X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot Bury haha dobreee :)
    ja też się opalilam dziś :) jutro też trochę wyjdę :)

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sezon truskaweczek rozpoczęty! :)
    Tyle tylko ze po zakupie sofy dla siebie i mojego i wielkiej dyskusji o wyborze koloru i rodzaju tapicerki (jest to i tak nasze przejściowe łóżeczko) pochlonelam pączka w rozmiarze xxl i zagryzlam kokosowa czekolada to nie dam rady narazie nacieszyć się tymi polskimi pachnacymi truskawką - truskawkami :)

Również planuje się troszeczkę poopalac na dniach, zobaczymy co z tego wyjdzie :P

Co do rad babć, powiem wam ze to jak ze wszystkim... Ja też swojej mamy nie mam a tyle bym dala za jej pogadanie że o matko! Przyszła teściowa wyluzowana kobietka ale przecież to nasze dzieciulki! Chcę czapeczki - dobrze na trochę nalozymy dla świętego spokoju a potem zdjemiemy jak trzeba ;)

majeczka87, kot_bury, jusella, renieczka, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i Ja.
    Dziś miałam cięzką noc bo budziłam się co chwile a do tego jakieś przeziębienie mnie rozbiera :(
    Córka też coś katar dostała i tak obie kichamy mam nadzieje że szybko minie..
    Dzis po prasowaniu tak mnie zmogło ze zrobiłam sobie 1,5 godz drzemkę chociasz w dzien nigdy nie spię ale widocznie przez ta nie przespana noc .

Basiu a czemu nie chcesz znać płci dziecka jeśli mogę spytać? :)
    A Dominik bardzo ładne :)

Maka Ty tam za dużo nie czytaj i na pewno będziesz super Mamą tylko więcej wiary w siebie.Nikt na początku nie jest idealny i wszystkiego musi się nauczyć.
    I nie słuchaj i nie czytaj tych wymadrzałych mamusiek bo one to gucio wiedza o zyciu!!!!
    Twoje dziecko na pewno będzie Cie bardzo Kochać i to mniej za piorytet! :)

Panna truskawka może jakaś infekcja dróg moczowowych Ci dokucza?
    Mnie jak zawsze piecze przy oddawaniu moczu to potem w badaniach często wychodzi infekcja :/
    ja biore teraz żuravit 2 x dziennie i do tego podjadam sobie nieraz zurawinki.

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eve90 wrote:
    Sezon truskaweczek rozpoczęty! :)
    Tyle tylko ze po zakupie sofy dla siebie i mojego i wielkiej dyskusji o wyborze koloru i rodzaju tapicerki (jest to i tak nasze przejściowe łóżeczko) pochlonelam pączka w rozmiarze xxl i zagryzlam kokosowa czekolada to nie dam rady narazie nacieszyć się tymi polskimi pachnacymi truskawką - truskawkami :)

Również planuje się troszeczkę poopalac na dniach, zobaczymy co z tego wyjdzie :P

Co do rad babć, powiem wam ze to jak ze wszystkim... Ja też swojej mamy nie mam a tyle bym dala za jej pogadanie że o matko! Przyszła teściowa wyluzowana kobietka ale przecież to nasze dzieciulki! Chcę czapeczki - dobrze na trochę nalozymy dla świętego spokoju a potem zdjemiemy jak trzeba ;)
    świat bez mamy pewnie jest cholernie smutny i trudny... Przytulas.. :*

czekolada kokosowa? truskawki? Ewelinka! jade! ;)

eve90, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness bo kurcze jakoś tak fajnie przy porodzie się dowiedzieć. Ciągle myślę kto ty tam w brzuszku jesteś taka niespodzianka fajna:-)

Właśnie ja na odwrót... Wcale się nie oszczędzam...jedynie po obiedzie potrzebuje pół godziny na leżenie. Wiem że dzień wcześniej lezalam cały dzień jak nigdy... I właśnie może przez to bo macica mi ucisla hehe. Nawet w szpitalu położna powiedziała dużo chodzić aby fajnie odetkalo :-) więc ja kurde mam stres i wolę chodzić hihi

No też mi się podoba imię Dominik tylko tak się wacham bo moja pracownica Dominika ;-)

jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://babyonline.pl/tydzien-33,ciaza-kalendarz,r6.html?gclid=COOIt8DE8MwCFUrncgodZkcBFw

tutaj fajnie pisza o tym skroconym oddechu i przyspieszonym tetnie

ania181111, jusella, eve90, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez takie kołatania dokuczaja jak np. jest duszno na dworzu lub nie dośpię.Wiadomo brzuch coraz większy i obciąza narządy.ja zawsze staram się polozyc lub wyzej usiąśc by uspokoic serducho.

Nowatorka ja rodziłam mała w czerwcu i było upalnie wrecz i w szpitalu w dzien lezała w samych bodach na krótki rekaw plus skarpetki na nózki,niedrapki i lekki kocyk nanóżki bądź pieluszka.
    Jak było ciepło pozniej to tak samo ja ubieralismy na dworze albo na nózki spioszki (to na zapinki na barkach) bądź półspioszki.
    Na noc w szpitalu to pajaca dawalam bo wiadomo maluszek się odkrywa i zeby nie było mu zimno a rano ja przeberałam w same body :)
    wszystko zalezy jaka tempertaura będzie w sali w z regóły jest bardzo ciepło no ja lezałam z 3 paniami i jak goscie przychodzili to wchodzili pojedynczo bo nie dało się wytrzymac..
    Czapeczki tez mialam ale były w szpitalu zbedne i tylko na wyjście założyłam.

Ania to pani Cie uraczyła wiedzą ;-)

ania181111, kot_bury, Dalile, nowatorka, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro na słoneczko wejdźcie :) nóżki opalic :P
    Piszą wszędzie o tych plamach po opalaniu w ciąży Ale ja nic nie mam :) jutro troszkę też idę poleżeć :)
    Zaraz z moim idziemy do biedrony :P zobaczyć co tam mają ciekawego :)
    Wieczorem obejrzymy film :) miłego wieczoru mamusie :)

Dalile, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po wizycie :)
    Wpadłam się tylko podzielić informacjami, że z małym wszystko w porządku :) Waży 1400 g, grzecznie sobie spał z rączką włożoną pod główkę :) Tak jak przeczuwałam, odwrócił się główką w dół (już ponad tydzień czułam jego czkawkę w dole brzucha i miałam nadzieję, że jednak przyjął odpowiednią pozycję) :) Szyjka zamknięta, ale skróciła się do 2,8 cm więc mam więcej odpoczywać. Poza tym przepływy w porządku, mam o siebie dbać i się nie przemęczać :)
    A jeśli chodzi o Biedronkę to kupiłam misia z projektorem, wieczorem będę sprawdzać jak działa :)
    Nadrabiać Was będę później, a teraz lecę zrobić sobie jakiś niskocukrowy deserek, bo kupiłam w końcu nasze polskie truskawki i nawet nimi smakują :D
    Do później :)

nowatorka, kijanka_88, Dalile, jusella, eve90, kot_bury, aisa, majeczka87, Agness27, Kasiulina, figaa lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny dzieki za porady w sprawie ubranek w szpitalu, juz troche dzieki wam ogarnelam temat :)

Basia Dominik super imi8e, sama bym dala jakbym miala chlopaka jakby...nie bylo to imie mojego ex, wiec w sumie to bym nie dala ale podoba mi sie bardzo i Dominika dla dziewczynki tez.

dziewczyny czujecie sie grube czy to tylko ja tak mam ? :P

jusella, Karolajjn:), kot_bury, aisa, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • aga9009 Koleżanka

Wysłany: 23 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę że u większości z Was szpitale wymagają także zabrania ubranek itp. dla maleństwa, strasznie się dziwie bo ja nie muszę brać kompletnie nic, wszystko zapewnia szpital. Wiadomo zabieram tylko rzeczy na wyjście - bodziak krótki/długi rękaw, skarpetki, czapeczka, ewentualnie pół śpiochy, pieluszka flanelowa/kocyk - wszystko zależy od tego jaka będzie pogoda ;)

jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

201607287452.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się cieszę, że nie muszę nic zabierać do szpitala :)
    Dzisiaj posmarowałam twarz filtrem 50, a i tak jak wróciłam do domu, to byłam czerwona :/

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    hej dziewczyny dzieki za porady w sprawie ubranek w szpitalu, juz troche dzieki wam ogarnelam temat :)

Basia Dominik super imi8e, sama bym dala jakbym miala chlopaka jakby...nie bylo to imie mojego ex, wiec w sumie to bym nie dala ale podoba mi sie bardzo i Dominika dla dziewczynki tez.

dziewczyny czujecie sie grube czy to tylko ja tak mam ? :P

ja czuje się jak sloń , taki stary wielki słoń ... a i tak dalej chce mi się truskawek ze śmietaną i cukrem . tak mi smaka dziś dziewczyny narobiłyście , ze już jak je zjem to w ogóle będę czuła się jak HIPCIO ... a to jeszcze 1.5 miesiąca przede mną .. :( :(

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko już stoi przemeblowanie zrobione.
    Wrzucę wam fotki jak tylko siądę przed kompem a niedługo mamy gości a ja muszę jeszcze ogarnąć burdel jaki się zrobił i skoczyć do sklepu :) także pewnie koło północy wrzucę a pokazywarka nie działa mi na tel.

Dalile, jusella, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadszedł ten czas, że też czuje się jak słoń i musiałam zdjąć obrączkę bo moje palce dziś wyglądały jak parówki ;)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajn truskawki ze smietana to jeszcze nie tak zle. Ja mam ciagle ochote na czekolade :/
    U mnie w szpitalu nic nie daja. Podklady, husteczki, wszystko sama musze miec. Po urodzeniu tez mi dzieciaka zostawia i baw sie sama mamusiu ;)

Truskawka ja tez rano mialam spuchniete palce a najgorsza to spuchnieta twarz :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 20:07

Karolajjn:), kot_bury, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stało się .. zamiast truskawek na kolację miska owoców z bitą smietana :D nowatorka u mnie tak samo .. nic a nic i do tego jeszxze nawet nie kąpią dzieci , chyba że sama wykapie tak mi powiedziała polozna

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dorwalam żelki i zjadłam :)

Chwila relaksu i będą goście :)

Ja zajęłam obrączke ledwo w ciągu dnia. Kam jeszcze pierścionek na palcu i niedługo podejmę próbę zdjęcia go. Od jutra nie noszę!

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w sobotę w szpitalu leciałam mydłem ściągnąć bo to był ostatni moment... A właśnie to był pierwszy dzień upałów... Masakra jak my jesteśmy wrażliwe :-)

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię wszystkie Słoniki :-D.
    U mnie z tym samopoczuciem to różnie jest - raz jestem wielkim sapiącym ogrem, czasem słonikiem a czasem czuję się jak motylek :-P - wszystko od dnia i mojego humoru zależy.

Kama - kupiłaś kieckę?

Przed chwilą wróciłam ze spaceru - dopiero przed 20stą odważyłam się wyjść. Teraz już fajnie jest, lekki wiaterek i przyjemny chłodek. Jutro na 12:30 SR mam i nie wiem jak w taki upał dotrę do szpitala :/

Przyjemnego wieczoru życzę :-)

eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ