Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry dzień wszystkim
Czy Wy też nie potraficie obudzić się rano? Spałabym do południa. Całą noc przesypiam jak suseł, sik około 5, czuję się wyspana, ale wiadomo- 5 to środek nocy, no i zaczyna się zabawa, wracam do łóżka i wpadam w śpiączkę poranną. Nie umiem wstać. Chyba w ten sposób mój organizm radzi sobie z ciążą.
Dalile, ładny powóz
Naditta, jak lekarz powiedział, że jest ok to pewnie jest ok
Ej, wiecie, że ja dziś też wyciągnęłam zakiszony żurek?Ale chyba zamiast żurku, poczynię "cinką" zalewajkę, bo ostatnio zgaga mnie męczy.
A wczoraj to była masakra na wieczór, młode tak się cisło na żołądek, że nie byłam w stanie ani jeść, pić, nic. A z pyska mi sie ślina z kwasem lała niczym psu na widok kiełbasy, łeeh. A najlepsze to to, że położyłam się na płasko w łóżku, młode gdzieś się przelało na bok i dolegliwosci zniknęły jak ręką odjął.
A ja dalej czekam na przesyłkiTrochę to zejdzie, bo włąśnie zorientowałam się, że niektóre rzeczy idą z Hameryki. Gdzie ja oczy miałam jak to kupowałam?
Wczoraj dodatkowo zamówiłam polecanę maść do odparzonego dupska, gluto-ciąg, dodatkowo kilka środków do pielęgnacji psa. I najlepsiejsze jest to, że dopiero co się skapnęłam, że chyba kupiłam szampon koloryzujący dla psaMam nadzieję, że to błąd językowy na polskiej stronie, bo na amazonie w opisie o koloryzacji psa nic nie wspominali
Co do wzroku, zauważyłam, że pogorszył mi się i muszę "skanować" i marszczyć oczy, bo nie widzę tak dobrze jak kiedyś. Przed ciążą miałam tyci tyci astygmatyzm -0,25, ponoć to jest w granicach fizjologicznych, a szkła nie poprawiały mi jakości widzenia. Ciekawe jak jest teraz i czy wrócę do dawnej formy
Aleksandry- 100 lat
Pięknej środy laseczki
U mnie też pogoda o kant D potrzaskać, ale co tam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 13:56
jusella, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
wróciłam właśnie z labo i na szczęście hbs ujemny - nie mam żółtaczki
Naditta myślę, że skoro lekarz powiedział, że wszystko jest dobrze to jest dobrze! nie zamartwiaj się. Ale wiem jak to jest bo ja po połówkowych tak grzebałam w necie, bo obwód brzuszka wyszedł większy niż reszta parametrów.
Przyszła mi komoda i wreszcie jutro zabiorę się za pranko dla dzidkaKupiłam w biedrze lovelkę do białego i będziemy próbować.
Wszystkiego dobrego wszystkim Aleksandrom
P.S. Czy któraś tak ma? mam bardzo dużo śluzu ostatnio, bielizna szybko mokra - raz nawet był czerwonawy.. ale nie boli mnie nic, szyjka kłuje tylko czasem. Dobrze,że jutro wizyta.LilouK, jusella, kot_bury, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
hej !
Naditta mysle ze lekarz nie jest glupi i jakby cos bylo nie tak to by powiedzial. czasami lepiej samemu nie szperac hihi
jejku jakbym zjadla zurek a tutaj go nie mamy
LilouK ja tez spie do jakiejs 12 codziennie, z tym ze zasypiam pozno nad ranem i budze sie z moim o 6 na sniadanie, a potem ide spowrotem spac
Ja z zabawek dla melej to nie mam nic bo wiem ze potem beda prezenty i bede tego miala az za duzo. wszystkie niezbedne rzeczy juz mam a reszte bede dokupywac powoli.
dzisiaj mam straszne parcie na siusiu a nic sie nie zbiera....
dziewczyny jak wy teraz czujecie ruchy? bo ja to tylko rozciaganie plecow w tyl i nog do przodu i czkawke i w sumie to 90% tylko te ruchy odczuwam. Wlasnie pojadlam i mala sie obudzila zadowolonaLilouK, Naditta, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
ja to czuję czkawkę, rozciągania, wyginania, wciskania gdzie się da i czasem takie szturchania rączkami albo nóżkami jak się ułożę na bokach albo jak siedzę zgięta i mu ciasno
czasem mam wrażenie, że wyskoczy mi pępkiem tak się wypina.
LilouK, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Wczoraj mnie mała normalnie skopała jak pierwsza lepszą. Ale tak to zwykle tylko rozciąganie już. Używają, póki jeszcze mogą, bo potem to już coraz bardziej w kuleczkę się będa zwijać
A jutro idziemy na obiad do naszej ulubionej greckiej knajpki. Nie mogę się doczekać
Zdecydowanie, moje drogie, to ile jadłam na diecie 2 czy 4 tyg temu już mi nie starcza. Muszę ciągle dojadać, bo normalnie mnie ssie w żołądku.
Jeśli chodzi o głód dzidzi, to mój lekarz mówił, że to grozi tylko wtedy, gdy mama nie ma zapasu. Wtedy to widać po tym jak małe rośnie. A ja zaczynając ciążę z 11kg nadwagi mam z czego małą dokarmiaćMąż ciągle narzeka, że tyłeczek mi maleje i nie znajdzie mnie w szpitalu po porodzie, bo będzie pół mnie
Zosia zdecydowanie po moim jedzeniu się uaktywnia, prawie tak samo jak gdy idę spać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 14:06
jusella, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dalile, wszystkiego najlepszego!
MirelS, jak byłam u lekarza jakiś czas temu, to mówiła mi, że będzie teraz więcej wydzieliny w tym ostatnim trymestrze.
Co do ruchów to u mnie podobnie jak u Was. Rozciąga się młody jak tylko może,a mnie się wydaje, że jemu już miejsca brakuje. A takie kopniaki, tzn szybkie ruchy zdarzają się rzadko. Zwykle rano, albo jak już się położe do łóżka wieczorem. A tak to większość ruchów to stretching i czkawka
I też najbardziej się wypina koło pępka, a ja wtedy mam takie uczucie, że zaraz mi skóra pęknie.
Mam nadzieję, że jest tak jak mówicie tzn lekarz mówi, że jest ok to jest ok. Muszę się oduczyć szukania dziury w całym...jusella, kot_bury, MirelS, nowatorka, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Dzień dobry
,
Wszystkiego naj, naj, naj Aleksandrom
U mnie po bezsennych nocach etap odsypiania i spania na zapas się zaczął. Mogłabym cały dzień w łóżku spędzić.
U mnie na obiadek kluseczki będą i sos, właśnie próbuję dupala od łóżka odkleićżeby ziemniaki ugotować.
Pierworodny jakieś choróbsko przywlókł- katar, kaszel, ból gardła i temperatura. Jestem w szoku bo zachowuje się jak nie facet - sam sobie herbatę robi, nie pozwala mi skakać koło siebie, większość dnia przesypia.
Pogoda do bani i nic mi się nie chce...stokrotka2013, kot_bury, eve90, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Hello mamuśki!
Na początku wszystkim Aleksandrom życzę wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń.
Dalile piękna fura, my też dzisiaj mamy zamiar zabrać Bartusiowa do domku.
Od wczoraj non stop jem, ledwo przelkne czekoladę a już myje pomidora.. Straszne!
U mnie też znacznie więcej śluzu i tez zauważyłam że nie raz jest ciemniejszy kolor.
Ja kończę robić obiadek, dzisiaj gulasz z kaszą i ogórek kiszony. Żurek mieliśmy w poniedziałek i pędze się szykować.
PS. Młody buszuje praktycznie cały czas.. Mam skopana dupe na maksastokrotka2013, Naditta, jusella lubią tę wiadomość
-
Dalile wszystkiego najlepszego - śliczna bryka dla corci
Naditta takie szukanie dziury w całym na dobrze nam nie wychodzi trzeba być czujnym zgadzam się ale i lekarzowi też trzeba zaufać
ja dziś specjalnie poszłam do lab żeby wyniki mieć na jutro i żeby ich niepotrzebnie nie analizować i się nie zamartwiać.
To ja się dopisze do tych co nie mają szumisia i literek są to rzeczy śliczne ale muszę się opanować bo ten szał zakupów mnie przerażanie mogę się czasami powstrzymać i jak już mam kpl wyprawki dla syna to teraz kupię oczywiście coś jeszcze ale już sobie tłumacze ze to dla siostrzeńca który urodzi się we wrześniu.
Co do ruchów to też jest tak jak piszecie wypinanie, smyranie od czasu do czasu kopniak i czkawa.
A hit dzisiejszego dnia z lab to się pytam pań z lab czy z siuskami to można bez kolejki bo widziałam jak ludzie tak robią a one do mnie jak pani nikt na poczekalini nie zabije to można - to trzeba się teraz wyposażyć w giwere idąc do lab i wszystko od ręki bo brzuch nie wystarcza
Miłego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 14:53
kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
nick nieaktualnyKarolajjn:) wrote:Tak poza tym , pytanie do Mam które przed ciążą miały problemy ze wzrokiem ,
czy Wam też tak siadł wzrok w ciąży? czy tylko ja oślepłam praktycznie jak Kret? Muszę wymienić szkła w okularach bo wada podskoczyła mi aż o 1.5 ! :o
U mnie też trochę poszło, ale nie aż tyle - 0.25 w dół, do tego niestety astygmatyzm (ale ten zdaniem okulistki jest prawdopodobnie spowodowany ciążą i po porodzie wróci do normy).
kama005 wrote:Ja soczewek nie noszę bo czytalam że nie można i moja okulistka też powiedziała że nie wolno.
A najlepsze w tym wszystkim jest to że dopóki się karmi piersią nie można podobno zrobić pełnego badania wzroku... Świetnie...
Ło, a mówiła czemu? Ja sama zrezygnowałam z soczewek, bo mi w nich za sucho i niewygodnie, ale lekarka mówiła, że wystarczą specjalne krople. O karmieniu też nic nie mówiła, na kontrolę mam się zgłosić kilka miesięcy po porodzie
Dalile wrote:Nie wiem jak wy, ale mi kupowanie tych pierdół sprawia radość
nowa! wrote:Dziewczyny jak śpicie w nocy ? Bo ja nie mam problemu ze snem, i zastanawiam się jak ja będę wstawać do dziecka. Śpię po 9 godzin i jeszcze zdarza mi się w dzień usnąć.
Jutro idziemy z mężem na spotkanie organizacyjne w sprawie szkoły rodzenia więc może się uda chodzić. Może czegoś ciekawego się dowiemy.
MirelS wrote:P.S. Czy któraś tak ma? mam bardzo dużo śluzu ostatnio, bielizna szybko mokra - raz nawet był czerwonawy.. ale nie boli mnie nic, szyjka kłuje tylko czasem. Dobrze,że jutro wizyta.
MirelS wrote:ja to czuję czkawkę, rozciągania, wyginania, wciskania gdzie się da i czasem takie szturchania rączkami albo nóżkami jak się ułożę na bokach albo jak siedzę zgięta i mu ciasnoczasem mam wrażenie, że wyskoczy mi pępkiem tak się wypina.
Dalile, wszystkiego najlepszego w dniu imienin! I oczywiście wszystkim Aleksandrom
Szukam pomysłu na jakieś fajne ciasto - mam jutro urodziny i chciałabym sobie pofolgowaćchyba mój hrabiowski gust się zaostrzył, bo przeglądam Moje Wypieki i coś nic mi nie wpada w oko, a normalnie po pięciu minutach musiałam stamtąd wyjść, bo dostawałam niekontrolowanego ślinotoku. Zrobiłabym mały tort z kremem i truskawkami, ale jak na złość nigdzie w okolicy nie ma jeszcze dobrych truskawek, a te marketowe smakujące jak wata to nie to...
Chyba do cukierni pójdę, zamiast kombinowaćMirelS, jusella, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dalie sto lat
śliczny wózek
Ja po obiedzie
podeślę Wam link do koszuli która chce zamówić do porodu ... Nie chce drogiej koszuli więc wybrałam taka
http://allegro.pl/koszula-koszulka-do-karmienia-nocna-porodu-l-xl-i5393900142.htmljusella, kot_bury lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Kocie Bury krople Hyabak są są super nawilzajace ibardzo dobre na soczewki i pod mozna lać. Jak mialam syndrom suchego oka bo nic nie nawilzaalam to on mnie ratowal. Ten lek jest bez recepty.
Wszystkiego najlepszego Aleksandrom!
Mirel S czerwonawy kolor jest bardzo niepokojący.. koniecznie powiedz o nim lekarzowi...
Naditta nie nzam sie na tym ale postaraj sie nie czytać neta. Lekarz Ci wszystko wyjasni.. moze cos dla nas brzmi groznie a w tym jest norma poprostu.kot_bury lubi tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
ania181111 wrote:Dalie sto lat
śliczny wózek
Ja po obiedzie
podeślę Wam link do koszuli która chce zamówić do porodu ... Nie chce drogiej koszuli więc wybrałam taka
http://allegro.pl/koszula-koszulka-do-karmienia-nocna-porodu-l-xl-i5393900142.html
Ja kupiłam takie aż trzy, z myślą o karmieniu małej potem, w domu. Szkoda mi w takiej rodzić, poszukam czegoś na szmatach i tak po porodzie (bo liczę na sn) się umyję i przebioręania181111, kot_bury lubią tę wiadomość