Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolajn, najlepiej byłoby jakbyś nie miała wyboru. Np jakby dziecko było za duże lub ułożone pośladkowo, albo gdybyś nie miała możliwości cesarki. Tak było ze mną.
Chciałam cesarke za wszelką cenę że strachu przed naturalnym porodem. Ale nie mam wyjścia, nie zrobią mi cesarki na życzenie i musiałam się pogodzić z porodem naturalnym. Teraz szukam plusów porodu naturalnego
No cesarka jest zdecydowanie bardziej ryzykowna, tak jak pisze Nowatorka.Karolajjn:), Zuzulka88, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Zuzulka88 wrote:Do szpitala i na początek do domu kupiłam sobie dwie koszule do karmienia. Ale myślę nad zakupem "na później" piżamy- jednak w niej lepiej się czuję. Tylko jeszcze nie szukałam. Widziała może któraś z was piżamy do karmienia?
W italian fashion sąjusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Bo wy nie wiecie
We wtorek zaczynają remont i ma być szybko skończony
Dlatego się biorę za wyprawkę! W końcu!
Jakby mi przyszło szybciej rodzić, to nawet nie mam koszuli, że nie wspomnę o foteliku dla dziecka czy ciuszkach...jusella lubi tę wiadomość
-
Asia_30 wrote:A ja mam 3 koszule z lupoline polska firma super jakosc juz w nich sobie spie
i jedna happy mum z bolerkiem chociaz wiecej nic tam nie kupie bo sa drodzy straszliwie
Aaaa i w lupo warto zagladac sobie w 2 gatunek- tam wychaczylam fajne i wcale nic z nimi nie jest
Przed chwila zajrzalam i jest super biustonosz do karmienia za 19.99
Asiu to w lupo te biustonosze??
A to jaka stronka do tego??)
Asia_30, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Agnes nooo duzo mi odpadlo;)
jusella olaboga.... ajm blu da bu di da
ja tez mam nad ranem szczegolnie mnostwo krotkich snow;)jusella, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
jusella wrote:Asit - ciekawy gadżet
- gdzie kupiłaś, ile dałaś? I pytanko mam do Ciebie - o ile dobrze pamiętam Ty w Norwegii w Os mieszkasz? Orientujesz się może, ile kosztuje wysłanie paczki z Polski do Norwegii? Nie mam nerwów szukać w necie...
Tak ja mieszkam w Osz tego co pamietam poczta polska piorytetem paczka do 20 kg kosztowala mnie cos kolo 160 zl mozesz tez nadac przewoznikiem na fb masz Camel travel wyjezdzaja ze szczecina do Bergen wiec sie zatrzymuja u mnie po drodze i u nich nadanie paczki 30 kg kosztuje 350 kr czyli tez niecale 200 zl tyle ze masz 10 kg wiecej niz na poczcie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 20:43
jusella lubi tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Karolajjn:) wrote:...
Może któraś z Was miała już cesarke i wypowie się na ten temat ?
Karolajjn:), _analiza lubią tę wiadomość
-
Ja dzis od poludnia zapracowana niedawno dopiero weszlam do domu i zdazylam wziasc prysznic i stwierdzilam ze strasznie brakuje mi wanny hehehe a pod prysznic chyba se sprawie jakis taboret do siedzenia bo ja to tak lubie z godzinke posiedziec no a na nogach sie niestety juz nie da
Agness27, jusella, eve90, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Korolain ja na pewno będę chciała Syna tez naturalnie urodzić bo juz raz rodzilam i nie jest tak zle.Wiadomo wszystko zalezy na kogo się trafi w szpitalu bo to ważne .
Ja naturalnym bardzo szybko doszlam do siebie i o bolu to zapomniałam jak tylko dali mi córkę po porodzie:)
Moja przyjaciółka teraz miała ccc i minelo 3 mies a ja jeszcze bardzo brzuch boli no i dlugo do siebie dochodziła bo macica nie chciała sie obkurczać,do tego wysoka goraczka doszła i silne bóle i dopiero 3dnia mogla w miare funkcjonować i mogla nacieszyć sie swoimi chłopcami.
Ja w razie konieczności zdecyduje sie na cc ale na pewno nie z własnej woli.
A i najważniejsze jezeli zle zszyja w środku to można juz nie miec dzieci:(
No i o kolejne po roku można sie starać.Asit, jusella, Karolajjn:), eve90, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Co do cesarki ja mialam w pierwszej ciazy i byla to dla mnie najgorsza obcja porodu, jak tez sie pozniej okazalo lekarz zrobil ja bo mu sie chcialo wpisujac mi fikcyjny powod przy wypisiea ja przez 3 dni lerzalam pod kroplowka nie moglam sie ruszac po kolejnych 3 wypuscili do dou gdzie przez miesiac dochodzilam do siebie. no i ten stres pozniej przy kolejnej ciazy gdzie lekarze mi wmawiali ze urodze nauralnie a ja sie wyklucalam ze nie moge i musialam tlumaczyc cala dokumentacje medyczna z Polski, co wiaze sie z czasem kasa i stresem a jak sie okazalo urodzilam naturalnie i zaraz po moglam zajac sie synkiem i swobodnie sie poruszac , wiec ja z cc nie mam za dobrych wspomnien
Zuzulka88, TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Ja po naturalnym tez od razu dostałam córcię i mogłam ja przytulać.najgorzej to się balam pojąć siusiu ale Mąż poszedl ze mną i od razu się umylam sama i przebrać w czysta piżamkę
A w szpitalu moja byla taka grzeczna i caly czas spala aż musilam ja budzic na cyca:)jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Asit dzięki za info
. Planujemy, żeby Tatusiek w Norwegii ze 2 lata został i że będę do niego z Maluchem często latać to może kiedyś się umówimy z Dzieciaczkami
.
Ja też jestem za naturalnym porodem a cc po prostu się boję.Agness27, eve90, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Asit dzięki za info
. Planujemy, żeby Tatusiek w Norwegii ze 2 lata został i że będę do niego z Maluchem często latać to może kiedyś się umówimy z Dzieciaczkami
.
Ja też jestem za naturalnym porodem a cc po prostu się boję.
No i koniecznie daj znac jak bedziesz z checia sie spotkam na kawkejusella, nowatorka, Agness27, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]
-
Tatusiek mnie namawia na przeprowadzkę- w zeszłym roku 5 miesięcy pracował w Norwegii i bardzo mu się podoba podejście ludzi do wszystkiego. Ja póki co muszę zostać w Pl przynajmniej dopóki Pierworodny na studia nie pójdzie- nie chcę go z ojcem zostawiać bo się nie dogadują kompletnie. Ale potem, kto wie...
-
Byłam w szpitalu na badaniach u mojej gin. Na szczęście szyjka jest zamknięta, bez rozwarcia i ma 3 cm. Mała waży 1257 g i jest do przodu o 11 dni. Wszystkie parametry ma o przynajmniej tydzień do przodu, a niektóre nawet dwa tygodnie.
nowatorka, Agness27, jusella, eve90, Asia_30, MirelS, Zuzulka88, Kasiulina, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Tatusiek mnie namawia na przeprowadzkę- w zeszłym roku 5 miesięcy pracował w Norwegii i bardzo mu się podoba podejście ludzi do wszystkiego. Ja póki co muszę zostać w Pl przynajmniej dopóki Pierworodny na studia nie pójdzie- nie chcę go z ojcem zostawiać bo się nie dogadują kompletnie. Ale potem, kto wie...[/QUOTE
Ja sie wachalam 3 miesiace nad wyjazdem az w jeden wieczor sie spakowalam i wyjechalam no i nie zaluje byla to moja najlepsza zyciowa decyzja. wiec nie masz co sie zastanawiac tylko korzystac z okazjizreszta jak przylecisz sama zobaczysz jak jest
a duzo jeszcze zostalo do tych studiow:)??
jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
Synek William[/url]
[/url]
[/url
[/url]