Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja na konktroli milicji mialam pytanie: czy nosi pani soczewki?
zadne okulary przy astygmatyzmie nie beda tak dobrze koordynowac oczu jak soczewki.
Figuś no mysle jeszcze. Z moim lek dopieor od 36 tyg musze isc do arci tak naprawde i chyba pojde i postawie na decyzje w ostaniej chwili. Moj lek idzie na urliop w termienie porodu i nie bedzie go w usk. Wiec chyba ze sie cos pokomplikuje albo zaczne rodzic wczesniej a tako to raczej się robię coraz bardziej przychylna do arcifigaa, kot_bury lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Hej:) U mnie dzisiaj pochmurno ale w miarę ciepło:)
Ja teraz pościeli też nie kupuje, bo przy pierwszym synku zupełnie się nie przydała.
Panna truskawka ja też nie mam ani szumisia ani literek. Mój synek nic nie potrzebował do usypiania. W kryzysowych sytuacjach (2-3 razy)pomocny okazał się szum suszarki. Mam nadzieję, że teraz też tak będzie. Szumiś nie zawsze pomoże. U moich znajomych nie sprawdził się.kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Ja przy kontroli policji miałam pytanie: gdzie ma pani okulary? Powiedziałam, że noszę soczewki i jak chcą to mogę pokazać (wyjąć). Uwierzyli na słowo
Też pierwsze slyszę, że nie można nosić soczewek w ciąży. Co do astygamztyzmu to mój mąż ma i nosi soczewki prawie całe życie. Żaden okulista mu nigdy nie sugerował, że okulary lepsze.
Dziewczyny, umieram z niepokoju od wczoraj
Wyjęłam swoje wyniki z echa serca maluszka, które robiłam 3 tygodnie temu. Chciałam sobie obliczyć, ile będzie ważył mały przy porodzie.
Wtedy dokładnie nie wnikałam, bo lekarz powiedział "Wszystko ok, nie ma się do czego przyczepić" a przecież i tak mało się na tym znam.
A tu patrze, że mam jakieś wyniki poniżej normy, przy badaniu dopplerowskim. Dokładnie tętnica środkowa mózgu. Teraz się zamartwiam, że moje dziecko niedotlenione i że coś mu grozi. Dlaczego ten lekarz nie zwrócił na to uwagi?
Ciężko cokolwiek znaleźć w internecie, same naukowe artykuły mi wyskakują z których ciężko cokolwiek zrozumieć.
Edit:Doczytałam właśnie, że to najczulsze badanie w wykrywaniu anemii płodu.
Dzień dobry w środku tygodnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 10:55
17.07.2016
-
Super wózek.
My robimy porządki w sypialni. Siatek źr śmieciami i rzeczami Niepotrzebnym jest chyba z 5. Odgracilismy się trochę ale...
Burdel na łóżku na całego. A ogarnelismy tylko regał jeden. Potem ogarniemy jeszcze biurko bo i tak będzie zmieniało swoją lokalizację
My niedługo jedziemy na Madalińskiego obejrzeć porodowke i jakiś obiadek zjemy na mieściePotem powrót. Porządków ciąg dalszy. Gimnastyka i jeszcze panna cotte muszę zrobić bo jitro mają wpaść do mnie rodzice na taki deserek
Mega pracowity dzień. Będę was podczytywac w międzyczasieWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 12:06
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dzień Dobry,
Naditta proszę o spokój myślę, że jeśli lekarz powiedział, że jest ok to oznacza że jest dobrze. Jeśli bardzo się niepokoisz to na następnej wizycie poproś swojego lekarza by to sprawdził i głowa do góry.
Dziewczyny jak śpicie w nocy ? Bo ja nie mam problemu ze snem, i zastanawiam się jak ja będę wstawać do dziecka. Śpię po 9 godzin i jeszcze zdarza mi się w dzień usnąć.
Jutro idziemy z mężem na spotkanie organizacyjne w sprawie szkoły rodzenia więc może się uda chodzić. Może czegoś ciekawego się dowiemy.jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Ja literek i szumisia też nie kupuję. Pierwsza literki dostała w prezencie, ale już schowane od dawna, bo by chyba nie przetrwały
Była dziś u mnie mama, bo córcia ma dziś imieniny, a po południu będzie w pracy. No i zrobiła mi obiad i trochę posprzątałajusella lubi tę wiadomość
-
Właśnie, że ja nie mam już z kim tego skonsultować, położna to będzie pewnie wiedziała na ten temat mniej niż ja
No nic, póki co znalazłam tylko tyle, że stosuje się to w diagnostyce anemii u płodu. Jakoś sobie to wytłumaczyłam i trochę się uspokoiłam. Ale nie zmienia to faktu, że poczuje ogromną ulgę jak już będę miała swoje dziecko w ramionach.
Wam też tak się dłuży ta ostatnia prosta ciąży? Bo ja taka niecierpliwa się robie, że niedługo jajko zniosę
Zrobiłam sobie wolne od pracy dzisiaj. Mąż nalegał, żebym odpoczęła. Zostałam więc w domu. Może i dobrze, bo pogoda paskudna. Leje bez przerwy.
Zamówiłam ostatnio tiul na próbę, mam zamiar robić pompona. pierwszego, próbnego.
Znalazłam wczoraj ciekawą stronę z pomysłam DIY i inspiracjami.
Zobaczcie na tą ramkę z odbiciami rąk, muszę zrobić coś takiego!
http://www.mysweetlittleprecious.com/2014/10/inspiracje-dekoracje-do-pokoju.htmlkot_bury lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
Naditta wrote:Właśnie, że ja nie mam już z kim tego skonsultować, położna to będzie pewnie wiedziała na ten temat mniej niż ja
No nic, póki co znalazłam tylko tyle, że stosuje się to w diagnostyce anemii u płodu. Jakoś sobie to wytłumaczyłam i trochę się uspokoiłam. Ale nie zmienia to faktu, że poczuje ogromną ulgę jak już będę miała swoje dziecko w ramionach.
Wam też tak się dłuży ta ostatnia prosta ciąży? Bo ja taka niecierpliwa się robie, że niedługo jajko zniosę
Zrobiłam sobie wolne od pracy dzisiaj. Mąż nalegał, żebym odpoczęła. Zostałam więc w domu. Może i dobrze, bo pogoda paskudna. Leje bez przerwy.
Zamówiłam ostatnio tiul na próbę, mam zamiar robić pompona. pierwszego, próbnego.
Znalazłam wczoraj ciekawą stronę z pomysłam DIY i inspiracjami.
Zobaczcie na tą ramkę z odbiciami rąk, muszę zrobić coś takiego!
http://www.mysweetlittleprecious.com/2014/10/inspiracje-dekoracje-do-pokoju.html