Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MirelS wrote:DOBRY SZPITAL to faktycznie podstawa.
A tak z innej beczki - jakie kupujecie/kupiłyście maści do pupki? bo finalizuję zamówienie na gemini i nie mogę się zdecydować: alantan,bepanthen, linomag ?
U nas najlepiej sprawdził się linomag, bepanthen średnio. Alantanu nie uzywalismy.
-
Ja zamówiłam linomag, ale alatan też mam. Będziemy próbować, w razie czego kupimy bepanthen.
Ja się cc nie boję. Pogodziłam się że będzie choojowo po i tyle. Najważniejszy jest synek.
A ile macie/ kupujecie tych podkładów poporodowych? Ja mam 2 paczki i zamówiłam kolejne 2. Zamówiłam sobie też podkłady toaletowe do szpitala bo na deskę nie siądę, na "Małysza" po cc też nie da rady.
Do kupienia zostało mi parę rzeczy dla mnie do szpitala (kapciuszki, mały szampon i odżywka do włosów, suszarka) i jeszcze ze 2 ręczniki dla małego bo mam tylko jeden i jeszcze ze 2 kocyki bo mam 2.
Poza tym szafa, regał i dodatki do pokoju.Zuzulka88, jusella, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość
-
ja zamowilam na allegro 10 podkladow, nic na stronie nie pisalo, ale jak przyszly to okazalo sie ze nie sa jednorazowe tylko do prania, nie za bardzo takie chcialam ale na razie niech sa, zobaczymy jak sie sprawdza
Kupilam dzisiaj pizamke z biedry2 czesciowa, w nastepny tydz. jak wyplata przyjdzie to kupie jeszcze sukienke jak bedzie
i kocyk chyba bo fajny
dzisiaj 2 wizyta na ktg, polozna mowi ze dziwny lekarz kaze mi przyjsc tak wczesnie a tu wszystko w porzadku i ona nie wie o co mu chodzi, a on tylko panikuje i wszystko chce sprawdzac bo mam konflikt krwi.. Ja tak nie panikuje jak on.. Mialam cisnienie 109/77 pani kazala mi kawe pic hehe :p i w poniedzialek znowu do niego jade, ciekawe czy powie ze ok, czy znowu cos bedzie wymyslal..
Juz 2 raz dzisiaj jak sie obudzilam tak mi niedobrze bylo, nie wiem czy leze tak ze dzidzia mi lezy na zoladku i dlatego czy mnie skopala, teraz nie ale wczesniej wstalam w nocy i wymiotowalam 2 razy tak mnie zoladek 'bolal'
Przyszla mi 'paczka' z hipp za rejestracje, kilka chusteczek nawilzajacycch z hipp i naklejka na auto ze dzidza z nami jedzie hehe
Zycze wszystkim miłego dnia!mialam zrobic dzisiaj zdjecie ale zrobie we wtorek albo srode, jestem taaka leniwa.. 33tc, teoretycznie za miesiac mala moze juz zechciec nas zobaczyc
miesiąc!
Zuzulka88, jusella, majeczka87, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Mi dzisiaj cały czas brzuch twardnieje. Mam dosłownie kamień. Nic człowiek nie robi, a takie akcje odchodzą. Byliśmy tylko z małą u pediatry i na małych zakupach. Zrobiłam też placek drożdżowy z rabarbarem i naleśniki na obiad. Miałam w planach pomalować paznokcie u stóp, ale dzisiaj chyba nic z tego. A ten brzuch tylko mnie utwierdza w przekonaniu, że w końcu muszę spakować torbę do szpitala
jusella lubi tę wiadomość
-
TheForfie ja tez po nocy dzisiaj wymiotowalam. wogole nie moge lezec na plecach nawet chwili bo mi sie robi niedobrze i slabo.
a mi sie dzisiaj chce kupic cos dla siebie, jakas bluzke taka nieciazowa, normalna bo juz sobie ciuchow nie kupuje tak dlugo ze sie stesknilam
Milcia matko jak ty dajesz rade sobie malowac paznokcie u stop?ja to ostatnio ledwo co obcielam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 16:11
TheForfie, Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Nowatorka, no właśnie miałam w planach zrobić całą kosmetykę stóp razem z obcinaniem paznokci i malowaniem, ale chyba odpuszczę. Ostatnio malowałam dwa tygodnie temu i już by się przydało odświeżyć.
No właśnie, do kiedy zamierzacie malować paznokcie? Ja u rąk już zrezygnowałam, ale u stóp to zawsze ładniej wygląda w sandałach.jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Odespałam nockę
i zaczynam się nudzić. U mnie 2 magiczne słowa "proszę leżeć" załączają tryb "perfekcyjna pani domu"
. Od razu chcę mi się sprzątać, odnawiać, przedstawiać... Nosz matko!
Zuzulka88, renieczka, majeczka87, Maka, Telashe, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Karolajjn:) wrote:Witam ciężaróweczki
, przez wczorajsze wolne , mam wrażenie , że dziś jest poniedziałek :o U mnie pogoda do dupy , deszczowo ale parnie , 25 stopni w cieniu ...
Posprzątałam już tylko obiadu mi się nie chce robić , macie jakiś pomysł na obiad dla chłopa ?
MirelS , kurcze powinnaś się przejść do lekarza z tymi wymiotami , bo się męczysz tylko .. Ja znów mam w drugą stronę w sensie , cały czas leci ale biegunka .. nie potrafię już nad nią zapanować , nic nie pomaga mi zupełnie ..
Jusella, słońce dobrze , że sprawdziłaś te skurcze , przynajmniej spokojna jesteś . Jak to się mówi , przezorny zawsze ubezpieczony
I podziwiam , że udało Ci się spakować torbę do szpitala. Ja nie potrafię się do tego zabrać zupełnie , ale chyba już czas najwyższy to zrobić
Na zgagę , podobno bardzo pomagają migdały , albo ze dwie poduszki pod ramionami i głową tak na szkole rodzenia położna mówiła .
Agnes jakie piękne !
Na biegunkę polecam smecte, gdy miałam problemy na początku ciąży lekarka powiedziała że moge spokojnie ją braćKarolajjn:), Agness27 lubią tę wiadomość
-
Szpitale nawet tego wymagają, bo kolor płytki pomaga ocenić twój stan
Dobra, robota na dziś skończona. Powoli zaczęłam wkładać część rzeczy do torby dla małej
Sobie torbę to jeszcze kupić muszą, a szkoda, bo dla mnie mam wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 18:41
jusella, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dokładnie jak pisze Dalile. Z tego co pamiętam kolor może wskazywać na niedotlenienie np.
Dziewczyny, miałam iść z mężem na obiad/kolację gdzieś do restauracji. A ja zwyczajnie nie mam siły... Niedawno wróciliśmy do domu po praktycznie całym dniu na mieście, w korkach itd i padam na twarz. A powód do świętowania duży, bo rocznica ślubu była w zeszłym tygodniu
Teraz mam wyrzuty sumienia, że taka nieporadna jestem...17.07.2016