X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS na Marywilskiej :)
    Mierzyłam jeszcze granatowa ale czułam się jak jakoś wielki banerów w niej. Przybyło mi się w udach co mnie dobija bo mam wrażenie że są mega grube. Dużo chodzę i cwicze a tu nic... Nie chcą schudnąć :(

Kącik małej mały bo więcej miejsca nie mamy... :/ za rok będziemy już w nowym lokum i to mnie trzyma przy pozytywnym myśleniu.

Ja dużej paki pampersow nie kupuje bo nie wiem czy małej podpasują więc wiecie. Jak wyjdzie na to że są ok wyślę mojego do sklepu i kupi pake.
    Jeśli ktoś ma kartę selgrossu to tam są super ceny! My mamy i będziemy sporo rzeczy tam kupować tylko że mamy kawałek do tego sklepu. Ale co tam :) zawsze w razie czego można zamówić przez neta :D

Co do skurczy ja też za nie czuje. Chociaż czasami ale b rzadko czuje taki delikatny ból okresowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 09:01

MirelS, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe - pięknie napisane aż się poplakalam.
    Kama - sukienka śliczna i kącik też super - u mnie dopiero ściany w pokoju się malują gdzie jeszcze do umeblowania ehhh niekończący się remont .
    Naditta - też zerkam na czerwcowki co by w temacie być o krok do przodu i dużo już majowej temu też czasami mnie cykor łapie ze to może być czerwiec a nie lipiec.
    Mój m dziś wrócił przed 3 z pracy i już nie mogłam usnąć a jak usnela to teraz do kitu się czuje.

Czy któraś z was ma takie kucia w szyjce ? Bo ja już zbaranialam czy to ja czuję w sztuce czy jak młody coś majstruje tak to mnie tak dzik ukuje i aż muszę zacisnąć mięśnie kogla wtedy, doswiadczylyscie czegoś takiego ?

Udanego wtorku i uważajcie na siebie bo dziś matka natura zaplanowała żar z nieba :) ja się ukrywam narazie w najchlodniejszym pokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 09:04

jusella, eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja takie klucia czuje. :) taki głupi dyskomfort wtedy się pojawia. Dziwne takie. Jutro mam wizytę u Gin to może o to spytam :)

Ja musze dzisiaj podjechać do centrum handlowego bo wg RWE mam zapłatę do zrobienia tylko ciekawe za co jak mam wszystkie rachunki opłacone. O to jeszcze mój ojciec dostał smsa a nie pismo. Dobre sobie.
    A do tego podrzucić koszule mojego M do pralni bo poprzednie żelazko mi je czymś ufajdalo i mam problem bo nie mogę teraz tego sprac. Może oni coś wymyśla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 09:32

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też planuję kupić tylko małe paczki na początek ;)zobaczymy co pupci podpasuje.
    Co do szyjki to parę postów wcześniej pisałam, że mam rwące bóle.
    Mam do Was pytanie o ochraniacz na łóżeczko - czy to dobry pomysł dla noworodka i to w lipcowych upałach? A widzę, że wiele z Was ma. Nie wiem czy to już kupować, bo pościel sobie daruję. Mam śpiworki, pieluszki i kocyki.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prasujecie pieluchy tetrowe?

Ja mam ochraniacz od strony ściany bo u mnie są bardzo zimne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 09:54

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja wyprasowalam tetrę i flanelę.

Co do pościeli w łóżeczku to u mnie na początku będzie tylko przescieradlo i poduszka klin. Kocyk lub pieluszka do okrycia maleństwa. Ochraniacz założę jak będzie się bardziej ruszać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 09:57

MirelS lubi tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba poprasuje. Nie wiem jak będą po praniu wyglądać, bo jeszcze mnie to czeka

• kama005 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy bo łóżeczko stoi w przeciągu a i dla bezpieczeństwa malucha :) jest dużo opinii że się nie powinno bo się może udusić od tego. No wątpię by taki mały maluch się udusil leżąc. Nasi znajomi mają i dziecko sobie krzywdy nie zrobiło a mają tak samo ustawiony jak ja przymierzalam. Druga opinia mówi że warto mieć by dziecko swoich kończyn nie wkładalo w szczebelki :)

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wypracowałam tetra i flanele

Renieczka a po co klin? Podobno dopiero jest przydatny jak dziecko ulewa albo ma katarek ale może się mylę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 09:58

1usapiqvhk164civ.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dzisiaj słoneczna pogoda. Zaraz wybieram się z synkiem do piaskownicy:)

Niestety ból pleców mi nie przeszedł. Jest coraz silniejszy. Zaczynam się zastanawiać czy nie wybrać się do lekarza, ale wątpię żeby mi pomógł. Ból jest najgorszy przy chodzeniu. Wczoraj wieczorem w ogóle już nie mogłam chodzić.

Dzisiaj zamówiłam sobie biustonosze do karmienia. Jeśli któraś was jeszcze zastanawia się nad zakupem to mogę polecić sprzedawce z allegro. Używałam ich podczas karmienia synka i jak dla mnie były super. Mają bardzo fajny materiał.http://allegro.pl/biustonosz-do-karmienia-linaise-75b-c-zobacz-film-i5793466017.html

Ja już od piątku objadam się truskawkami:) Pychotka:)

Dalile ja prasuje pieluchy tetrowe.

Ja nie mam jeszcze żadnych skurczy. Podobnie było w pierwszej ciąży. Poczułam je dopiero przy porodzie.

Kama mi niestety też najwięcej przybyło w nogach, szczególnie właśnie w udach. Na razie nie próbuje się tego pozbywać, ale po ciąży wezmę się za siebie. Ja już mam 14 kg na plusie, a wcale dużo nie jem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:04

MirelS, jusella, kot_bury, eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    U mnie też piękna pogoda, kawa się parzy a potem trzeba jakiś spacer zaliczyć, bo szkoda dnia ;)

MirelS, co do ochraniaczy na łóżeczko to możesz poczytać tutaj:
    https://parenting.pl/portal/naukowcy-ostrzegaja-ochraniacze-na-lozeczko-sa-niebezpieczne

MirelS lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO ja właśnie tak myślałam że takie małe dziecko całkiem na płasko trzeba kłaść. A na warsztatach o kp doradca laktacyjny, fajna pani mówiła o anatomii brzuszka takiego maleństwa. I jak maluch leży ciut wyżej główką i częścią pleców to zwieracz żołądka się nie otwiera i dziecko nie ulewa. Mniejsze ryzyko ze się zakrztusi itp. A druga rzecz, że w takim lekkim uniesieniu jest lepszy pasaż jelitowy i mniejsze prawdopodobieństwo brzuszkowych awarii.
    Moje starsze siostry i niejedna koleżanka zamiast klina wkładały np książkę pod materacyk, żeby jedna strona była leciutko uniesiona.
    No i taki klin noworodkowy jest naprawdę niewysoki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:43

jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skurcze też przestałam mieć, a wcześniej sie zdarzały codziennie. Teraz czasem coś poczuje i jak już myślę, że to skurcz to się okazuje, że synek się tak wypycha w tym miejscu.

Ona, jak dobierałaś rozmiar biustonosza do karmienia? Ja się z tym jeszcze wstrzymuje, bo moje cyce jakieś zahamowane we wzroście, prawie nic nie urosły podczas ciąży i przypuszczam, że zrobią się balony jak się pokarm pojawi...

jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za opinie co do ochraniacza ;)
    Ja też mam klin, dorzuciłam do większych zakupów u jednego sprzedawcy. I tak jak Renieczka pisze - ten klin jest niski, takie tylko delikatne uniesienie główce zrobi ;) Zobaczę, czy mi się przyda.
    Ona - ja też się nie obżeram a dziś stanęłam na wagę i mam 14 kg :/ także idziemy łeb w łeb i z terminem i z wagą.Później się może na odchudzanie wspólne zmówimy ? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:28

kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• figaa Przyjaciółka

Wysłany: 24 maja 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas tez piękne słońce, aż się chce gdzieś nad wodę:)

My tez kupujemy jedna paczkę pieluch i chyba zaczniemy od dady bo u córki najlepiej się sprawdziły, nigdy nie miała po nich odpazenia. Raz sprobowalismy babydream z rossmana i od razu pupa czerwona.

Co do ochraniaczy my mieliśmy, zalozylismy jak się zaczęła mocniej ruszać i wiercic, dopiero później przeczytalam że mogą być niebezpieczne. I klin pod główkę też miała:)

Skurczów póki co tez raczej nie mam, ale zaczął mnie bolec brzuch jak na okres. Ale jakoś rzadziej mi brzuch twardnieje, chyba więcej odpoczywam:)

Miłego dnia:)

jusella, kot_bury, eve90, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanowię się nad tym klinem :) może kupię zapobiegawczo bo jak będzie potrzebny to żeby czekał na swoją kolej

1usapiqvhk164civ.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie mamusie,
    Cos kiepsko sie czuje dzisiaj. Co do skurczy to ja ich nie mam. Czasem twardniej mi brzuch i odczuwam klocia w szyjce ale wg lekarza jest ok. Dzis od rana pierwszy raz w ciazy mam rozwolnienie do tego brak sil. Stwierdzilam ze skoncze sie dzis pakowac i zaczne pakowac malego. Dobrze ze jutro wizyta to zobaczymy czy jest bez zmian.

kot_bury lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co na spuchniete dłonie i stopy? No wyglądam jak nie powiem co....

Ręce mam tak spuchniete że nawet czuje ból w palcu który miałam kiedy złamany. To normalne?

Skończyło się noszenie obrączki i pierścionka :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 11:08

1usapiqvhk164civ.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie z rana :-)

U mnie też piękna pogoda. Trza to wykorzystać na długi spacer z pudlem, pranie i leżing w ogródku ;-)

Co do ochraniacza w łóżeczku, położna na warsztatach również ich nie polecała z tego względu, że dziecie, pomimo, że wyglądają na takie nieruchawe śledzie, jednak potrafią się czołgać i kulać jak robaczki. O wiele niebezpieczniejsze jest to jak dobiją do takiego ochraniacza buzią, niż jakby przykleiły się do szczebli. Mam takie cudo, ale jeszcze nie wiem czy będę używać, szczególnie jak po 5-6 miesiącach zdecyduję się deportować Henryczka z małego łóżeczka w moim pokoju do jego własnej izolatki.

Przypomniało mi się co jeszcze położna mowiła o pozycji dziecia w łóżeczku. Powinno się go umieszczać w tylnej części, tak żeby nożkami był bliżej tylnej ścianki i miał dużo przestrzeni od główki w górę. POnoć wtedy łatwiej jest podwinąć kocyk pod materac z każdej strony. Dziec nawet jak się rusza i kręci, to się nie zakopie w tym kocyku i nie udusi. Z tego wychodzi, że taki ochraniacz jest mimo wszystko zdędny. No sens jakiś to ma.

Wybaczta jeśli dupcę 3 po 3. Jestem w tym temacie zielona, podobnie jak w każdym innym jeśli chodzi o chów dziecięcy ;-) ale jak na mój kurzęcy móżdżek, położna prawiła całkiem do rzeczy.

Jeśli chodzi o skurcze, to już sama nie wiem czy i ile ich mam, czy może to mały się wypina, bo on praktycznie cały czas w ruchu. Nic nie boli, dobrze się czuję, więc zakładam, że jest ok :-)

Przypomniało mi się, jak dyskutowałyście o ilości ruchów dziecia, że mówią, że pod koniec ciąży się ilość zminiejsza. I znowu powołam się na położną, która rzekła, iż to absolutna nieprawda i mamy się tym nie sugerować. Każda z nas zna rytm i aktywność swojego dziecia- dla jednego jest normą 8 ruchów na godzinę w szczycie aktywności, a inny przekoziołkuje w tym czasie 60 razy. To my wiemy co jest dla naszego dziecia typowe, a co nie i mamy absolutnie nie porównywac się do tego co internety piszą, albo koleżanki gadają. Kolejna z serii oczywista oczywistość, ale same wiemy, że jak się nakręcimy i spanikujemy, to pewne rzeczy aż takie oczywiste się nie stają ;-)

Pięknego i słonecznego dnia <3

jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama - moczenie w chłodnej wodzie, okład z kapuchy, herbata z pokrzywy tylko w rozsądnych ilościach. Dużo leżeć z nogami wyżej. Tyle przychodzi mi na myśl. Mam nadzieję, że któreś pomoże.

Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

‹‹ 970 971 972 973 974 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ