Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa ciesze sie ze wszystko ok u was. ja tez ostatnio czuje mniej ruchy ale wychodze z zalozenia ze jak czuje wogole to jest ok. kiedys to byly wygibasy na calego az brzuch falowal, teraz sie glownie tylko rozciaga.
Basia moze to nie nerka cie boli tylko kregoslup i to jeszcze po spaniu, moze sie zle ulozylas. ja kiedys tez myslalam ze mnie nerki bola a dr od razu tylko spojrzal na mnie jak siedze zgarbiona i powiedzial ze kregoslup a nie nerki. jak nerka to by w moczu cos nie tak wyszlo.
Kijanka ja tez dzisiaj sie obudzilam i mi sie wydaje ze brzuch od wczoraj urosl zwlaszcza na gorze pod zebrami
ja wczoraj bylam na szkole rodzenia. w sumie 90 % nudy, z waznych rzeczy to sie dowiedzialam ze jak sie odklei czop to o niczym to nie swiadczy (nie znaczy to ze sie zaraz zacznie rodzic), np ze najpozniej mozna nosic dziecko do 41+2 dni, potem juz wywoluja porod, no i jeszcze raz uslyszalam ze jednak cesarka jest gorszym wyjsciem dla dziecka niz porod naturalny bo nie przechodzi tych wszystkich etapow potrzebnych mu do przygotowania sie do zycia poza brzuszkiem tylko jest nagle wyjmowane. mowila tez w jakich przypadkach zglaszac sie na pogotowie a w jakich nie. np jak boli brzuch to zeby stwierdzic ze to skurcze a nie inny bol to brzuch sie wtedy spina razem z tym bolem skurczowym. jak sie nie spina to nie jest to skurcz tylko jakis iny bol np kolka lub jelita
co myslicie o pasach sciskajacych brzuch/gorsetach? jedni sa za inni przeciw, juz sama nie wiem co myslec. nawet kupilam taki ale teraz to juz nie wiem czy bede nosic. niby slawne osoby typu aktorki nosza i zachwalaja..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 11:56
jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
majeczka87 wrote:bylo super spotkanko z super nalesnikami
a ja tak sie najadlam ze do 20 nic nie jadlam heheh a fasolke tez luuubie i to jak!
O dziewczyny następnym razem zabierzcie mnie ze sobą
Nowa cieszę się ze wszystko dobrze, miałam taka sytuacje w pierwszej ciąży, strasznie się wystraszylam wiec wiem co to znaczy i wspolczuje nerwów.
Mój mały ostatnio bardziej aktywny, ale kopie malo, bardziej się rozciąga.
Odkryłam dziś przebarwienia brązowe na twarzy:( trochę się przeraziłam, muszę o tym poczytać, ale niezbyt ładnie to wygląda i ciężko się tego pozbyćponoć w ciąży tak się może zrobic:(
eve90, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
Rowniez witam sie piatkowo:)
U mnie pogoda piekna ale i tak w pracy musze posiedziec
Wg belly skonczony 35 tydzie liczac termin porodu na 24.06 bo taki wyszedl na ostatnim USGnowatorka, kot_bury lubią tę wiadomość
Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl -
Dzień dobry
Zaczynamy kolejny, 34 tydzień. Jako że dawno nie katowałam Was zdjęciami Bunia mojego czas to nadrobić - oto tymczasowy domek Szymonka:
Miłego dnia życzę
Kurcze, nie wiem czemu takie wielkie te zdjęcia mi się wstawiająmoże dlatego, że Bunio wielki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 12:44
nowatorka, Ejrene, Kasiulina, figaa, nowa!, Karolajjn:), majeczka87, eve90, stokrotka2013, Zojka, Maka, renieczka, aisa, aisa, martynka870, MirelS, mamuśka1, kijanka_88, Agaax, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Basia7777 trzymaj się kochana oni się tobą zajmą. Wiem co oznacza strach bo wczoraj też siedziałam na IP.
Witam się tak w ogóle piątkowo. Dziś rano zaliczyłam labo więc teraz dożywiam się czekoladą.
Wczoraj uświadomiłam sobie, że już czas się spakować do szpitala bo w każdej chwili coś się może wydarzyć.
Cieszę się, że pojechałam sprawdzić na IP co z małym bo do teraz umierała bym z niepokoju bo nadal ich prawie nie czuje. wczoraj nie czułam ani rozpychania ani najmniejszych ruchów, dziś już jakby czasem coś poczuje ale nic wyraźnego.
U mnie dziś pogoda piękna więc siedzę sobie na tarasie i oddycham świeżym powietrzemjusella, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość
-
no i pieknie jak nie jedno to drugie,.. mialam mala plammke wylgoci w sypialni myslalam ze od nawilzacza.. przestalam go uzywac otwieralam okna zeby wysuszyc a plama rosla i teraz sie zorinetowalam ze trzy nastepne sciany sa od dolu mokre.,., musiala jakas rura pec, czekam na wlasciciela mieszkania..;( kurna mać;(
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
jusella wrote:Dzień dobry
Zaczynamy kolejny, 34 tydzień. Jako że dawno nie katowałam Was zdjęciami Bunia mojego czas to nadrobić - oto tymczasowy domek Szymonka:
Miłego dnia życzę
Kurcze, nie wiem czemu takie wielkie te zdjęcia mi się wstawiająmoże dlatego, że Bunio wielki?
Basiu zdrówka:*jusella, MirelS lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Boziu Jusella ale Ty masz pięknego BUNIA !
ja dziś przechodzę chyba jakąś depresję , pogoda do bani , nic tylko spać , i głowa strasznie boli . Już chcę żeby był lipiec i mieć wszystko z głowy , kurczę ..
Ania mam taką samą żyrafkę hi hi hi ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 13:43
jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
[/url]
-
Basiu trzymaj się!
Witam Was piątkowo, dziś wg OM zaczynam 33 tydzień
Figaa no pewnie nastepnym razem idziemy we 3
Majeczka współczuje, pisz jak tam właściciel zareagował,
Jusella bunio piękny i wielki ale kształty cały czas zachowane! Zazdraszczam! Ja gdzieś swoje po drodze straciłam
majeczka87, figaa, kot_bury lubią tę wiadomość