Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nowatorka wrote:No mi tez sie nie chce juz spac a musze siedziec cicho zeby nie budzic mojego..
Jusella no jezeli syn umie malowac to jak nakljbardziej go zatrudniaj. Tylko zeby posobie posprzatal potem
A ja chyba sie dzisiaj przejde na zakupy do sklepu dzieciowego bo mam znizki. Zwlaszcza dla siebie powinnam sie juz zaopatrzac powoli we wszystko do szpitala. Wlasnie apropo, co wy do szpitala kupujecie?
-Koszule jaka na porod? Rozpinana? Chyba warto miec ze 2 lub 3. A do tych co rodzily: po porodzie to ta koszula jest do wyrzucenia czy jeszcze sie nadaje?
-stanik do karmienia plus wkadki
- szlafroczek to chyba taki leciutki z krotkim rekawem?
- majtki jednorazowego uzycia
Co tam jeszcze potrzebne z ciuchow?
Ja miałam poród pierwszy naturalny i koszule kupiłam w lumpku rozpinana jak do karmienia.Fakt byla potem brudna ale mąż zabrał do domu i sie wyprala:)
Dodatkowo biorę jeszcze dwie tez rozpinane,
Klapki
Szlafrok miałam ale byl zbędny bo w czerwcu bylo juz gorąco w szpitalu
Jaska dla siebie
Plyn do higieny intymnej z pompka
Żel do mycia
Ręcznik
Przekąski -bardzo się przydadzą bo jedzenie szpitalne to Malo
Majteczki wielorazowe będę miec 4pary
Podklady poporodowe belki jedna paczka a w domu będą czekać jeszcze 3
Kosmetyczka
Woda niegazowana
Ciuchy swoje to mąż na wyjście mi przywiezie bo tak są zbędne
Na cc to chyba dają specjalna koszule jak się nie mylę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 08:52
jusella, nowatorka, Zuzulka88, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
Ja zjadlam rogala na sniadanie z herbatka
U nas we wloszech to sie je sniadania na slodko i ja tez juz sie do tego przyzwyczailam
U nas trzeba miec szlafroczek/podomke tak mam napisane na kartce ze szpitala.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 08:57
jusella, Zuzulka88, Naditta, Agaax, eve90 lubią tę wiadomość
-
Witam sie w 29 tygodniu:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/702b1a0337e0.jpg
A i zapomniałam sztucce trzeba zabrać,kubek,ewentualnie talerzyk i papier toaletowy.
U mnie tych rzeczy nie było w szpitalu i musial szybko maż mi dowieść.
Ja na śniadanko jadlam platki z mlekiem:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 09:28
Pauli11, jusella, aisa, LilouK, Zuzulka88, majeczka87, goodwill, TheForfie, Ejrene, martynka870, Naditta, nowatorka, Kasiulina, kot_bury, MirelS, renieczka, eve90, stokrotka2013, _analiza lubią tę wiadomość
-
Oj a mi Pepuszek nie wyskoczył
jeszcze!
Na śniadanko zjadłam płatki
Najlepsze jest to że wczoraj zjadłam śniadanie, 3 banany, trochę cuksow, paczkę chipsow, i dwa ptysie. Chyba z nerwów. Bo moj M Zadzwonił że będzie skarga jak nic a nie zrobił nic złego tylko ludzie to idioci i piszą na wszystkich zamiast zrozumieć swoją głupotę. A jak przyjdzie to mu umowy nie przedłuża. I tak się zdenerwowalam że nie byłam glodna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 09:37
Zuzulka88, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
Agness - śliczny Bunio
i zero rozstępów - jak ja Ci zazdroszczę!
Podjęłam męską decyzję i na śniadanko chlebek z masełkiem z sałata, pieczonym indykiem, pomidorkiem ii rzodkiewką - Szymcio zadowolony
Zuzulka88, majeczka87, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
heloł Mamuski
nie odzywalam sie bo laptop mi pekl podczas otwierania... jak to mowil pan w serwisie.. wyrobil sie plastik.. ale juz was nadrobilam;)
od 3 dni siedze na praniu i prasowaniu ubranek A. co dobija mój kręgosłupna szczescie dzis ostatni dzien;) bedzie z bańki
Koszule do karmienia to napewno 2 kupie. Na sam porod szpital proponuje swoje i tu warto miec cienki szlafrok bo ta koszulka jest dość "kłusa".
Jakie przekąski warto zabrac ze sobą na porod? suszone owoce, jakies wafle ryzowe?
Eve ciesze sie z Marcelkiem wszytko dobrze;) szkoda ze nie widzialam wczesniej posta to bym poporsila o kilka rzeczy z ikeijak zakupy? pochwal sie predko;)
kama są ludzie i s a taborety.. nic nie zrobisz.. ale jak ma w porzadku szefostwo to sie za nim wstawiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 10:18
Zuzulka88, jusella, aisa, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Witam sobotnio
Ja wczoraj czytałam, ale nie miałam siły odpisywać- wybaczcie. Po sprzątaniu na budowie umierałam- jak się położyłam to już nie mogłam wstać z łóżka- plecy obolałe, brzuch ciągnąłDziś już trochę lepiej, ale plecy jeszcze czuję.
Z rzeczy do szpitala dorzucę jeszcze wodę do picia z dzióbkiem- na szkole rodzenia radzili taką wziąć, bo można pić podczas rodzenia w każdej pozycji.jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Agness - śliczny Bunio
Podjęłam męską decyzję i na śniadanko chlebek z masełkiem z sałata, pieczonym indykiem, pomidorkiem ii rzodkiewką - Szymcio zadowolony
Sa rozstępy od dolu ale to po córce bo niczym się nie smarowalam i kilka przy pępkujusella, eve90 lubią tę wiadomość
-
Zuzulka ipotem te butelke mozna napelnic woda z duzej butelki i sie tamtum rosa latwiej podmywac w kibelku po porodzie
TheForfie, jusella, Agness27, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
jusella wrote:Agness - śliczny Bunio
Zobacz z przodu jakie są
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7d6fad23ab6.jpgTheForfie, jusella, Zuzulka88, kama005, Kasiulina, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość
-
Oto co wczoraj zmontowalismy
Jeszcze tylko 90 dni!
Co do tych ptysi, nie boicie sie jesc surowego jajka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 10:38
Ejrene, jusella, LilouK, Zuzulka88, kama005, Pauli11, majeczka87, nowatorka, aisa, martynka870, kot_bury, renieczka, eve90, _analiza lubią tę wiadomość
-
Hej, nadrobić Was nie sposób! ;P
Agness - piękny brzuch!
TheForfie - skąd masz to cudooo
Kupiłam ostatnio koszulkę nocną na tej aukcji: http://allegro.pl/koszula-nocna-do-karmienia-szpitala-rozpinana-s-m-i6060242224.html
bardzo fajna, właśnie ją piorę, zobaczymy jak po praniu.
Poza tym polecam: http://allegro.pl/koszulka-do-porodu-i-karmienia-koszula-ciazowa-s-i6100984562.html
Mega droga, dostałam jako prezent, bo sama bym sobie nie kupiła. Jakość REWELACYJNA!TheForfie, jusella, majeczka87, Agness27, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość
-
The forfie jak surowego jajka? Przecież to wszystko siedzi w piekarniku...
A bita śmietana jest ze śmietanki i cukru pudru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 11:10
jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
A to ja myslalam ze ten srodek po pieczeniu sie daje, a nie przed
A łóżeczko zamawialam tutaj: http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-kolory-16el-moskit-h6-darland-i5416933160.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 11:11
goodwill, jusella, nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
No bitej śmietany do piekarnika nie wkładasz. Jeśli jakieś kremy oparte na jajka surowych to co innego to może po viazy ale bita śmietana Raczej nir zaszkodzi
TheForfie, Maka, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Mój pępek też jeszcze nie wyskoczył.
Waga wskazuje +6 kg, ale wczoraj odwiedzili nas znajomi i usłyszałam, że wyglądam pięknie i nie widać tych kg. Uf
Mamy gości na kilka dni, a potem pakowanie i do mamusi, odliczam dni!
Miłej soboty dziewuszki!
Ja jadę po raz 10ty zwiedzać swoje miastoPauli11, jusella, Agness27, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016