X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama - to tak jak ja chciałam kawe parzoną z mlekiem :D W końcu sama sobie zrobiłam bo nie wiedzieli o co mi kaman :D

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e43e632d9360f56amed.jpg

fc41a9c655c78756med.jpg

brzuch stwardnial i sie organizm juz buntuje... predzej to skonczyć i leżec i pachniec.. dobrze ze nie zostawiam tego na ostatnia chwile

Agaax, kot_bury, Maka, jusella, TheForfie, Agness27, Zuzulka88, nowatorka, MirelS, eve90, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Maka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS u mnie dzisiaj z brzuchem/ jelitami ok. Rano załatwiłam co miałam załatwić i jest narazie wporzadku. Za to... Znowu wymiotuje. Na śniadanie zazyczylam sobie kanapeczki z serem, szynka drobiowa, sałata i ogórkiem.. I szynka mi zaczęła śmierdziec piórami no i to był mój koniec śniadania... Cały dzień przez to boli mnie żołądek..

ckaik0s3070dl07t.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka może cos z tym ogórkiem bylo nie tak.. wiesz pryskany a my takie krolewskie teraz zoladki mamy... Mnie mdlosci dzis chwycuily bo wiaminy durna wzielam na pusty zoladek,...

Eve90 mialas zly wynik krzywej?

eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, ale ewidentnie ta szynka smierdziala piórami kurskimi.. Znaczy tylko ja to czuje.
    A tak z innej beczki jest to możliwe żebym od początku ciąży miała zawalone zatoki? Od początku crp jest podwyższone, nie wiedzieć dlaczego. A ranem i wieczorem katar z ropą (przepraszam za opis) czego nigdy nie miałam przed ciąża.. Byłam u internisty ale.. ona tam siedzi bo siedzi. Wiecie może jak bym mogła to sprawdzić czy rzeczywiście to zatoki?

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness - i tak zazdroszczę Bunia - tyś rozstępów nie widziała, ja to mam sie czym pochwalić ;-)

Kocie cudna kiecka, cudne łącznię, zdjęcie śliczne i szczerze - myślałam, że sesję miałaś fotograficzną

Majeczka - kiedy otwierasz sklep? a poważnie - narobiłaś się Dziewczyno- szacuneczek!

Kurde Maka ja to miałam RTG jak problemy z zatokami były u mnie i potem musiałam mieć punkcję, ale to ponad 20 lat temu było więc teraz może jakieś inne są metody. W każdym razie nie życzę Ci żebyś takowe problemy miała bo to nic przyjemnego. Dużo zdrówka życzę.

Zuzulka88, majeczka87, Agness27, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 jejku a ja sie cieszylam jak mi kolezanka duza reklamowke ciuszkow przyniosla, ile ty tego masz ;o pozazdroscic tych wszystkich slodkosci :D

Maka ja tez od poczatku ciazy mam katar i co jakis czas bola mnie zatoki, teraz jest troche lepiej, czasami samarkam, ale zatoki na razie odeszly ;)

Zuzulka88, majeczka87, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale dziwne bo mnie nic nie boli, tylko ten katar... Nie wiem nawet jak bolą zatoki. Ale ciekawe skąd ta ropa, o co z tym chodzi..

ckaik0s3070dl07t.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    No ale dziwne bo mnie nic nie boli, tylko ten katar... Nie wiem nawet jak bolą zatoki. Ale ciekawe skąd ta ropa, o co z tym chodzi..
    Nie wiem, ropy nie mialam, tylko krew czasami, ale w ciazy to podobno normalne ze czasami w nosie krew jest. Może z ta ropa powinnas isc do lekarza? Nie wiem, poszukaj w internecie pierwsze moze tam cos znajdziesz ;) mi sie wydaje ze to nic powaznego ;)
    Jak nie uciska ci tak, lekko pobolewa dookola nosa jak dasz glowe na dol to zatoki to raczej nie sa ;)

ug37e6ydmras9566.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ewidentnie ropę... Krew w sumie też dość często ale to wiem że się w ciąży zdarza . Już poszukalam dobrego laryngologa w okolicy, w poniedziałek umowie się na wizytę - niech sprawdzi.. Ponoć teraz zamiast RTG sprawdza endoskopem..

jusella lubi tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot bury śliczny brzuszek i bardzo ladnie w tej sukni wyglądasz:))

Aisa to u Ciebie jak w przyslowiu "kwiecień plecień bo przeplata troche zimy troche lata "
    A tak w ogóle to z jakich okolic jesteś??
    U nas akurat pomorze a dokładniej Malbork słynie z silnych wiatrów a moje dziecko jak mieszkamy tu 4lata to tylko dwie zimy widziały snieg i to tylko przez pare dni ;-)

Mirel a twój M próbował sie odzywac ze nadal jesteś u Mamy?

Maka to super ze z Twoim maluszkiem wszystko dobrze :)

Majeczka pokaźna kolekcja :)

Ja sobie ucielam z Cora drzemkę i cala mokra sie obudziłam i idę zaraz sie odświeżyć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 17:43

jusella, Zuzulka88, aisa, majeczka87, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    MirelS u mnie dzisiaj z brzuchem/ jelitami ok. Rano załatwiłam co miałam załatwić i jest narazie wporzadku. Za to... Znowu wymiotuje. Na śniadanie zazyczylam sobie kanapeczki z serem, szynka drobiowa, sałata i ogórkiem.. I szynka mi zaczęła śmierdziec piórami no i to był mój koniec śniadania... Cały dzień przez to boli mnie żołądek..

Popieram Majeczke może to od ogórka bo ogólnie jest ciężki na żołądek..
    A ze skorka czy bez jadłaś?
    Spróbuj może jabłko zjeść ni zawsze pomagali na bole brzuszne i do tego gorzka herbata najlepiej zwykla.

Ja np tez uwielbiam ogórki ale wiem ze jak bym teraz zjadła to zaraz dlugo będzie zgaga meczyc dlatego dzis do obiadu miałam surówkę z kiszonych ogórków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 17:49

jusella, Zuzulka88, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka a próbowałaś inhalacje??
    Mojej córce moment id inhalacji zeszly zielone smarki z noska i od razu lepiej sie czula.
    Wiem ze w ciąży nasz organizm bardzo marnieje bo dzidzius wszystkie lepsze witaminy zabiera..
    Ja dlugo np miałam krew w nosie przy wydmuchuwaniu i ostatnio zaczelam pic kakao ale te prawdziwe nie slodzone typu puchatek i jak narazie czysto.
    Teraz tez robię inhalacje bo walczę z katarem i nie chce się bardziej rozłożyć..
    Trzymam kciuki za poprawę.

Maka, Zuzulka88, aisa, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze zakupy :D
    Koszulki do karmienia do szpitala i po15o705s.jpg
    Staniki do karmienia
    xm1qtf.jpg
    Koszule nocne. Biala na porod, potem do wywalenia
    14in6oh.jpg
    Roznosci
    zuqh4p.jpg

Maka, Zuzulka88, jusella, aisa, majeczka87, renieczka, Agness27, Pauli11, Agaax, MirelS, stokrotka2013, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chyba z 4 koszule do karmienia musiała mieć, nie? Skoro conajmniej 5 dni będę w szpitalu leżeć. Dzisiaj zaczęłam się inhalowac.. Zobaczymy czy zejdzie.
    Możliwe że od ogórka (bez skórki) chociaż nawet wczoraj jadłam i nic mi nie było.

Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, niezła kolekcja ciuszków ;)

Agness, południowo-wschodnia Szwecja obecnie, całkiem niedaleko do morza mam. Tej zimy niewiele śniegu było, ale 4 lata temu sypało ostro i było sporo odśnieżania.
    Zdrówka dla Ciebie!

Nowatorka, dzisiejsze zakupy widać że udane :)

Z zatokami na szczęście nigdy nie miałam problemu. Oby u Ciebie szybko to minęło.

majeczka87, Maka, jusella, Agness27, Zuzulka88, nowatorka, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Ale szalejecie dziewczyny :) i zakupów i kulinarne i remontowo - przygotowawcze :)
    Brawo :)

My dziś większość dnia spędziliśmy na targach dziecięcych. Pojechaliśmy tam obejrzeć wózek. Jak się okazało na miejscu (100 km od domu) wózka nie obejrzymy bo są tylko marki sprzedawców uczestniczacych w targach. Czyli dalej nie wiem jaki jest ten x-lander :(
    Ale żeby nie było, wydaliśmy trochę kasy i zakupiliśmy parę rzeczy bo były fajne promocje. To kupiliśmy
    b9489071796af1f8med.jpg

A to sprzedawcy rozdawali na pokazach i warsztatach.
    1554bcbb7fbe2f82med.jpg

Ogólnie pierwszy raz byłam na takich targach i byłam zaskoczona ilością gadżetów i próbek jakie tam były rozdawane.
    Dzień udany, warsztaty pożyteczne, ale teraz jestem wypruta z sił i leżę i nic nie robię :)
    Miłego wieczoru

majeczka87, kama005, aisa, Agness27, Zuzulka88, nowatorka, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze 3 koszule wystarczą w zuplenosci... jak nie to meza nakieruj gdzie ma pojsc po jaki rozmiar i szybko dokupi. albo tamte wypierze na cito i dowiezie.

hehe nie macie pojecia jak jestem szczesliwa ze juz koncze;p jak ktos mi powie ze prasowanie tych malutkich ubranek jest wspaniale to przyznam racje ale przed 10 sztuką;)

Maka niewiem jak jest z endoskopem.. mojemu mezowi robili rentgen. Ale jak masz mozliwosc to pewnie idz do larynogologa i sprawdz;)

jusella, Agness27, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka czyzby warsztaty w sklepie fartlandia?;)

renieczka, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zacznę pranie i prasowanie jak przyjdzie komoda. Może w poniedziałek? Oby!!!

Właśnie zrobiłam mega burdel w łazience i z niej wyszłam. Ale po części ogarnęłam to co chciałam tylko teraz muszę resztę ogarnąć. Wanienka nam zajmuje mega dużo miejsca stojąc na podłodze :) chyba jednak wrócę do opcji trzymania jej w wannie :)

majeczka87, jusella, Agness27, Zuzulka88, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ