X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka jak tam Twoje ciśnienie???

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie tłumaczyła że można sie ruszać ale tylko w obrębie łóżka :/ co troche mnie zniechęca, ale nie powiem bo i tak nastawiam sie ze znieczulenie wezme pytanie tylko w którym momencie :) no i jeszcze dowiem sie dokładnie u swojej ginekolog jak to jest z tym znieculeniem w moim szpitalu czy można ponim chodzic skakac na piłce itd czy tylko w obrebie łóżka

jusella, Zuzulka88, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Maka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysie pierwsza klasa ;-) po porzadkach, praniu i obiedzie zaniemoglam na 3 h... A miała być tylko krótka drzemka. No cóż. Ale jest tak czysciutko że aż miło..
    Właśnie Kamenka jak ciśnienie?
    MirelS jak brzuszek?
    Naditta jak tam z grubsza sprawa? - U mnie znowu dziś cisza i znowu czuje podbrzusze /jelita :-/
    Ja mam III usg za niecałe 2 tygodnie ale jadę, też godzinka samochodem. Mam nadzieję, że wytrzymam.

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ramach zadośćuczynienia, że mnie mężu cały czas wkurza zamówiłam sobie spodnie i buty. Narazie nic nie wie, że zrobił mi taką niespodziankę (poszło z jego konta) ale jak przyjedzie kurier to mu podziękuję ;-)

jusella, Karolajjn:), Pauli11, Zuzulka88, Agaax, nowatorka, kama005, aisa, Agness27, MirelS, Ejrene, TheForfie, kot_bury, _analiza lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się Wam pochwalić - w końcu się wzięłam za projektowanie pokoju :-D i nawet skończyłam :-D piękny plan narysowałam, wybrałam panele i narożnik i stolik :-D Tatuśkowi się bardzo podoba i zaakceptował (tylko by spróbował nie...) teraz czekam, aż wypłatę dostanie i mogę szaleć z zakupami :-D. W sumie to dobrze, że muszę poczekać bo może jeszcze mi się odmyśli...

No i zapanowałam nad chaosem w domu - tylko jutro podłogi muszę umyć :-D

I dziś piekłam chlebek i lepszy wychodzi z drożdży świeżych - bardziej pulchny. Tym razem dorzuciłam jeszcze sezam i czarnuszkę :-D

Zuzulka88, Maka, nowatorka, aisa, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Naditta jak tam z grubsza sprawa? - U mnie znowu dziś cisza i znowu czuje podbrzusze /jelita :-/

Powoli postępuje :P. Tzn codziennie po trochu, ale ta właściwa jeszcze się nie zjawiła :D.

jusella, Maka, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyyy :-)

Nie wiem o co biega na wątku, wybaczta, jestem zalatana, zarobiona i w ogóle mam dosyć i chcę się wreszcie wyspać bez chrapiącego chopa i psa w moim łóżku!

Mały apdejt:
    Druga warstwa farby w pokoju Henryczka poczyniła cuda, ulga niesamowita. Ukazał się całkiem przyzwoity kolor, nie takiego spodziewałam się, ale cóż pech. Ujdzie.

Mebliczki po ciężkich trudach złóżone. Chyba z 10 razy przekładaliśmy ramy szafy z prawej na lewą, z tyłu do przodu + 15 000 innych kombinacji, bo różniły się takimi szczegółami, że dopiero metodą prób i błędów doszliśmy do tego jak ma to być prawidłowo złóżone. Dobrze, że kontrolowałam sytuację, bo zarówno mój tata jak i B znani są z tego, że są w stanie złożyć szafę do góry nogami, a z resztek części jeszczy by na szafkę nocną starczyło O.o

Powiem Wam, że już nie mogę doczekać się, żeby te szpargały wszystkie pochować do tych szafek, żeby przynajmniej zniknęły mi z oczu na kilka dni, zanim zabiorę się za grubsza robotę.

I jeszcze mam psa chorowitego na dodatek, nie śpię od 4 :-(

Miłego łikendziku kobitki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 07:25

jusella, aisa, Maka, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja juz niestety obudzona. Mala cala noc sie wiercila i rozciagala, nie dawala spac ;)

Zuzulka88, TheForfie lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo.
    Ja tez już obudzona bo katar meczy :(
    Dzis popróbuje inhalacje zrobić żeby juz tak z niego nie leciało.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ja też już na chodzie, ale nie przez lokatorkę brzucha a Jej brata ;)
    Dziś pakowanie, ostatnie szlify ogarniania domu a jutro w drogę do Pl :D

Pauli, wydaje mi się że można chodzić i skakać na piłce tylko czy będzie jeszcze ochota przy takim rozwarciu ;) Ten kabelek co miałam podpięty pod plecy i do kroplówki nie był za długi więc ja tylko łóżko, ale nie miałam ochoty już z niego schodzić nawet.

Fajnie, że prace remontowe, umeblowanie bądź projektowanie dobrze idzie :) Brawo Wy!

Z dylematami usg nie podpowiem za dużo. Jeśli lekarz prowadzący ma dobry sprzęt to chyba nie ma się co tłuc daleko. A echo, sama nie wiem. Poprzednim razem wyszło ok, może warto sprawdzić jak jest teraz choć ta droga do kliniki dość męcząca..

Udanego weekendu!!!! :)

jusella, Pauli11, Zuzulka88, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D

Nowatorka w końcu weekend się zaczął to Dzieciaki szaleją- zauważyłam, że jakoś bardziej nam się w weekendowe nocki dają we znaki nasze Szczęścia.

Lilouk nadzór budowlany zawsze wskazany :-D.

Przespałam sie z moim projektem i w dalszym ciągu mi sie podoba :-)
    Kurcze, szukałam ekipy do malowania - w sumie gdyby nie ciąża to sama bym to zrobiła bo ściany praktycznie równusie są-a głupia nie pomyślałam, że mam dorosłego Syna, którego można zatrudnić do malowania i przy okazji parę groszy chłopak dostanie - takie genialne pomysły mam w nocy :-D.

No i tradycja - sobota- można bezkarnie pospać a mi się nie chce :-/

nowatorka, aisa, aisa, Zuzulka88, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi tez sie nie chce juz spac a musze siedziec cicho zeby nie budzic mojego..
    Jusella no jezeli syn umie malowac to jak nakljbardziej go zatrudniaj. Tylko zeby posobie posprzatal potem ;)

A ja chyba sie dzisiaj przejde na zakupy do sklepu dzieciowego bo mam znizki. Zwlaszcza dla siebie powinnam sie juz zaopatrzac powoli we wszystko do szpitala. Wlasnie apropo, co wy do szpitala kupujecie?

-Koszule jaka na porod? Rozpinana? Chyba warto miec ze 2 lub 3. A do tych co rodzily: po porodzie to ta koszula jest do wyrzucenia czy jeszcze sie nadaje?

-stanik do karmienia
    - szlafroczek to chyba taki leciutki z krotkim rekawem?
    - majtki jednorazowego uzycia
    Co tam jeszcze potrzebne z ciuchow?

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja koszulę miałam czystą po porodzie. Ale warto poprosić szpitalna na ten czas, bo rzeczywiście jak się krwią wybrudzi, to może być ciężko wyprać. Ja miałam 3 koszulę, z czego jedną tylko taką do karmienia, a dwie zwykle.

nowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i polecam wziąć ciemny ręcznik do kąpania, bo na pewno na jasnym będzie widać plamki krwi, a tak jak u mnie nie było gdzie ich powiesić, żeby schły, to wisiały na łóżku i każdy mógł to widzieć :/ A na ciemnym tak nie widać.

nowatorka, jusella, Zuzulka88, majeczka87, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam swoja koszule jakos zle bym sie czula w szpitalnej niewiadomo jak rozcietej i sztywnej oprocz tego ze mnie wszystko boli nie lubie myslec o tym ze mi pol dupy wystaje :D. Poplamilam ja na wszystkie strony moj maz ja zabral wypral i nie ma ani sladu.

nowatorka, jusella, Zuzulka88, TheForfie, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mialyscie te koszule rozpinane z przodu czy nie koniecznie?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka ja biorę 2 koszule w tym jedną do rodzenia, jednorazowe majciochy, szlafroka nie biorę bo nie mam a nie kupuję bo nie lubię - zabieram jakąś bluzę dresową, skarpetki (z tego wszystkiego to tylko skarpetki mam :-D), stanik, podkłady poporodowe (o ile to można ubraniem nazwać), klapki pod prysznic i klapki właściwe :-D

Do rodzenia zwykłą koszulę a do karmienia jednak najwygodniejsza rozpinana (ewentualnie na ramiączkach), bo ciężko cyca dołem by było wystawić nie obnażając się całkowice... no chyba, żeby rękawem dało radę ;-)

Przemyślałam sprawę - do rodzenia też dobrze, żeby rozpinana była bo Maluszka po urodzeniu do cyca dają to wygodniej - poprzednio kończyłam rodzić na golasa :-/ bo dużo w wannie siedziałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 08:30

nowatorka, Zuzulka88, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam szpitalną rozpinaną, łatwiej od razu położyć dziecko na ciało.
    Rodziłam w szpitalnej koszuli, od razu poszła do kosza.
    Potem tez chodziłam w ichniejszych, użyłam chyba 2.
    Jakieś klapki, cienki szlafrok i ciuchy na wyjście.

No i warto dowiedzieć się co zapewnia szpital co by całej walizy nie targać ;)

nowatorka, jusella, Zuzulka88, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    A mialyscie te koszule rozpinane z przodu czy nie koniecznie?
    mialam taka do karmienia ale nie z odpinanymi ramiaczkami tylko taka jakby dekold w koperte

nowatorka, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 3 koszule bo tyle mam wszystkie tanio kupione są do karmienia. Nie mam nic innego co bym mogła poświęcić na poród.

Ja się już po 6 budziłam a pies się wiercil w te i wewte i łazil po mieszkaniu chyba z nudów! A na panelach go pięknie słychać!

Zaraz jemy śniadanko :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 845 846 847 848 849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ