X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, sypiemy się ;)

Ja wróciłam niedawno z wizyty u mojego lekarza. Jak tylko mu powiedziałam u kogo byłam wczoraj to stwierdził, że pewnie babka gadala glupoty. Oczywiście, wszystko jest dobrze, w normie, obejrzeliśmy płuca, nerki, żołądek, pęcherz a Młoda jest dokładnie w połowie wszystkich siatek i wykresów. No i potqierdzilismy datę cc. Wiec wszystko jest :)
    Teraz uciekam spać, jutro od rana mam panieński kolezanki! Trzymajcie się.

jusella, majeczka87, Agness27, _analiza, MirelS, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Haha no zapewne lepiej nie będzie niestety :P
    Naditta jaki otulacz kupiłaś?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c2be5cc742e.jpg

Zdjęcie moich dzisiejszych zakupów, tam jest ten otulacz MirelS. Zastanawiam się tylko czy będzie wystarczający czy celować jeszcze w coś grubszego...

Aha i jeszcze dzisiaj kupiłam to:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff7c181e461c.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99cba1481697.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/31ca7b6e71af.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 22:49

jusella, Maka, nowatorka, Agness27, Gagaga, eve90, MirelS, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wróciliśmy z kina. Pod koniec filmu złapał mnie tako mega ból podbrzusza że myślałam że zejdę... Mała mi też Gdzieś uciska bo boli mnie z lewej strony. Ale za to się rozbrykała teraz też. :) wzięłam magnez i lutke i leżę w łóżku i od razu lepiej :) w razie czego mieliśmy mega blisko na IP ja całe Szczęście obyło się bez :)

Idę spać bo to trzeba Odpocząć.

Też się nad takim bujaczkiem zastanawiamy :)

Ja jajko na miękko gotuje 3,5min i jest idealne :) tylko jakoś czasami mi pęka we wrzątku co mnie wnerwia... A wyjmuje wczesniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 00:24

jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 3:47 nie spie od dwoch godzin... Jak zyc?

jusella lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Mi przechodzi na chwilę, a zaraz znowu boli ;/ też nie daje rady brać tych wszystkich tabletek, które mam zalecone. No odruch wymiotny już mam od samego widoku no-spy ;/
    A ten mój mały ludek tak mnie terroryzuje cały dzień na dokładkę, kręci się, wierci, wygina - ciekawe jak długo posiedzi w tym brzuchu, bo coś mu chyba tam nie za wygodnie.

Też widzę u siebie kreskę, ale delikatną i pępek jeszcze w środku, ale już coraz płytszy ;)

Kocie- udanego zakupu jutro :D
    U mnie identycznie ostatnio mam wrazenie ze mu ciasno ze jest mega lubiacy przeciaganie heh a kreseczka i pepek tak jak u Ciebie ;)

MirelS lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie spie :/ a mala spi ;)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka dołączam do Ciebie - też już pospałam. Do tego ptaszki na dworze pitolą aż głowa boli i mam 2 wyjścia- albo zostawić okno otwarte. i próbować nie oszaleć albo zamknąć okno i się udusić :-\.

Kama co do pękających jajek- mnie odkąd w ciąży jestem jeszcze ani jedno nie pękło może dlatego, że to prawdziwe, wsiowe jaja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 04:37

Agness27 lubi tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka i Nowatorka- lubię jako wsparcie w "niedoli"

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana.
    Tez dzis jakos nie dospalam ale chyba dlatego ze dzis wyjezdzamy do Ostroleki do rodzinki i mysle czy wszystko spakowalam ;-)
    A jutro do rodziców okolice Legionowa-30km od warszawy.Moj sie smieje ze niedługo będzie musial mi busa wynająć na te moje pakowanie ;-)

Wczoraj od południa nie miałam chwili by napisać jak po wizycie.
    A wiec tak:
    Wojtek wazy 1700(myślałam ze więcej przybierze ale to nic)
    Serducho i wszystkie narządy w porządku ale za to skubaniec znowu zmienił ulozenie i teraz glowka do góry jest..

Naditta śliczne te poduszki z minki.
    Ja dzis odbieram poduszkę sowe ale przesłodka babce wyszla i tylko 20 zl ;-)

jusella, kama005, MirelS, kot_bury, mamuśka1, aisa lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Agnes ja tez chce poduszke sowe! Gdzie co i jak?

Gagaga, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness-moja tez się odwrocila spowrotem ;)

A te bujaczki Wasze super, ja pewnie się za takim rozejrze ale już pewnie pod sam koniec kompletowania :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes , patrzę , że mamy rodzinę w Tym samym mieście :)

Agness27 lubi tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga ja też, jak kasy starczy :) Widziałam w hurtowni... ponad 300 zł. Chciałam naciągać chrzestnego, ale aż tyle nie zarabia.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki witam się sobotnio:)

Wczoraj byłam na wizycie i wszystkiego się dowiedziałam poza... wagą:) w ogóle zapomniałam spytać o to, muszę wydruk z wymiarami zobaczyć i może sama sobie policzyć z internetów:) poza tym mały grzeczny, ładnie leży główka w dół.

Ciesze się ze poszłam na ta wizytę bo uświadomiła mnie lekarka, że dobrze byłoby wybrać sobie juz teraz swoją położną.

+ U nas od 30tc dwa razy w tygodniu każą chodzić na Ktg kontrolne, wiec tez juz niedługo się zacznie.

Co do bujaczków- to jest super sprawa, my na szczęście mamy to dostać w "darach" po dzieciach szwagierki; sprawdzał się świetnie, mała uwielbiała się w tym bujać i była grzeczna :)

O otulaczu ja też myślę intensywnie, tylko nie wiem, czy nie odlozę tego zakupu po urodzeniu małego, może akurat trafi mi się model przesypiający grzecznie noce i otulacz nie będzie potrzebny? :)

W ogóle powiem Wam, że tak nas ta majówka szarpnęła, że już nie mam nic na koncie a gdzie reszta miesiąca? :D :D gdzie zakupy wyprawkowe? :D :D

jusella, Agaax, LilouK, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten otulacz: http://www.pasaz.v10.pl/img/zdjecia/p/44/0f/440fc2eaab2b914f9d0b4e2f7554afd5.jpg
    Raczej nie dokupuję, zobaczę w trakcie.

201607055580.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Ja mam ten otulacz: http://www.pasaz.v10.pl/img/zdjecia/p/44/0f/440fc2eaab2b914f9d0b4e2f7554afd5.jpg
    Raczej nie dokupuję sztywniejszego, zobaczę w trakcie.

201607055580.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo hallo :-)

Jak tam piątkowe imprezowiczki? ;-)

Spałam cudownie, tyle, że było mi za ciepło całą noc. Człek tak leniwy sie zrobił, że nie chciało mi się 4 liter odkleić z łóżka i otworzyć okno. Eh, ciężki żywot grubasa ;-)

Majeczka, przepraszam, że do tego wracam, ale jak to się stało, że ten ksztusiec załapałaś? Przecież musiałaś być szczepiona kilka razy za młodu... To te dawne szczepionki nie uodparniają na całę życie czy jak? Pytam, bo mam dylemat. W poniedziałek idę szczepić się przeciwko ksztuścowi właśnie. Mama odradza. Na internetach piszą, że te szczepionki są bezpieczne, bo bez żywych składników, jakby przypominajace dla matek, ale dają zabezpieczenie dziecku na 6-8 tygodni po porodzie, bo tutaj szczepią dopiero w wieku 2 miesięcy czy jakoś tak. No i nie wiem co robić O.o

Nowa, ale fajnego torta poczyniłaś :-) Zjadłabym, nie ma. 100 lat dla mężulka! 30-tka piękny symboliczny wiek... eh, kiedy to było ;-)

Dalile, cieszymy się, że wszystko ok. Coś z tym skokiem wrostowym jestna rzeczy, bo nas też ciśnie brzuch, że masakra :-)

Kocie bury, jak tam po macaniu wózków? :-D

Ejrene, dzięki za pocieszenie, że lepiej nie będzie ;-) Jeszcze 2 miechy i będzie po ptokach :-D

Naditta, fajne zakupy. Też myślałam nad tym zestawem pielęgnacyjnym z Tommee Tippee, ale jednak zdecydowałam się kupić elementy osobno, szczególnie dobre nożyczki do pazurków.

U mnie po staremu, wczoraj się obijaliśmy cały dzień, lekki spacer z pudlem, potem siedziałam na słońcu w ogródku, nogi i cycki opalałam, a co ;-) Dziś chyba będzie powtórka z rozrywki, bo ma byc 23st. i słoneczko. Mój idzie ostatni dzień do pracy, od jutra 3 dni wolnego, więc zaś się zacznie cyrk na kółkach... Trzeba korzystać póki go nie ma.

Przeraża mnie wszystko, bo czas ucieka, a mnie się coraz mniej chce. Mój stary leniwiec pomimo 3 dni wolnego, jest tak zajęty leżeniem na kanapie, że nie ma czasu, żeby przesortować swoje graty, a ja dalej tkwię w tym samym miejscu ze wszystkim, bo jaki mi ma sens robienie czegokolwiek konkretnego i przerzucanie gratów kupy na kupę? Syf i rozpiździel jak był tak dalej jest :-/

Pięknej soboty laseczki <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 09:53

Agaax, Ejrene, majeczka87, jusella lubią tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dopisać 1 wyraz, a zamiast tego zacytowałam siebie :/ sorry!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2016, 09:53

201607055580.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella piękne klejnoty :)

Maka to uważaj z tym myciem no i uważaj na gorące napoje i najlepiej pic letnie.Spróbuj może plukac szalwia :)

Analiza super wycieczka :)

Gaga śliczny pokoik :)

Majeczka będzie dobrze i trzymam kciuki by te choróbsko odeszli w niepamięć i żeby Maluszek byl zdrowy.

Nadita spróbuj pojeść troche żurawiny badz tabletki z żurawiny.Ja biorę zurawit bo ten w ciąży można.Ja tez mam bakterie i biorę 2xdziennie.
    Dodatkowo dal mi gin resepte na saszetkę na lek by wypic przed snem.

Maka, majeczka87, jusella, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Przed chwilą zjadłam śniadanie - mężu podał mi do łóżka.
    Spałam dzisiaj jak niemowlę! Zaraz zwlekam się z łóżka i pedze na podwórko bo jest pięknie! Może jakaś kawka w ogrodzie?
    Później tylko jakieś pranko zrobię i muszę przyszykowac oblecze na jutrzejszą komunię.
    Wczoraj pisalyscie o tych ciemnych liniach - mam i ja chociaż jasną a mój pępek, którego nienawidzilam przez wielką dziurę i krylam kolczykiem, staje się coraz mniejszą dziurką :-)

Współczuję Wam tych bezsennych nocy, nic fajnego :-/

jusella, aisa lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ