Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mirel zadzwoń do gin. Jak masz takie skurcze, to może jakieś odpowiednie leki Ci zapisze.
Ja do swojej dziś też pisałam, bo od wczoraj bardzo nisko boli mnie brzuch i czuję jakby takie napieranie na szyjkę. Kazała dzisiaj leżeć, a jutro po południu przyjechać do szpitala, bo ma dyżur i mnie zbada. A wizytę mam dopiero za tydzień. -
Hmm tez mam ciagle skurcze i mega uplawy i tez ciagle mam stres ze ta szyjka mi sie otwiera ale bylam u ginekologa mowilam mu o tym i powiedzial zeby sie nie stresowac. Stresowac sie trzeba jak skurcze sa reguralne i jak leci cos czerwonego albo rozowego
Przez te uplawy ciagle mam stres ze wody mi odchodza :oWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 17:20
-
nick nieaktualnyMirelS wrote:dziewczyny w toalecie dosłownie wypadła ze mnie duża ilość mleczno-przezroczystego śluzu i mam silne skurcze (skurcze to akurat mam codziennie),ale ten śluz? boję się, że z szyjką mi się coś dzieje ;/
Może faktycznie zadzwoń do gina. A jak nie masz takiej możliwości to jedz do szpitala. Zawsze lepiej sprawdzić i mieć spokojna głowę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 17:22
-
Hej Dziewczyny.
Mi sie dzis humorek poprawił bo pod wieczór wróci Mężulek:)))
Córcia tez się cieszy bo będzie się dalej uczyc jazdy bez kolek bo ja za Nią nie pobiegnę bo nie chce narażać Synka a do tego kolka dokucza przy szybszy chodzeniu.
Pisalyscie ze dziecko zmienia wszystko-owszem zmienia i wiadomo troszkę ma sie inne priorytety.
Wiadomo na poczatku nie przespane noce ale wszystko da die pogodzić ze starcza czasu na seriale czy nawet wspólne wyjście z Mężem,Partnerem:))
Ja nie wyobrażam sobie zycia bez córci ,tak samo jak mój M bo to Nasz Kochany Skarb:)
I nie zamykaliśmy sie tylko w czterech ścianach tylko spokojnie wyjeżdżaliśmy w trasę pozwiedzać czy poprostu spacer albo Mala do dziadków a My sami wychodziliśmy na miasto:)
Jak Roksanka miała 2 latka to zabieraliśmy ja do restauracji-fakt zdazalo sie często ze cos jej spadalo na podłogę ale cóż zrobić to tylko dziecko!
No nie raz spotkałam sie z przypadkiem krytyki jak dziecko za głośno sie w pizzerii zachowuje ale dziecko tez musi sie nauczyc zachowywac i przebywac wśród ludzi a nie tylko siedziec w domu.
Co do bycia z Synkiem to ja zamierzam byc caly rok z Nim a potem albo zlobek albo Babcia będzie pilnować bo nie pracuje a w domu teraz siedzi sama .
No chyba ze pod koniec opieki nad synkiem postaramy sie o trzeciego Maluszka bo chcemy miec jeszcze jedno dziecko ale też wszystko zalezy jak odbędzie sie poród czy naturalny czy ccjusella, aisa, Zuzulka88, kot_bury, figaa, eve90 lubią tę wiadomość
-
MirelS tak jak pisza dziewczyny lepiej to sprawdzic. daj znac jak bedziesz po wizycie
co do zabierania dzieci do restauracji itd, tutaj we wloszech to dzieciaki malutkie wszedzie zabieraja, do restauracji, na sylwestra (nawet malutkie w wozkach) i te dzieciaki sie czasami dra i nikt nie zwraca uwagi, chociaz czasami rodzice powinni tez pomyslec o innych. w kazdym razie jest zupelnei inne podejscie, tak samo ze starszymi osobami, ktore tez nei zamykaja sie w domach tylko chodza po restauracjach, na tance itdWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 17:29
jusella, aisa, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Asia_30 wrote:Ja mialam 2 zarodki jeden sie od razu zagniezdzil urodzilam corke w 36 tygodniu niestety zmarla po 6 dniach
Nie doczekalam nawet jednego okresu po porodzie i juz bylam w ciazy znow i chyba dzieki temu jeszcze jakos psychicznie funkcjonuje bo nie wiem co to by bylo.
Asiu bardzo mi przykro z powodu córeczki:(((
Nie życzę nikomu takich przejść(
-
MirelS wrote:dziewczyny w toalecie dosłownie wypadła ze mnie duża ilość mleczno-przezroczystego śluzu i mam silne skurcze (skurcze to akurat mam codziennie),ale ten śluz? boję się, że z szyjką mi się coś dzieje ;/
Mi tez co i rusz cos takiego wypada i nie wiem od czego to zalezy..
Mój gin od początku ciąży jeszcze mnie nie nadal tylko na kazdej wizycie robi szybkie USG i patrzy serducho i wagejusella, Dalile, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ja wstawiłam pranie już drugie a czeka mnie jeszcze jedno pranie. Mam przed sobą prasowanie i to mnie przeraża!!! Muszę wreszcie kupić nowe żelazko.
MirelS może zadzwoń do Gin albo na IP śmigaj. Nie denerwuj się sięna lewno wszystko ok
Mam wyniki dzisiejsze
TSH 1,76
Ft4 14,8
Nawet ładnieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 19:21
TheForfie, kot_bury, renieczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tez stosuje diete cukrzycowa
Jakos tak mi sie wkrecila w poprzedniej ciazy ze zupelnie zmienily mi sie nawyki zywieniowe. Wprawdzie juz nie jest az tak rygorystyczna z tymi godzinami posilkow i liczeniem wszystkiego co do grama ale czuje sie o wiele lepiej na tej diecie! nauczylam sie pic herbate i kawke bez cukru, jogurtu sklepowego juz nigdy nie tkne bo teraz to dla mnie jest sam cukier. Jak bylam u diabetologa w poprzedniej ciazy to powiedzial bardzo fajna rzecz ze dieta cukrzycowa to dieta zdrowego czlowieka
Dziewczyny dziekujeja poprostu wiem ze teraz bedzie dobrze bo Bog by mi nie dal tak szybko kolejnej dziewczynki i to naturalnie zeby mialo byc znow zle.
Zuzulka88, eve90, Inska, Agaax, MirelS, jusella, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
Zuzulka88 wrote:Dalile, mogłabyś jeszcze raz podrzucić stronkę z dietą cukrzycową? Odebrałam wyniki obciążenia i po dwóch godzinach jestem w górnej granicy normy. Dzwoniłam do gine i powiedziała, że dieta cukrzycowa nie zaszkodzi...
http://slodkiemamy.edu.pl/
http://znaczkijakrobaczki.pl/2014/02/dieta-podczas-cukrzycy-ciazowej.html#
Na zdrowie!kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Cześć!
Chciałabym Wam podesłać trochę słońca, ale niestety zrobię to dopiero jak wrócę, w obsłudze telefonu jestem kiepska
Nadrobiłam Was troszkę.
Asia, przeczytałam Twoja historie. Pamiętaj - po burzy zawsze wychodzi słońce!
Mirels, ja mam ciagle duże ilości śluzu, moje gin mówi, że to normalne. Tylko strasznie uciążliwei też mi się zdarza, że nagle tak dużo na raz. To chyba żadna anomalia
☀Maka, Agness27, Zuzulka88, aisa, jusella lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
No więc jestem
Z szyjka wszystko wporzadku- twarda, zamknięta i 3,86cm. Młodemu sprawdzał tylko serdusio i bije miarowo. Za 2 tyg mam przyjść z badaniami i wtedy też umówimy się na dokładne usg w szpitalu
Po wizycie zajechalismy do czeskiego Lidla bo są ubranka dla dzieciaczkow, dobre gatunkowo i nie drogie bo za body wychodzi 10 zł /szt, polspioszki tak samo, skarpetusie 3 szt - 10 zł i kupiłam cieniutki bawełniany śpiworek ok 20 zł z tego co pamiętam. Jutro wrzucę Wam fote.renieczka, TheForfie, nowatorka, majeczka87, Zuzulka88, Karolajjn:), Naditta, figaa, aisa, Agness27, eve90, Agaax, Kasiulina, jusella, kot_bury, _cherryLady, stokrotka2013, Telashe, _analiza lubią tę wiadomość