie związane są z moją "ulubioną" chorobą - "taka Pani uroda".
Współczuję zgag - ja odpukać w życiu nie miałam i mam nadzieję, że tak zostanie.
Telashe - super, że CI się "ufuksiło" z pasem. A tak z ciekawości - czemu na NFZ CI sie nie należy? - inaczej jesteś w ciąży niż ja czy jak? Dziwny ten nasz kraj...
Nowa - miłego prasowania!
Asit - ciekawy gadżet- gdzie kupiłaś, ile dałaś? I pytanko mam do Ciebie - o ile dobrze pamiętam Ty w Norwegii w Os mieszkasz? Orientujesz się może, ile kosztuje wysłanie paczki z Polski do Norwegii? Nie mam nerwów szukać w necie...
Tatusiek dziś już w Norwegii właśnie i znów zostałam "słomianą wdową"i nie zanosi się na to, że zobaczymy się przed porodem moim
no chyba, że ja zdecyduję się na majowy weekend u Niego. Kocham latać ale to końcówka ciąży i lęki jakieś mam - normalnie bym się sekundy nie zastanawiała.
I pochwalę się Wam jeszcze - w końcu kupiłam sobie wygodne majciochy i legginsy- nic nigdzie nie uwiera, nie wbija się - wczoraj kilka razy sprawdzałam, czy aby na pewno nie zapomniałam "dołu" założyć
. Majciochy po 8 zł a za leginsy "zawrotną" kwotę 15 zł zapłaciłam
kot_bury, Agness27, Zuzulka88, aisa, MirelS, renieczka, eve90 lubią tę wiadomość
-
Nowa ... ze Ci się chce... ja muszę swoje rzeczy poprzebierac w które się zmieszcze A w które nie bo mam w szafie kosmos
dobrze ze wyniki ok
Nie wiem jak wy ale ja to mam takiego lenia ze szoknic mi się nie chce !!!
jusella, kot_bury, Zuzulka88, TheForfie lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
A wczoraj to żarcia jak na małe wesele nagotowałam dla Tatuśka:
- 25 schabowych
- 15 mielonych
- 4 pieczenie rzymskie (takie mniejsze)
- pieczeń z karczku
- boczek
i dziś normalnie zakwasy mamale cieszę się bo chłopak będzie miał co jeść - wystarczy tylko, że rozmrozi.
W zeszłym roku też taką wyprawkę szykowałam ale teraz to było prawdziwe wyzwanie!
Więc jak coś to mogę chrzciny u Was ogarnąćchoćby jutro
Jak już zeszłam na żarełko - macie może jakiś sprawdzony przepis na chleb? Taki z ziarnami najlepiej.ania181111, kot_bury, Agaax, Agness27, Zuzulka88, renieczka, eve90 lubią tę wiadomość
-
Jusella w pepco ostatnio kupiłam fajne majciochy
haha od razu jest lepiej
szkoda że męża nie będzie przy Tobie ale może zmienisz jeszcze zdanie jak bardzo zatesknisz i się wybierzesz do niego
jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ja pieke swoj chlebek orkiszowy
420 ml wody 700 g maki orkiszowej typ 700 3 lyzeczki soli 1 lyzeczka cukru 3 lyzki oliwy z oliwek (mozna dac 200 gram zakwasu jesli masz) i jesli dalas zakwas to jedna mala lyzeczka suszonych drozdzy jesli nie dalas to sypiesz cale opakowanie suszonych drozdzy. Ziarna sypiesz jakie chcesz jak masz ochote. No i zagniatasz wszystko chyba ze masz automat zostawiasz 2 godziny do wyrosniecia pozniej formujesz bochenek i odstawiasz na godzinke. Potem 230 stopni smarujesz chlebek woda i wstawiasz (ja pieke na kamieniu do pizzy) na 30 minut. No i mozna do piekarnika wstawic naczynko z woda
ania181111, jusella, kot_bury, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Telashe - super, że CI się "ufuksiło" z pasem. A tak z ciekawości - czemu na NFZ CI sie nie należy? - inaczej jesteś w ciąży niż ja czy jak? Dziwny ten nasz kraj...
Agaax lubi tę wiadomość
Sergiusz
-
nick nieaktualnyAle chamstwo z tą refundacją...
U mnie jak nie urok, to przemarsz wojsk. Poszłam na kontrolę szyjki i jest OK, tzn. nadal mam malutki lejek, ale nie powiększył się od ostatniej wizyty i lekarz twierdzi, że to najprawdopodobniej śluz się tam zbiera. Nadal mam sporo odpoczywać i basenu niet (nie myślałam, że będzie mi go tak brakować...).
Za to leukocyty mam wyrąbane w kosmos (20 tysięcy, aż się facet złapał za głowę, bo miał kiedyś pacjentkę z 23 tysiącami i ostrym zapaleniem wyrostka...) i muszę popielgrzymować do internisty. Fakt, trochę mnie gardło boli, ale nie jakoś mocno, do tego dość średnie wyniki moczu, ale poza tym czuję się świetnie... mam nadzieję, że to znak, że mój organizm sobie z jakimś choróbskiem poradził bez mojej wiedzy. No, ale lepiej się przebadać, zapisałam się na jutro
Młody za to w porządku, podobno waży 820 g, ale zdjęcia nie mam, bo schował buzię i nie chciał współpracować
A, i w ogóle mam dziś studniówkęWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 13:00
Zuzulka88, aisa, renieczka, eve90, _analiza lubią tę wiadomość