X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to okropne co ci sie przytrafilo :(

co do karmienia ja bede karmic 5 m-cy i koniec. w listopadzie wracam do pracy (spokojnie bo u mnie to praca na godziny wiec nie bede miala na poczatku pelnego etatu). i uwazam to za super kompromis bo bez pracy tez nie zamierzam zostac.na szczescie bede miala pomoc tesciow w zajmowaniu sie mala :)

ps. moja mama mnie prawie wogole nie karmila bo byl konflikt grupowy i jakos nie mam zadnych alergii, nie choruje i wszystko jest ze mna ok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 15:00

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zarazilam sie kokluszem w ciazy przez 5 miesiecy ciazy mialam tai kaszel ze az puchla mi krtan i co noc sie dusilam. Mala prawdopodobnie przez to dostala poinfekcyjnego zapalenia miesnia serca nie chce nawet pisac jak to wszystko bylo bo dlugo do siebie dochodzilam i wierze w to ze poprostu moja coreczka teraz do mnie wrocila w zdrowym juz cialku.
    Jedyne co to szczepcie swoje dzieci bo niby nikt nie pamieta o kokluszu a jednak on jest i jest smiertelnie niebezpieczny dla noworodka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 15:26

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia serce rozpadlo mi sie na kawalki... ale tak jak pieknie napisalas
    Asia_30 wrote:
    wierze w to ze poprostu moja coreczka teraz do mnie wrocila w zdrowym juz cialku.
    i trzeba w to wierzyc, na pewno tak jest! Baaardzo przytulam!

Zuzulka88, Agaax lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to straszne co Cię spotkało :( teraz już będzie wszystko dobrze :*

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu :* będzie dobrze :*
    życie jest okropne:(

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja synka karmiłam 5 miesięcy i uważam, że to w zupełności wystarczy:) Szybko można takie dziecko oduczyć, bo już ze starszym może być mały problem. Drugiego synka również zamierzam karmić przez taki sam czas:)

ania181111, nowatorka, jusella, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Wam powiedzieć że zaczęło się.... wczoraj kupiłam w rossmanie wkładki laktacyjne i Bogu dzięki bo zaczęło lecieć z piersi...

jusella, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, majeczka87, Agaax lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania myślałam że rodzić zaczęłas! Przez te skurcze swiruje że będę rodzić za wcześnie!
    Jak tak czytam to wszystko to chyba zrobię już to zamówienie w gemini, bo czeka na mnie pełen kosz do zapłaty a nic takiego apteczno- kosmetycznego jeszcze nie mam :/

Kasiulina, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że warto kupić łóżeczko - tapczanik?

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Ania myślałam że rodzić zaczęłas! Przez te skurcze swiruje że będę rodzić za wcześnie!
    Jak tak czytam to wszystko to chyba zrobię już to zamówienie w gemini, bo czeka na mnie pełen kosz do zapłaty a nic takiego apteczno- kosmetycznego jeszcze nie mam :/
    hahah ;) jeszcze nie rodze spokojnie ale się wystraszylam bo ponoć jak pojawia się pokarm to dziecko może się wcześniej urodzić.

Dziewczyny .... czas już mieć wszystko przygotowane chyba

MirelS, Inska, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Myślicie, że warto kupić łóżeczko - tapczanik?
    to zależy ... słyszałam że to strata pieniędzy bo to zależy czy twój dzidziuś będzie spał w łóżeczku - jeśli tak to może być tj i wielu moich koleżanek ze tę łóżeczka są już tak "rozklekotane " ;) ze się nie nadają za bardzo później do niczego
    Ale w zasadzie może to zależy też od łóżeczka i od dziecka bo dzieci moich znajomych to skakaly później po łóżeczku więc nie wiem mm ....

MirelS, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę jest ciężarówek invitrówek ;) Fajnie, że maleństwa postanowiły z Wami zostać i spotkałyśmy się na tym wątku :)

Starsze dziecko nie jest tak trudno odzwyczaić od karmienia piersią. Trzeba tylko wiedzieć jak ;)

Asia, bardzo współczuje straty córeczki i wierzę, że tym razem wszystko jest tak jak być powinno i urodzisz zdrową córeczkę :)

Kama, instytucja dziadków jest niezastąpiona przy powrocie do pracy no i wiadomo kasa, bo żłobek też by jej trochę zżarł...

MirelS, tapczanik jest be dla kręgosłupa...

Ps. Straszak po ponad tygodniowym braku drzemek zaczął znowu spać w dzień :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 15:47

_cherryLady, MirelS, jusella, Agness27, stokrotka2013, Zuzulka88, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to dobrze że jeszcze nie rodzisz :D dzięki za opinie - zamowie zwykłe w takim razie :)
    Ja wiem, że mi teściowa nie zostanie na pewno z takim małym choć siedzi w domu i się boję kiedy do pracy wrócę :/ moi rodzice pracują oboje.

• kama005 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja hdzies czytalam że lekarze powinni proponować Szczepienia na krztusiec kobietom w ciąży po którymś tam tygodniu ale ze to nie jest w Szcepienoach obowiązkowych czy refundowanych to się rzadko o tym Słyszy. Ktoś coś słyszał?

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Inska Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_30, serducho mi stanęło jak przeczytałam przez co przeszłaś, bardzo mi przykro. Ale tak, jak piszesz, Twoja Kruszynka wróciła <3

Ja mam jedną śnieżynkę, którą bardzo chciałabym wziąć pod serducho za około dwa lata. Najpierw urodzę tę Niunię :)

My dziś świętujemy studniówkę, tyle nam zostało do porodu :)

_cherryLady, Ty następna Kochana :*

jusella, _cherryLady, TheForfie, renieczka, aisa, Kasiulina, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, stokrotka2013, eve90, _analiza lubią tę wiadomość

Czekamy na Matyldę <3
    preg.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja zaszłam w drugą ciążę na macierzyńskim i nie ma problemu. Po skończonym macierzyńskim poszłam na urlop wypoczynkowy, bo miałam bardzo dużo i potem na L4 znów.

Bardzo dobre informacje :)

jusella lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszczie przyszla paczucha! :) mam nadzieję, że uda mi się wrzucić zdjęcie, bo zrobiłam też wyprawki ;)
    IMG201604_ssnqawn.jpg

IMG201604_ssnqaws.jpg

Planuje dokupic jeszcze z 2 pary body na dl. rekaw i 2,3 pajace rozm. 56 i kilka czapeczek :)

Jeej udało mi się wstawic zdjecia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 16:51

Dalile, MirelS, renieczka, aisa, nowatorka, Kasiulina, Agness27, jusella, Zuzulka88, kot_bury, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w toalecie dosłownie wypadła ze mnie duża ilość mleczno-przezroczystego śluzu i mam silne skurcze (skurcze to akurat mam codziennie),ale ten śluz? boję się, że z szyjką mi się coś dzieje ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia :* współczuję straty. Oczywiście, że kruszynka do Ciebie wróciła ♡ I teraz będzie wszystko dobrze.

Gratuluję kolejnych stodniowek, już coraz mniej ich zostaje :)

Kasiulina lubi tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    dziewczyny w toalecie dosłownie wypadła ze mnie duża ilość mleczno-przezroczystego śluzu i mam silne skurcze (skurcze to akurat mam codziennie),ale ten śluz? boję się, że z szyjką mi się coś dzieje ;/

Mam podobnie , ale lepiej zadzwoń do gin bądź jedz na ip , bo to co u którejś z nas może być norma ( taka nasza uroda ) u innej może znaczyć coś innego zawsze lepiej sprawdzić . Ale wydaje mi się że to Nic groźnego nie stresuj się ! :*

MirelS, kot_bury lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ