X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama - to tak jak ja chciałam kawe parzoną z mlekiem :D W końcu sama sobie zrobiłam bo nie wiedzieli o co mi kaman :D

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e43e632d9360f56amed.jpg

fc41a9c655c78756med.jpg

brzuch stwardnial i sie organizm juz buntuje... predzej to skonczyć i leżec i pachniec.. dobrze ze nie zostawiam tego na ostatnia chwile

Agaax, kot_bury, Maka, jusella, TheForfie, Agness27, Zuzulka88, nowatorka, MirelS, eve90, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Maka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS u mnie dzisiaj z brzuchem/ jelitami ok. Rano załatwiłam co miałam załatwić i jest narazie wporzadku. Za to... Znowu wymiotuje. Na śniadanie zazyczylam sobie kanapeczki z serem, szynka drobiowa, sałata i ogórkiem.. I szynka mi zaczęła śmierdziec piórami no i to był mój koniec śniadania... Cały dzień przez to boli mnie żołądek..

ckaik0s3070dl07t.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka może cos z tym ogórkiem bylo nie tak.. wiesz pryskany a my takie krolewskie teraz zoladki mamy... Mnie mdlosci dzis chwycuily bo wiaminy durna wzielam na pusty zoladek,...

Eve90 mialas zly wynik krzywej?

eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, ale ewidentnie ta szynka smierdziala piórami kurskimi.. Znaczy tylko ja to czuje.
    A tak z innej beczki jest to możliwe żebym od początku ciąży miała zawalone zatoki? Od początku crp jest podwyższone, nie wiedzieć dlaczego. A ranem i wieczorem katar z ropą (przepraszam za opis) czego nigdy nie miałam przed ciąża.. Byłam u internisty ale.. ona tam siedzi bo siedzi. Wiecie może jak bym mogła to sprawdzić czy rzeczywiście to zatoki?

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness - i tak zazdroszczę Bunia - tyś rozstępów nie widziała, ja to mam sie czym pochwalić ;-)

Kocie cudna kiecka, cudne łącznię, zdjęcie śliczne i szczerze - myślałam, że sesję miałaś fotograficzną

Majeczka - kiedy otwierasz sklep? a poważnie - narobiłaś się Dziewczyno- szacuneczek!

Kurde Maka ja to miałam RTG jak problemy z zatokami były u mnie i potem musiałam mieć punkcję, ale to ponad 20 lat temu było więc teraz może jakieś inne są metody. W każdym razie nie życzę Ci żebyś takowe problemy miała bo to nic przyjemnego. Dużo zdrówka życzę.

Zuzulka88, majeczka87, Agness27, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 jejku a ja sie cieszylam jak mi kolezanka duza reklamowke ciuszkow przyniosla, ile ty tego masz ;o pozazdroscic tych wszystkich slodkosci :D

Maka ja tez od poczatku ciazy mam katar i co jakis czas bola mnie zatoki, teraz jest troche lepiej, czasami samarkam, ale zatoki na razie odeszly ;)

Zuzulka88, majeczka87, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale dziwne bo mnie nic nie boli, tylko ten katar... Nie wiem nawet jak bolą zatoki. Ale ciekawe skąd ta ropa, o co z tym chodzi..

ckaik0s3070dl07t.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    No ale dziwne bo mnie nic nie boli, tylko ten katar... Nie wiem nawet jak bolą zatoki. Ale ciekawe skąd ta ropa, o co z tym chodzi..
    Nie wiem, ropy nie mialam, tylko krew czasami, ale w ciazy to podobno normalne ze czasami w nosie krew jest. Może z ta ropa powinnas isc do lekarza? Nie wiem, poszukaj w internecie pierwsze moze tam cos znajdziesz ;) mi sie wydaje ze to nic powaznego ;)
    Jak nie uciska ci tak, lekko pobolewa dookola nosa jak dasz glowe na dol to zatoki to raczej nie sa ;)

ug37e6ydmras9566.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ewidentnie ropę... Krew w sumie też dość często ale to wiem że się w ciąży zdarza . Już poszukalam dobrego laryngologa w okolicy, w poniedziałek umowie się na wizytę - niech sprawdzi.. Ponoć teraz zamiast RTG sprawdza endoskopem..

jusella lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot bury śliczny brzuszek i bardzo ladnie w tej sukni wyglądasz:))

Aisa to u Ciebie jak w przyslowiu "kwiecień plecień bo przeplata troche zimy troche lata "
    A tak w ogóle to z jakich okolic jesteś??
    U nas akurat pomorze a dokładniej Malbork słynie z silnych wiatrów a moje dziecko jak mieszkamy tu 4lata to tylko dwie zimy widziały snieg i to tylko przez pare dni ;-)

Mirel a twój M próbował sie odzywac ze nadal jesteś u Mamy?

Maka to super ze z Twoim maluszkiem wszystko dobrze :)

Majeczka pokaźna kolekcja :)

Ja sobie ucielam z Cora drzemkę i cala mokra sie obudziłam i idę zaraz sie odświeżyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 17:43

jusella, Zuzulka88, aisa, majeczka87, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    MirelS u mnie dzisiaj z brzuchem/ jelitami ok. Rano załatwiłam co miałam załatwić i jest narazie wporzadku. Za to... Znowu wymiotuje. Na śniadanie zazyczylam sobie kanapeczki z serem, szynka drobiowa, sałata i ogórkiem.. I szynka mi zaczęła śmierdziec piórami no i to był mój koniec śniadania... Cały dzień przez to boli mnie żołądek..

Popieram Majeczke może to od ogórka bo ogólnie jest ciężki na żołądek..
    A ze skorka czy bez jadłaś?
    Spróbuj może jabłko zjeść ni zawsze pomagali na bole brzuszne i do tego gorzka herbata najlepiej zwykla.

Ja np tez uwielbiam ogórki ale wiem ze jak bym teraz zjadła to zaraz dlugo będzie zgaga meczyc dlatego dzis do obiadu miałam surówkę z kiszonych ogórków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 17:49

jusella, Zuzulka88, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka a próbowałaś inhalacje??
    Mojej córce moment id inhalacji zeszly zielone smarki z noska i od razu lepiej sie czula.
    Wiem ze w ciąży nasz organizm bardzo marnieje bo dzidzius wszystkie lepsze witaminy zabiera..
    Ja dlugo np miałam krew w nosie przy wydmuchuwaniu i ostatnio zaczelam pic kakao ale te prawdziwe nie slodzone typu puchatek i jak narazie czysto.
    Teraz tez robię inhalacje bo walczę z katarem i nie chce się bardziej rozłożyć..
    Trzymam kciuki za poprawę.

Maka, Zuzulka88, aisa, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze zakupy :D
    Koszulki do karmienia do szpitala i po15o705s.jpg
    Staniki do karmienia
    xm1qtf.jpg
    Koszule nocne. Biala na porod, potem do wywalenia
    14in6oh.jpg
    Roznosci
    zuqh4p.jpg

Maka, Zuzulka88, jusella, aisa, majeczka87, renieczka, Agness27, Pauli11, Agaax, MirelS, stokrotka2013, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chyba z 4 koszule do karmienia musiała mieć, nie? Skoro conajmniej 5 dni będę w szpitalu leżeć. Dzisiaj zaczęłam się inhalowac.. Zobaczymy czy zejdzie.
    Możliwe że od ogórka (bez skórki) chociaż nawet wczoraj jadłam i nic mi nie było.

Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, niezła kolekcja ciuszków ;)

Agness, południowo-wschodnia Szwecja obecnie, całkiem niedaleko do morza mam. Tej zimy niewiele śniegu było, ale 4 lata temu sypało ostro i było sporo odśnieżania.
    Zdrówka dla Ciebie!

Nowatorka, dzisiejsze zakupy widać że udane :)

Z zatokami na szczęście nigdy nie miałam problemu. Oby u Ciebie szybko to minęło.

majeczka87, Maka, jusella, Agness27, Zuzulka88, nowatorka, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ale szalejecie dziewczyny :) i zakupów i kulinarne i remontowo - przygotowawcze :)
    Brawo :)

My dziś większość dnia spędziliśmy na targach dziecięcych. Pojechaliśmy tam obejrzeć wózek. Jak się okazało na miejscu (100 km od domu) wózka nie obejrzymy bo są tylko marki sprzedawców uczestniczacych w targach. Czyli dalej nie wiem jaki jest ten x-lander :(
    Ale żeby nie było, wydaliśmy trochę kasy i zakupiliśmy parę rzeczy bo były fajne promocje. To kupiliśmy
    b9489071796af1f8med.jpg

A to sprzedawcy rozdawali na pokazach i warsztatach.
    1554bcbb7fbe2f82med.jpg

Ogólnie pierwszy raz byłam na takich targach i byłam zaskoczona ilością gadżetów i próbek jakie tam były rozdawane.
    Dzień udany, warsztaty pożyteczne, ale teraz jestem wypruta z sił i leżę i nic nie robię :)
    Miłego wieczoru

majeczka87, kama005, aisa, Agness27, Zuzulka88, nowatorka, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze 3 koszule wystarczą w zuplenosci... jak nie to meza nakieruj gdzie ma pojsc po jaki rozmiar i szybko dokupi. albo tamte wypierze na cito i dowiezie.

hehe nie macie pojecia jak jestem szczesliwa ze juz koncze;p jak ktos mi powie ze prasowanie tych malutkich ubranek jest wspaniale to przyznam racje ale przed 10 sztuką;)

Maka niewiem jak jest z endoskopem.. mojemu mezowi robili rentgen. Ale jak masz mozliwosc to pewnie idz do larynogologa i sprawdz;)

jusella, Agness27, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka czyzby warsztaty w sklepie fartlandia?;)

renieczka, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zacznę pranie i prasowanie jak przyjdzie komoda. Może w poniedziałek? Oby!!!

Właśnie zrobiłam mega burdel w łazience i z niej wyszłam. Ale po części ogarnęłam to co chciałam tylko teraz muszę resztę ogarnąć. Wanienka nam zajmuje mega dużo miejsca stojąc na podłodze :) chyba jednak wrócę do opcji trzymania jej w wannie :)

majeczka87, jusella, Agness27, Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ