X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Majeczka mój M ma niestety kierownictwo głupie jak but... :/ mam wrażenie że nie ogarniaja sprawy w ogóle a jedyne co im sprawia przyjemność to karanie i wywalanie z roboty.

hmm lipka;/ ale moze w tym przypadku bedzie inaczej... postaraj sie nie martwić na zapas.. niech sie wszystko dobrze skończy :*

kama005, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    heloł Mamuski ;)

nie odzywalam sie bo laptop mi pekl podczas otwierania... jak to mowil pan w serwisie.. wyrobil sie plastik.. ale juz was nadrobilam;)

od 3 dni siedze na praniu i prasowaniu ubranek A. co dobija mój kręgosłup ;) na szczescie dzis ostatni dzien;) bedzie z bańki ;)

Koszule do karmienia to napewno 2 kupie. Na sam porod szpital proponuje swoje i tu warto miec cienki szlafrok bo ta koszulka jest dość "kłusa".

Jakie przekąski warto zabrac ze sobą na porod? suszone owoce, jakies wafle ryzowe?

Eve ciesze sie z Marcelkiem wszytko dobrze;) szkoda ze nie widzialam wczesniej posta to bym poporsila o kilka rzeczy z ikei ;) jak zakupy? pochwal sie predko;)

kama są ludzie i s a taborety.. nic nie zrobisz.. ale jak ma w porzadku szefostwo to sie za nim wstawi ;)

Mi mąż normalnie przyniósl gorący rosołek w słoiku,do tego kanapki,jogurty,owoce :)

jusella, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:

Jakie przekąski warto zabrac ze sobą na porod? suszone owoce, jakies wafle ryzowe?
    u nas mowila zeby wziac cos co podniesie cukier typu batoniki czekoladowe

goodwill super te koszule :)

agness super brzusio, duzy juz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 12:43

aisa, goodwill, Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    hmm lipka;/ ale moze w tym przypadku bedzie inaczej... postaraj sie nie martwić na zapas.. niech sie wszystko dobrze skończy :*

Na razie jest ciężko. Poszedł do pracy ale od razu humor poleciał w dół. Tak się nie da normalnie pracować... Spółka ma za nic pracownika i to jest najgorsze.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    No bitej śmietany do piekarnika nie wkładasz. Jeśli jakieś kremy oparte na jajka surowych to co innego to może po viazy ale bita śmietana Raczej nir zaszkodzi :)
    bita smietane mozna. to chodzi o kremy z jajkiem surowym typu tiramisu moje ulubione :/ . ja tylko nie jem z kremami nic kupionego gdzies tam bo moze byc zrobione z mleka niepasteryzowanego ale jak ktos sam robi i wie z czego to zajadac sie :)

Agness27, Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię tiramisu bez jajek :)

nowatorka, Agness27, kot_bury, Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Też wstałam dziś raniutko, ale śniadanko jadłam cichutko u siebie, bo rodzice jeszcze spali.

Potem odwiedziliśmy targi roślinne... a ja wróciłam ze śliniaczkiem i sukieneczką dla Zosi z Primarka (kobietka nówki z samochodu sprzedawała).

U mnie w mieszkaniu łazienka skończona (na teraz bo mąż musi jeszcze płytki pomalować, ale to w czerwcu), do poniedziałku włącznie mają skończyć garderobę i mogę wracać! :)

Kama - może się to wszystko jeszcze rozejdzie po kościach?

Zaczęłyśmy 3 trymestr!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 13:30

Agness27, Asia_30, goodwill, ania181111, kot_bury, aisa, Zuzulka88, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;)
    ja już prawie zdrowa Ale katarek jeszcze trochę męczy :/
    Moja Hania to już tak się wygina ze szok ;) wczoraj główkę widziałam A przed wczoraj rączkę :) mówię Wam szok ;)

Agness27, kot_bury, majeczka87, Zuzulka88, kama005, jusella lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ bym zjadła ptysi :) ale w ramach weekendowego słodycza zjadam lody i arbuza, więc może lepiej nie przesadzać :)

Koszulę z myślą o porodzie kupiłam sobie zwykłą - jakiś czas temu były w Lidlu całkiem przyzwoite i niedrogo, ale w domu doszłam do wniosku, że to trochę niepraktycznie, bo od razu chciałabym malucha przytulić i do piersi, więc albo będę musiała przerobić, albo po prostu teraz zacznę w niej spać.

Kama, trzymam kciuki za męża, oby się wszystko wyjaśniło!

Mój wczoraj wybył do teściów i babci, ja zostałam z kotami i jadę dopiero wieczorem. Miałam całe wielkie łóżko dla siebie i mogłam się wyspać, więc oczywiście obudziłam się o 7 :/ ale za to miałam pracowity poranek i teraz już fajrant - posprzątałam trochę w mieszkaniu, zwęziłam sobie dwie koszulki (zamówiłam przez internet - instrukcja mówiła, żeby wziąć taki sam rozmiar jak zwykle, więc wzięłam, a tam szerooooko!) i zrobiłam testową sesję w sukience upolowanej na Allegro :)
    Fotografa ze mnie nie będzie, w sumie dwie godziny się pindrzyłam to przed lustrem, to przed obiektywem, a mam całe dwa zdjęcia :)
    606bbd30b7a1c5dfm.jpg

ed16c4bb8368f3b5m.jpg

Karolajjn:), Agness27, aisa, majeczka87, Zuzulka88, MirelS, Agaax, kama005, jusella, renieczka, Pauli11, Wiola90, Ana32, eve90, stokrotka2013, _analiza lubią tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot_bury jaka Ty jesteś śliczna !!! I bunio cudowny !! :*

kot_bury, Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot_bury - pięknie! Skąd ta sukienka, daj namiar...

kot_bury, Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny
    U mnie dzis jakis kiepsko dzien. Rano obudzilam sir w nienajlepszym nastroju a co najgorsze ze czuje taki dyskomfort tam na dole raz mnie bardzo zakulo w okolicach spojenia lonowego I do teraz czuje sie dosyc dziwnie. Zastanawiam sie ze moze to cos z pecherzem. Nie chce panikowac. Pije teraz zurawine I zaraz jej troche podjem. Wygrzewalam sie tez w lozeczku mam nadzieje ze to minie. Dodatkowo wyszly mi afty na jezyku chyba jakis witamin mi brakuje.
    Kot bury sliczne zdjecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 15:07

kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa! to zrób sobie sałatkę - bombę witaminową! Afty to chyba witamina B, ale nie wiem która, jakoś tak mi się zdaje. Na pęcherz witamina C.

Kocie ślicznie!

kot_bury, nowa!, TheForfie lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnieg u mnie pada o.O

Agnes, śliczny brzuch

Kotbury, brzuszek w sukience prezentuje się bardzo pięknie :)

Dalile, fajnie że remont zbliża się ku końcowi

Jusella, pewnie że zatrudnij syna do malowania

kot_bury, Zuzulka88, jusella, TheForfie, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Śnieg u mnie pada o.O

Agnes, śliczny brzuch

Kotbury, brzuszek w sukience prezentuje się bardzo pięknie :)

Dalile, fajnie że remont zbliża się ku końcowi

Jusella, pewnie że zatrudnij syna do malowania

Jaki śnieg ? OMG ! ;)

aisa lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill wrote:
    Kot_bury - pięknie! Skąd ta sukienka, daj namiar...

kieckę upolowałam na Allegro - outlet ją wyprzedawał, bo miała plamki na rękawku. Stwierdziłam, że co mi tam, najwyżej je ciachnę, ale uprałam i zeszły :)
    Widzę, że nie mają już drugiej takiej: link
    Oryginalnie jest z Asos, u nich tej mojej już nie widzę, ale jest podobna: link - tylko cena powala, ja swoją kupiłam za 59 zł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 15:33

Zuzulka88, aisa, jusella, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• ada89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po przerwie :) Aktualnie mam slaby dostep do internetu, bo remont idzie powoli, wiec nadal mieszkam u mamy a maz calymi tygodniami w delegacji w Poznaniu, wiec tylko na weekend moze cos na mieszkaniu porobic. Wiec nawet jak zjezdza to niewiele go widze, bo chce nadgonic bo tez mu sie nie usmiecha spanie u tesciowej ;)
    Po wiadomosci ze torbielka u Kuby sie zmniejsza mam calkiem inny humor. Lekarz, ktory byl w poradni przy odbiorze opisu usg powiedzial, zeby sie tym w ogole nie przejmowac i ze na nastepnym usg moze tego juz nie byc - mam nadzieje :)
    W tym tygodniu ide na wypicie tej slynnej glukozy i nie wiem jak wytrzymam ;) Slodycze lubie ale sam cukier to nie bardzo, nie slodze ani kawy ani herbaty...

Czy ktoras zakupila albo planuje wozek Bebetto Holland?

Zuzulka88, majeczka87, kot_bury, jusella, TheForfie, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Ja zjadlam rogala na sniadanie z herbatka :)
    U nas we wloszech to sie je sniadania na slodko i ja tez juz sie do tego przyzwyczailam ;)
    U nas trzeba miec szlafroczek/podomke tak mam napisane na kartce ze szpitala.
    Co do śniadań na słodko...
    W liceum na wymianie mieszkała u mnie przez 2 tygownie włoszka, pamiętam pierwsze wspólne śniadadanie. Wstałam godzine wcześniej od niej, naszykowałam nam chleba, szynki, ser, pomidorki, jajka, kiełbaski itp. - na bogato, po czym ona powiedziała, że chce na śniadanie płatki z mlekiem :D Potem jak ja do niej pojechałam to wiecznie głodna tam chodziłam :D

MirelS, kot_bury, jusella, TheForfie, Agness27, aisa, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

Podczytywałam Was wczoraj, ale byłam taka skonana bieganiem po mieście, że nie miałam siły pisać i poszłam spać o 21 :D Męża olałam nadal i spałam u mamy. Dziś też się u niej cały dzień relaksuję :P
    Maka dziękuję, że pytasz - brzuszek dziś w porządku :) a u Ciebie lepiej coś od wczoraj?
    Nowa - odpoczywaj, pij dużo i się kuruj ;)

Agness, Kocie - jakie Wy macie duuuże brzuchalki już - to mój coś marny mi się wydaje przy Waszych, aż muszę nową fotę strzelić dla porównania :D Sukienka asos piękna!

Ja mam problem z zakupem tych koszul do karmienia, bo mi się totalnie nie podobają, czuję się w koszulach jak ciotka klotka ;/ w końcu coś pewnie zamówię, ale 100 razy wolę piżamki...:P
    Ada - dobrze, że wszystko idzie ku lepszemu i na pewno całkiem się wchłonie :)

I nie wiem co miałam jeszcze napisać ;)

Maka, Agaax, jusella, aisa, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja pamiętam że we włoszech zawsze prosiłam o kawę z mlekiem a rodzina u której mieszkałam na początku się dziwnie na mnei patrzyłą. Ja bym od tego ich espresso to chyba zeszła na jakiś zawał :D

Kocie bury piękne zdjęcia. Ślicznie wyglądasz :)

Agaax, Maka, jusella, TheForfie, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ