X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie stanie na taxi.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    +4 kg +7 kg, jeeeju jak wy to robicie dziewczyny :)))) dalie to wiem- dieta niskoweglowodanowa :) ja mam wrazenie ze nawet na samej wodzie bym tyla ;D

Czytam o tej herbacie z pokrzywy i chyba tez zaczne pic. Do przelkniecia to jest? :)

Co do rozpakowywania... fakt jest taki ze wiekszosc z was juz nie zna dnia ani godziny... bo niby ciaza donoszona za kilka tyg bedzie ale wiele dzieci rodzi sie na etapie 33-35 tc i bdb sobie radzi :))

jusella, eve90, Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +5.5 kg i szczerze mówiąc też nie wiem jakim cudem. Tym bardziej, że startowałam niby z wagi prawidłowej, ale było praktycznie na granicy niedowagi/wagi prawidłowej wg BMI, więc powinnam więcej przytyć.

Straszycie porodoami, dzisiaj zamawiam łóżeczko :D

jusella, Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile a może jakaś koleżanka by Cię zawiozła?

Ja mam w miarę blisko 1,5km i na nogach 15 minut - z Buniem 25 min. Też nie chcę taty wzywać bo panika będzie i wstępnie z sąsiadką załatwiłam, że mnie zawiozą. Chociaż moja diabelska dusza kusi by się przespacerować :-D.

_cherryLady da się wypić choć jak dla mnie szału nie ma, dlatego torebkę zalewmam1/2 szkl wody i piję zimną "na raz"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 13:33

Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja już widzę, jak on mi potem na porodówce siedzi te godziny... Chcę mu tego oszczędzić. Widziałam jak się zachowywał jak ze skurczami mnie wiózł na IP.
    Martwi mnie ta myśl o cesarce. Lekarz by mi chyba wspominał jakby była taka szansa/konieczność przy moim łożysku, co nie?

• Milcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się teraz zastanawiam, czy mojej mamie powiedzieć dopiero po porodzie, bo poprzednio to ona stwierdziła, że rodziła razem ze mną. Cały dzień ryczała.

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wezmę taxi, to moi się dowiedzą na końcówce :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla obecnych mam i przyszłych :*

Tutaj dzień Matki obchodzony jest w ostatnią niedzielę maja więc znów mogę świętować podwójnie ;D

Pokrzywa jest smaczna jeśli ktoś lubi herbaty ziołowe, ja od dawna lubię napić się mięty, melisy czy pokrzywy.

Też mam czasem przeczucie, że jednak będzie syn a nie córka tym bardziej, że tylko raz lekarz potwierdził płeć, ale płeć jest mi całkowicie obojętna więc szoku nie doznam.

Rodzinę zawiadomiliśmy dopiero po porodzie, szkoda żeby się stresowali tym bardziej, że byli daleko. Tym razem mama ma przypłynąć do nas żeby zająć się Jasiem na czas porodu, ale będzie tydzień przed terminem więc jak się nie wyrobi to znów dowie się po fakcie.

jusella, eve90, Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to moi przyjechali zaraz po mnie do szpitala i panikowali na korytarzu - masakra jakaś, mama wepchnęła się na trochę tam gdzie rodziłam (poród rodzinny)- dom wariatów! Najchętniej to powiedziałabym dopiero wtedy, jak w domu będę, bo w szpitalu chcę mieć spokój, ale ta opcja raczej nie przejdzie niestety bo rodzice obok mieszkają :/. Mam nadzieję, że chociaż uda mi się do szpitala wymknąć niepostrzeżenie :-). Czuję się jak nastolatka, która musi się wymykać z domu :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 15:42

Zuzulka88, Agness27, Agaax, majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to się martwię, żeby mój M był wtedy w domu. Pracuje na zmiany, więc różnie to z nim może być. Na początku planowaliśmy że pod koniec lipca pójdzie na urlop, ale niestety urlopy w lipcu mają wstrzymane :/
    No i niepostrzeżenie to ja się na pewno nie wybiorę, bo M w drodze zdąży obdzwonić rodzinę :P Plus jest taki że wszyscy będą oczekiwać w domu, nikt mi się na porodówkę nie właduje :P

jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję że urodze przed terminem i przed urlopem mojego M. A urlop zaczyna na kilka dni przed terminem.

Ja pije herbatę z pokrzywy i ujdzie. Nie lubię ziołowych ale może być.

jusella, _cherryLady, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z cyklu "złote rady teściowej" - jedz, bo później mały też nie będzie chciał nic jeść :P

Karolajjn:), jusella, Naditta, _cherryLady, kama005, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala mam z 20 min spacerkiem , więc w ostateczności się przejdę. Bo zanim taxi dojedzie ... ;)
    Szczerze mówiąc , nie mogę się doczekać az się rozpakuje :)
    A co do rodziny w szpitalu , to ja przetrawie wszystkich, nawet największych panikarzy , nawet obcych ludzi aby moja teściowa nie przyszła tylko bo od razu ciśnienie by mi na 180 podkoczylo haha :d

Zuzulka88, Dalile, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. ja wracam ze szkoly rodzenia. wreszcie cos konkretnego. bylo o skurczach porodowych, wodach plodowych itp. ;) a za godzine ide na wizyte i dowiem sie ile wazy moja kluska ;)

Zuzulka88, Dalile, jusella, aisa, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • aga9009 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Boję się, że zawału dostanie. :)
    Mam dwie koleżanki, które same siebie na porodówkę zawiozły :)

O kurcze to nie ciekawa sytuacja, ale tata lub ktoś z rodziny to chyba najlepszy wybór ;) za taksówkę dużo zapłacisz, a poza tym słyszałam że oni nie chętnie zabierają rodzące... ;/

Dalile lubi tę wiadomość

201607287452.png
  • aga9009 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dalile a może jakaś koleżanka by Cię zawiozła?

Ja mam w miarę blisko 1,5km i na nogach 15 minut - z Buniem 25 min. Też nie chcę taty wzywać bo panika będzie i wstępnie z sąsiadką załatwiłam, że mnie zawiozą. Chociaż moja diabelska dusza kusi by się przespacerować :-D.

_cherryLady da się wypić choć jak dla mnie szału nie ma, dlatego torebkę zalewmam1/2 szkl wody i piję zimną "na raz"

W Biedronce jest pokrzywa z trawą cytrynową, bardzo dobra ;)

jusella, Zuzulka88, _cherryLady, Agness27 lubią tę wiadomość

201607287452.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf6eedc318c4.jpg
    Tak sie dzis lenimy, w sumie obydwie bo Ala też dzisiaj baardzo leniwa.. moze wieczorem sie rozochoci :)

_cherryLady, LilouK, jusella, Zuzulka88, Naditta, renieczka, Agness27, eve90, kot_bury lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem panikującej rodziny z głowy ;-) Dam znać rodzicom, jak będę miała potwierdzone, że poród się faktycznie rozpoczyna, ale mają do mnie nie wydzwaniać, żadnych smsów, fejzbuków itp. bo by mi dupę zatruli milionem pytań. O rodzinę B się nie muszę martwić, że przyjadą osobiście, ale jestem pewna że mój stary cap będzie przez większość czasu na telefonie wisiał z mamusią i siostrą ;-)

Co do dojazdu do szpitala, to niestety mam kawałek, ok 15min autem jak nie ma korków. Mam nadzieję, że B będzie wtedy w domu, a jak nie, sąsiadka się zaoferowała, że jest do dyspozycji gdyby mnie naszło :-) Bardzo miło z jej strony, człowiekowi jakoś tak lżej na sercu, że może na kogoś liczyć.

Generalnie ludzie tutaj bardzo na rękę idą i rzeczywiście chcą pomóc jak tylko mogą. Mój B dopiero co rozpoczął nową pracę. Tacierzyński przysługiwałby mu dopiero po roku, a mimo wszystko szefostwo zaoferowało mu płatne 2 tyg. wolnego,w porywach nawet i 3 tyg jak się dobrze ułoży z jego grafikiem. No i do tego tacierzyński może rozpocząć w dowolnym momencie. Ba, nawet dostałam specjalny nr telefonu, gdyby coś się działo, mam dzwonić do nich i B zostanie natychmiast odesłany do domu :-) Miło z ich strony, że się przejmują.

Wiecie co, znalazłam nowe hobby! Prasowanie :-D Ojeju, ile radości dziś było... Ha, tak mi odwaliło, że nawet skarpetki prasowałam.
    Białości, tetry, myśliny, bambusy i inne szmatki zrobione. Kolejna tura łaszków jutro, bo dziś 5 pralek puściłam :-)

9e435d81f8675d62med.jpg

I jak tu się nie zakochać <3

jusella, Zuzulka88, Kasiulina, Maka, Naditta, kama005, aisa, Agness27, eve90, majeczka87, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK to może ja Ci swoje prasowanko podeślę? Od tygodnia nie mogę się zebrać :/

Kasiulina Szymo dziś też bardzo spokojny, jak nie on. Chyba ciśnienie niskie bo zarówno ja, jak i Pierworodny pół dnia przespaliśmy. Dziś słońce nas oszczędziło, zachmurzone jest ale 19st. i cały dzień na deszcz się zbiera...

LilouK, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, podsyłaj! Tylko nie gwarantuję, że zwrócę :-D

Wiecie co, faktycznie jest ogromna rozbieżność w rozmiarówkach. Niby ten sam rozmiar, ale niektóre bodziaki są np. 3cm szersze i tyle samo dłuższe niż inne O.o To dużo w przypadku tak małych wdzianek.

jusella, Dalile, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 983 984 985 986 987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ