X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dalile, Ty masz tyle białych na 56, że to była cała pralka?! Teraz to ja zacznę panikować :D

89d877bd3e6eb492med.jpg

No tyle mam :)
    Drugą mam z różowymi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 19:38

majeczka87, kot_bury, jusella, Karolajjn:), Naditta, Zuzulka88, Zojka, Agness27, nowatorka, eve90, Gagaga lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jutro lecę na zakupy :D
    U mnie wszystkiego może na 2 prania, ciemne i jasne.
    I to takie na pół pralki :D

jusella, Zuzulka88, Agness27, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówiłam, że mam dużo :D
    Paczki z allegro, ot co :)

Jutro puszczę róż, w piątek poprasuję i biorę się za 62 cm. Te większe 68/74 zapakuję w worki próżniowe i niech czekają :). Aż do zimy generalnie jestem ciuszkowo przygotowana.

Naditta, jusella, Zuzulka88, Agness27, Maka, stokrotka2013, kot_bury, Gagaga lubią tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    To ja jutro lecę na zakupy :D
    U mnie wszystkiego może na 2 prania, ciemne i jasne.
    I to takie na pół pralki :D

Ja mam tak samo ale wiecej nie kupuje , kupic ubranka teraz to nie problem wysle najwyzej meza do sklepu a jak mi mowili znajomi ze czasami 2 tyg i juz za male :)

jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka, tylko ja się boję, że nie będę miała w co dziecka ubrać na samym początku :D

Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka_88 wrote:
    Ja mam tak samo ale wiecej nie kupuje , kupic ubranka teraz to nie problem wysle najwyzej meza do sklepu a jak mi mowili znajomi ze czasami 2 tyg i juz za male :)

Ja się przyznam, w ogóle nie mam rozmiaru 50. Jak mnie Zosia zaskoczy to właśnie mam zamiar dokupić. Myślę, że 56 nam posłuży dłużej niż 2 tyg.

Zuzulka88, kijanka_88, kot_bury lubią tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn ja poszalałam i upiekłam biszkopt z rabarbarem :P I oczywiście musiałam zjeść kawałek jeszcze gorący :P
    Cukru nawet nie sprawdzam :P

Dalile jak tak patrzę na ciuszki małego zapakowane jeszcze w pudła to aż mi przykro :/ No ale nie widzę sensu prania, skoro komody nadal nie mam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 21:26

Karolajjn:), Dalile, jusella, eve90, majeczka87, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszukistka! :D A ja sobie lodów dziś odmówiłam :(

Zuzulka popieram, bez sensu robota jak nie masz gdzie schować ubranek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 21:28

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Kijanka, tylko ja się boję, że nie będę miała w co dziecka ubrać na samym początku :D

Pod winiemy rekawki :p ja mam 3 body 56 jakos tak reszta na 62

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja podjadam arbuzika :D
    Tak dla odmiany,bo ileż można jeść truskawki :D
    Ja na szczescie ciuszki juz mam wyprasowane. Zostala mi ta nieszczesna posciel i pieluszki,ale czekam na pogorszenie pogody,bo tej mi szkoda na stanie przy desce.
    Torba nadal nie spakowana, przyszly tydzien zostawiam na to. Liste rzeczy z apteki musze stworzyc,ale to jutro.
    Skonczylam robic pompony,teraz bd czekala na kolejna wene,zeby zlozyc z tego karuzele:D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7b9ce11142b6.jpg
    Aa sporo bodziakow mam od razu z niedrapkami,fajna sprawa. :)

Agness27, jusella, MirelS, Naditta, nowatorka, eve90, kot_bury, aga9009, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIECIE CO... mam schizęi to taką poważną. A CO JAK MOJA MARCELINA OKAŻE SIĘ MARCEELEM? W ostatnim czasie slyszalam o dwoch takich przypadkach i zaczelam sie powaznie martwić... nie wiem jak bym zareagowala po porodzie na taką informację... no ale na 3 prenatalnych mowa była o dziewczynce... oja gin tez widziala dziewczynkę... nawet mam zdjęcie, ale ja tam nie widze tego co chcialabym ;P eh bede meczyc gin na kolejnym usg zeby pomechacila ja miedzy nogami jeszcze...

jusella, Maka, Kasiulina, kot_bury, Zuzulka88, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja całe popołudnie spędziłam na prasowaniu ubranek. Nie wiem jak Wy tak łatwo oddzielacie rozmiary ubranek. Ja myślałam,że zwariuje- jedne 56 wielkie jak 62, drugie jak na wcześniaka. Te rozmiary na ubrankach to o kant dupy rozbić jak dla mnie ;P jakoś to ułożyłam, ale idealnie nie jest. Jutro to się boję, że nie podniose kręgosłupa po tej gimnastyce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 22:31

jusella, majeczka87, kot_bury, Zuzulka88, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest i komoda :)

f3faa97ceb9b916emed.jpg

Ja mam dość dużo ubranek na 56, obstawiam że młody będzie miał 52 cm.
    Naditta tulę kochana, nie jesteś sama w swojej "depresji"... Dzisiaj jakiś parszywy dzień. A wieczór już całkiem. Ryczę od godziny bez powodu.. Fajnie, nie?? ;p

Naditta, jusella, nowatorka, eve90, LilouK, kot_bury, Gagaga, Zuzulka88, kijanka_88, Agness27, Agaax, renieczka lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie. Jakub wazy 2615g i miewa sie dobrze. Nic zlego sie raczej nie dzieje ale mam pic duzo wody by sie nie odwodnic. Pan doktor pobral mi gbs i za dwa tygodnie wkoncu zostanie mi sciagniety pessar i wtedy niech sie dzieje :) pan gin powiedzial ze Jakub jest juz duzy wiec za dwa tygodnie sobie w razie czego sobie poradzi ale dziewczyny mam przeczucie ze urodze po terminie.
    Polozna powiedziala ze najgorszy czas dla ciezarnej to 34-36 tc i wtedy bardzo mamy sie oszczedzac. No i tyle po wizycie.
    Kasiulina sliczne pompony.
    Maka swietna komoda i glowa do gory jakos to musi byc kazda z nas ma chwile zalamania i chyba to calkiem normalne.
    Dalile troche masz tych ciuszkow ja na 56 mam bardzo malo i zastanawiam sie czy kupoeac czy poczekac i zobaczyć ile maly bedzie mial.

jusella, Naditta, Maka, nowatorka, mamuśka1, eve90, Ejrene, majeczka87, Dalile, Kasiulina, kot_bury, Zuzulka88, aisa, Agness27, Agaax, renieczka lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka, bo czasem trzeba się wypłakać, tak po prostu... to ja też tulę :)
    Aha, oczywiście kliknęłam lubie to przy Twoim poście, ale broń Boże nie dlatego, że płaczesz!

Dziewczyny, od godziny szukam jakiejś torby do wózka. Wy kupujecie do kompletu? Bo mnie cena 100 funtów za torbę (!) scięła z nóg, postanowiłam, że poszukam czegoś nie od kompletu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 22:49

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady - ja co do płci jestem pewna, ale od jakiegoś czasu prześladuje mnie myśl, że Szymka jest dwóch :/ - kiedyś to nawet lekarza prosiłam, żeby to dokładnie sprawdził :-D. Zdarzały się przypadki, że drugi Dzieć tak się schował, że dopiero przy porodzie się ujawniał.

Przed chwilą zauważyłam, że u mnie linia produkcyjna mleka została uruchomiona. Kurde, miałam dziś wkładki laktacyjne kupić i zapomniałam :/, jutro sklepy pozamykane... może da radę przetrwać na zwykłych płatkach kosmetycznych- w końcu to tylko kilka kropel...

Maka, eve90, majeczka87, _cherryLady, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam może dwa kaftaniki na 50. Lepiej by nas mała nie zaskoczyła.

Od jutra postaram sir odpoczywać. Plan ambitny ale może wypali :p

jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    No ja całe popołudnie spędziłam na prasowaniu ubranek. Nie wiem jak Wy tak łatwo oddzielacie rozmiary ubranek. Ja myślałam,że zwariuje- jedne 56 wielkie jak 62, drugie jak na wcześniaka. Te rozmiary na ubrankach to o kant dupy rozbić jak dla mnie ;P jakoś to ułożyłam, ale idealnie nie jest. Jutro to się boję, że nie podniose kręgosłupa po tej gimnastyce.

Ja jeden kupiony na TXM pajac 56 mam taki na 62 albo i większy (!) Pozostałe ubranka podobna rozmiarówka ale praktycznie wszystko z 3 firm.

Zrobiłam kolejne zamówienie - 450 zł i wiecie co?? Kolejne takie mam w koszyku.. Końca nie widać... ;D

jusella, Zuzulka88, Agness27, MirelS lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa - super, że wszystko dobrze z dużym Maluszkiem :-). Gratuluję :-D.
    Duże Dziecię Ci się szykuję więc ja bym się wstrzymała z rozmiarem 56.
    U mnie Pierworodny urodził się w 39 tyg z wagą 4 kg i wzrostem 57 cm. Ciuszki zaczynałam od rozmiaru 62. Teraz też tak robię - stawiam głównie na body i spodenki - te, nawet jak są trochę za duże to nic nie szkodzi. Dzieci szybko rosną i lepiej zainwestować w większe rzeczy (oczywiście to moje zdanie).
    Tak rósł Pierworodny:
    2 m-ce - 63cm
    4 m-ce - 69cm
    7 m-cy - 74cm
    1 rok - 80cm
    1 rok i 7 m-cy - 88cm
    18 lat - 196 cm ;-)
    to dane z jego książeczki zdrowia i czasem zerkam na tą ściągę - może Wam też się przyda :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 23:19

Maka, eve90, Zuzulka88, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka pewnie niech leza i czekaja na momeny schowania. Kiedy bedzie komoda?

Mirel S mialam to samo temu zajelan lozko na dwa dni i biale i kolorowe ubranka przymierzalam jedno do drugeiego i opisywalam karteczkami bo inaczej bym nie ogarnela ;)

Jusella juz? U mnie siary ani widu ani slychu ;) wczoraj zaintrresowalam sie tematen karmienia oslonek i kapturkow zeby wyczaic co to jest ;)

Zuzulka88, jusella, MirelS, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ