Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dalile wrote:Oddychaj Aniu!
Oddycham. .. jezuuu jak bym teraz zaczęła rodzić A ja nic w lesie
nawet torba nie spakowana!
Słoneczkoobyś miała rację
Kadiulina to chyba tylko Ty dostalas bo ja również nic nie dostałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 16:53
Kasiulina, jusella lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
hej, poczytuje Was dzisiaj regularnie, ale humor mam taki do d... że głowa mała
Co do brzucha moja mama też twierdzi że mi się obniżył,coś w tym musi byc bo mnie przestały tak boleć plecy w okolicy nerki więc może mała się przesuneła....
Ale za to ma teraz nową zabawę kopania matkę w żołądek, zgaga jak ta lala ;(
ja to bym już chciała urodzić ... ale już nie długo...
ale mam doła..
uciekam żeby nie zamulać...jusella lubi tę wiadomość
Kijanka
-
ania181111 wrote:Wiecie ja to się nastawilam właśnie na najgorsze A nie na "cudowne " macierzyństwo
Nie wiem jak Wy ale ja będę sama tylko mój facet na początek będzie ze mną a tak to sama
Każdy daleko i ma swoje sprawy więc będzie ciekawie u nas
Spoko, ja też będę sama. Na dodatek mieszka z nami stary teściu, który nie dość, że w niczym nie pomoże, to jeszcze po nim sprzątać trzeba.
Zapowiada się ciekawiepewnie nie raz będę ryczeć z małą jak bóbr.
ania181111, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
panna truskawka wrote:Spoko, ja też będę sama. Na dodatek mieszka z nami stary teściu, który nie dość, że w niczym nie pomoże, to jeszcze po nim sprzątać trzeba.
Zapowiada się ciekawiepewnie nie raz będę ryczeć z małą jak bóbr.[/QUOTE
Ooo no to nieźle
też będziesz miała wesoło :/jakoś musimy dac radę ...
najbardziej boję się zmęczenia bo jak jestem zmęczona to jestem nie do życia
miałam szwagierke poprosić żeby jak coś przyjechała Ale ona jakoś mało chętna więc pierdziele ...jusella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnygoodwill wrote:Czy któraś z Was zamierza pić bądź pije już herbatkę z LIŚCI malin?
Ja będę pić, ale dopiero 5-6 tygodni przed terminema dokładniej to taką mieszankę: http://sklep.babyandmamamed.com/mieszanka-ziolowa-przygotowanie-do-porodu
MirelS wrote:Co do tych kocyków to dzięki Goodwill za cynk, zobaczę co mają u nas w czwartek po wizycie, bo właśnie też mi się marzy taki tkany kocyk, ale są strasznie drogie w sklepach.
Zerknij może na Aliexpress? Mają takie ażurowe kocyki po około 5 dolarówzastanawiałam się nad nimi, ale koleżanka przyznała się, że mi już taki kupiła, to nie wzięłam. Za to uszyłam sobie dwa i pół kocyka (docelowo będą cztery, dwa chude i dwa z wypełnieniem, ale na razie tylko na tyle starczyło mi entuzjazmu) z bawełny i minky, czułam się jak mistrz maszyny do czasu, aż je wywróciłam na prawą stronę i zobaczyłam, jakie są krzywe
ten polarek to stanowczo nie tkanina dla początkujących
MirelS wrote:Ja na razie nie planuję używać płynu do płukania, tylko do prania.
Mój ma czkawkę z 1-2 razy dziennie,ale to podobno normalne i nie trzeba się martwić
Na bebi-klub rejestrowałam się już 2 razy i nic nie przysłali
A pamiętasz, kiedy się rejestrowałaś? Ja chyba jakoś na początku grudnia, a paczkę (wtedy z albumem) dostałam jakoś pod koniec lutego. Mało szałowy jest, szczerze mówiąc
panna truskawka wrote:a czy jak ja nie kupuję ani szumisia ani karuzeli to będę wyrodną matką?
Nie kupuję też np. pościeli- mam śpiworek. Nie mam też jeszcze żadnych zabawek...
Raczej rozsądnąteż nie kupuję pościeli, będę kocykować, ale za to różne głupotki kupuję, bo takie ładne - jak właśnie pieska czy różne niepraktyczne ubranka. Trudno, trzeba mieć jakąś słabość
majeczka87 wrote:a ja juz po gimnastyce i sprzataniu mieszkania;) Ma kolezanka wpasc jeszcze a wieczorem zrobie fasolke po bretonsku;D specjalnie dla meza a co?!
Aaaale tak na wieczór?!eve90, renieczka, MirelS, jusella, aisa, figaa lubią tę wiadomość
-
Kot bury - słyszałam właśnie, że są na aliexpress, ale ja się boję stamtąd zamawiać
Nie wiem czy słyszałaś, że paczka może zostać sprawdzona na kontroli celnej i trzeba za to nieźle później zabulić. Koleżanka tak miała, a z moim szczęściem to też bardzo prawdopodobne
Za szycie się nawet nie biorę, bo jestem beztalencie w tej kwestii.
Na bebiklub to jakoś w lutym albo marcu się rejestrowałam i nic, ale tak czułam, że szału nie wyślą
A co do pościeli to ja też nie mam i nie planuję na razie kupowaćjusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
A ja mam pościel, nawet na zmianę, a trzecią dostałam
To z reacji tego, że teraz mam pieniądze na wyprawkę, a potem mogę nie mieć
W czwartek jedziemy z mężem po ostatnie rzeczy (oprócz ciuszków) dla małej. Niestety czekam dalej na paczkę od koleżanki, nie wiem czego będę musiała dokupić, a co będę mogła komuś przekazać. A głupio mi ją pośpieszać
No i dokupiłam szufladę do łóżeczka. 178zł z przesyłką... wiedzą jak się urządzić. Łóżeczko tanie, szuflada drugie tyle...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 19:11
ania181111, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość
-
Witam sie
.
Juz drugi dzien u Nas leje deszcz i jest zimno..
Gdybym nie musiala corki prowadzac do przedszkola to najchetniej wogole bym nie wychodzila z domu.
Chwile temu ucielam sobie drzemke i nawet nie przeszkadzaly mi bajki corci
Dzis upralam pierwsze ciuszki dla Synka w loveli-fajny delikatny zapach
Jutro pojdzie kolejna partia bo w taka pogode dlugo schna ciuchy.
A tak pozatym nie bojcie sie pierwszych chwil z malenstwami bo my opieke mamy we krwi
No i kazda z Nas bedzie Super Mama!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 19:13
jusella, Dalile, ania181111, kot_bury, LilouK, Kasiulina, MirelS, figaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMirelS wrote:Kot bury - słyszałam właśnie, że są na aliexpress, ale ja się boję stamtąd zamawiać
Nie wiem czy słyszałaś, że paczka może zostać sprawdzona na kontroli celnej i trzeba za to nieźle później zabulić. Koleżanka tak miała, a z moim szczęściem to też bardzo prawdopodobne
Za szycie się nawet nie biorę, bo jestem beztalencie w tej kwestii.
Na bebiklub to jakoś w lutym albo marcu się rejestrowałam i nic, ale tak czułam, że szału nie wyślą
A co do pościeli to ja też nie mam i nie planuję na razie kupować
Eee, za takie malutkie paczki to nie dowalają nicbodajże do 50 dolarów są zwolnione z podatku i cła. Często zamawiam u nich drobiazgi typu papierowe kwiatki, cyrkonie samoprzylepne i narożniki, na wszystkich przesyłkach Chińczycy wpisują zaniżony koszt przedmiotów i do tego że niby to prezent
eve90 lubi tę wiadomość
-
Ja od samego początku mam brzuch nisko.
Nawet położna mi to tłumaczyła, dlaczego u mnie tak jest.
Dziewczyny, Wasze dzieci też takie nerwowe są jak jesteście głodne?
Bo ja tylko zaczynam się robić głodna, to w brzuchu mam jakieś szaleństwo.
Chyba mały odkurzacz mi się trafi, po tatusiu. Jak głodny to zły.jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Naditta wrote:Ja od samego początku mam brzuch nisko.
Nawet położna mi to tłumaczyła, dlaczego u mnie tak jest.
Dziewczyny, Wasze dzieci też takie nerwowe są jak jesteście głodne?
Bo ja tylko zaczynam się robić głodna, to w brzuchu mam jakieś szaleństwo.
Chyba mały odkurzacz mi się trafi, po tatusiu. Jak głodny to zły.
Mi ktoś tłumaczył że dziecko nie odczuwa w brzuchu głodu bo jak jest glodne to "ciągnie od mamy " wszelkie wartości odżywcze Ale nie wiem
My właśnie zamowilismy pizzę
Ja też miałam nisko brzuch ale teraz faktycznie trochę się opuściłjusella, Karolajjn:), Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
A ja czytałam w książce, żeby pamiętać, że zanim my zrobimy się głodne to dziecko już od jakiegoś czasu odczuwa głód, tzn wcześniej od nas. Nie wiem jak to w końcu jest, ale coś w tym musi być skoro mój taki nerwus jak głodna jestem
jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016