X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na konktroli milicji mialam pytanie: czy nosi pani soczewki?

zadne okulary przy astygmatyzmie nie beda tak dobrze koordynowac oczu jak soczewki.

Figuś no mysle jeszcze. Z moim lek dopieor od 36 tyg musze isc do arci tak naprawde i chyba pojde i postawie na decyzje w ostaniej chwili. Moj lek idzie na urliop w termienie porodu i nie bedzie go w usk. Wiec chyba ze sie cos pokomplikuje albo zaczne rodzic wczesniej a tako to raczej się robię coraz bardziej przychylna do arci

figaa, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) U mnie dzisiaj pochmurno ale w miarę ciepło:)
    Ja teraz pościeli też nie kupuje, bo przy pierwszym synku zupełnie się nie przydała.
    Panna truskawka ja też nie mam ani szumisia ani literek. Mój synek nic nie potrzebował do usypiania. W kryzysowych sytuacjach (2-3 razy)pomocny okazał się szum suszarki. Mam nadzieję, że teraz też tak będzie. Szumiś nie zawsze pomoże. U moich znajomych nie sprawdził się.

kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak wy, ale mi kupowanie tych pierdół sprawia radość :)

ona2012, Maka, stokrotka2013, kot_bury, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy kontroli policji miałam pytanie: gdzie ma pani okulary? Powiedziałam, że noszę soczewki i jak chcą to mogę pokazać (wyjąć). Uwierzyli na słowo ;)
    Też pierwsze slyszę, że nie można nosić soczewek w ciąży. Co do astygamztyzmu to mój mąż ma i nosi soczewki prawie całe życie. Żaden okulista mu nigdy nie sugerował, że okulary lepsze.

Dziewczyny, umieram z niepokoju od wczoraj :(
    Wyjęłam swoje wyniki z echa serca maluszka, które robiłam 3 tygodnie temu. Chciałam sobie obliczyć, ile będzie ważył mały przy porodzie.
    Wtedy dokładnie nie wnikałam, bo lekarz powiedział "Wszystko ok, nie ma się do czego przyczepić" a przecież i tak mało się na tym znam.
    A tu patrze, że mam jakieś wyniki poniżej normy, przy badaniu dopplerowskim. Dokładnie tętnica środkowa mózgu. Teraz się zamartwiam, że moje dziecko niedotlenione i że coś mu grozi. Dlaczego ten lekarz nie zwrócił na to uwagi?
    Ciężko cokolwiek znaleźć w internecie, same naukowe artykuły mi wyskakują z których ciężko cokolwiek zrozumieć.
    Edit:Doczytałam właśnie, że to najczulsze badanie w wykrywaniu anemii płodu.

Dzień dobry w środku tygodnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 10:55

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Naditta nie pomogę, bo nie miałam takiego robionego. :(

Dotarła kareta młodej (jeszcze bez fotelika i bazy)
    8985e73851e5dc48med.jpg
    95cf35597e71ddb7med.jpg

kama005, nowa!, Naditta, jusella, Ejrene, Kasiulina, aisa, Maka, martynka870, nowatorka, stokrotka2013, kot_bury, Agness27, majeczka87, eve90, Agaax lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wózek.

My robimy porządki w sypialni. Siatek źr śmieciami i rzeczami Niepotrzebnym jest chyba z 5. Odgracilismy się trochę ale...

Burdel na łóżku na całego. A ogarnelismy tylko regał jeden. Potem ogarniemy jeszcze biurko bo i tak będzie zmieniało swoją lokalizację :)

My niedługo jedziemy na Madalińskiego obejrzeć porodowke i jakiś obiadek zjemy na mieście :) Potem powrót. Porządków ciąg dalszy. Gimnastyka i jeszcze panna cotte muszę zrobić bo jitro mają wpaść do mnie rodzice na taki deserek :)

Mega pracowity dzień. Będę was podczytywac w międzyczasie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 12:06

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry,

Naditta proszę o spokój myślę, że jeśli lekarz powiedział, że jest ok to oznacza że jest dobrze. Jeśli bardzo się niepokoisz to na następnej wizycie poproś swojego lekarza by to sprawdził i głowa do góry.

Dziewczyny jak śpicie w nocy ? Bo ja nie mam problemu ze snem, i zastanawiam się jak ja będę wstawać do dziecka. Śpię po 9 godzin i jeszcze zdarza mi się w dzień usnąć.
    Jutro idziemy z mężem na spotkanie organizacyjne w sprawie szkoły rodzenia więc może się uda chodzić. Może czegoś ciekawego się dowiemy.

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja literek i szumisia też nie kupuję. Pierwsza literki dostała w prezencie, ale już schowane od dawna, bo by chyba nie przetrwały :)

Była dziś u mnie mama, bo córcia ma dziś imieniny, a po południu będzie w pracy. No i zrobiła mi obiad i trochę posprzątała :)

jusella lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama podaj przepis :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżby Aleksandra? :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też :D

Milcia, kot_bury lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, że ja nie mam już z kim tego skonsultować, położna to będzie pewnie wiedziała na ten temat mniej niż ja :D
    No nic, póki co znalazłam tylko tyle, że stosuje się to w diagnostyce anemii u płodu. Jakoś sobie to wytłumaczyłam i trochę się uspokoiłam. Ale nie zmienia to faktu, że poczuje ogromną ulgę jak już będę miała swoje dziecko w ramionach.
    Wam też tak się dłuży ta ostatnia prosta ciąży? Bo ja taka niecierpliwa się robie, że niedługo jajko zniosę :D

Zrobiłam sobie wolne od pracy dzisiaj. Mąż nalegał, żebym odpoczęła. Zostałam więc w domu. Może i dobrze, bo pogoda paskudna. Leje bez przerwy.

Zamówiłam ostatnio tiul na próbę, mam zamiar robić pompona. pierwszego, próbnego.

Znalazłam wczoraj ciekawą stronę z pomysłam DIY i inspiracjami.
    Zobaczcie na tą ramkę z odbiciami rąk, muszę zrobić coś takiego! <3

http://www.mysweetlittleprecious.com/2014/10/inspiracje-dekoracje-do-pokoju.html

kot_bury lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ja też :D

No to wszystkiego najlepszego :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Właśnie, że ja nie mam już z kim tego skonsultować, położna to będzie pewnie wiedziała na ten temat mniej niż ja :D
    No nic, póki co znalazłam tylko tyle, że stosuje się to w diagnostyce anemii u płodu. Jakoś sobie to wytłumaczyłam i trochę się uspokoiłam. Ale nie zmienia to faktu, że poczuje ogromną ulgę jak już będę miała swoje dziecko w ramionach.
    Wam też tak się dłuży ta ostatnia prosta ciąży? Bo ja taka niecierpliwa się robie, że niedługo jajko zniosę :D

Zrobiłam sobie wolne od pracy dzisiaj. Mąż nalegał, żebym odpoczęła. Zostałam więc w domu. Może i dobrze, bo pogoda paskudna. Leje bez przerwy.

Zamówiłam ostatnio tiul na próbę, mam zamiar robić pompona. pierwszego, próbnego.

Znalazłam wczoraj ciekawą stronę z pomysłam DIY i inspiracjami.
    Zobaczcie na tą ramkę z odbiciami rąk, muszę zrobić coś takiego! <3

http://www.mysweetlittleprecious.com/2014/10/inspiracje-dekoracje-do-pokoju.html
    Ja dzisiaj zamowilam tiul i z niecierpliwoscia bede oczekiwala paczki:D

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszości dla każdej Aleksandry ! :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na obiad żurek, bo mnie na kwaśne wzięło :D

Agness27 lubi tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Dziś na obiad żurek, bo mnie na kwaśne wzięło :D
    Ale bym wciągnęła taki żurek ... O mamunciu !

Agness27 lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robić smaka :P
    Ja mam fazę na sery teraz :P
    Jak długo idzie zamówienie z apteki gemini ???

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 3 dni od zamówienia

‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ