X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję naturalnego na razie i na szkole rodzenia mnie nie przekonali... Ale też zdaje sobie sprawę że co cc to cc i to operacja także może dam radę. :)

Gagaga, figaa, Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia z moja tez pewnie tak bedzie ze bedzie znowu tydzien/2 do przodu. A co lekarz na to?
    Co do porodu to ja biore znieczulenie

jusella lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zastanawiam nad znieczuleniem :) Boję się panicznie tego bólu.

Co do koszul do karmienia to ja mam 3. Ale piżamę sobie jakąś też ogarnę bo koszul nie znoszę...

Zuzulka88, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam CC, 2 tyg dochodziłam do siebie. Pierwszy tydzień był koszmarny, drugi juz trochę lepiej. A po 3 tyg juz tańczyłam na imprezie:)
    Ze mną leżała dziewczyna która miała CC tego samego dnia co ja i na drugi dzień juz normalnie chodziła i ogólnie lepiej to zniosła. Z kolei koleżanka miała jakieś zakażenie i ponad miesiac sie męczyła. Także nie ma reguły.

jusella, Zuzulka88, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Byłam w szpitalu na badaniach u mojej gin. Na szczęście szyjka jest zamknięta, bez rozwarcia i ma 3 cm. Mała waży 1257 g i jest do przodu o 11 dni. Wszystkie parametry ma o przynajmniej tydzień do przodu, a niektóre nawet dwa tygodnie.

Ale lekarz mówi, że wszystko ok?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asit wrote:
    Ja sie wachalam 3 miesiace nad wyjazdem az w jeden wieczor sie spakowalam i wyjechalam no i nie zaluje byla to moja najlepsza zyciowa decyzja. wiec nie masz co sie zastanawiac tylko korzystac z okazji :) zreszta jak przylecisz sama zobaczysz jak jest :) a duzo jeszcze zostalo do tych studiow:)??

Jeszcze rok mu został - 3cia klasa i matura za rok właśnie. Pożyjemy- zobaczymy :-D

Asit lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Milcia z moja tez pewnie tak bedzie ze bedzie znowu tydzien/2 do przodu. A co lekarz na to?

Powiedziała, że jest ok. W 3 tygodnie przybrała 0.5 kg. Za tydzień w piątek mam planowo wizytę i zobaczę, ile w tydzień przybędzie.

jusella, nowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mówiła też, że teraz tygodniowo dzieci przybierają ok 150 g.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa mi się ostatnio śniło ze urodziłam dziecko we snie... :) i od razu był taka 3 miesięczna kluseczka <3 :)

jusella, kamenkaa, Dalile, figaa, aisa, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was brzuchatki :)

Nadrobiłam was :)
    gratuluje udancyh wizyt i prób cukrowych :) ja na krzywa i wizyte musze pozekac do poniedziałku :)

te wasze przepisy na tarty wygladaja smakowicie :) chyba tez któregos dnia taka stworze :)

Karolajjn :) jesli chodzi o cesarke to ja tez takowa bardzo chciałam mimo ze znam wszystkie mozliwe komplikacje itd niestety w Belgii cesarka na zyczenie wogole nie wchodzi w gre wiec poprostu zaczełam sie pozytyenie nastawiac na poród naturalny, poszłam do szkoły rodzenia zeby sie bardziej utwierdzic ze dam rade, mój partner mnie bardzo wspiera i mimo strachu coraz czesciej mysle ze bedzie poprstu dobrze :) i do cwiczen mozna wrócic o wiele szybciej a wiec i do figury sprzed ciązy :) no i oczywisci nastawiam sie na znieczulenie :)

Jesli chodzi o koszule do karmienia to jeszcze nic nie wybrałam ogolnie na codzien wole pizamy wiec trudno bedzie sie przyzwczaic do koszuli :) pewnie kupie 2 do szpitala a potem poszukam jakiejs pizamy :)

u nas wreszcie trafilismy na imie które nam sie obojgu podoba :) chyba nazwiemy mala Aurelia :)
    chociaz obawiamy se ze rodzinie nasz wybór nie przypadnie do gustu :p

kamenkaa, jusella, aisa, figaa, eve90, Zuzulka88, Kasiulina, Telashe, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;)
    Ja po badaniu 3cim prenatalnym
    Mała waży 1400g
    oczywiscie rączkami zasłoniła buzie co było nie możliwe by zrobic zdjecie buzinki..
    ale najważniejsze ze jest cała i zdrowa:)

jusella, Gagaga, nowatorka, MirelS, Agaax, figaa, Zuzulka88, eve90, Kasiulina, majeczka87, Agness27, stokrotka2013, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość

• Asia_30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    U mnie to samo ;) Bedziemy mialy duze bejbiki chyba co? a ile wam wazyly na poprzednich badaniach?

nowatorka, kamenkaa, eve90 lubią tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Wam dziewczyny po tych wizytach :) ja po całym tygodniu padam, uciekam do spania ale jutro zabieram psa i jadę do lasu :)
    Trzymajcie się!

jusella, kamenkaa, aisa lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_30 wrote:
    U mnie to samo ;) Bedziemy mialy duze bejbiki chyba co? a ile wam wazyly na poprzednich badaniach?
    Moja w 20+2 wazyla 450g. Lekarz mowil ze jest duza tez przez to ze ja jestem wysoka (172) i moj 184

majeczka87, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyobraźcie sobie że termin mi sie zmienił na 1- lipiec ..Ciekawe jak to bedzie

kot_bury lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie wiesz kiedy Amelka poczuje się gotowa :)

Agness27 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    wyobraźcie sobie że termin mi sie zmienił na 1- lipiec ..Ciekawe jak to bedzie
    A to moze sie tak termin zmieniac? Od czego to zalezy? Myslalam ze termin z ostatniej miesiaczki jest juz staly

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin z ostatniej miesiączki lub jeśli jej nie było to termin z usg ale do 12 tygodnia jest juz stały. Pózniej każda dzidzia rośnie swoim tempem. Ja we wtorek idę na badanie będziemy ważyć mojego klopsa ;)

jusella, Ejrene, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ok ale to ze dzidzie rosna jedna szybciej druga wolniej to moze zmienic termin porodu? Czy tylko oznacza ze urodzi sie wieksza/mniejsza ale w terminie z ostatniej miesiaczki?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedzi ! :) dały mi dużo do myślenia ,:)

Nirbwiem czy już pisałam czy nie ale w smyku są spore promocje na ciuszki i różne artykuły ! :)

TheForfie, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ