X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję naturalnego na razie i na szkole rodzenia mnie nie przekonali... Ale też zdaje sobie sprawę że co cc to cc i to operacja także może dam radę. :)

Gagaga, figaa, Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia z moja tez pewnie tak bedzie ze bedzie znowu tydzien/2 do przodu. A co lekarz na to?
    Co do porodu to ja biore znieczulenie

jusella lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad znieczuleniem :) Boję się panicznie tego bólu.

Co do koszul do karmienia to ja mam 3. Ale piżamę sobie jakąś też ogarnę bo koszul nie znoszę...

Zuzulka88, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam CC, 2 tyg dochodziłam do siebie. Pierwszy tydzień był koszmarny, drugi juz trochę lepiej. A po 3 tyg juz tańczyłam na imprezie:)
    Ze mną leżała dziewczyna która miała CC tego samego dnia co ja i na drugi dzień juz normalnie chodziła i ogólnie lepiej to zniosła. Z kolei koleżanka miała jakieś zakażenie i ponad miesiac sie męczyła. Także nie ma reguły.

jusella, Zuzulka88, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Byłam w szpitalu na badaniach u mojej gin. Na szczęście szyjka jest zamknięta, bez rozwarcia i ma 3 cm. Mała waży 1257 g i jest do przodu o 11 dni. Wszystkie parametry ma o przynajmniej tydzień do przodu, a niektóre nawet dwa tygodnie.

Ale lekarz mówi, że wszystko ok?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    Ja sie wachalam 3 miesiace nad wyjazdem az w jeden wieczor sie spakowalam i wyjechalam no i nie zaluje byla to moja najlepsza zyciowa decyzja. wiec nie masz co sie zastanawiac tylko korzystac z okazji :) zreszta jak przylecisz sama zobaczysz jak jest :) a duzo jeszcze zostalo do tych studiow:)??

Jeszcze rok mu został - 3cia klasa i matura za rok właśnie. Pożyjemy- zobaczymy :-D

Asit lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Milcia z moja tez pewnie tak bedzie ze bedzie znowu tydzien/2 do przodu. A co lekarz na to?

Powiedziała, że jest ok. W 3 tygodnie przybrała 0.5 kg. Za tydzień w piątek mam planowo wizytę i zobaczę, ile w tydzień przybędzie.

jusella, nowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mówiła też, że teraz tygodniowo dzieci przybierają ok 150 g.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa mi się ostatnio śniło ze urodziłam dziecko we snie... :) i od razu był taka 3 miesięczna kluseczka <3 :)

jusella, kamenkaa, Dalile, figaa, aisa, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was brzuchatki :)

Nadrobiłam was :)
    gratuluje udancyh wizyt i prób cukrowych :) ja na krzywa i wizyte musze pozekac do poniedziałku :)

te wasze przepisy na tarty wygladaja smakowicie :) chyba tez któregos dnia taka stworze :)

Karolajjn :) jesli chodzi o cesarke to ja tez takowa bardzo chciałam mimo ze znam wszystkie mozliwe komplikacje itd niestety w Belgii cesarka na zyczenie wogole nie wchodzi w gre wiec poprostu zaczełam sie pozytyenie nastawiac na poród naturalny, poszłam do szkoły rodzenia zeby sie bardziej utwierdzic ze dam rade, mój partner mnie bardzo wspiera i mimo strachu coraz czesciej mysle ze bedzie poprstu dobrze :) i do cwiczen mozna wrócic o wiele szybciej a wiec i do figury sprzed ciązy :) no i oczywisci nastawiam sie na znieczulenie :)

Jesli chodzi o koszule do karmienia to jeszcze nic nie wybrałam ogolnie na codzien wole pizamy wiec trudno bedzie sie przyzwczaic do koszuli :) pewnie kupie 2 do szpitala a potem poszukam jakiejs pizamy :)

u nas wreszcie trafilismy na imie które nam sie obojgu podoba :) chyba nazwiemy mala Aurelia :)
    chociaz obawiamy se ze rodzinie nasz wybór nie przypadnie do gustu :p

kamenkaa, jusella, aisa, figaa, eve90, Zuzulka88, Kasiulina, Telashe, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;)
    Ja po badaniu 3cim prenatalnym
    Mała waży 1400g
    oczywiscie rączkami zasłoniła buzie co było nie możliwe by zrobic zdjecie buzinki..
    ale najważniejsze ze jest cała i zdrowa:)

jusella, Gagaga, nowatorka, MirelS, Agaax, figaa, Zuzulka88, eve90, Kasiulina, majeczka87, Agness27, stokrotka2013, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość

• Asia_30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    U mnie to samo ;) Bedziemy mialy duze bejbiki chyba co? a ile wam wazyly na poprzednich badaniach?

nowatorka, kamenkaa, eve90 lubią tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Wam dziewczyny po tych wizytach :) ja po całym tygodniu padam, uciekam do spania ale jutro zabieram psa i jadę do lasu :)
    Trzymajcie się!

jusella, kamenkaa, aisa lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_30 wrote:
    U mnie to samo ;) Bedziemy mialy duze bejbiki chyba co? a ile wam wazyly na poprzednich badaniach?
    Moja w 20+2 wazyla 450g. Lekarz mowil ze jest duza tez przez to ze ja jestem wysoka (172) i moj 184

majeczka87, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyobraźcie sobie że termin mi sie zmienił na 1- lipiec ..Ciekawe jak to bedzie

kot_bury lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie wiesz kiedy Amelka poczuje się gotowa :)

Agness27 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    wyobraźcie sobie że termin mi sie zmienił na 1- lipiec ..Ciekawe jak to bedzie
    A to moze sie tak termin zmieniac? Od czego to zalezy? Myslalam ze termin z ostatniej miesiaczki jest juz staly

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin z ostatniej miesiączki lub jeśli jej nie było to termin z usg ale do 12 tygodnia jest juz stały. Pózniej każda dzidzia rośnie swoim tempem. Ja we wtorek idę na badanie będziemy ważyć mojego klopsa ;)

jusella, Ejrene, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ok ale to ze dzidzie rosna jedna szybciej druga wolniej to moze zmienic termin porodu? Czy tylko oznacza ze urodzi sie wieksza/mniejsza ale w terminie z ostatniej miesiaczki?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi ! :) dały mi dużo do myślenia ,:)

Nirbwiem czy już pisałam czy nie ale w smyku są spore promocje na ciuszki i różne artykuły ! :)

TheForfie, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ