Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkiego najlepszego przyszlym i obecnym Mamusiom oraz najlepsze zyczenia imieninowe Paulinom!
aga9009, Zuzulka88, kot_bury, jusella, Agness27, nowatorka, MirelS, eve90, renieczka lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
_cherryLady wrote:WIECIE CO... mam schizęi to taką poważną. A CO JAK MOJA MARCELINA OKAŻE SIĘ MARCEELEM? W ostatnim czasie slyszalam o dwoch takich przypadkach i zaczelam sie powaznie martwić... nie wiem jak bym zareagowala po porodzie na taką informację... no ale na 3 prenatalnych mowa była o dziewczynce... oja gin tez widziala dziewczynkę... nawet mam zdjęcie, ale ja tam nie widze tego co chcialabym ;P eh bede meczyc gin na kolejnym usg zeby pomechacila ja miedzy nogami jeszcze...
Mamusie ! Wszystkiego co najlepsze !_cherryLady, Zuzulka88, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość
-
Noo my jestesmy tak zafiksowani na dziewczynke ze bylby dramat chyba
Wlazlam na wage i wiecie co!? +11 kgnajlepsze jest to ze im bardziej sie oszczedzam tym wiecej tyje
niech juz bedzie koniec lipcaaa ;(
Ja tez przylaczam sie do zyczen mamusie)
Gagaga, Kasiulina, Zuzulka88, kot_bury, jusella, Agness27, eve90, renieczka lubią tę wiadomość
Nasza Marcysia jest już z nami
-
nick nieaktualnyWszystkiego dobrego Dziewczyny
My też już się nastawilismy na Emilke ale weźmiemy co będzie
Ja mam dziś +7kg, ale czuje ze zaczynam puchnac, wiec pewnie będzie gorzejale z drugiej strony mam strasznie podkrecony aparat na zęby i nie mogę gryźć - na szczęście w czerwcu juz go zdejmuje wiec przynajmniej na poród będę miała proste ząbki
Zuzulka88, kot_bury, jusella, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny no właśnie, jak myślicie na ile starcza ubranka 62 dla takiego średniej wielkości dzieciaczka. Ja mam 5 zestawów 56, 56 zestawów 62 i teraz powoli obudowuje się w 68 i się zastanawiam czy to na 3 miesiące czy 6?
Ale robie tez listę rzeczy,które za jakiś czas kupie sobie - na razie na gorze listy są szpilki i jeansykama005, jusella, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
Nie wiem, ja się nasłuchałam, że dzieci mierzone są nie wyprostowane (bo na siłę ich się nie prostuje), tylko po wszystkich krzywiznach. W związku z tym te które mają 56 cm przy porodzie tak naprawdę topią się w ciuszkach 56.
Poza tym to zalezy od uwarunkowań genetycznych - średnie dzieci rodzą się ok 52 cm (wg. neta), no to 56 długo by nosiły.
Ja i mąż jak już kiedyś pisałam rodziliśmy się po 60 cm, a moja mama mówiła, że nosiłam najmniejsze ciuszki dość długo. No i my jesteśmy ogólnie niscy. Ja mam 164 a mąż 175 cm wzrostu więc Zosia nie wyrośnie jak pierworodny Justelli
No i najwazniejsze - tak jak dziewczyny pisały - dwa ciuszki z napisem 56 cm na metce mogą się sporo różnić rozmiarem.
Ja dobrze przemyślałam ile jakich ciuszków kupować
Moje założenia:
0-3 56 cm
3-6 62 cm (tu wchodzą zimowe ciuszki)
potem wg potrzeby uruchomię 68 cm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 09:22
Zuzulka88, aisa lubią tę wiadomość
-
Majeczka, komoda będzie jak się szanowny M zdecyduje czy będziemy robić czy kupować gotową... Ale jakoś mu się z tym nie spieszy
Dalile, ja właśnie wróciłam z kościoła i procesję też sobie odpuściłam, bo u nas idzie się do sąsiedniej wioski, więc jest kawałek. Zajść może bym i zaszła, ale jutro pewnie cały dzień spędziłabym w łóżku.
Jeśli chodzi o ciuszki, to tak jak Dalile, część 62 kupowałam takich grubszych, zimowych. Mam też kombinezon 68 cieplejszy. A tak prawdę mówiąc to dokładnie sama nie wiem co mam, bo wszystko spakowaneDalile, jusella lubią tę wiadomość
-
Wszystkiego naj dla nas mamusie
Przedstawiam Nikodema
U mnie 11 kg na plusie... na szczeście prawie wszystko idzie w brzuch... i niestety uda ;/ już nie mogę na nie patrzeć!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 11:11
Zuzulka88, Dalile, Kasiulina, LilouK, kot_bury, aisa, martynka870, Rammel, Maka, Naditta, Milcia, jusella, Agaax, nowatorka, Agness27, eve90, renieczka, mamuśka1, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
Dobry dzień
Wszystkie mamusie, te oficjalne jak i te oczekujące... wszystkiego najlepszego i samych cudownych chwil z pociechami. Cmok!
U mnie +9,5kgMam cichą nadzieję, że nie przebiję 12kg do końca ciąży.
Kolejna porcja kocyków właśnie się pierze. Zaraz zabiorę się za prasowanie białości z wczorajDzisiejszy dzień zapowiada się pod zakiem prania, troche słońca dziś wyszło więc trza korzystać ile się da.
Nie straszcie mnie, że dziecie tak szybko wyrastają z tych łaszków, bo mam ich trochę dużo :-p Nie liczyłam, ale jest tego trochę na 56cm (tutejszy newborn), większość na 0-3m (chyba 62cm). Mój zapowiada się średniakiem, więc mam nadzieję, że te łaszki ponosi trochę dłużej niż 2 tyg.
Pięknego dnia, niech te nasze fasolki skopią nam brzuszyska ile wlazieaisa, jusella, eve90, Zuzulka88, renieczka lubią tę wiadomość