Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już swoją zjadłam
Moja tarta była ze szpinakiem,oliwkami i serami (typu feta, camembert i mozarella) a do tego sos kaparowy. Dziś poeksperymentowałam i ciasto na mące żytniej zrobiłam- kruche jak nigdy wyszło. Szymciowi smakowało co obwieszcza wszem i wobec tańcem brzucha (mojego oczywiście)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 17:23
nowatorka, kot_bury, renieczka, Zuzulka88, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
nowatorka wrote:no wlasnie b bliska kolezanka, tak bliska ze jestem jej swiadkowa na slubie
(cywilnym bo na koscielny do polski nie dam rady jechac w sierpniu) i wlasnie ja powinnam tez zorganizowac ten wieczor... na pewno najpierw chce w jakiejs restauracji / pubie a potem sie zmywam a one sobie niech ida po klubach i dyskotekach sie spijac
jeszcze bedzie z nami jedna dziewczyna w ciazy ale ona jest 5 tyg do tylu ode mnie
ps. a to ty jeszcze plci nie znasz ????
Ale właśnie początek na spokojnie, posiedzicie, pogadacie, pojecie a potem Ty grzecznie do domu a kto na tańce ten szaleje dalej
Si, jeszcze płci nie znamnowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki,
Zaraz zabieram się za nadrabianie was,
Ja po krzywej już jestem i powiem wam ze dobrze to znioslam naprawdę, tak szybko wypilam ten kubeczek, a szczególnie ze pani nade mną stała i nie chcialam zwlekać i szybko wypić żeby następna osoba mogła wejść, dobijalo mnie siedzenie aleee wparowala moja babcia z buleczkami słodkimi dla mnie żebym od razu zjadła sobie po glukozie hehe i dotrzymala mi towarzystwa
Teraz pytanko moje do was:
Na czczo - 87
Po 1h - 169
Po 2h - 116
Ten drugi wynik wychodzi ze przekracza norme.. Ale to chyba nie jest nic złego jak tamte ok?Asia_30, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Poproszę o przepisy na te tarty
Eve - super, że tak lekko poszło, nie znam się na normach, ale pewnie zaraz Ci dziewczyny odpiszą
Zamówiłam wreszcie łóżeczko: http://www.senmalucha.pl/pl/p/Lozeczko-ANDRZEJ-z-szuflada-120x60%2C-kolor-BIALY/73 i do tego materac z pianki wysokoelastycznej z firmy Hevea. Dam znać jak przyjdzie czy nie bubelAgness27, eve90, aisa lubią tę wiadomość
-
http://allegro.pl/m-l-koszula-nocna-ramiaczka-do-karmienia-szpitala-i4942174824.html
Ej, co myślicie? Szukam takiej na ramiączkach, żeby nie było za gorąco pod koniec lipca w szpitalu.
No, chyba, zeby pójść w elegancję, francję....
http://klimexonline.pl/koszula-nocna-felicita-p-2.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 18:46
-
Eve gratuluje super krzywej;D upieklo sie nam;) jak syndrom niespokojnych nog? trzeba suplementowac magnez nie ma mocnych tylko on dziala...
ja dzis bylam na warsztatach "Rola pielegniarki i poloznej w opiece nad ciężarna" czy jakos taksuper waarszraty byl prawnik który mowil o naszycvh p-rawach i obowiazkach poloznych i lekarzy, o wypisywaniu przez nie recept, lekarze o zyweiniu podczas karmienia, o suplementacji witamin matki idziecka, o plesniakwach, o zelu na rany podobno superowym i inne rzeczy o ktoreych nie slyszalam jeszcze;) od 8 do 14 siedzenie bylo ciwezkie ale sie oplacalo;) wygralam zestaw emolientow - pelnych nie probek i wszystkie ciezarowki dostaly paczki tez pelne produkty;) byla kawa herbata woda soki ciacha;) eligancko
Czulam ostatnio w kosciach zeby tsh sprawdzic, kiedys w noramch bylo. i mialam czuja duza nadczynnosc chyba norma od 0,27 a ja mam 0,057....
jusella, Zuzulka88, Agness27, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
TheForfie wrote:Ojj tez mam ten problem, mam wesele teraz ok.15 maja, na nie pojdziemy ale nie do konca, nie wiem czy do 12 wytrzymam, bo siedziec teraz 2 godz. max i brzuch nabrzmiały i wszystko mnie boli, a do tego tam glosno bedzie, juz sb to wyobazam, to bedzie straszne :p ale mam wesele jeszcze w sierpniu, 13 gdzie moj jest swiadkiem i musi isc, jednak ja nie chce po bede 2,3 tyg po porodzie i wiem ze nie bede chciala i nie dam rady, panienskie w czerwcu tez mi sie nie usmiecha... A mowią że przeciez dziecko dacie dziadkom i przyjedziecie, a jak nie to tam sa pokoje i dziecko to nie problem.. Jakos nie widze siebie ze szwami w kroczu i ulewajacym sie mlekiem na weselu z 2 tyg. dzieckiem i co godz latac do pokoju nakarmic, a poza tym nie bedzie przy takiej muzyc tam siedzialo, nawet bez dziecka jak mam isc... 3 wesele mamy juz w pazdzierniku, wiec na nie pewnie tez pojdziemy
No ja na Twoim to bym odpuściła bo dziecko za Male będzie na takie imprezy i te tłumy i zarazki no i wiadomo glaskanie przez wszystkich...
A wiadomo będziesz po porodzie i co chwila karmienie,przewijanie..
My pamiętam dostaliśmy zaproszenie jak z córką chodziłam na 11 czerwca a 13 miałam poród i do tego 330km podróż to tez krazyly komentarze a może jednak przyjedziemy itp zero zrozumienia .my od razu byliśmy na nie bo chodziłam jak duży slon a Mala i tak urodziła sie 4czerwca:)
jusella, Zuzulka88, eve90, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość
-
MirelS wrote:Poproszę o przepisy na te tarty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 19:24
MirelS, jusella, Agness27, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Mirels napisałam przepis na moją tartę i mi się skasowało - głupi telefon! Nic- piszę raz jeszcze
Tarta ze szpinakiem i serami
Ciasto:
1,5 szkl mąki żytniej (ja miałam typu 720)
0,5 szkl mąki krupczatki
Ok. 150 g zimnego masła (może być margaryna, ale to już nie ten smak)
1 jajko (ja miałam baardzo duże ale jak jajka są mniejsze to 1 jajo i 1 żółtko)
Sól (ok. 1/4 łyżeczki)
Ok. 2 łyżki oliwy z oliwek
Mąki i sól wymieszać, dodać zimne masło pokrojone w kawałki, oliwę i jajo, posiekać nożem i szybko zagnieść (jak za suche i się nie chce lepić to można łyżkę zimnej wody albo kwaśnej śmietany trochę dodać). Ciasto musi odpocząć w lodówce minimum 30 minut. Po tym czasie wylepić ciastem formę do tarty (średnica 28 cm) - Ja to paluchami robię, bo ciasto źle się wałkuje - nakłuć widelcem i podpiec w 220 stopniach (grzałka góra- dół) albo w 200 st. z termoobiegiem około 10 minut (ciasto ma się lekko zrumienić)
Farsz:
Opakowanie szpinaku mrożonego liście (450 gram) albo 2 paczki świeżego
Pół cebuli
3 ząbki czosnku
Gałka muszkatołowa (dużo)
Sól
Pieprz
Feta (około 150g)
Camembert
Mozarella starta (150g)
3 łyżki oliwy z oliwek
2 jaja
Trochę śmietany słodkiej (ok. Pół szklanki)
Na zimną patelnię wlać oliwę i od razu dać posiekany czosnek i cebulkę i zeszklić, dodać szpinak jak się rozmrozi to odparować, dodać 2/3 fety i doprawić gałką, pieprzem i solą- musi być troszkę mocniej doprawione bo dojdą jajka ze śmietanką a surowych jaj nam nie wolno. Jajka roztrzepać ze śmietanką i połową mozzarelli i połączyć z przestudzonym farszem.
Farsz wyłożyć na podpieczone ciasto (ja dałam jeszcze garść oliwek) a na wierzchu ułożyć resztę serów. Piec w 200 stopniach z termoobiegiem około 20 minut- do czasu aż ser się troszkę zrumieni.
Do tego dziś był sos z 3 łyżek jogurtu greckiego, łyżki posiekanych kaparów i odrobiny wody z kaparów- już niczym nie doprawiałamMirelS, nowatorka, Agness27, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:http://allegro.pl/m-l-koszula-nocna-ramiaczka-do-karmienia-szpitala-i4942174824.html
Ej, co myślicie? Szukam takiej na ramiączkach, żeby nie było za gorąco pod koniec lipca w szpitalu.
No, chyba, zeby pójść w elegancję, francję....
http://klimexonline.pl/koszula-nocna-felicita-p-2.html
Ja mam jedną podobną jak w drugim linku tylko granatową z Italian fashion i dwie na ramiączkach jakieś wysłała mi dziś siostra.Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
O kurde ale naprodukowałam- sorki ale pisałam tak jak Tatuśkowi- chyba z przyzwyczajenia
Majeczka- gratuluję wygranej i oczywiście zazdroszczę. Jakieś 2 dni temu śniłaś mi się- byłaś niebieska i w paski
A dziś mi się śniło, że Tatusiek miał za mało wód płodowych...
majeczka87, MirelS, Zuzulka88, Agness27, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Jusella skorzystam jutro z Twojego przepisu
Boże ale się dziś nazarlam tego grilla leżę i umieram aż ...
I do tego zastanawiam się cały czas nad cesarka , kurczę jest tyle opinni na ten temat , ale z jednej strony jest dużo plusów , z drugiej minusow nie wiem ...
Może któraś z Was miała już cesarke i wypowie się na ten temat ?
U mnie w rodzinie teściowa i mama niestety są na nie , ze jak to ze jestem nie poważna ... A ja się po prostu panicznie boję porodu naturalnego ze nie dam rady z ze cos z malenstwem będzie . AAhhhjusella, kot_bury lubią tę wiadomość
[/url]
-
A ja mam 3 koszule z lupoline polska firma super jakosc juz w nich sobie spie
i jedna happy mum z bolerkiem chociaz wiecej nic tam nie kupie bo sa drodzy straszliwie
Aaaa i w lupo warto zagladac sobie w 2 gatunek- tam wychaczylam fajne i wcale nic z nimi nie jest
Przed chwila zajrzalam i jest super biustonosz do karmienia za 19.99Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 19:37
jusella, Agness27, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dzięki bardzo :* zapisałam sobie i na czasie popróbuję, bo tartę to raz w życiu tylko robiłam i to na słodko
Co do koszul to właśnie też słyszałam dobre opinie o Italian Fashionteż bym na ramiączkach preferowała, bo pewnie mega upały będą..
jusella, nowatorka, Zuzulka88, Agness27, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
majeczka87 wrote:jusella?? czy ja oby nie bylam smerfem?
moje cialo takie bylo?
o luuudy
Smerfem to nie ale żywcem niebieski kolor ciała w żółte paski miałaś. Ostatnio takie pierdoły mi się śnią- bardzo krótkie i bardzo głupie... Przysięgam- nic nie biorę!
eve90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Do szpitala i na początek do domu kupiłam sobie dwie koszule do karmienia. Ale myślę nad zakupem "na później" piżamy- jednak w niej lepiej się czuję. Tylko jeszcze nie szukałam. Widziała może któraś z was piżamy do karmienia?
jusella, eve90, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość