X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot Bury haha dobreee :)
    ja też się opalilam dziś :) jutro też trochę wyjdę :)

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sezon truskaweczek rozpoczęty! :)
    Tyle tylko ze po zakupie sofy dla siebie i mojego i wielkiej dyskusji o wyborze koloru i rodzaju tapicerki (jest to i tak nasze przejściowe łóżeczko) pochlonelam pączka w rozmiarze xxl i zagryzlam kokosowa czekolada to nie dam rady narazie nacieszyć się tymi polskimi pachnacymi truskawką - truskawkami :)

Również planuje się troszeczkę poopalac na dniach, zobaczymy co z tego wyjdzie :P

Co do rad babć, powiem wam ze to jak ze wszystkim... Ja też swojej mamy nie mam a tyle bym dala za jej pogadanie że o matko! Przyszła teściowa wyluzowana kobietka ale przecież to nasze dzieciulki! Chcę czapeczki - dobrze na trochę nalozymy dla świętego spokoju a potem zdjemiemy jak trzeba ;)

majeczka87, kot_bury, jusella, renieczka, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i Ja.
    Dziś miałam cięzką noc bo budziłam się co chwile a do tego jakieś przeziębienie mnie rozbiera :(
    Córka też coś katar dostała i tak obie kichamy mam nadzieje że szybko minie..
    Dzis po prasowaniu tak mnie zmogło ze zrobiłam sobie 1,5 godz drzemkę chociasz w dzien nigdy nie spię ale widocznie przez ta nie przespana noc .

Basiu a czemu nie chcesz znać płci dziecka jeśli mogę spytać? :)
    A Dominik bardzo ładne :)

Maka Ty tam za dużo nie czytaj i na pewno będziesz super Mamą tylko więcej wiary w siebie.Nikt na początku nie jest idealny i wszystkiego musi się nauczyć.
    I nie słuchaj i nie czytaj tych wymadrzałych mamusiek bo one to gucio wiedza o zyciu!!!!
    Twoje dziecko na pewno będzie Cie bardzo Kochać i to mniej za piorytet! :)

Panna truskawka może jakaś infekcja dróg moczowowych Ci dokucza?
    Mnie jak zawsze piecze przy oddawaniu moczu to potem w badaniach często wychodzi infekcja :/
    ja biore teraz żuravit 2 x dziennie i do tego podjadam sobie nieraz zurawinki.

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Sezon truskaweczek rozpoczęty! :)
    Tyle tylko ze po zakupie sofy dla siebie i mojego i wielkiej dyskusji o wyborze koloru i rodzaju tapicerki (jest to i tak nasze przejściowe łóżeczko) pochlonelam pączka w rozmiarze xxl i zagryzlam kokosowa czekolada to nie dam rady narazie nacieszyć się tymi polskimi pachnacymi truskawką - truskawkami :)

Również planuje się troszeczkę poopalac na dniach, zobaczymy co z tego wyjdzie :P

Co do rad babć, powiem wam ze to jak ze wszystkim... Ja też swojej mamy nie mam a tyle bym dala za jej pogadanie że o matko! Przyszła teściowa wyluzowana kobietka ale przecież to nasze dzieciulki! Chcę czapeczki - dobrze na trochę nalozymy dla świętego spokoju a potem zdjemiemy jak trzeba ;)
    świat bez mamy pewnie jest cholernie smutny i trudny... Przytulas.. :*

czekolada kokosowa? truskawki? Ewelinka! jade! ;)

eve90, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness bo kurcze jakoś tak fajnie przy porodzie się dowiedzieć. Ciągle myślę kto ty tam w brzuszku jesteś taka niespodzianka fajna:-)

Właśnie ja na odwrót... Wcale się nie oszczędzam...jedynie po obiedzie potrzebuje pół godziny na leżenie. Wiem że dzień wcześniej lezalam cały dzień jak nigdy... I właśnie może przez to bo macica mi ucisla hehe. Nawet w szpitalu położna powiedziała dużo chodzić aby fajnie odetkalo :-) więc ja kurde mam stres i wolę chodzić hihi

No też mi się podoba imię Dominik tylko tak się wacham bo moja pracownica Dominika ;-)

jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyonline.pl/tydzien-33,ciaza-kalendarz,r6.html?gclid=COOIt8DE8MwCFUrncgodZkcBFw

tutaj fajnie pisza o tym skroconym oddechu i przyspieszonym tetnie

ania181111, jusella, eve90, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez takie kołatania dokuczaja jak np. jest duszno na dworzu lub nie dośpię.Wiadomo brzuch coraz większy i obciąza narządy.ja zawsze staram się polozyc lub wyzej usiąśc by uspokoic serducho.

Nowatorka ja rodziłam mała w czerwcu i było upalnie wrecz i w szpitalu w dzien lezała w samych bodach na krótki rekaw plus skarpetki na nózki,niedrapki i lekki kocyk nanóżki bądź pieluszka.
    Jak było ciepło pozniej to tak samo ja ubieralismy na dworze albo na nózki spioszki (to na zapinki na barkach) bądź półspioszki.
    Na noc w szpitalu to pajaca dawalam bo wiadomo maluszek się odkrywa i zeby nie było mu zimno a rano ja przeberałam w same body :)
    wszystko zalezy jaka tempertaura będzie w sali w z regóły jest bardzo ciepło no ja lezałam z 3 paniami i jak goscie przychodzili to wchodzili pojedynczo bo nie dało się wytrzymac..
    Czapeczki tez mialam ale były w szpitalu zbedne i tylko na wyjście założyłam.

Ania to pani Cie uraczyła wiedzą ;-)

ania181111, kot_bury, Dalile, nowatorka, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro na słoneczko wejdźcie :) nóżki opalic :P
    Piszą wszędzie o tych plamach po opalaniu w ciąży Ale ja nic nie mam :) jutro troszkę też idę poleżeć :)
    Zaraz z moim idziemy do biedrony :P zobaczyć co tam mają ciekawego :)
    Wieczorem obejrzymy film :) miłego wieczoru mamusie :)

Dalile, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po wizycie :)
    Wpadłam się tylko podzielić informacjami, że z małym wszystko w porządku :) Waży 1400 g, grzecznie sobie spał z rączką włożoną pod główkę :) Tak jak przeczuwałam, odwrócił się główką w dół (już ponad tydzień czułam jego czkawkę w dole brzucha i miałam nadzieję, że jednak przyjął odpowiednią pozycję) :) Szyjka zamknięta, ale skróciła się do 2,8 cm więc mam więcej odpoczywać. Poza tym przepływy w porządku, mam o siebie dbać i się nie przemęczać :)
    A jeśli chodzi o Biedronkę to kupiłam misia z projektorem, wieczorem będę sprawdzać jak działa :)
    Nadrabiać Was będę później, a teraz lecę zrobić sobie jakiś niskocukrowy deserek, bo kupiłam w końcu nasze polskie truskawki i nawet nimi smakują :D
    Do później :)

nowatorka, kijanka_88, Dalile, jusella, eve90, kot_bury, aisa, majeczka87, Agness27, Kasiulina, figaa lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny dzieki za porady w sprawie ubranek w szpitalu, juz troche dzieki wam ogarnelam temat :)

Basia Dominik super imi8e, sama bym dala jakbym miala chlopaka jakby...nie bylo to imie mojego ex, wiec w sumie to bym nie dala ale podoba mi sie bardzo i Dominika dla dziewczynki tez.

dziewczyny czujecie sie grube czy to tylko ja tak mam ? :P

jusella, Karolajjn:), kot_bury, aisa, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • aga9009 Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę że u większości z Was szpitale wymagają także zabrania ubranek itp. dla maleństwa, strasznie się dziwie bo ja nie muszę brać kompletnie nic, wszystko zapewnia szpital. Wiadomo zabieram tylko rzeczy na wyjście - bodziak krótki/długi rękaw, skarpetki, czapeczka, ewentualnie pół śpiochy, pieluszka flanelowa/kocyk - wszystko zależy od tego jaka będzie pogoda ;)

jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

201607287452.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się cieszę, że nie muszę nic zabierać do szpitala :)
    Dzisiaj posmarowałam twarz filtrem 50, a i tak jak wróciłam do domu, to byłam czerwona :/

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    hej dziewczyny dzieki za porady w sprawie ubranek w szpitalu, juz troche dzieki wam ogarnelam temat :)

Basia Dominik super imi8e, sama bym dala jakbym miala chlopaka jakby...nie bylo to imie mojego ex, wiec w sumie to bym nie dala ale podoba mi sie bardzo i Dominika dla dziewczynki tez.

dziewczyny czujecie sie grube czy to tylko ja tak mam ? :P

ja czuje się jak sloń , taki stary wielki słoń ... a i tak dalej chce mi się truskawek ze śmietaną i cukrem . tak mi smaka dziś dziewczyny narobiłyście , ze już jak je zjem to w ogóle będę czuła się jak HIPCIO ... a to jeszcze 1.5 miesiąca przede mną .. :( :(

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko już stoi przemeblowanie zrobione.
    Wrzucę wam fotki jak tylko siądę przed kompem a niedługo mamy gości a ja muszę jeszcze ogarnąć burdel jaki się zrobił i skoczyć do sklepu :) także pewnie koło północy wrzucę a pokazywarka nie działa mi na tel.

Dalile, jusella, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadszedł ten czas, że też czuje się jak słoń i musiałam zdjąć obrączkę bo moje palce dziś wyglądały jak parówki ;)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn truskawki ze smietana to jeszcze nie tak zle. Ja mam ciagle ochote na czekolade :/
    U mnie w szpitalu nic nie daja. Podklady, husteczki, wszystko sama musze miec. Po urodzeniu tez mi dzieciaka zostawia i baw sie sama mamusiu ;)

Truskawka ja tez rano mialam spuchniete palce a najgorsza to spuchnieta twarz :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 20:07

Karolajjn:), kot_bury, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stało się .. zamiast truskawek na kolację miska owoców z bitą smietana :D nowatorka u mnie tak samo .. nic a nic i do tego jeszxze nawet nie kąpią dzieci , chyba że sama wykapie tak mi powiedziała polozna

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dorwalam żelki i zjadłam :)

Chwila relaksu i będą goście :)

Ja zajęłam obrączke ledwo w ciągu dnia. Kam jeszcze pierścionek na palcu i niedługo podejmę próbę zdjęcia go. Od jutra nie noszę!

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w sobotę w szpitalu leciałam mydłem ściągnąć bo to był ostatni moment... A właśnie to był pierwszy dzień upałów... Masakra jak my jesteśmy wrażliwe :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię wszystkie Słoniki :-D.
    U mnie z tym samopoczuciem to różnie jest - raz jestem wielkim sapiącym ogrem, czasem słonikiem a czasem czuję się jak motylek :-P - wszystko od dnia i mojego humoru zależy.

Kama - kupiłaś kieckę?

Przed chwilą wróciłam ze spaceru - dopiero przed 20stą odważyłam się wyjść. Teraz już fajnie jest, lekki wiaterek i przyjemny chłodek. Jutro na 12:30 SR mam i nie wiem jak w taki upał dotrę do szpitala :/

Przyjemnego wieczoru życzę :-)

eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ