Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania, przeczytałam.
Może rzeczywiście mój mały tak szaleje, bo ma po prostu więcej miejsca jak ja jestem głodna
U mnie ostatnio apetyt zmalał, jadłam tylko z rozsądku. A dzisiaj przyszedł jakiś dzień na czekoladę. Zjadłam loda Magnum, poprawiłam połową czekolady i właśnie grzeję mleko migdałowe na czekoladę do picia
Zdałam sobie sprawę, że ostatnimi tygodniami jadłam znikome ilości słodyczy, a tony owoców.
Co do wzroku, to ja we wrześniu byłam u okulisty, zmieniła mi soczewki na mocniejsze. I okazuje się, że już są za słabe. Ale podobno wzrok po porodzie może wrócić do normy, więc narazie nic z tym nie robię.jusella, ania181111, Karolajjn:), kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
kot_bury wrote:Eee, za takie malutkie paczki to nie dowalają nic
bodajże do 50 dolarów są zwolnione z podatku i cła. Często zamawiam u nich drobiazgi typu papierowe kwiatki, cyrkonie samoprzylepne i narożniki, na wszystkich przesyłkach Chińczycy wpisują zaniżony koszt przedmiotów i do tego że niby to prezent
hmm to dzięki!dobrze wiedziećczytałam,że jakoś to omijają, ale i tak się bałam.Jak nie znajdę w tesco to zamówię, bo za grosze są te kocyki tam.
kot_bury lubi tę wiadomość
-
Ja nie mam literek jeszcze
a codo jedzenia to mi już jest wstyd,bo mieszkam u teściowej i co 2 godziny buszuję po kuchni,bo głodna. Nie, że mam smak (bo ja to tylko na lody mam w tej ciąży) tylko muszę zjeść, bo ssie niemiłosierniejusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
My też nie mamy literek, szumisia, pościeli.
Co do wzroku. Ja byłam u okulisty jakiś dobry czas temu ale już w ciąży. Teraz czuje ze szkła są znowu do d... Ehh... A bez nich gorzej widzę. Szczególnie przed kompem. Chyba muszę iść znowu na kontrole. Lepiej żeby mi wada się cofnęła.
Ja soczewek nie noszę bo czytalam że nie można i moja okulistka też powiedziała że nie wolno.
A najlepsze w tym wszystkim jest to że dopóki się karmi piersią nie można podobno zrobić pełnego badania wzroku... Świetnie... -
Ja tez staram się nie kupować zbyt dużo rzeczy, córka dostała bardzo dużo ubranek, zabawek i nie miałam gdzie tego trzymać. Dużo mi po niej zostało, a jak uznam ze cos jest niezbędne, np szumis kupię po porodzie. Córka na szumy w ogóle nie reagowała, nie uspokajalo to jej. Za to bratanek pierwszy rok to do zasypiania cały czas musiał mieć szum:)
Moja wada wzroku na szczęście bez zmian a mam dosyć dużą. W pierwszej ciąży tez się nic nie działo.
Kama005 ja cały czas nosze soczewki i pierwsze słyszę że nie wolno.
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
panna truskawka wrote:Będę jednak wyrodną matką. Nie dość, że nie kupuję karuzeli, pościeli, to jeszcze nie mam literek ....
Haha ja też nie kupujęuważam to za zbędny wydatek .
Nie mamy aż tyle kasy żeby kupować tak drogie rzeczywięc spoko obywie będziemy wyrodne matki
Hmmm a może raczej rozsądne
Dzień dobry dziewczyny
Pogoda znów do niczegoz dnia na dzień coraz bliżej naszych dzieciatek
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
No właśnie poczytałam wczoraj i niby można soczewki nosić. No nic trudno. Okulary i tak muszę mieć a nawet lepiej bo mam astygmatyzm a w soczewkach nie każdy cylinder można zrobić podobno bo zawsze był problem. Więc niby lepsza taka opcja. Przed powrotem do pracy mam mieć wizytę u okulisty i dostanę też receptę na soczewki. W prawku mam okulary/soczewki a dokładnie ktoś się pomylił i kod mam na przepaskę na oko. Zawsze się śmieje że przy kontroli powinnam zakładać przepaskę i kapelusz jak u piratów. Ale z drugiej strony większość policjantów się nie zna i nikt się nie czepiał
TheForfie, jusella, figaa, Maka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość