X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja złapałam jakąś depresję przedporodową. Po tych weekendowych wydarzeniach i tym niespodziewanym wcześniejszym urlopie ni huhu nie potrafię się odnaleźć. Czuję się przybita i zdołowana, nie potrafię na sobie wymusić innego nastroju. Oczywiście mężu nie rozumie ni w ząb o co mi chodzi. Ja sama nie rozumiem tak prawde mówiąc. Chyba się mocno przestraszyłam o małego i teraz nie potrafie się do kupy zebrać. Mam nadzieję, że to przejściowe i minie mi za kilka dni...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis miałam wizyte mały Antoś ma 2170 kg szyjka jeszcze trzyma
    torby spakowane do szpitala :)
    i jutro zaczynam 36 tydzień, aż w to nie wierze :P

nowatorka, aisa, Dalile, Agness27, Kasiulina, kot_bury, Agaax, majeczka87, Zuzulka88, renieczka, jusella, aga9009, mamuśka1, MirelS, eve90 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuje wam z waszymi facetami, wiem jak to jest, u mnie doszlo do tego ze 2,3 dni w ogole sie nie odzywalismy i w koncu jak zwykle zmieklam i mu powiedzialam ze ma mnie w tylku i sie nie interesuje to sie pogodzilismy i jest lepiej, wiadomo nie idealnie, bo uslyszalam juz jak mowilam, bo jedziemy w sobote na grila do tesciowej ze on kieruje, bo ja sie w pas nie dopne ( jest krotszy ), poduszka w brzuch wystrzeli, ledwo siegam kierownicy jak usiade wygodnie zeby nie czuc malych stopek w zebrach i jeszcze po takim calym dniu siedzenia boli mnie brzuch to mi powiedzial, ze mnie boli tylko kiedy chce... -,-
    Ostatnio tez bylismy u nich na grilu i rodzice bratowej mojego tez byli i jak powiedzialam ze chce kawe to jakie bulwers " co ty kawe w ciazy pijesz!?" ja mowie ze tak, czemu nie a on "no chyba sobie zartujesz" ja mowie ze nie jak nie szkodzi i lekarz nie zabrania to czemu mam nie pic a on "tak rozmawialas z lekarzem o tym, ale nie pijesz codziennie" booze..
    Najbardziej mnie denerwuje jak tam jestem że tesciowa i jej corka czasami nie mowia do mnie tylko do mojego o mnie jak siedze obok, np. "czemu ona nic nie je" " ona sie denerwuje jak ja tak mowie" do jego matki tak nie powiem ale jeszcze raz uslysze takie cos od jego siostry to powiem "powiedz JEJ, ze nie jestem glodna" ciekawa jestem juz reakcji :) Albo najgorsze, postawią na stół pokrojonego ogórka i kabaonsy i nic wiecej i do mnie czemu nic nie bierzesz, nic nie jesz, wez sobie cos, jak powiem ze nie chce, to oni " ale Julka moze chce, no zjedz, dziecko chce!" Dla mojego po prostu udaje ze tego nie slysze i staram sie byc mila. Juz raz zwracal uwage swojej siostrze ze ja mam imie, jak mowila cos czemu ona nie chce, to stwierdzila ze ja sie za takie cos nie obrazam ;)
    Ale mam ich gdzies, moj juz sie poprawil, robi to o co go poprosze, a nie udaje ze nie slyszy i mu sie nie chce, bardziej sie stara :)
    Pojezdzilismy wczoraj po kilku sklepach i wybralismy wozek! :D w dodatku czas oczekiwania = 2 dni! Napiszcie jak cos slyszalyscie o tym wozku albo jak same taki chcecie, bo w internecie jest malo opini o nim :/ maximo sie nazywa :)
    eco-24jpg_saweewh.jpg

Mam pytanie cze te torby co byly w pepco sa jeszcze za 20zl czy juz nie ma i do kiedy beda? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 17:06

LilouK, jusella, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o włąsnie torby jeszcze nie mam, pochwalcie się dziewczyny jakie macie torby :))

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    o włąsnie torby jeszcze nie mam, pochwalcie się dziewczyny jakie macie torby :))
    ja mam normalna walizke podrozna czerwona z ktora latam samolotami. i juz cala pelna

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek prezentuje się super :)
    Ja mam tylko torbę dla małej z pepco, dla siebie nic, bo moją torbę zepsułam piorąc.... zdolna bestia ze mnie!

TheForfie, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta przejdzie ci ta depresja, nie martw sie ;) a ja sie dzisiaj jakos kiepsko czuje. glowa mnie troche boli od wczoraj i caly dzien spie, nie mam na nic sil, a wczoraj bylo duzo lepiej. nie wiem czemu tak. ide pod prysznic, moze sie obudze troche

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta przytulas ! , przejdzie Ci raz dwa :*

Witam się w upalny dzień , i stwierdzam ,że mi już jest za ciężko w 27 stopniowym słońcu :/, chociaż mojemu synowi to nie przeszkadza , wpycha tak nogi w żebra , że aż wszystko mnie boli :P

Kurczę , ja jestem w czarnej dupie z wyprawką , co prawda mam ciuszki itp , połowa poprana , a z tego tylko 4 body uprasowane :o a dla siebie oprócz piżamy do szpitala (spadochronu) i jednorazowych majtasów , nic nie mam . Czas najwyższy się tym zająć ...

Zuzulka88, Naditta, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forfie podziwiam Cię za cieprpliwość... u mnie by nie przeszło ... o matko !! takie teksty to może sobie do mamusi ale nie do swojej kobiety w ciąży mówić... !!! wrrrrr aż mi się ciśnienie podniosło.. nie dawaj się kobieto bo będziesz miała tak przez całe życie, jesteś w zaawansowanej ciąży ma prawo Cię coś boleć kłuć... itp. jak mnie coś boli to nie sprzątam... jak jest lepiej to ogarniam.. dbaj o siebie !!!!!

TheForfie, kot_bury, Agaax, Zuzulka88, jusella, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Forfie podziwiam Cię za cieprpliwość... u mnie by nie przeszło ... o matko !! takie teksty to może sobie do mamusi ale nie do swojej kobiety w ciąży mówić... !!! wrrrrr aż mi się ciśnienie podniosło.. nie dawaj się kobieto bo będziesz miała tak przez całe życie, jesteś w zaawansowanej ciąży ma prawo Cię coś boleć kłuć... itp. jak mnie coś boli to nie sprzątam... jak jest lepiej to ogarniam.. dbaj o siebie !!!!!
    Dziękuję! Takie słowa bardzo motywuja do 'działania' :) :)

Zuzulka88, kijanka_88, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta trzeba znalezc sposob na sprawienie sobie przyjemnosci moze cos pysznego? Moze masaz? Odwiedziny kogos optymistycznego? Nasze zdrowie psychiczne jest tak samo wazne jak fizyczne albo i bardziej. Masz teraz duzo czasu? Polecam nowenne pompejanska. Maksimum spokoju i radosci i łask sie otrzymuje

Zuzulka88, Naditta, kot_bury, Agness27, Agaax, eve90, renieczka lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angella juz? Zaraz bedziesz miala donoszona ciaze ;),ale fajnie ;)

Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia :*
    Majeczka, pomyślę nad tą nowenną, już kiedyś chciałam w to "wejść", ale niestety z braku czasu odpuściłam. Może rzeczywiście teraz jest dobry moment :)

majeczka87, kot_bury, aisa, Zuzulka88, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszy ;) nie ma przypadkow ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 19:02

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pościele, tetra i pieluchy flanelowe poprasowane. Ruszam na ciuszki. Białe 56 dziś wyprane, w piątek wyprasuję. Myślicie, że mogę puścić pralkę w Boże Ciało?

jusella, kijanka_88, kot_bury, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile przecież to pralka pierze a nie Ty, więc ja nie widzę przeszkód.

Zuzulka88, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Ja dzis miałam wizyte mały Antoś ma 2170 kg szyjka jeszcze trzyma
    torby spakowane do szpitala :)
    i jutro zaczynam 36 tydzień, aż w to nie wierze :P

ja w sobote ;)
    ale torba nie spakowana, mam psychiczny opór...

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadita tulę. Będzie wszystko dobrze :)

The forfie mój by dostał zjeba za takie teksty.chociaz widzę po nim czasami że też twierdzi że ciąża to nie choroba i szlag mnie trafia. Dzisiaj wracam mówię że mam odpoczywać to oo pewnym czasie słyszę "pozmywasz resztę? I po co ja czasami coś w tym domu mówię? Jak do ściany.

Poszłam do dużej biedry obok mnie kupiłam ta lovelle do koloru, do tego ptasie mleczko (chyba 8,79). Chciałam kupić jeszcze kilka rzeczy ale oczywiście nie było.

Zaraz jadę do centrum handlowego pranie odebrać i do RWE. ;)
    A od jutra laba. My wyprawkę mamy skończona. Jeszcze tylko Wit D muszę kupić dla małej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 19:29

Naditta, kot_bury, jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, Ty masz tyle białych na 56, że to była cała pralka?! Teraz to ja zacznę panikować :D

Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bądź tu mądry i nie tyj ...jak stary na noc zrobił tzw swiezynke .. fak fak fak . Idę się tuczyc .

Miłego wieczoru kochane :*

majeczka87, jusella, aisa, Naditta, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
‹‹ 979 980 981 982 983 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ