Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Sezon truskaweczek rozpoczęty!
Tyle tylko ze po zakupie sofy dla siebie i mojego i wielkiej dyskusji o wyborze koloru i rodzaju tapicerki (jest to i tak nasze przejściowe łóżeczko) pochlonelam pączka w rozmiarze xxl i zagryzlam kokosowa czekolada to nie dam rady narazie nacieszyć się tymi polskimi pachnacymi truskawką - truskawkami
Również planuje się troszeczkę poopalac na dniach, zobaczymy co z tego wyjdzie
Co do rad babć, powiem wam ze to jak ze wszystkim... Ja też swojej mamy nie mam a tyle bym dala za jej pogadanie że o matko! Przyszła teściowa wyluzowana kobietka ale przecież to nasze dzieciulki! Chcę czapeczki - dobrze na trochę nalozymy dla świętego spokoju a potem zdjemiemy jak trzebamajeczka87, kot_bury, jusella, renieczka, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Witam się i Ja.
Dziś miałam cięzką noc bo budziłam się co chwile a do tego jakieś przeziębienie mnie rozbiera
Córka też coś katar dostała i tak obie kichamy mam nadzieje że szybko minie..
Dzis po prasowaniu tak mnie zmogło ze zrobiłam sobie 1,5 godz drzemkę chociasz w dzien nigdy nie spię ale widocznie przez ta nie przespana noc .
Basiu a czemu nie chcesz znać płci dziecka jeśli mogę spytać?
A Dominik bardzo ładne
Maka Ty tam za dużo nie czytaj i na pewno będziesz super Mamą tylko więcej wiary w siebie.Nikt na początku nie jest idealny i wszystkiego musi się nauczyć.
I nie słuchaj i nie czytaj tych wymadrzałych mamusiek bo one to gucio wiedza o zyciu!!!!
Twoje dziecko na pewno będzie Cie bardzo Kochać i to mniej za piorytet!
Panna truskawka może jakaś infekcja dróg moczowowych Ci dokucza?
Mnie jak zawsze piecze przy oddawaniu moczu to potem w badaniach często wychodzi infekcja
ja biore teraz żuravit 2 x dziennie i do tego podjadam sobie nieraz zurawinki.
jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
eve90 wrote:Sezon truskaweczek rozpoczęty!
Tyle tylko ze po zakupie sofy dla siebie i mojego i wielkiej dyskusji o wyborze koloru i rodzaju tapicerki (jest to i tak nasze przejściowe łóżeczko) pochlonelam pączka w rozmiarze xxl i zagryzlam kokosowa czekolada to nie dam rady narazie nacieszyć się tymi polskimi pachnacymi truskawką - truskawkami
Również planuje się troszeczkę poopalac na dniach, zobaczymy co z tego wyjdzie
Co do rad babć, powiem wam ze to jak ze wszystkim... Ja też swojej mamy nie mam a tyle bym dala za jej pogadanie że o matko! Przyszła teściowa wyluzowana kobietka ale przecież to nasze dzieciulki! Chcę czapeczki - dobrze na trochę nalozymy dla świętego spokoju a potem zdjemiemy jak trzeba
czekolada kokosowa? truskawki? Ewelinka! jade!eve90, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Agness bo kurcze jakoś tak fajnie przy porodzie się dowiedzieć. Ciągle myślę kto ty tam w brzuszku jesteś taka niespodzianka fajna:-)
Właśnie ja na odwrót... Wcale się nie oszczędzam...jedynie po obiedzie potrzebuje pół godziny na leżenie. Wiem że dzień wcześniej lezalam cały dzień jak nigdy... I właśnie może przez to bo macica mi ucisla hehe. Nawet w szpitalu położna powiedziała dużo chodzić aby fajnie odetkalowięc ja kurde mam stres i wolę chodzić hihi
No też mi się podoba imię Dominik tylko tak się wacham bo moja pracownica Dominikajusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
http://babyonline.pl/tydzien-33,ciaza-kalendarz,r6.html?gclid=COOIt8DE8MwCFUrncgodZkcBFw
tutaj fajnie pisza o tym skroconym oddechu i przyspieszonym tetnieania181111, jusella, eve90, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Mnie tez takie kołatania dokuczaja jak np. jest duszno na dworzu lub nie dośpię.Wiadomo brzuch coraz większy i obciąza narządy.ja zawsze staram się polozyc lub wyzej usiąśc by uspokoic serducho.
Nowatorka ja rodziłam mała w czerwcu i było upalnie wrecz i w szpitalu w dzien lezała w samych bodach na krótki rekaw plus skarpetki na nózki,niedrapki i lekki kocyk nanóżki bądź pieluszka.
Jak było ciepło pozniej to tak samo ja ubieralismy na dworze albo na nózki spioszki (to na zapinki na barkach) bądź półspioszki.
Na noc w szpitalu to pajaca dawalam bo wiadomo maluszek się odkrywa i zeby nie było mu zimno a rano ja przeberałam w same body
wszystko zalezy jaka tempertaura będzie w sali w z regóły jest bardzo ciepło no ja lezałam z 3 paniami i jak goscie przychodzili to wchodzili pojedynczo bo nie dało się wytrzymac..
Czapeczki tez mialam ale były w szpitalu zbedne i tylko na wyjście założyłam.
Ania to pani Cie uraczyła wiedząania181111, kot_bury, Dalile, nowatorka, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jutro na słoneczko wejdźcie
nóżki opalic
Piszą wszędzie o tych plamach po opalaniu w ciąży Ale ja nic nie mamjutro troszkę też idę poleżeć
Zaraz z moim idziemy do biedronyzobaczyć co tam mają ciekawego
Wieczorem obejrzymy filmmiłego wieczoru mamusie
Dalile, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Witamy się po wizycie
Wpadłam się tylko podzielić informacjami, że z małym wszystko w porządkuWaży 1400 g, grzecznie sobie spał z rączką włożoną pod główkę
Tak jak przeczuwałam, odwrócił się główką w dół (już ponad tydzień czułam jego czkawkę w dole brzucha i miałam nadzieję, że jednak przyjął odpowiednią pozycję)
Szyjka zamknięta, ale skróciła się do 2,8 cm więc mam więcej odpoczywać. Poza tym przepływy w porządku, mam o siebie dbać i się nie przemęczać
A jeśli chodzi o Biedronkę to kupiłam misia z projektorem, wieczorem będę sprawdzać jak działa
Nadrabiać Was będę później, a teraz lecę zrobić sobie jakiś niskocukrowy deserek, bo kupiłam w końcu nasze polskie truskawki i nawet nimi smakują
Do późniejnowatorka, kijanka_88, Dalile, jusella, eve90, kot_bury, aisa, majeczka87, Agness27, Kasiulina, figaa lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny dzieki za porady w sprawie ubranek w szpitalu, juz troche dzieki wam ogarnelam temat
Basia Dominik super imi8e, sama bym dala jakbym miala chlopaka jakby...nie bylo to imie mojego ex, wiec w sumie to bym nie dala ale podoba mi sie bardzo i Dominika dla dziewczynki tez.
dziewczyny czujecie sie grube czy to tylko ja tak mam ?jusella, Karolajjn:), kot_bury, aisa, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny widzę że u większości z Was szpitale wymagają także zabrania ubranek itp. dla maleństwa, strasznie się dziwie bo ja nie muszę brać kompletnie nic, wszystko zapewnia szpital. Wiadomo zabieram tylko rzeczy na wyjście - bodziak krótki/długi rękaw, skarpetki, czapeczka, ewentualnie pół śpiochy, pieluszka flanelowa/kocyk - wszystko zależy od tego jaka będzie pogoda
jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nowatorka wrote:hej dziewczyny dzieki za porady w sprawie ubranek w szpitalu, juz troche dzieki wam ogarnelam temat
Basia Dominik super imi8e, sama bym dala jakbym miala chlopaka jakby...nie bylo to imie mojego ex, wiec w sumie to bym nie dala ale podoba mi sie bardzo i Dominika dla dziewczynki tez.
dziewczyny czujecie sie grube czy to tylko ja tak mam ?
ja czuje się jak sloń , taki stary wielki słoń ... a i tak dalej chce mi się truskawek ze śmietaną i cukrem . tak mi smaka dziś dziewczyny narobiłyście , ze już jak je zjem to w ogóle będę czuła się jak HIPCIO ... a to jeszcze 1.5 miesiąca przede mną ..jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Łóżeczko już stoi przemeblowanie zrobione.
Wrzucę wam fotki jak tylko siądę przed kompem a niedługo mamy gości a ja muszę jeszcze ogarnąć burdel jaki się zrobił i skoczyć do skleputakże pewnie koło północy wrzucę a pokazywarka nie działa mi na tel.
Dalile, jusella, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Karolajn truskawki ze smietana to jeszcze nie tak zle. Ja mam ciagle ochote na czekolade
U mnie w szpitalu nic nie daja. Podklady, husteczki, wszystko sama musze miec. Po urodzeniu tez mi dzieciaka zostawia i baw sie sama mamusiu
Truskawka ja tez rano mialam spuchniete palce a najgorsza to spuchnieta twarzWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 20:07
Karolajjn:), kot_bury, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Lubię wszystkie Słoniki
.
U mnie z tym samopoczuciem to różnie jest - raz jestem wielkim sapiącym ogrem, czasem słonikiem a czasem czuję się jak motylek- wszystko od dnia i mojego humoru zależy.
Kama - kupiłaś kieckę?
Przed chwilą wróciłam ze spaceru - dopiero przed 20stą odważyłam się wyjść. Teraz już fajnie jest, lekki wiaterek i przyjemny chłodek. Jutro na 12:30 SR mam i nie wiem jak w taki upał dotrę do szpitala
Przyjemnego wieczoru życzęeve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość