Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
arolajn truskawki są malo kaloryczne;) ja niedlugo juz zaczynam je szamac tez;)
jusella ja tez podrozuje jutro caly dzien autkiem bez klimy.. nie bedzie lekko;pjusella, Karolajjn:), eve90, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Majeczka to zdecydowanie gorzej masz niż ja. Chyba jednak wolę spacer do szpitala - będę się turlać od drzewka do drzewka (od cienia do cienia)
.
Wczoraj przeglądałam letnie sukienki i nie jest źle - mam co najmniej 4, w które się mieszczę i nawet spoko wyglądam - zawsze lubiłam kiecki odcinane pod biustem i teraz nie muszę kupowaća dziś to nawet sandałki z zeszłego roku włożyłam a bałam się, że stopa spuchła i nie wcisnę ich.
eve90, Agness27, aisa, figaa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dobry na wieczór
Chwilę mnie nie było, czytam Was regularnie, ale mam takie odmóżdżenie od kilku dni, że nawet nie rozumiem co czytam, bo mi mózg nie koduje
Cieszę się, że chwilowe problemy ze zdrowiem nie okazały się aż tak poważne, jak się na początku wydawało. Zdrówka jeszcze raz!
Gratki z okazji wszystkich wizytacji
U mnie chyba już 5 dzień bez słodkości. Prince polo dalej leży i błaga, żeby go skonsumować- nie mam na myśli tutaj mojego chłopa, a fujPrzyznam się po cichu, że zjadłam wczoraj kilka skittlesów, a dziś 3 żelkowe świnki, tylko ciiiiii ;-P
Dziś odebraliśmy przesyłki od moich rodziców. Przyjechały autobusem. Z 5kg szynek, chyba z 20 słoików od mojej mamy (ogóry kiszone, konserwowe cukinie w curry, śliwki w syropie, dżem agrestowy itd.). Mój stary łajz oczywiście tak dupnął pudłem ze słoikami, że myślałam, że wszystkie poszły się bzykać. Na szczęscie tylko 4 się potłukły, ale jako tako odratowałam je. Panowie kierowcy byli tak mili, że nawet szynki mi w swojej lodówce przetrzymali
Do tego 15L Loveli do prania (rodzice wykupili całe Katowice), reklamówka szarych mydełek, termometr do wanny, glutociąg, obcinacz do pazurków, pół apteki(m.in. gaziki, octenisept, sól fizjologiczna, alantany i inne wynalazki), kilka kosmetyków dla mnie (lactacyd, elmex), koszulkę i piżamkę do karmienia. Mama nawet pamiętała, że mam giry niczym grzbiet nosorożca i wysłała jakies kremy zmiękczające szłapety hahaha. Do tego masa ciuszków, pieluszki bambusowe, muślinowe, ręcznie robiony kocyk itd. Nawet babcia dorzuciła swoje 3 grosze w postaci suszonych warzyw, które próbowała mi wcisnąć przez ostatnie pół roku
Aż sie poryczałam kilka razy tyle tych souvenirów
Poza tym u mnie 49 dni do terminu, +9kg, młody ćwiczy sztuki walki cały czas, samopoczucie cudowne i w ogóle jest superJutro zaczynam pranie łaszków hłe hłe hłe
Oj nie, mój stary mnie tutaj namawia na deser czekoladowy
Apdejt: wdupcyłam, aż mi się uszoki trzęsły!
Chrzanić matki polki!
Chrzanić diety!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 21:43
jusella, eve90, Telashe, Agness27, Naditta, Maka, Agaax, aisa, renieczka, stokrotka2013, figaa, TheForfie, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Kochane Ciocie!
jesteśmy po wizycie i warzymy (tzn młody) 1850g
zebrało mi się na refleksje dzisiaj. Coraz bliżej rozpakowania się, toteż postanowiłam się z Wami nimi podzielić i zapytać o to samo o co ja się dziś zapytałam.
Czego nauczyły was wasze dzieci?
Mnie młody nauczył wiele, a to dopiero początekNauczyłam się wiele szacunku do siebie, naszego zdrowia
Nauczyłam się że spokój jest w głowie
Nauczyłam się że atrakcyjność też jest w głowie
Nauczyłam się cierpliwości do siebie i tego że mam prawo popełniać błędy
tego że niemożliwe nie istnieje,
wytrwałości.
Dużo mniej boję się ludzi, bo w sumie są niegroźni. Uczę się jeszcze konsekwencji
dziś cieszę się z trudnych początków, bo miałam okazję się obserwować i wyciągać wnioski. Wpis mocno egocentryczny i osobisty- wiem acz przepraszać nie będę bo to pytanie warte zadania sobie, bo naszych pociech jeszcze nie ma "na zewnątrz" (na świecie przecież już są!) a już udzielają nam cennych lekcji. Mnie syn chyba przypomniał jak to jest być kobietą. A Wy? zastanawiacie się czasem jaką naukę już odebrałyście?Za niebawem mamy być dla kogoś całym światem i chyba zrozumiałam co znaczy szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko...
Gdyby brakło mi czasu, albo gdybyście się weekendowały to wszystkiego naj z okazji i dla wielu z nas pierwszego zbliżającego się dnia matkieve90, Agness27, Naditta, jusella, Agaax, LilouK, renieczka, mamuśka1, Kasiulina, stokrotka2013, figaa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Sergiusz
-
Telashe piękne słowa
Dla mnie najpiękniejsze słowa córci"Mamusiu kocham cie" nic tak nie wzrusza i do tego sie przytula
Dziewczyny kupywslyscie te misie w biedronce dzis ?
I jak który fajniejszy?
Miałam dziś iść ale mi się nie chciałoAgaax, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Telashe, świetnie napisane! Pięknie
A wiecie co? Ja nawet nie czuję się jak wileorybtylko czasem mnie taka faza nachodzi.
LilouK, ja dostałam w sobotę wieczorem podobne souveniry, apteczne rzeczy dla młodego z gemini, kilka pierdół typu różek, poduszka, maskotka no i oczywiście nie obeszło się bez słoików od mamusiTylko ja dostałam miód (prawdziwy!), żurawinę w słoiczku i kilka dżemów. A! No i kiełbacha się też znalazła dla mężulka. Dla mnie duży worek z czekoladkami, teraz siedzę i się obżeram
jusella, Maka, LilouK, stokrotka2013, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Aha, dziewczyny już od kilku dni zbieram się, żeby Wam napisać w ramach ciekawostki
Zaglądam czasem na wątki innych miesięcy, tych wcześniejszych od nas np teraz podczytuję czasem czerwcówki, bo lubię czytać jak to wygląda, ta końcówka wypatrywanie skurczów itd. I wiecie co? Zanim miesiąc się zacznie to z połowa już rozpakowana
A to znaczy, że przyszły miesiąc już dla nas taki będzie!jusella, eve90, renieczka, stokrotka2013, Agaax, LilouK, aisa, figaa, TheForfie, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Hehe Naditta nie strasz! Ja sie najbardziej boje ze cos sie zacznie a ja bede sama w domu i zanim ktos przyjedzie to z 20 min bedzie a potem 20 min do szpitala no ale jak to nam tlumaczyli od pierwszego skurczu to moga minac nawet 2 dni, nie jest to takie hop siup
Telashe bardzo glebokie przemyslenia. Mysle ze kazda z nas sie zmieni po tym doswiadczeniu i zycie nabierze nowy sens (juz nabralo:) )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 23:05
jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
No dobra. Nadrobię was jutro bo już teraz nie mam siły. Wpadłam tylko wrzucić zdjęcia
Łóżeczko wstępna przymiarkaNie ma jeszcze zamontowanej karuzelki a nad łóżeczkiem będzie lampka w kształce gwiazdki
Wszystko po prostu ułóżone by zobaczyć jak to pi razy oko wygląda. Łóżeczko miało być inne ale jest inne. Nie miałam już chęci dyskutować ze sprzedawcą a stwierdziliśmy że to też jest fajne
A kieckę taką kupiłam
jusella, nowatorka, renieczka, mamuśka1, MirelS, Kasiulina, stokrotka2013, Agaax, LilouK, figaa, TheForfie, Agness27, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Telashe mnie moja ciaza tez nauczula pokory, by spodziewac sie niespodziewanego, by cieszyc sie z tego co mamy i nie szukac dziury w calym. Zaczęłam bardziej zwracac na siebie uwage i na to jak wazny w naszym życiu jest spokoj psychiczny.
Ogolnie odkad mam zalozony pessar to mam intensywne uplawy jak to kekarz mowi ze niestandardowe ale dzisiaj zrobilo mi sie dosc mokro i jak poszlam zmienic wkladke to miałam duzo gęstego śluzu i zastanawiam sie czy to moze byc czop? To raczej za wczesnie. W srode wizta wiec zapytam.
Dobrej nocki waszystkim zycze.jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja ostatnio mam sporo sluzu a nigdy go nie mialam. U nas na szkole rodzenia mowili ze czop o niczym nie swiadczy zeby sie nim nie przejmowac.
Wiecie co wlasnie sobie obejrzalam troche noworodkow, porodow (tych sympatycznych) i sesji noworodkowych na youtubie i oczywiscie sie poplakalam
Ps. Ostatnio mam sporo tych skurczow Braxtona... Wy ile macie na dzien? Bo ja tak z 10 razy chyba i nie sa za bardzo przyjemneWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 05:51
jusella, Agness27, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja się boję tego, że wody mi odejdą w miejscu publicznym (poprzednio się zaczęło w domu). No i tej całej akcji logistycznej, bo trzeba będzie najpierw odstawić córkę albo do rodziców albo do teściów albo do szwagierki. Niby drugi poród postępuje szybciej, więc gdzieś tam w głowie mam, że do szpitala to na ostatnią chwilę przyjadę.
-
Dzień dobry
Witam się tradycyjnie niewyspana. Jak już po 3ciej udało mi się zasnąć to gorąc mnie budził i dopiero jak przecierałam kark i ręce wilgotną ściereczką to zasypiałam w ciągu kilku minut.
Kolejny upalny dzień - o 7mej już 21stopni w cieniu było
Wstawiłam białe pranie (ręczniki i tetrę) to na słoneczku wyschnie.
Dziś 4 godziny w SR mnie czekają - położna przyspieszyła mi kurs, bo mogę nie zdążyć ukończyć normalnego trybu. Muszę jakieś żarełko zabrać - może jakąś sałatkę?
Nowatorka - u mnie skurcze B-H raczej łagodnie odczuwam - takie uczucie, jakby Szymcio mocniej się wypychał.
Majeczka - nie ugotuj się w samochodziei szczęśliwej podróży życzę (nawet jeśli to jazda tylko po mieście)
Kama - śliczna sukienka - zrobisz konkurencję pannie młodej
Miłego dnia życzę i uważajmy na siebie bo upał może dać nam popalić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 08:06
renieczka, nowatorka, Agness27, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej mamusie
Ja też już witam nowy dzień. za oknem piękne słońce. Zaraz szybko się ogarnę, kawa śniadanie i lecę po zakupy, b jutro jedziemy do znajomych na wieśW końcu I ja zjem coś z grilla
Teleshe, fakt takie maleństwa, a już nas uczą tak wiele. Tez mam często różne przemyślenia i obawy. Ale ba do czekam na córeczkę i jest to miłość mojego życia. Tym bardziej , że staraliśmy się o nią 5 lat!
Ja mam bardzo wyczuwalne skurcze BH. Nagle napina się cała macica , a po chwili zaczyna się rozkurczac. Moja malutka przestaje się wtedy ruszać, jakby wiedziała, że to niezbyt przyjemne
Kama no i kącik Natalki gotowyI sukienka piękna!
Dziewczyny dobrego dnia i udanych wizyt jeśli ktoś się dziś wybierajusella, nowatorka, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dalile ja kupuje klimatyzer w catoeamiemie po 240 zł. Kupiłam do pracy jeden dziewczyna i jest fajnie. Nie jest to klimatyzator tylko takie ala coś na wodę lub można dodać dla lepszego efektu kostki lodu. Nawilża powietrze,czyści i do tego ci wieje chłodnym wiatrakiem. Nie jest szkodliwy jak klimatyzator typowy więc można sobie nawet Wypożyczyć z Castoramy na 24 g. Ja tak zrobiłam bo Nie byłam pewna i zostaje
kupuje drugi do domu
jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
Hej!u mnie też już duszno w pokoju
Mi też dokuczają te skurcze,najczęściej w nocy. Wczoraj miałam znowu u siebie 5-letnią bratanice i skutek tego odczułam w nocy- rwanie w szyjce i taki mega napór. Teraz mam ciągle stracha, że poród mi się przedwcześnie zacznie.
Kama - fajna sukienka, gdzie kupiłaś?
Miłego tego upalnego dnia! Wczoraj troszkę nogi opaliłam biegając za małą,może nie będę taki całkiem bladzioch na porodówcejusella, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Hej Mamuśki
Mnie moja ciąża uczy nadal cierpliwości,ktorej tak mi brakowalo..
Kurczę 48 dni do porodu.. zleci moment.
Kama- fajne lozeczko i super sukienka
Uwaga ! W Auchanie promocja na Pampersy Pampersa - 88 sztuk za 39.90 ! Bylam i kupilam
U mnie dzisiaj tez juz bardzo letnio, bo okolo 25 stopni takze dzisiaj preferuje lezing w cieniu,ale to zaraz po tym jak wroce z pobrania GBSA
Malenstwo sie rozpycha,a ja lece cos zjesc
Aaa.. poscieli nadal nie wyprasowalam,bo brak mi weny ..
Ale moze wezme sie za robienie karuzelki.. pomysle.
Agaax, jusella, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość