X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel uważaj na siebie i jak coś dzwoon do gin i jedz do swojej kliniki :/ uważaj na siebie i się nie denerwuj :*
    Zjedz nutelle :)

MirelS, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)

Się tutaj działo wczoraj, nie powiem ;-)

MirelS, cieszę się, że wszystko gra.

Asia30, mocno mocno ściskam <3

Mnie wczoraj mój stary zaskoczył z rana. Pierwszy dzień wolnego, spodziewałam się, że będzie gnił w łóżu cały dzień, a ten do mnie rano: zbieraj się, jedziemy nad morze na spacer z psem :-) Pogoda piękna, ciepluchno, nie wiem, kto był bardziej podjarany- ja czy pies, bo ten pierwszy raz w życiu zobaczył morze, ptaki większe od niego i tyyyyyle nowych zadków do wąchania ;-) Przeczłapaliśmy ot tak 7,5km w jedną stronę, pojedliśmy wszyscy "fiszów i czipsów", no i tutaj zaczął się problem... bo trzeba było wrócić. Jeju dziewczyny, rozkraczyło mnie w połowie drogi, potem mojego B, jedynie pies dzielnie się trzymał :-D Rwa w lewym pośladku, rozklekotwane prawo kolano, mój stary ma chyba syndrom Kuwady bo dopadło go dosłownie to samo. A i brzuch też mu rośnie w zastraszającym tempie, heee ;-)

Generalnie, udany dzień :-) Za to wyjatkowo źle spałam, bo miałam stracha, że może przegięłam z tym spacerem, w dodatku miałam zespół niespokojnych nóg, młode kopało coraz mocniej, coś mnie w podwoziu kłuło i w ogóle schiz na całego O.o Dziś jest już dobrze.

Szykujemy się powolutku do malowania domu, dziś wypadałoby jakieś pierwsze zakupy poczynić zanim mój tata przyleci na pomoc. Zabieram się za to jak pies za jeża. Stracha mam, jak to wszystko ogarnąć O.o

Souveniry dla małego od znajomych... Like a Sir, a co! :-D

ea428db728299121med.jpg

Pięknego dnia laseczki, cudownego samopoczucia, udanych wizyt, ciekawych warsztatów i dziesiątek kopniaków od naszych malusińskich <3 CMOK!

Zuzulka88, ania181111, figaa, aisa, jusella, MirelS, Asia_30, Kasiulina, kot_bury, _analiza, nowatorka, Agness27, TheForfie, renieczka, eve90 lubią tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, młody będzie sir pełną gębą hehe :D Słodki strój :D

LilouK, eve90 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny

Ja rodzę w sierpniu, pozwolę sobie trochę pośmiecić.

przypomniałam sobie, że mamy jeszcze pozostałośći po naszej firmie. Dużo tego nie zostało, ale może któraś coś wybierze.

poniżej zdjęcia z cenami. produkty są nowe i fabrycznie zamknięte.

podaję mój mail żeby nie zaśmiecać forum [email protected]
    I też wiadomo kto pierwszy ten lepszy:-)
    Tutaj są termometry Canpol
    gruszka do noska x 1
    nożyczki niemowlęce z zaokrąglonymi końcami

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a39cbf404854.jpg

pojemniczki na smoczki Canpol i BabyOno
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88333a7b10ab.jpg

oraz termoopakowania zostały dwa
    patyczki higieniczne tego trochę mam

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d940320c6ba9.jpg

Agness27 lubi tę wiadomość

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Telashe Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wam :)

przetrwałam glukozę :D ale paskudztwo... Pani nie pozwoliła mi użyć cytryny ani popijać wody :/ przysnęłam tam na sofie ^^" musiały mnie budzić do kolejnego pobrania.

Nie mogę uwierzyć we własnego farta- pojechałam do ciucholandu żeby sobie jakoś tą glukozę osłodzić i wyszperałam tam kilka koszulek, ale najważniejsze.... (werble) pas ciążowy! a wczoraj okazało się że z nfz mi się nie należy. Uznałam w sklepie że 200zł wyłożyć to za dużo a tu proszę :D zapłaciłam 3zł i jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 11:02

jusella, MirelS, kot_bury, Ejrene, Agness27, Zuzulka88, aisa, eve90, Pauli11 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Asit Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie z rana ja wlasnie przy kawce , nie wyspana, cala noc sie wiercilam i przebudzalam :/
    Wczoraj z poczty odebralam nowy gadzet dla Williama zobaczymy jak sie sprawdzi na spacerach :)
    df364a04b0d7ee32med.jpg

jusella, Agness27, TheForfie, eve90, Pauli11 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe to ładny fart.

Byłam u endokrynolog dostałam skierowanie na USG tarczycy tak kontrolnie. Do tego znowu Tsh i ft3 ft4, wapń, Wit D, fosfor.

Jeszcze wizyta o 13:40 u neurologa.

A potem lecę do Biedronki na zakupy :)

kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit co to?

1usapiqvhk164civ.png
  • Asit Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Asit co to?
    butelka samopodgrzewajaca mleko

kama005, jusella, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Synek William <3 rg5043r8y3ikdze3.png[/url]
    rg502rindfsy9xvy.png[/url]
    rg50wn15p5voaroc.png[/urlrg50kqi19n1awyxr.png[/url]
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry,
    Po deszczowym dniu w końcu wyszło słońce :) Od rana wzięłam się za prasowanie bo cała sterta ubranek leży po ostatnim praniu.
    Wczoraj miałam wizytę u endo, wyniki mam dobre więc jest ok. Podejrzała chwilę małego i cały czas leży miednicowo. coś za bardzo sobie upodobał tą pozycję. W ostatnim czasie ruchy małego są lżejsze bardziej czuje rozpychanie w brzuchu niż kopanie. ale ruchy czuję więc może nie będę się martwić. Dzisiaj mam w planach zjeść jakiegoś hamburgera bo chodzi za mną już dłuższy czas :)W maju robię ostatnie ważniejsze zakupy dla małego i będę spokojnie czekać do porodu.
    Ja ostatnio ze spaniem problemu nie mam usypiam koło 24 i śpie do po 9 z przerwami na siusiu.
    Telashe ale ci się udało tym pasem a i trzymam kciuki za dobre wyniki.
    Mirel widzę że ty też masz ostatnio przeboje mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.
    Życzę wam słonecznego dni.

jusella, MirelS, ania181111, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirels - mam nadzieję, że te bóle u Ciebie związane są z moją "ulubioną" chorobą - "taka Pani uroda".
    Współczuję zgag - ja odpukać w życiu nie miałam i mam nadzieję, że tak zostanie.
    Telashe - super, że CI się "ufuksiło" z pasem. A tak z ciekawości - czemu na NFZ CI sie nie należy? - inaczej jesteś w ciąży niż ja czy jak? Dziwny ten nasz kraj...
    Nowa - miłego prasowania!
    Asit - ciekawy gadżet :-D - gdzie kupiłaś, ile dałaś? I pytanko mam do Ciebie - o ile dobrze pamiętam Ty w Norwegii w Os mieszkasz? Orientujesz się może, ile kosztuje wysłanie paczki z Polski do Norwegii? Nie mam nerwów szukać w necie...

Tatusiek dziś już w Norwegii właśnie i znów zostałam "słomianą wdową" :-( i nie zanosi się na to, że zobaczymy się przed porodem moim :-( no chyba, że ja zdecyduję się na majowy weekend u Niego. Kocham latać ale to końcówka ciąży i lęki jakieś mam - normalnie bym się sekundy nie zastanawiała.

I pochwalę się Wam jeszcze - w końcu kupiłam sobie wygodne majciochy i legginsy :-D - nic nigdzie nie uwiera, nie wbija się - wczoraj kilka razy sprawdzałam, czy aby na pewno nie zapomniałam "dołu" założyć :-D. Majciochy po 8 zł a za leginsy "zawrotną" kwotę 15 zł zapłaciłam :-D

kot_bury, Agness27, Zuzulka88, aisa, MirelS, renieczka, eve90 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit ciekawy bajer :)

Nowa może maleństwo się jeszcze obroci.

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa ... ze Ci się chce... ja muszę swoje rzeczy poprzebierac w które się zmieszcze A w które nie bo mam w szafie kosmos :P
    dobrze ze wyniki ok ;)

Nie wiem jak wy ale ja to mam takiego lenia ze szok :/ nic mi się nie chce !!!

jusella, kot_bury, Zuzulka88, TheForfie lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wczoraj to żarcia jak na małe wesele nagotowałam dla Tatuśka:
    - 25 schabowych
    - 15 mielonych
    - 4 pieczenie rzymskie (takie mniejsze)
    - pieczeń z karczku
    - boczek
    i dziś normalnie zakwasy mam :-/ ale cieszę się bo chłopak będzie miał co jeść - wystarczy tylko, że rozmrozi.
    W zeszłym roku też taką wyprawkę szykowałam ale teraz to było prawdziwe wyzwanie!
    Więc jak coś to mogę chrzciny u Was ogarnąć :-D choćby jutro ;-)

Jak już zeszłam na żarełko - macie może jakiś sprawdzony przepis na chleb? Taki z ziarnami najlepiej.

ania181111, kot_bury, Agaax, Agness27, Zuzulka88, renieczka, eve90 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella w pepco ostatnio kupiłam fajne majciochy :D haha od razu jest lepiej :D
    szkoda że męża nie będzie przy Tobie ale może zmienisz jeszcze zdanie jak bardzo zatesknisz i się wybierzesz do niego :D

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszeee jakie frykasy !!! Ja zamawiam Cię na chrzciny haha :D

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Asia_30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pieke swoj chlebek orkiszowy :) 420 ml wody 700 g maki orkiszowej typ 700 3 lyzeczki soli 1 lyzeczka cukru 3 lyzki oliwy z oliwek (mozna dac 200 gram zakwasu jesli masz) i jesli dalas zakwas to jedna mala lyzeczka suszonych drozdzy jesli nie dalas to sypiesz cale opakowanie suszonych drozdzy. Ziarna sypiesz jakie chcesz jak masz ochote. No i zagniatasz wszystko chyba ze masz automat zostawiasz 2 godziny do wyrosniecia pozniej formujesz bochenek i odstawiasz na godzinke. Potem 230 stopni smarujesz chlebek woda i wstawiasz (ja pieke na kamieniu do pizzy) na 30 minut. No i mozna do piekarnika wstawic naczynko z woda

ania181111, jusella, kot_bury, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Telashe - super, że CI się "ufuksiło" z pasem. A tak z ciekawości - czemu na NFZ CI sie nie należy? - inaczej jesteś w ciąży niż ja czy jak? Dziwny ten nasz kraj...
    dlatego że dwa lata temu nfz "ufundował" mi ortezę po złamaniu kości śródstopia. Taki bajer należy się raz na trzy lata. Niezależnie od miejsca użytkowania

Agaax lubi tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale chamstwo z tą refundacją... :/

U mnie jak nie urok, to przemarsz wojsk. Poszłam na kontrolę szyjki i jest OK, tzn. nadal mam malutki lejek, ale nie powiększył się od ostatniej wizyty i lekarz twierdzi, że to najprawdopodobniej śluz się tam zbiera. Nadal mam sporo odpoczywać i basenu niet (nie myślałam, że będzie mi go tak brakować...).
    Za to leukocyty mam wyrąbane w kosmos (20 tysięcy, aż się facet złapał za głowę, bo miał kiedyś pacjentkę z 23 tysiącami i ostrym zapaleniem wyrostka...) i muszę popielgrzymować do internisty. Fakt, trochę mnie gardło boli, ale nie jakoś mocno, do tego dość średnie wyniki moczu, ale poza tym czuję się świetnie... mam nadzieję, że to znak, że mój organizm sobie z jakimś choróbskiem poradził bez mojej wiedzy. No, ale lepiej się przebadać, zapisałam się na jutro :)

Młody za to w porządku, podobno waży 820 g, ale zdjęcia nie mam, bo schował buzię i nie chciał współpracować :)

A, i w ogóle mam dziś studniówkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 13:00

Zuzulka88, aisa, renieczka, eve90, _analiza lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam stres przed tą wizytą w szpitalu dzisiaj :/

ltCGp1.png HZoWp2.png
‹‹ 806 807 808 809 810 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ