X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arolajn truskawki są malo kaloryczne;) ja niedlugo juz zaczynam je szamac tez;)

jusella ja tez podrozuje jutro caly dzien autkiem bez klimy.. nie bedzie lekko;p

jusella, Karolajjn:), eve90, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • jusella Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka to zdecydowanie gorzej masz niż ja. Chyba jednak wolę spacer do szpitala - będę się turlać od drzewka do drzewka (od cienia do cienia) :-D.
    Wczoraj przeglądałam letnie sukienki i nie jest źle - mam co najmniej 4, w które się mieszczę i nawet spoko wyglądam - zawsze lubiłam kiecki odcinane pod biustem i teraz nie muszę kupować :-) a dziś to nawet sandałki z zeszłego roku włożyłam a bałam się, że stopa spuchła i nie wcisnę ich.

eve90, Agness27, aisa, figaa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry na wieczór ;-)

Chwilę mnie nie było, czytam Was regularnie, ale mam takie odmóżdżenie od kilku dni, że nawet nie rozumiem co czytam, bo mi mózg nie koduje :-D

Cieszę się, że chwilowe problemy ze zdrowiem nie okazały się aż tak poważne, jak się na początku wydawało. Zdrówka jeszcze raz!

Gratki z okazji wszystkich wizytacji :-)

U mnie chyba już 5 dzień bez słodkości. Prince polo dalej leży i błaga, żeby go skonsumować- nie mam na myśli tutaj mojego chłopa, a fuj ;-) Przyznam się po cichu, że zjadłam wczoraj kilka skittlesów, a dziś 3 żelkowe świnki, tylko ciiiiii ;-P

Dziś odebraliśmy przesyłki od moich rodziców. Przyjechały autobusem. Z 5kg szynek, chyba z 20 słoików od mojej mamy (ogóry kiszone, konserwowe cukinie w curry, śliwki w syropie, dżem agrestowy itd.). Mój stary łajz oczywiście tak dupnął pudłem ze słoikami, że myślałam, że wszystkie poszły się bzykać. Na szczęscie tylko 4 się potłukły, ale jako tako odratowałam je. Panowie kierowcy byli tak mili, że nawet szynki mi w swojej lodówce przetrzymali :-)
    Do tego 15L Loveli do prania (rodzice wykupili całe Katowice), reklamówka szarych mydełek, termometr do wanny, glutociąg, obcinacz do pazurków, pół apteki(m.in. gaziki, octenisept, sól fizjologiczna, alantany i inne wynalazki), kilka kosmetyków dla mnie (lactacyd, elmex), koszulkę i piżamkę do karmienia. Mama nawet pamiętała, że mam giry niczym grzbiet nosorożca i wysłała jakies kremy zmiękczające szłapety hahaha. Do tego masa ciuszków, pieluszki bambusowe, muślinowe, ręcznie robiony kocyk itd. Nawet babcia dorzuciła swoje 3 grosze w postaci suszonych warzyw, które próbowała mi wcisnąć przez ostatnie pół roku ;-)

Aż sie poryczałam kilka razy tyle tych souvenirów :-)

Poza tym u mnie 49 dni do terminu, +9kg, młody ćwiczy sztuki walki cały czas, samopoczucie cudowne i w ogóle jest super :-) Jutro zaczynam pranie łaszków hłe hłe hłe :-D

Oj nie, mój stary mnie tutaj namawia na deser czekoladowy O.o

Apdejt: wdupcyłam, aż mi się uszoki trzęsły!

Chrzanić matki polki!
    Chrzanić diety! :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 21:43

jusella, eve90, Telashe, Agness27, Naditta, Maka, Agaax, aisa, renieczka, stokrotka2013, figaa, TheForfie, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie tez cos chce zjesc ale sama nie wiem co......

Telashe, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Telashe Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Ciocie!

jesteśmy po wizycie i warzymy (tzn młody) 1850g :)
    zebrało mi się na refleksje dzisiaj. Coraz bliżej rozpakowania się, toteż postanowiłam się z Wami nimi podzielić i zapytać o to samo o co ja się dziś zapytałam.

Czego nauczyły was wasze dzieci?

Mnie młody nauczył wiele, a to dopiero początek ;) Nauczyłam się wiele szacunku do siebie, naszego zdrowia
    Nauczyłam się że spokój jest w głowie
    Nauczyłam się że atrakcyjność też jest w głowie
    Nauczyłam się cierpliwości do siebie i tego że mam prawo popełniać błędy
    tego że niemożliwe nie istnieje,
    wytrwałości.
    Dużo mniej boję się ludzi, bo w sumie są niegroźni. Uczę się jeszcze konsekwencji ;)
    dziś cieszę się z trudnych początków, bo miałam okazję się obserwować i wyciągać wnioski. Wpis mocno egocentryczny i osobisty- wiem acz przepraszać nie będę bo to pytanie warte zadania sobie, bo naszych pociech jeszcze nie ma "na zewnątrz" (na świecie przecież już są!) a już udzielają nam cennych lekcji. Mnie syn chyba przypomniał jak to jest być kobietą. A Wy? zastanawiacie się czasem jaką naukę już odebrałyście? :) Za niebawem mamy być dla kogoś całym światem i chyba zrozumiałam co znaczy szczęśliwa mama = szczęśliwe dziecko...

Gdyby brakło mi czasu, albo gdybyście się weekendowały to wszystkiego naj z okazji i dla wielu z nas pierwszego zbliżającego się dnia matki <3

eve90, Agness27, Naditta, jusella, Agaax, LilouK, renieczka, mamuśka1, Kasiulina, stokrotka2013, figaa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe piękne słowa ;-)

Dla mnie najpiękniejsze słowa córci"Mamusiu kocham cie" nic tak nie wzrusza i do tego sie przytula <3

Dziewczyny kupywslyscie te misie w biedronce dzis ?
    I jak który fajniejszy? :)
    Miałam dziś iść ale mi się nie chciało ;-)

Agaax, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe, świetnie napisane! Pięknie <3

A wiecie co? Ja nawet nie czuję się jak wileoryb :) tylko czasem mnie taka faza nachodzi.

LilouK, ja dostałam w sobotę wieczorem podobne souveniry, apteczne rzeczy dla młodego z gemini, kilka pierdół typu różek, poduszka, maskotka no i oczywiście nie obeszło się bez słoików od mamusi :D Tylko ja dostałam miód (prawdziwy!), żurawinę w słoiczku i kilka dżemów. A! No i kiełbacha się też znalazła dla mężulka. Dla mnie duży worek z czekoladkami, teraz siedzę i się obżeram :D

jusella, Maka, LilouK, stokrotka2013, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, dziewczyny już od kilku dni zbieram się, żeby Wam napisać w ramach ciekawostki :D
    Zaglądam czasem na wątki innych miesięcy, tych wcześniejszych od nas np teraz podczytuję czasem czerwcówki, bo lubię czytać jak to wygląda, ta końcówka wypatrywanie skurczów itd. I wiecie co? Zanim miesiąc się zacznie to z połowa już rozpakowana :)
    A to znaczy, że przyszły miesiąc już dla nas taki będzie!

jusella, eve90, renieczka, stokrotka2013, Agaax, LilouK, aisa, figaa, TheForfie, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Naditta nie strasz! Ja sie najbardziej boje ze cos sie zacznie a ja bede sama w domu i zanim ktos przyjedzie to z 20 min bedzie a potem 20 min do szpitala no ale jak to nam tlumaczyli od pierwszego skurczu to moga minac nawet 2 dni, nie jest to takie hop siup ;)

Telashe bardzo glebokie przemyslenia. Mysle ze kazda z nas sie zmieni po tym doswiadczeniu i zycie nabierze nowy sens (juz nabralo:) )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 23:05

jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra. Nadrobię was jutro bo już teraz nie mam siły. Wpadłam tylko wrzucić zdjęcia :)

Łóżeczko wstępna przymiarka :D Nie ma jeszcze zamontowanej karuzelki a nad łóżeczkiem będzie lampka w kształce gwiazdki :) Wszystko po prostu ułóżone by zobaczyć jak to pi razy oko wygląda. Łóżeczko miało być inne ale jest inne. Nie miałam już chęci dyskutować ze sprzedawcą a stwierdziliśmy że to też jest fajne :D

13262558-10208429939413263-366065575-o.jpg

13275495-10208429940773297-1187168996-o.jpg

A kieckę taką kupiłam :)

13275059-10208429939053254-1552715883-o.jpg

jusella, nowatorka, renieczka, mamuśka1, MirelS, Kasiulina, stokrotka2013, Agaax, LilouK, figaa, TheForfie, Agness27, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe mnie moja ciaza tez nauczula pokory, by spodziewac sie niespodziewanego, by cieszyc sie z tego co mamy i nie szukac dziury w calym. Zaczęłam bardziej zwracac na siebie uwage i na to jak wazny w naszym życiu jest spokoj psychiczny.

Ogolnie odkad mam zalozony pessar to mam intensywne uplawy jak to kekarz mowi ze niestandardowe ale dzisiaj zrobilo mi sie dosc mokro i jak poszlam zmienic wkladke to miałam duzo gęstego śluzu i zastanawiam sie czy to moze byc czop? To raczej za wczesnie. W srode wizta wiec zapytam.

Dobrej nocki waszystkim zycze.

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio mam sporo sluzu a nigdy go nie mialam. U nas na szkole rodzenia mowili ze czop o niczym nie swiadczy zeby sie nim nie przejmowac.

Wiecie co wlasnie sobie obejrzalam troche noworodkow, porodow (tych sympatycznych) i sesji noworodkowych na youtubie i oczywiscie sie poplakalam ;)

Ps. Ostatnio mam sporo tych skurczow Braxtona... Wy ile macie na dzien? Bo ja tak z 10 razy chyba i nie sa za bardzo przyjemne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 05:51

jusella, Agness27, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję tego, że wody mi odejdą w miejscu publicznym (poprzednio się zaczęło w domu). No i tej całej akcji logistycznej, bo trzeba będzie najpierw odstawić córkę albo do rodziców albo do teściów albo do szwagierki. Niby drugi poród postępuje szybciej, więc gdzieś tam w głowie mam, że do szpitala to na ostatnią chwilę przyjadę.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    A ja Wam powiem ze nie wiem co to te skurcze braxtona :/ ... ja mam takie bole brzucha jak na @ i tyko coś takiego - a może to te skurcze ... nie wiem ...

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D
    Witam się tradycyjnie niewyspana :/. Jak już po 3ciej udało mi się zasnąć to gorąc mnie budził i dopiero jak przecierałam kark i ręce wilgotną ściereczką to zasypiałam w ciągu kilku minut.
    Kolejny upalny dzień - o 7mej już 21stopni w cieniu było o.O
    Wstawiłam białe pranie (ręczniki i tetrę) to na słoneczku wyschnie :-).
    Dziś 4 godziny w SR mnie czekają - położna przyspieszyła mi kurs, bo mogę nie zdążyć ukończyć normalnego trybu :/. Muszę jakieś żarełko zabrać - może jakąś sałatkę?

Nowatorka - u mnie skurcze B-H raczej łagodnie odczuwam - takie uczucie, jakby Szymcio mocniej się wypychał.

Majeczka - nie ugotuj się w samochodzie ;-) i szczęśliwej podróży życzę (nawet jeśli to jazda tylko po mieście)

Kama - śliczna sukienka - zrobisz konkurencję pannie młodej :-)

Miłego dnia życzę i uważajmy na siebie bo upał może dać nam popalić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 08:06

renieczka, nowatorka, Agness27, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię od 6 (sypialnia na wschodniej stronie). I w ogóle robi sę u mnie na poddaszu gorąco. Boję się co to będzie w sierpniu, jak już Zosia z nami będzie.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :)

Ja też już witam nowy dzień. za oknem piękne słońce. Zaraz szybko się ogarnę, kawa śniadanie i lecę po zakupy, b jutro jedziemy do znajomych na wieś :) W końcu I ja zjem coś z grilla :D

Teleshe, fakt takie maleństwa, a już nas uczą tak wiele. Tez mam często różne przemyślenia i obawy. Ale ba do czekam na córeczkę i jest to miłość mojego życia. Tym bardziej , że staraliśmy się o nią 5 lat!

Ja mam bardzo wyczuwalne skurcze BH. Nagle napina się cała macica , a po chwili zaczyna się rozkurczac. Moja malutka przestaje się wtedy ruszać, jakby wiedziała, że to niezbyt przyjemne ;)

Kama no i kącik Natalki gotowy :) I sukienka piękna!

Dziewczyny dobrego dnia i udanych wizyt jeśli ktoś się dziś wybiera :)

jusella, nowatorka, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile ja kupuje klimatyzer w catoeamiemie po 240 zł. Kupiłam do pracy jeden dziewczyna i jest fajnie. Nie jest to klimatyzator tylko takie ala coś na wodę lub można dodać dla lepszego efektu kostki lodu. Nawilża powietrze,czyści i do tego ci wieje chłodnym wiatrakiem. Nie jest szkodliwy jak klimatyzator typowy więc można sobie nawet Wypożyczyć z Castoramy na 24 g. Ja tak zrobiłam bo Nie byłam pewna i zostaje :-) kupuje drugi do domu ;-)

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!u mnie też już duszno w pokoju :/ Mi też dokuczają te skurcze,najczęściej w nocy. Wczoraj miałam znowu u siebie 5-letnią bratanice i skutek tego odczułam w nocy- rwanie w szyjce i taki mega napór. Teraz mam ciągle stracha, że poród mi się przedwcześnie zacznie.

Kama - fajna sukienka, gdzie kupiłaś?
    ;)
    Miłego tego upalnego dnia! Wczoraj troszkę nogi opaliłam biegając za małą,może nie będę taki całkiem bladzioch na porodówce ;)

jusella, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki :)
    Mnie moja ciąża uczy nadal cierpliwości,ktorej tak mi brakowalo.. :)
    Kurczę 48 dni do porodu.. zleci moment.
    Kama- fajne lozeczko i super sukienka :)

Uwaga ! W Auchanie promocja na Pampersy Pampersa - 88 sztuk za 39.90 ! Bylam i kupilam :)

U mnie dzisiaj tez juz bardzo letnio, bo okolo 25 stopni takze dzisiaj preferuje lezing w cieniu,ale to zaraz po tym jak wroce z pobrania GBSA :D

Malenstwo sie rozpycha,a ja lece cos zjesc :)

Aaa.. poscieli nadal nie wyprasowalam,bo brak mi weny ..
    Ale moze wezme sie za robienie karuzelki.. pomysle. :)

Agaax, jusella, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
‹‹ 969 970 971 972 973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ