X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle, to od 2 godzin to mam skurcze jakieś dziwne, wzięłam nospę i magnez i nie wiem, czy do szpitala jechać, czy jeszcze jedną tabletkę wziąć i do 9tej wytrzymać i do lekarza iść swojego... teraz to chyba wstanę i torbę spakuję...

majeczka87, kot_bury lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie szykuje na znieczulenie ;)

Jedyne co dobre ze ja nie tyje jakos bardzo. Mam tylko 7kg do przodu :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie śpię od 5.12 :/

U mnie poród w 40+0, rano o 7.56 odeszły mi wody. Mąż właśnie podjechał do pracy, ale nawet nie zdążył do niej wejść. O 9 byłam w szpitalu, skurczy jeszcze nie było, rozwarcie 2 cm. Akurat była pełnia i porodówka przepełniona. Wzięli mnie na patologię ciąży na ktg. Ok 13 pojawiły się skurcze co około 5-7 minut i ból silniejszy niż na okres. O 15.45 wzięli mnie w końcu na porodówkę, bo w końcu się zwolniła. Po badaniu rozwarcie 3-4 cm. Pamiętam, że sobie pomyślałam wtedy "Boże tak mnie już boli, a dopiero 3-4 cm, to co to będzie przy 10". Żadnych znieczulaczy też nie miałam. O 19 zmiana położnych i badanie 7-8 cm i okazało się, że wszystkie wody nie odeszły i na skurczu lekarz przebijał pęcherz. Pamiętam, że powiedział wtedy, że do godziny czasu teraz urodzę. No i miał rację, bo o 19.50 urodziłam. Wystarczyły 3 parte i mała była na świecie. 4120 g, 56 cm i 10 punktów. Mi nie położyli dziecka na piersiach, bo było podejrzenie, że się owinęła pępowiną i dopiero po chwili mi ją pokazali i zabrali na badania. Po szyciu ją przynieśli i pierwszy raz mogła pociągnąć cyca. Poród boli bardzo, ale szybko się zapomina, a jak tylko dziecko wyjdzie, to ból mija jak ręką odjął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 06:47

nowatorka, jusella, Zuzulka88, LilouK, Naditta, aisa, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie śpię od 5... masakra :(

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od 4:20 :/

wff2tv73hpz3pa50.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co wczoraj dziewczyna na szkole rodzenia mowila ze co tydzien w srody nie moze spac i sie budzi w nocy i polozna jej powiedziala ze w takim razie w srode urodzi ;)
    Milcia dzieki ze sie podzielilas swoimi doswiadczeniami :) od razu troche lepiej ;)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połaziłam trochę i skurcze przeszły. I teraz mam zagwostkę - czekać do wtorku na wizytę czy przełożyć na dzisiaj :/. Na 90% jestem przekonana, że to bóle przepowiadające ale... co jeśli się mylę?

majeczka87 lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella nam mowili wczoraj ze do szpitala to z regularnymi skurczami co 5 min

jusella lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, a jak ktoś ma 25km?
    Bałabym się, że urodzę w samochodzie :(

Ostatnio ciągle myślę o porodzie i wyszukuję problemy :( Muszę to omówić z lekarzem i położną.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 08:08

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Justella? Przeszło trochę?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pojedziemy wcześniej najwyżej poczekamy w szpitalu :p

Dziewczyny od kiedy moja Gin dała mi ten persen super mi się śpi. Co prawda mój siedział aż do 2 na kompie i mnie niechcący obudził ale udało się zasnąć :)

Mnie w nocy też coś brzuch bolał ale przeszło.

Za to miałam głupie sny i coś musiałam źle leżeć bo mnie plecy bolą :p

Też miałam bolesne miesiaczki i jakoś ten ból znosiłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 08:26

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile już sama nie wiem- jak leżę to lekko bolesne nieregularne są a jak chodzę to tylko spinanie brzucha i kurde już 3 razy w kibelku byłam :-(. Spakowałam torbę - i myślę - przychodnia czy szpital. Chyba jednak do lekarza swojego się przejdę - od 9tej przyjmuje. Trzymajcie kciuki, żeby to fałszywy alarm był a ja się zbieram do doktorka.

Zuzulka88, majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussela powodzenia!
    Powinni na IP ci zmierzyć czy są skurcze...

Dziękuję za wsparcie... Nie wiem czemu mnie wzięło... Może dlatego że jak byłam w szpitalu i lezalam z kroplowka na sali gdzie rodzilam.... Wszystko wróciło... Przypomniałam sobie eh

Boję się bólu więc chciałabym znieczulenie ale cc bym chciała ze jednak dziecko urodzi się zdrowe...Bo przy sn jak są komplikacje to dziecko na tym traci..
    Nie wiem dlaczego mam takie odczucia... Jeszcze słyszę do około że jedna to miała druga tamto...masakra. Muszę pogadać z kimś kto szybko i łatwo przeżył poród ;-)

Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czasami myślę że wolałabym cc. Jakoś tego bym się mniej bała niż sn. Ale będzie jak będzie. Panikować zacznę przed porodem :D Musze wreszcie wziąć się za pakowanie torby. Może w weekend to zrobię :D

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella idz do lekarza i daj znac co sie dzieje lepiej to sprawdzic. Trzymam kciuki za was.
    Ja dzis mialam piekny sen. Ze urodziłam tylko corke zamiast syna.porod byl szybki i malo bolesny. Ze po porodzie jak mi dali mala to sie usmiechnela do mnie ze od razu zaczela ciagnac cyca i szybko wyszlam do domu.piekny sen pierwszy raz mialam tak wyrazny.

Zuzulka88, majeczka87, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella czekamy na info :) Oby to nic takiego :) Trzymam kciuki!

kijanka_88, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj się obudziłam o 4, ze strasznym bólem żołądka i do tego w okolicach pępka strasznie boli mnie do teraz pod skórą, tak jakby synek się rozpychał i nie miał gdzie.

Ja w poniedziałek chyba już spakuję torbę do szpitala. Do tej pory czułam się bardzo dobrze, praktycznie żadnych dolegliwości przez ostatni trymestr, a teraz ledwo chodzę w ciągu dnia, a wieczorami ten ból jest taki okropny, że aż czasami mi się chce już płakać, bo nic nie mogę zrobić. Zastanawiam się nad jakąś rehabilitacją, tylko nie wiem czy w ciąży jest możliwa.

atdc3e5erjm386my.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    dołączam się do narzekających, jak to zwykle ja. W nocy obudziłam się z krzykiem, bo wierzcie albo nie - dusiłam się. Tak mi kwasy żołądkowe podeszły na spaniu do gardła, że zachłysnęłam się jakbym się topiła.Bardzo dziwne i okropne uczucie.
    A rano znowu wymiotowałam...:( Po prasowaniu ubranek od 3 dni bolą mnie w dodatku plecy. Boże ja już nie mogę :/

I nie dziwię się Wam,że się boicie SN. Sama mam w najbliższej rodzinie chorego bratanka przez błędy lekarza w trakcie porodu :( też mam przez to traumę,ale wybrałam dobry szpital i trzeba wierzyć, że będzie dobrze...

Jusella czekamy na wieści! trzymaj się!

Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, choć jak widać nie do końca :/

Pomarudzę i ja - znowu od rana mam zgagę :/ Oszaleć można :/

Jusella, jak wizyta?

jusella lubi tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS ja również mam chorego chrześniaka i istnieje przypuszczenie, że przez przyduszenie podczas porodu i boję się SN tym bardziej, że synek ma dużą główkę ale staram się o tym nie myśleć bo to tylko potęguje mój strach a bardzo nie lubię panikować.

‹‹ 986 987 988 989 990 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ