X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na konktroli milicji mialam pytanie: czy nosi pani soczewki?

zadne okulary przy astygmatyzmie nie beda tak dobrze koordynowac oczu jak soczewki.

Figuś no mysle jeszcze. Z moim lek dopieor od 36 tyg musze isc do arci tak naprawde i chyba pojde i postawie na decyzje w ostaniej chwili. Moj lek idzie na urliop w termienie porodu i nie bedzie go w usk. Wiec chyba ze sie cos pokomplikuje albo zaczne rodzic wczesniej a tako to raczej się robię coraz bardziej przychylna do arci

figaa, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) U mnie dzisiaj pochmurno ale w miarę ciepło:)
    Ja teraz pościeli też nie kupuje, bo przy pierwszym synku zupełnie się nie przydała.
    Panna truskawka ja też nie mam ani szumisia ani literek. Mój synek nic nie potrzebował do usypiania. W kryzysowych sytuacjach (2-3 razy)pomocny okazał się szum suszarki. Mam nadzieję, że teraz też tak będzie. Szumiś nie zawsze pomoże. U moich znajomych nie sprawdził się.

kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak wy, ale mi kupowanie tych pierdół sprawia radość :)

ona2012, Maka, stokrotka2013, kot_bury, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy kontroli policji miałam pytanie: gdzie ma pani okulary? Powiedziałam, że noszę soczewki i jak chcą to mogę pokazać (wyjąć). Uwierzyli na słowo ;)
    Też pierwsze slyszę, że nie można nosić soczewek w ciąży. Co do astygamztyzmu to mój mąż ma i nosi soczewki prawie całe życie. Żaden okulista mu nigdy nie sugerował, że okulary lepsze.

Dziewczyny, umieram z niepokoju od wczoraj :(
    Wyjęłam swoje wyniki z echa serca maluszka, które robiłam 3 tygodnie temu. Chciałam sobie obliczyć, ile będzie ważył mały przy porodzie.
    Wtedy dokładnie nie wnikałam, bo lekarz powiedział "Wszystko ok, nie ma się do czego przyczepić" a przecież i tak mało się na tym znam.
    A tu patrze, że mam jakieś wyniki poniżej normy, przy badaniu dopplerowskim. Dokładnie tętnica środkowa mózgu. Teraz się zamartwiam, że moje dziecko niedotlenione i że coś mu grozi. Dlaczego ten lekarz nie zwrócił na to uwagi?
    Ciężko cokolwiek znaleźć w internecie, same naukowe artykuły mi wyskakują z których ciężko cokolwiek zrozumieć.
    Edit:Doczytałam właśnie, że to najczulsze badanie w wykrywaniu anemii płodu.

Dzień dobry w środku tygodnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 10:55

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Naditta nie pomogę, bo nie miałam takiego robionego. :(

Dotarła kareta młodej (jeszcze bez fotelika i bazy)
    8985e73851e5dc48med.jpg
    95cf35597e71ddb7med.jpg

kama005, nowa!, Naditta, jusella, Ejrene, Kasiulina, aisa, Maka, martynka870, nowatorka, stokrotka2013, kot_bury, Agness27, majeczka87, eve90, Agaax lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wózek.

My robimy porządki w sypialni. Siatek źr śmieciami i rzeczami Niepotrzebnym jest chyba z 5. Odgracilismy się trochę ale...

Burdel na łóżku na całego. A ogarnelismy tylko regał jeden. Potem ogarniemy jeszcze biurko bo i tak będzie zmieniało swoją lokalizację :)

My niedługo jedziemy na Madalińskiego obejrzeć porodowke i jakiś obiadek zjemy na mieście :) Potem powrót. Porządków ciąg dalszy. Gimnastyka i jeszcze panna cotte muszę zrobić bo jitro mają wpaść do mnie rodzice na taki deserek :)

Mega pracowity dzień. Będę was podczytywac w międzyczasie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 12:06

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry,

Naditta proszę o spokój myślę, że jeśli lekarz powiedział, że jest ok to oznacza że jest dobrze. Jeśli bardzo się niepokoisz to na następnej wizycie poproś swojego lekarza by to sprawdził i głowa do góry.

Dziewczyny jak śpicie w nocy ? Bo ja nie mam problemu ze snem, i zastanawiam się jak ja będę wstawać do dziecka. Śpię po 9 godzin i jeszcze zdarza mi się w dzień usnąć.
    Jutro idziemy z mężem na spotkanie organizacyjne w sprawie szkoły rodzenia więc może się uda chodzić. Może czegoś ciekawego się dowiemy.

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja literek i szumisia też nie kupuję. Pierwsza literki dostała w prezencie, ale już schowane od dawna, bo by chyba nie przetrwały :)

Była dziś u mnie mama, bo córcia ma dziś imieniny, a po południu będzie w pracy. No i zrobiła mi obiad i trochę posprzątała :)

jusella lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama podaj przepis :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżby Aleksandra? :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też :D

Milcia, kot_bury lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, że ja nie mam już z kim tego skonsultować, położna to będzie pewnie wiedziała na ten temat mniej niż ja :D
    No nic, póki co znalazłam tylko tyle, że stosuje się to w diagnostyce anemii u płodu. Jakoś sobie to wytłumaczyłam i trochę się uspokoiłam. Ale nie zmienia to faktu, że poczuje ogromną ulgę jak już będę miała swoje dziecko w ramionach.
    Wam też tak się dłuży ta ostatnia prosta ciąży? Bo ja taka niecierpliwa się robie, że niedługo jajko zniosę :D

Zrobiłam sobie wolne od pracy dzisiaj. Mąż nalegał, żebym odpoczęła. Zostałam więc w domu. Może i dobrze, bo pogoda paskudna. Leje bez przerwy.

Zamówiłam ostatnio tiul na próbę, mam zamiar robić pompona. pierwszego, próbnego.

Znalazłam wczoraj ciekawą stronę z pomysłam DIY i inspiracjami.
    Zobaczcie na tą ramkę z odbiciami rąk, muszę zrobić coś takiego! <3

http://www.mysweetlittleprecious.com/2014/10/inspiracje-dekoracje-do-pokoju.html

kot_bury lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ja też :D

No to wszystkiego najlepszego :)

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Właśnie, że ja nie mam już z kim tego skonsultować, położna to będzie pewnie wiedziała na ten temat mniej niż ja :D
    No nic, póki co znalazłam tylko tyle, że stosuje się to w diagnostyce anemii u płodu. Jakoś sobie to wytłumaczyłam i trochę się uspokoiłam. Ale nie zmienia to faktu, że poczuje ogromną ulgę jak już będę miała swoje dziecko w ramionach.
    Wam też tak się dłuży ta ostatnia prosta ciąży? Bo ja taka niecierpliwa się robie, że niedługo jajko zniosę :D

Zrobiłam sobie wolne od pracy dzisiaj. Mąż nalegał, żebym odpoczęła. Zostałam więc w domu. Może i dobrze, bo pogoda paskudna. Leje bez przerwy.

Zamówiłam ostatnio tiul na próbę, mam zamiar robić pompona. pierwszego, próbnego.

Znalazłam wczoraj ciekawą stronę z pomysłam DIY i inspiracjami.
    Zobaczcie na tą ramkę z odbiciami rąk, muszę zrobić coś takiego! <3

http://www.mysweetlittleprecious.com/2014/10/inspiracje-dekoracje-do-pokoju.html
    Ja dzisiaj zamowilam tiul i z niecierpliwoscia bede oczekiwala paczki:D

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszości dla każdej Aleksandry ! :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na obiad żurek, bo mnie na kwaśne wzięło :D

Agness27 lubi tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Dziś na obiad żurek, bo mnie na kwaśne wzięło :D
    Ale bym wciągnęła taki żurek ... O mamunciu !

Agness27 lubi tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robić smaka :P
    Ja mam fazę na sery teraz :P
    Jak długo idzie zamówienie z apteki gemini ???

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 3 dni od zamówienia

‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ