X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ,mam tak samo boję się porodu sn,chciapabym cc ale z drugiej strony boję się dochodzenia po cc :( i jestem do tego spanikowwna , czy wszystko vedsie dobrze i czy w ogole dam radę urodzić sn...

vbrjclq.png[/url]
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    I tak masz bliżej niż ja :)

Nie wiadomo w ktory wierzyc, najwczesniejszy na 24 czerwiec, najpozniejszy 14 lipiec.
    Jak narazie jestesmy na etapie kiedy moj maz od dwoch dni chodzi i mowi:
    "Jestem lodowy pingwin łì łì" i nasladuje moje pingwinie toczenie soe przez korytarz :(
    A ja gdu siadam czuje juz brzuch na udach !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 22:03

jusella, _cherryLady, kot_bury lubią tę wiadomość

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powtarzam, że nie chodzę, tylko człapię :)

Zojka, Asia_30, Zuzulka88, jusella, _cherryLady, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor dziewczyny.
    U mnie dzis bezjajowy dzien duzo lezalam i nie mam na nic ochoty. Taki dzien depresyjny i szukanie dziury w calym.
    Maly szaleje w brzuchu dzisiaj a i w ciagu tygodnia dwa razy sie obrócił i jest juz glowkowo ulozony. Jestem podekscytowana ze za dwa tygodnie pozbede siee pessaru ale jak sobie pomysle ze w kazdej chwili bede mogla juz urodzic to mam ciarki. Na kolejnej wizycie bede miala juz normalne ktg i bede pisac plan porodu cokolwiek to znaczy.
    Teraz to juz nie ma żartów najpierw poród a pozniej trud wychowania wiec zycze nam mamusie wytrwalosci, cierpliwosci i poczucia spelnienia sie w roli mamusiek :)

Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Nowatorka, no to też Ci się szykuje ponad 4 kg. U mnie w 32+2 było 2452 g. No cóż, damy radę :)
    Mi dr powiedzial ze szacuje wage przy porodzie 3.700 ale moze chcial byc mily :P
    Ps. Ja biore znieczulenie

Dziewczyny co do porodu to duzo czynnikow na to wplywa. Ustawienie dziecia, sila skurczy, budowa macicy itd itp. Nigdy nie wiadomo kto bedzie mial latwiej a kto trudniej. No tzn ja juz wiem ze bede kluske rodzic takze latwo nie bedzie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 22:15

Asia_30, Zuzulka88, jusella, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Mi dr powiedzial ze szacuje wage przy porodzie 3.700 ale moze chcial byc mily :P
    Ps. Ja biore znieczulenie

Dziewczyny co do porodu to duzo czynnikow na to wplywa. Ustawienie dziecia, sila skurczy, budowa macicy itd itp. Nigdy nie wiadomo kto bedzie mial latwiej a kto trudniej. No tzn ja juz wiem ze bede kluske rodzic takze latwo nie bedzie..

Ja mam porównanie ze starszą, bo w 32+5 miała 2300 g, a skończyło się na 4120 podczas porodu, więc już się nawet nie nastawiam, że będzie poniżej 4 kg. Tylko wszyscy się dziwią, że ja taka szczupła, mam tendencję do rodzenia dużych dzieci :) Sama nie wiem, skąd taka waga :)

Zuzulka88, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia damy rade !!!
    Ja jestem wysoka (172) i moj tez (184) a mala jest tez b dluga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 22:52

Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie musiałam sie martwic ze rodzinka zwali ni die na porodowke bo byl ze mna tylko mąż i wszystkich powiadomil po fakcie jak Mala byla z Nami :)

Teraz jak mąż będzie na wyjeździe to będę dzwonić do Tesciowej by się zajela Cora a sama będę dzwonić po karetkę.
    Ale bezpieczniej będę sie czuć jak mąż będzie ze mną zawsze razniej ;-)

I dowiedziałam sie od koleżanki ktora 2 mies temu urodziła ze ubranek i ręcznika dla dziecka nie musze brac bo zapewniają tylko potrzeba na wyjście ;-)
    Nawet podklady na lozko zapewniają :)

Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh też bym chciała zoo ale u mnie w szpitalu raczej nie ma.szans...

Moja siostra też pierwsze dziecko nie wiedziała kiedy urodziła... A drugie tragedia...

Ja się boję przez to że właśnie z synem miałam komplikacje dlatego tak się boję.... A o bólu nie wspomnę.... Boziu jak się strasznie wkrecilam...

Na wizycie chyba się rozplacze lekarzowi...i powiem ze to wszystko przez doktora bo w końcu to dzięki niemu jestem w ciąży ;-)

jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basie, weź nie strasz bo Ty już masz dziecko, wiesz co to znaczy i jak Ty zaczynasz panikować to jest źle! :P
    A tak serio, to cesarka nie zawsze jest dobrym rozwiązaniem, bo tak na prawdę niesie większe ryzyko powikłań niż poród naturalny. A drugi poród często chyba jest lżejszy od pierwszego, więc głowa do góry! Będzie dobrze i na pewno będzie całkowicie inaczej niż nam się wydaje ;)

jusella, Zuzulka88, Agness27, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja swiderekowa Panna juz od 31 tygodniu zapowiedziala ze bedzie z tych dlugonogich po wymiarach kosci udowej :)

Maż ma 198 a ja 176 ;)
    Modle sie o sn!

jusella, Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzę, że mój synek z wagą 1250 g w 28 tyg to raczej z tych mniejszych się zapowiada :D

Aż dziwne, bo ja 172 cm, mąż 190 i prawie 100 kg. Nasze wagi urodzeniowe też pod 4 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 23:18

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, a ja nie mogę się doczekać porodu :-D. Już raz 4kg urodziłam "na żywca" bez żadnych znieczuleń, gazów, kroplówek itp. to teraz też dam radę :-).
    Nie ma co panikować, bo nas to nie ominie :/.
    Basiu tym razem będzie dobrze - zobaczysz - limit komplikacji już wyczerpałaś za pierwszym razem i zobaczysz, że miło się rozczarujesz :-D

Spokojnej, bezstresowej nocy życzę i kolorowych snów :-D
    Dobranoc...

nowatorka, Zuzulka88, Naditta, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też się boję porodu. Jeszcze nie panikuje ale wiem że niedługo zacznę. Przeraża mnie to wszystko a w szczególności ten bol

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella dzieki za wsparcie psychiczne ! Tobie tez sie szykuje druga kluska? ;)
    Pomyslec ze jakby byl chlopak to pewnie bylby jeszcze wiekszy :O
    Ja oczywiscie juz jakies koszmary mialam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 05:07

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka widzę, że też spać nie możesz :/. Ja zasnęłam około 2giej a od 3:30 nie śpię.
    U mnie też Wielki Ludek się szykuję - od początku na wykresie po linii górnej granicy, więc jeśli urodzę o czasie to 4890 g przewidywane o.O. Ogólne Szymcio wdłg USG ostatniego 3 tygodnie starszy jest.

Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella moja to jest we wszystkich wymiarach juz ponad tymi liniami :D miejmy nadzieje ze tylko nasze maluchy nie beda chcialy siedziec w brzuchach dluzej niz powinny bo jeszcze tego by brakowalo :P
    No ja jakos dzien po wizycie nigdy nie spie, musze sie zawsze "otrzasnac" hahaha ;)

A jak twoj pierwszy porod wygladal? Ile godz i bylo b ciezko?

Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 3ciej w nocy dostałam bóli i co 8 minut były- dziwne bo od razu wiedziałam, że się zaczyna :-). Co chwilkę siku biegałam i piłam jak wielbłąd. Do 6tej się pomęczyłam i wstałam, wzięłam ciepłą, relaksującą kąpiel, sprawdziłam torbę do szpitala, zjadłam śniadanie i kawę wypiłam (skurcze co 5 minut) i około 8mej obudziłam tatę pierworodnego i pojechaliśmy do szpitala. Tak od 10 już ból był dość mocny, ale trochę w wannie siedziałam, trochę na worku sako, i bardzo pomagało mi jak wieszałam się na drabinkach. A jak były skurcze co 3 minuty, to potrafiłam spać między nimi :-D. O 14stej skurcze parte się zaczęły a pół godziny później trzymałam Syna :-D
    To tak w skrócie - rodziłam w prima aprilis i trochę przekopów było po drodze - kiedyś to opisywałam - m.in. podróż do szpitala na tylnym siedzeniu malucha :-)

nowatorka, Zuzulka88, LilouK, majeczka87, Naditta, renieczka, Agness27, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella jak ty dalas rade to i ja dam ;)

jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno - nikt za nas nie urodzi :-/. Będzie dobrze - ból do wytrzymania jest - tak jak mówiłam na żywca rodziłam :-). Ja to z bólami byłam trochę "zaprzyjaźniona" bo bolesne miesiączki miałam i co miesiąc okropny ból z krzyża.
    Ale najpiękniejszy jest moment jak kładą Dzieciątko na piersi i możesz przytulić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 06:01

nowatorka, Zuzulka88, LilouK, majeczka87, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

‹‹ 985 986 987 988 989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ