Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierwsze co mi przyszło do głowy jako kwiaty na balkon: maciejka! Ja uwielbiam, dla mnie to zapach lata. Tu niestety nie mam balkonu, ale jak miałam w Pl zawsze była na nim maciejka i kilka doniczek z ziołami, polecam
Jusella, dobrze że wszystko z Wami ok. Z taką długą szyjką kobieto to Ty do sierpnia nie urodzisz
LilouK, właśnie takie historie są czasem nam potrzebne, żeby docenić to co mamy...jusella, renieczka, LilouK, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
majeczka87 wrote:Mirel S masakra jakas... dusialam sie raz ze tak to pamietam ze szok.. nikomu tego nie zycze... musisz cos koniecznie z ta zgaga zrobic... Jak mleko nie pomaga to dawaj po farmakologie bo to nie zarty juz..
no właśnie mleko chyba pogorszyło tylko sprawę u mniechyba będę zmuszona iść do jakiegoś gastrologa, bo boję się powtórki
I dzięki LiloUK za te słowa, bo uświadomiłaś mi i pewnie innym dziewczynom, że za te wszystkie męczarnie czeka nas piękna nagroda,a ludzie mają o wiele większe problemy...
Jusella dobrze,że to był fałszywy alarm
a na kwiatkach to ja się totalnie nie znam, ale uwielbiam piwonie
LilouK, Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny! Gościłam u Was przez jakiś czas, ale poroniłam w połowie Grudnia. Piszę, ponieważ mam problem i może Wy mi pomożecie. Zaczęłam spowrotem starania z mężem i akutalnie jestem 3 dni po terminie spodziewanej @ (cykle 26-cio dniowe jak w zegarku), testy ciążowe negatywne, aż dziś poszłam na betę i jest <1.2 czyli chyba brak ciąży, a okresu dalej nie mam. Czy któraś z Was miała taki przypadek? Co mam zrobić? Beta może wzrosnąć? Mój lekarz przyjmuje dopiero za tydzień.
-
nowa! wrote:MirelS ja również mam chorego chrześniaka i istnieje przypuszczenie, że przez przyduszenie podczas porodu i boję się SN tym bardziej, że synek ma dużą główkę ale staram się o tym nie myśleć bo to tylko potęguje mój strach a bardzo nie lubię panikować.
W przypadku mojego bratanka to szybko została udowodniona wina ordynatora i słono za to zapłacił, ale co to dla lekarza z jego poborami i ubezpieczeniami...a zdrowia dziecku nic nie wróci. Ważne żeby wybrać dobry szpital to raczej się dobrze zaopiekują i jak główka faktycznie duża czy są inne wskazania to CC zrobią dla bezpieczeństwa, bo w tym wypadku bratowa rodziła w małym, prowincjonalnym, z kiepską opieką...Także pierwsze co to dobry szpital i musimy być dobrej myśli! -
Niestety nie znam się na kwiatkach, nie posiadam żadnego. Może to i dobrze, bo zamordowałabym nawet sztucznego. Jedno jest pewne, nie zdzierżyłabym w chwili obecnej zapachu pelargonii, szczególnie wtedy jak trzeba je obierać z tych suchych listków i przekwitniętych kwiatów, oj nieee...
Po porannym kopie w jajka, przedstawiam Paniom Henryczka w 33t i 4d (albo Helenkę jakby tak mu się odwidziało):
KochamWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 12:59
MirelS, nowa!, jusella, Kasiulina, aisa, nowatorka, panna truskawka, Agness27, Zuzulka88, renieczka, kijanka_88, Naditta, Agaax, *Słoneczko, eve90, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość
-
jusella świetnie, że wszystko jest dobrze ostatnio od położnej usłyszałam że lepiej 5x sprawdzić niż raz nie sprawdzić i żałować.
LilouK masz rację z tym co piszesz, że w chwilach niepokoju i strachu powinniśmy sobie pomyśleć, że to tylko nasza psychik a inni mają prawdziwe problemy takie jak twoi znajomi ale z drugiej strony jak widzę mojego chrześniaka i myślę o tym jakie będzie miał życie i że nie będzie mógł żyć do końca normalnie to serce mi się kraje. ciężkie tematy, nie ma co lepiej popisać o czymś przyjemniejszym.np. moi teściowie wyprowadzają mnie z równowagi, mam ochotę wyprowadzić się jak najdalej od nich ale to nie takie proste, zazdroszczę tym co mają normalnych teściów ale nie można mieć wszystkiego... hahahajusella, LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Moniiikaaa, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Wiem, przez co przechodziłaś, jednocześnie cieszę się, ze znowu podejmujecie starania. Kciuki w górę, nie poddawaj się
Myślę, że na tak wczesnym etapie lekarz niewiele może stwierdzić i zrobić, bo to istny toto lotek. Powtórz betę za kilka dni jeśli nadal nie dostaniesz okresu.
Powodzenia!
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
moniiikaaa wrote:Cześć Dziewczyny! Gościłam u Was przez jakiś czas, ale poroniłam w połowie Grudnia. Piszę, ponieważ mam problem i może Wy mi pomożecie. Zaczęłam spowrotem starania z mężem i akutalnie jestem 3 dni po terminie spodziewanej @ (cykle 26-cio dniowe jak w zegarku), testy ciążowe negatywne, aż dziś poszłam na betę i jest <1.2 czyli chyba brak ciąży, a okresu dalej nie mam. Czy któraś z Was miała taki przypadek? Co mam zrobić? Beta może wzrosnąć? Mój lekarz przyjmuje dopiero za tydzień.
Ja też myślę, że powinnaś odczekać kilka dni i powtórzyć betę. Bardzo Ci kibicuję i pozdrawiam!Zuzulka88, LilouK lubią tę wiadomość
-
Jej, wy tak ładnie w dżinsach, koszulkach, brzuszki zgrabne, a ja nawalam w rozciągniętych dresach i prawie wszystkie koszulki już za małe:
renieczka, Zuzulka88, LilouK, nowatorka, aisa, Maka, Kasiulina, TheForfie, jusella, Naditta, Telashe, Agaax, *Słoneczko, eve90, stokrotka2013, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
moniiikaaa wrote:Robiłam betę w 21 dniu cyklu, ponieważ byłam na badaniach krwi i myślałam, że może coś pokaże, było <1.2, we wtorek nie dostałam okresu i dziś beta znowu <1.2 czyli nie rośnie. Tylko nie wiem dlaczego nie mam okresu?
Mogła przesunąć się owulacja, a i okres czasem po prostu się spóźnia z powodu zdrowia, stresu, czy nawet wyjazdu.
Jeśli beta po dacie okresu nic nie pokazała, to raczej się nie udało. Może warto przejść się do lekarza, żeby zobaczył, czy nie trzeba wywołać okresu?
Niemniej nie podddawaj się. Wszystkie będziemy tu za ciebie kciuki trzymać! -
Dziewczyny nie wiem dlaczego wy myslicie ze cc to jest bezpieczna a porod nat. nie. W rzeczywistosci cc to 7x wieksze ryzyko i dla matki i dla dziecka, to jest powazna operacjaa nie jakies jednorazowe ciecie. A problemy to sie zdarzaja zawsze nawet przy wyrostku czy innych glupotach ale to sa bbbb rzadkie przypadki. Jak wybierzecie dobry szpital to bedzie wszystko ok. Tam codziennie sie dzieciaki rodza i jest ok
jusella, Zuzulka88, LilouK, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Witam.
przedstawiam Wam naszych "przystojnych" dwóch panów
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9760ce89e9a6.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c6d502b9589.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 13:38
Dalile, jusella, kama005, nowatorka, renieczka, Zuzulka88, LilouK, Maka, aisa, Kasiulina, TheForfie, Naditta, Telashe, Agaax, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Monika poczekaj jeszcze. Może coś się przesunelo i dlatego @ nie ma.
Powiem wam że teraz najlepiej czuje się w spodniach. W sukienkach czuje się gruuuuuubo! Nogi spuchniete, uda mi urosły no masakra jakaś
Na zgage mi pomaga mleko
Jusella cieszę się że WsYstko okazało się być okZuzulka88, Karolajjn:), TheForfie, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoniiikaaa wrote:Cześć Dziewczyny! Gościłam u Was przez jakiś czas, ale poroniłam w połowie Grudnia. Piszę, ponieważ mam problem i może Wy mi pomożecie. Zaczęłam spowrotem starania z mężem i akutalnie jestem 3 dni po terminie spodziewanej @ (cykle 26-cio dniowe jak w zegarku), testy ciążowe negatywne, aż dziś poszłam na betę i jest <1.2 czyli chyba brak ciąży, a okresu dalej nie mam. Czy któraś z Was miała taki przypadek? Co mam zrobić? Beta może wzrosnąć? Mój lekarz przyjmuje dopiero za tydzień.
Hej. Ja bym jeszcze poczekała kilka dni. Jak @ nie przyjdzie w ciągu tygodnia to zgłoś się do lekarza. Może to był cykl bezowulacyjny i potrzebna będzie luteina na wywołanie okresu.
Mam nadzieję, że doszłaś po stracie do siebie i bardzo się cieszę, że wznowiliscie staraniaTrzymam kciuki :*
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Witam ciężaróweczki
, przez wczorajsze wolne , mam wrażenie , że dziś jest poniedziałek :o U mnie pogoda do dupy , deszczowo ale parnie , 25 stopni w cieniu ...
Posprzątałam już tylko obiadu mi się nie chce robić , macie jakiś pomysł na obiad dla chłopa ?
MirelS , kurcze powinnaś się przejść do lekarza z tymi wymiotami , bo się męczysz tylko .. Ja znów mam w drugą stronę w sensie , cały czas leci ale biegunka .. nie potrafię już nad nią zapanować , nic nie pomaga mi zupełnie ..
Jusella, słońce dobrze , że sprawdziłaś te skurcze , przynajmniej spokojna jesteś . Jak to się mówi , przezorny zawsze ubezpieczony
I podziwiam , że udało Ci się spakować torbę do szpitala. Ja nie potrafię się do tego zabrać zupełnie , ale chyba już czas najwyższy to zrobić
Na zgagę , podobno bardzo pomagają migdały , albo ze dwie poduszki pod ramionami i głową tak na szkole rodzenia położna mówiła .
Agnes jakie piękne !
Zuzulka88, MirelS, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
[/url]
-
MirelS wrote:
A tak z innej beczki - jakie kupujecie/kupiłyście maści do pupki? bo finalizuję zamówienie na gemini i nie mogę się zdecydować: alantan,bepanthen, linomag ?
Ja polecam dla maluszka bepanthen. Według mnie najlepsza maść ze wszystkich dostępnych na rynku. Cena trochę wysoka, ale mój synek nigdy nie miał żadnego odparzenia. Chciałam zmienić na linomag ale po dniu stosowania pojawiły się zaczerwienienia i krostki. Obecnie ma 2,5 roku i używam bepanten na zmianę z alantan plus. Bepanthen można też stosować na popękane, bolące brodawki.
Kama ja też najlepiej czuję się w spodniach, szczególnie w leginsach. Mam wrażenie, że wszystkie kilogramy poszły mi w nogi. W sukienkach nie chodzę w ogóle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 14:58
MirelS, Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość