X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Maka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness ale słodziaki <3 <3 Nic nie chce mówić ale ja też kupiłam niby 2 panów a później miałam 7 :-D

A dzisiaj czuje się jak flak. Załączyłam jedną pralkę i wszystko. Obiad z wczoraj.

Agness27, Zuzulka88, jusella, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    DOBRY SZPITAL to faktycznie podstawa.

A tak z innej beczki - jakie kupujecie/kupiłyście maści do pupki? bo finalizuję zamówienie na gemini i nie mogę się zdecydować: alantan,bepanthen, linomag ?

U nas najlepiej sprawdził się linomag, bepanthen średnio. Alantanu nie uzywalismy.

1usag7rf69y59i8r.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie caly dzien dzisiaj coli chce no i zlopie :)

TheForfie, Zuzulka88, jusella lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam linomag, ale alatan też mam. Będziemy próbować, w razie czego kupimy bepanthen.

Ja się cc nie boję. Pogodziłam się że będzie choojowo po i tyle. Najważniejszy jest synek.

A ile macie/ kupujecie tych podkładów poporodowych? Ja mam 2 paczki i zamówiłam kolejne 2. Zamówiłam sobie też podkłady toaletowe do szpitala bo na deskę nie siądę, na "Małysza" po cc też nie da rady.

Do kupienia zostało mi parę rzeczy dla mnie do szpitala (kapciuszki, mały szampon i odżywka do włosów, suszarka) i jeszcze ze 2 ręczniki dla małego bo mam tylko jeden i jeszcze ze 2 kocyki bo mam 2.
    Poza tym szafa, regał i dodatki do pokoju.

Zuzulka88, jusella, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zamowilam na allegro 10 podkladow, nic na stronie nie pisalo, ale jak przyszly to okazalo sie ze nie sa jednorazowe tylko do prania, nie za bardzo takie chcialam ale na razie niech sa, zobaczymy jak sie sprawdza ;)
    Kupilam dzisiaj pizamke z biedry :) 2 czesciowa, w nastepny tydz. jak wyplata przyjdzie to kupie jeszcze sukienke jak bedzie :D i kocyk chyba bo fajny ;) dzisiaj 2 wizyta na ktg, polozna mowi ze dziwny lekarz kaze mi przyjsc tak wczesnie a tu wszystko w porzadku i ona nie wie o co mu chodzi, a on tylko panikuje i wszystko chce sprawdzac bo mam konflikt krwi.. Ja tak nie panikuje jak on.. Mialam cisnienie 109/77 pani kazala mi kawe pic hehe :p i w poniedzialek znowu do niego jade, ciekawe czy powie ze ok, czy znowu cos bedzie wymyslal..
    Juz 2 raz dzisiaj jak sie obudzilam tak mi niedobrze bylo, nie wiem czy leze tak ze dzidzia mi lezy na zoladku i dlatego czy mnie skopala, teraz nie ale wczesniej wstalam w nocy i wymiotowalam 2 razy tak mnie zoladek 'bolal'
    Przyszla mi 'paczka' z hipp za rejestracje, kilka chusteczek nawilzajacycch z hipp i naklejka na auto ze dzidza z nami jedzie hehe :D
    Zycze wszystkim miłego dnia! :) mialam zrobic dzisiaj zdjecie ale zrobie we wtorek albo srode, jestem taaka leniwa.. 33tc, teoretycznie za miesiac mala moze juz zechciec nas zobaczyc :) miesiąc!

Zuzulka88, jusella, majeczka87, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj cały czas brzuch twardnieje. Mam dosłownie kamień. Nic człowiek nie robi, a takie akcje odchodzą. Byliśmy tylko z małą u pediatry i na małych zakupach. Zrobiłam też placek drożdżowy z rabarbarem i naleśniki na obiad. Miałam w planach pomalować paznokcie u stóp, ale dzisiaj chyba nic z tego. A ten brzuch tylko mnie utwierdza w przekonaniu, że w końcu muszę spakować torbę do szpitala :/

jusella lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie ja tez po nocy dzisiaj wymiotowalam. wogole nie moge lezec na plecach nawet chwili bo mi sie robi niedobrze i slabo.

a mi sie dzisiaj chce kupic cos dla siebie, jakas bluzke taka nieciazowa, normalna bo juz sobie ciuchow nie kupuje tak dlugo ze sie stesknilam :)

Milcia matko jak ty dajesz rade sobie malowac paznokcie u stop? :D ja to ostatnio ledwo co obcielam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 16:11

TheForfie, Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podkładów mam dwie paczki i tak jak poprzednio, na około 2 tygodnie przed porodem włożę sobie pod prześcieradło, co by w razie odchodzących wód nie zalać materaca na łóżku.

nowatorka, Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, no właśnie miałam w planach zrobić całą kosmetykę stóp razem z obcinaniem paznokci i malowaniem, ale chyba odpuszczę. Ostatnio malowałam dwa tygodnie temu i już by się przydało odświeżyć.

No właśnie, do kiedy zamierzacie malować paznokcie? Ja u rąk już zrezygnowałam, ale u stóp to zawsze ładniej wygląda w sandałach.

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie maluję już

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja u stop nie maluje ale u rak mam zele i zdejmuje dopiero w lipcu

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja robiłam na dłoniach hybrydy i już zrezygnowałam. A u stóp zwykły lakier, bo szybciej można zmyć.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odespałam nockę :-D i zaczynam się nudzić. U mnie 2 magiczne słowa "proszę leżeć" załączają tryb "perfekcyjna pani domu" :/. Od razu chcę mi się sprzątać, odnawiać, przedstawiać... Nosz matko!

Zuzulka88, renieczka, majeczka87, Maka, Telashe, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odwrotnie do potrzeb :D
    Idę prasować. O.

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, a możesz mieć pazurki na poród? Czy przed zdejmujesz? Ja jadę na hybrydach ciągle, ale przed porodem już sobie dam spokoj.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta przed porodem zdejmuje na samym poczatku lipca. termin mam na 12

Naditta, Agness27 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • aga9009 Koleżanka

Wysłany: 27 maja 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) wrote:
    Witam ciężaróweczki :) , przez wczorajsze wolne , mam wrażenie , że dziś jest poniedziałek :o U mnie pogoda do dupy , deszczowo ale parnie , 25 stopni w cieniu ...
    Posprzątałam już tylko obiadu mi się nie chce robić , macie jakiś pomysł na obiad dla chłopa ? :)

MirelS , kurcze powinnaś się przejść do lekarza z tymi wymiotami , bo się męczysz tylko .. Ja znów mam w drugą stronę w sensie , cały czas leci ale biegunka .. nie potrafię już nad nią zapanować , nic nie pomaga mi zupełnie .. :/

Jusella, słońce dobrze , że sprawdziłaś te skurcze , przynajmniej spokojna jesteś . Jak to się mówi , przezorny zawsze ubezpieczony :)
    I podziwiam , że udało Ci się spakować torbę do szpitala. Ja nie potrafię się do tego zabrać zupełnie , ale chyba już czas najwyższy to zrobić :)

Na zgagę , podobno bardzo pomagają migdały , albo ze dwie poduszki pod ramionami i głową tak na szkole rodzenia położna mówiła .

Agnes jakie piękne ! :)

Na biegunkę polecam smecte, gdy miałam problemy na początku ciąży lekarka powiedziała że moge spokojnie ją brać ;)

Karolajjn:), Agness27 lubią tę wiadomość

201607287452.png
  • Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam, że właśnie w trakcie porodu dobrze mieć paznokcie niemalowane.

A jeśli chodzi o wodę z miodem na zgagę - działało przez godzinę, później niestety zgaga u mnie wróciła :/

860ij44jnlwgi45u.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitale nawet tego wymagają, bo kolor płytki pomaga ocenić twój stan :)
    Dobra, robota na dziś skończona. Powoli zaczęłam wkładać część rzeczy do torby dla małej :)
    Sobie torbę to jeszcze kupić muszą, a szkoda, bo dla mnie mam wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 18:41

jusella, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak pisze Dalile. Z tego co pamiętam kolor może wskazywać na niedotlenienie np.

Dziewczyny, miałam iść z mężem na obiad/kolację gdzieś do restauracji. A ja zwyczajnie nie mam siły... Niedawno wróciliśmy do domu po praktycznie całym dniu na mieście, w korkach itd i padam na twarz. A powód do świętowania duży, bo rocznica ślubu była w zeszłym tygodniu :D
    Teraz mam wyrzuty sumienia, że taka nieporadna jestem...

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 989 990 991 992 993 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ