Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kama005 wrote:Zastanowię się nad tym klinem
może kupię zapobiegawczo bo jak będzie potrzebny to żeby czekał na swoją kolej
Ja też tak myślałam żeby kupić na zapas ale jak renieczka pisała zawsze można podlozyc książkę i będzie czas na zakup klina a może wystarczy Książka i się wztrzymalam z zakupem klina .jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Cześć Dziewczyny
ja wlaśnie skończyłam prasowanko.Zaczełam troche pakowac torbę do szpitala.
Boże jak ten czas leci..
Jeszcze tylko 53 dni mi zostało do porodu-rzut beretem
I jak kupiłyście misie te z biedronki??
Ja dziś byłam ale były tylko te zwykłe misie
A do innej za daleko bylo mi iść..
Może jeszcze do naszej dadza..jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Agness jak byłam to też u nas nie było w biedronce
Ja też od następnego tygodnia biorę się za prasowanie itd teraz jeszcze wszystko mam w rozsypce bo rzeczy po rodzinie jeszcze leżą więc muszę je odebraćjusella, Agness27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Lilouk niezłe zapasy dostałaś od Rodzinki-tylko pozazdrościć
Naditta widzę też ładne zapasy dostałaś
Kama śliczne rzeczy dla dziecka zakupiłaś no i dla siebie
Milcia będzie dobrze –nie myśl na razie o tym
Mnie jakos ostatnio nachodzą myśli że poród zacznie się wcześniej…
Wczoraj tak mały się wiercił i wypychał w dół jakby zaraz miał wyjść..
eve90, jusella lubią tę wiadomość
-
Dla mnie poród może zacząć się tak z tydzień wcześniej ale przeraża mnie on jak cholera. Na razie staram się o tym nie myśleć...
Ja właśnie siedzę w Wielkiej kolejce do RWE. Nienawidzę tu załatwiać sprawZuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Karolajjn:) wrote:Ja kupiłam niebieskiego, fajny jest
fajnie wygląda na suficie ;p myślałam że tandetny będzie , ale jestem pozytywnie zaskoczona
może Hani coś wybiorę
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Naditta to fakt, lekarze mają tutaj zupełnie inne podejście do większości spraw
Co do krocza, ja dalej ostro masuję i tarmoszę szanowną, a co sie będę... Po kilku dniach zauważyłam lekką poprawę i mniejszy ból. Zakładam, że terapia działaTo tylko 5min dziennie, jednak wolę zapobiegać niż potem żałować. A jak mi podwozie strzeli, no cóż-widocznie tak musiało być
A co do porodu, to ja ostatnio mam przeczucia, że będą mi wywoływać po terminie, albo skończy się cesarką. Obie opcje byłyby dla mnie katastrofą.jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
A ja wrocilam z Przychodni-gbs pobrany.
Na obiad zjadlam ziemniaki z salata, a potem zrobilam shakea z ... Uwaga !
truskawkami
Tralala a teraz leze i kwicze..
Ja krocza nie masuje i nie bede, a o keglu nie pamietam.. mam nadzieje,ze wszystko bd dobrze.
Bylam u siebie w biedronce,ale misiow nie byloa chcialam kupic. Buu
eve90, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja w sumie jak podopinam przygotowania i spakuję torbę to mogę rodzić
Byle dociągnąć do 37tc.
Tak więc w sobotę jadę obejrzeć tego nieszczęsnego x-landera i mam nadzieję, że chociaż podejmę decyzję jaki wózek w końcu weźmiemy.
Ostatnia tura prania się suszy, jutro prasowanie.
No i czas zacząć ta torbę pakować.
A ja wymyśliłam ze wezmę do szpitala małą walizkę i w nią spakuje swoje rzeczy i małej.
Co myślicie? Nie przypał?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 15:05
kot_bury, eve90, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
renieczka wrote:A ja wymyśliłam ze wezmę do szpitala małą walizkę i w nią spakuje swoje rzeczy i małej.
Co myślicie? Nie przypał?Nie będę specjalnie torby kupować. Leżąc w grudniu na patologii zauważyłam, że tak każdy w nosie ma w co się jest zapakowanym
renieczka, kot_bury, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też się pakuję w walizkę na kółkach, czemu to miałby być przypał Renieczka?
Właśnie wróciłam z 5 km spaceru i próbuję złapać oddech...
Co do porodu to ja już nie raz pisałam, że mam przeczucie, że urodzę jeszcze w czerwcu. I że będę miała lekki poród!
A co najlepsze mój mąż ciągle mi to powtarza, że on też tak czuje. Tylko jeśli o niego chodzi, to ja wiem, że tylko mnie pociesza. Zanim byłam w ciąży to niejednokrotnie mówił o tym, że musiałyśmy kiedyś bardzo nagrzeszyć skoro taka kara w postaci porodu nas teraz spotyka
kot_bury, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
renieczka wrote:Panna Truskawka a Twój szpital nie podaje takiej listy. W moim na stronie internetowej jest i mną ją pobrać i pakować się wg listy. O to właśnie chodzi, że każdy szpital wymaga czego innego.
kot_bury, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA nie wiem.
Pomyślą, że fruzia na wczasy przyjechała
Ale tak zrobię i juz. Wszystko będzie w jednej torbie. Wygodnie i w ogóle.
Naditta oby twoje przeczucie odnośnie lekkiego porodu się sprawdziły!Naditta, eve90, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW moim szpitalu podają taka listę
DLA MAMY
- koszule nocne, bawełniane,
umożliwiające karmienie,
- szlafrok,
- kapcie, klapki pod prysznic,
- przybory toaletowe,
- 2 ręczniki
- wkładki higieniczne maxi (bez siatki,
bez zapachowe),
- niegazowana woda mineralna 1,5 l,
- bielizna jednorazowa
(5 sztuk dostępne w aptece).
DLA NOWORODKA
- 3-5 szt. kaftaników,
- 3-5 szt. śpiochów, body,
- rękawiczki,
- ciepły kocyk,
- chusteczki do pielęgnacji,
- pieluchy jednorazowe,
- ręcznik.
Ubranka powinny byc bawełniane, uprane
w dziecięcym proszku do prania
i wyprasowane. Środki do pielęgnacji
noworodka są dostępne w Oddziale.Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Renieczka, ja również biorę walizkę na kółkach. Wg. mnie rozwiązanie o wiele lepsze i praktyczniejsze. Takie dostałam wytyczne ze szpitala, że nic większego nie mogę przytargać niż typowy samolotowy bagaż podręczny
Dzieć ma być spakowany do torby do przewijania, nic więcej. Wszelkie nosidełka, wózki itd. mają być dostarczone nie wcześniej jak w chwili wypisu.
I dobrze, bo najgorzej to sie obstawić gratami, a potem się jeszcze przejmować, że coś zginęło, albo sie nie mieści w szafce, położne fuczą pod nosem, że mało miejsca itd.
Ja też miałam przeczucia łatwego porodu na początku, ale im bliżej tym bardziej wydaje mi się, że tak nie będziejusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość