Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam witam
Mój to będzie urwisek bo wie kiedy dac popalić :p
Swoją drogą zapomniałam Wam powiedzieć że ostatnio zamówiłam ksiazeczki dla mego dzieciaczka i te czarno biale i zwykle i usypianki jakieś wpadly, tak mysle czy to jest rzeczywiście niezbędny element mojej wyprawki... Co tam zamówienie z gemini, czy też cokolwiek dla mnie do torby! Biblioteczka jest!jusella, kot_bury, Maka, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Kocie bury, mojego małego tylko żarcie pociąga ostatnio. To ewidentnie ma po tatku
Przed chwilą gotowałam psu mieloną wołowinę. O ile mnie podnosi od zapachu krowy, tym bardziej gotowanej, tak młody walił kopytkami w blat kuchenny jak wściekły. Myślał pewnie, że hamburgiera dostanie, heeeCzysty stary!
Faceci to dziwne stworzenia.
Wczoraj na pytanie jakie cechy chcielibyśmy by dziecko odziedziczyło po rodzicach, mój rypnął: "wygląd po niej, osobowość po mnie"... I ten wyraz dumy i zadowolenia na jego facjacie- bezcenny
Jak to na takich spotkaniach, ludzie się produkowali i chcieli zabłysnąć, a ten pocisł prosto z mostu jak zwykle. A położna tylko "aha, aha, ok
"
jusella, kot_bury, Naditta, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Moja już ma ruchy powolniejsze, czasami się powypina, pogrymasi ale najczęściej wieczorami
Już ma mniej miejsca u mamy.
Torba spakowana, chyba jestem pierwsza
I teraz czekamy, ale coś czuje instynktownie, że Zuzanna też zbiera już powoli siły.
Kurcze, powoli zaczynam sie stresować i coraz bardziej obserwować swoje ciało.
Tylko męczy mnie ta niewiadoma którym tempem pójdzie czy z USG czy z OM.
Pogubiona jestem totalnie
Następne USG 31 maja, mam nadzieje że wytrzymamy
Dalile, jusella, kama005, Kasiulina, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl -
Oj. Gdyby nie te zagwozdki w głowie, te daty i to wszystko
No cóż, jedyne co mnie uspakaja to że celestone już działa i płucka małej nabierają siły a waga małej 2kg z malutkim haczykiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 20:11
kama005, kot_bury lubią tę wiadomość
Ej dziewczyny, a do szpitala to jaki rozmiaar ciuszków bierzecie?
Ja myślę nad kompletem 56cm i kompletem 62cm. Bo niby Zosia idzie teraz po 50 centylu, a nawet ciutkę mniej, a to wychodzi jakies 52-53 cm w momencie urodzenia, ale my z mężem urodziliśmy się bliżej 60 cm.Agness27 lubi tę wiadomość
-
Dalile, podobno te 56 są i tak zwykle za duże, nawet jeśli dziecko ma te 56. Ja chyba zabiorę tylko te małe.
To widzę, że nie tylko moje dziecko zaczęło się inaczej poruszać. Mniej kopów, a więcej rozciągania.
Obstawiam, że się obrócił twarzą do kręgosłupa. Taką mam cichą nadzieję, bo główka na dole i twarz w kierunku kręgosłupa podobno gwarantują najszybszy poród
A sądzę tak po ruchach, czuje jak mnie napierdziela młody po wnętrznościach, a na brzuchu to tylko widać jak wypina tyłek!
Kijanka, to jest to co Nowatorka pisze. Do tego, żeby dziecko mogło bezpiecznie z Wami spać. Ewentualnie możesz kłaść dziecko nie w łożeczku i będzie w tym bezpiecznekot_bury, jusella, kijanka_88, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Ja mam wszystko na 62. W sklepie i wsrod znajomych dostalam tez takie polecenie, ze lepiej ciut wieksze niz silowac sie na styk z bodziakami z taka mala kruszyna. Dodatkowo tez uczulali ze dochodzi pampers.
jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
Ja Wam powiem, że jeśli to prawda, że ilość ruchów przekłada się potem na aktywność dziecka w ciągu doby, to my nie będziemy w ogóle spać. Mała rusza się non stop. A czasem to czuję, jakby chciała wyjść przez pępek.
Z tymi rozmiarami ciuszków, to rzeczywiście te 56 są zazwyczaj za duże na dziecko ze wzrostem 56 cm. W przychodni nam powiedzieli, że dzieci po porodzie są mierzone miarką po wszystkich krzywiznach, a więc mają zawyżony wzrost.kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Milcia, moja przyjaciółka miała bardzo aktywne dziecko w brzuchu, a po urodzeniu mały przesypia jej praktycznie całe noce i bardzo mało płacze. Więc chyba nie do końca się sprawdza ta teoria
Dalile, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016