X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka, aktywna formę też biorę, oprócz tych 15 mg ;-) . Sama nie byłam do tego przekonana, ale mam pięknie zbitą homocysteine, więc zagnieżdżenie zarodka powinno być teraz dla mojego organizmu prostsze! Oby :-) Do tego luteina, acard, heparyna.... Ufam mojemu ginekologowi, a raczej nie mam wyboru na inne prowadzenie ciąży w moim przypadku

11.12.2017 syn Adaś
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Kur* mać dziewczyny, skończcie z tą betą!!! Przez te fora myślałam, że zwariuje, robiłam 2x badanie tylko po to, żeby doprowadzić się do szaleństwa!
    Dajcie spokój z pustymi jajami, z poronieniami, ze wszystkim. Nie jesteście lekarzami! Ile kobiet nie robi hcg? I ile jest przez to szczęśliwszych? Skończcie z samodiagnozą.
    Przypominam, w 5w1d zrobiłam hcg, wynosiło 2626,0. W 5wd3 wynosiło 2318,0 i byłam pewna, że poroniłam! Bo poczytałam posrane fora. Pojechałam do gina, był pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym, a lekarz powiedział, że czekamy. Wróciłam w 7w0d, pęcherzyk był olbrzymi, a w głośnikach usłyszałam serduszko!
    Powtarzam słowa lekarza - nie róbcie hcg kiedy jest już widoczny obraz usg. HCG powinno wykonywać się wtedy, gdy jest podejrzenie ciąży bardzo wczesnej, ale testy z moczu wychodzą negatywne.

Wiem, że ostro, ale jestem mega wkur*wiona, bo niepotrzebnie nawzajem się stresujecie. Ma być błogo, ma być sielanka, spokój, a nie samodiagnozowanie się. Wiem, że czasem fora są mądrzejsze od niektórych lekarzy, ale przestańcie popadać w paranoje. Jeśli ma być źle to i tak będzie, bez względu na wynik bety, bo i tak temu ne zaradzicie. Natura płata figle, ja się o tym przekonałam i mój lekarz też. Cieszcie się i doceńcie ten stan. Wejdzicie na ovufriend i poczytajcie pamiętniki kobiet, które starają się latami, w jak potwornym są stanie i ile by dały, żeby być na naszym miejscu. Wszystkie pamiętniki to wyciskacze łez, więc dziewczyny - świat się kręci od miliardów lat, ciąża to sama natura, której obserwacja nic nie zmieni, a może jednynie podnieść niepotrzebnie ciśnenie :)

Będzie dobrze!!!!!!!!
    Polac Ci!
    Ja sie swoja beta przwjmuje nawet za bardzo, bo niby wolny przyrost.. A w zlych ciazach byl przeviez tak idealny. Beta jak beta.. Nic nie wnosi. Na usg byla kropa w macicy. Nic tylko sie ciwszyc! Olewam juz swoja bete! jest dobrze i dobrze bedzie. Tez czytam wiele pamietnikow ;D
    Dziewczyny placza schizuja a za chwile piekn obraz usg! Tak jak u ciebie. Jestes idealnym przykladem. Plakalas bo spadla a jak sie okazalo serce jest i dziecko tez! uspokoilas mnie juz swoim pierwszym postem po usg. Spadla a jest! U ciebie jest dobrze to i u nas bedzie. Pozytywne nastawienie przede wszystkim! <3

Agafia83 lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • monkle Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zaczyna się dziś 8 tydzień :)! Ale leci! Wczoraj zrobiłam ostatnią betę - teraz co ma być to będzie i do przodu. Czekam na wizytę, żeby łobuza na USG zobaczyć :)

Wczoraj były łzy szczęścia - powiedzieliśmy moim rodzicom - dla nich to pierwszy wnuk - więc było bardzo radośnie :)

Dziś do oblecenia są teściowie i moja przyjaciółka i lista tych, których chcieliśmy poinformować trochę wcześniej będzie prawie zamknięta :)

Miłego dnia dziołchy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 09:30

Nicka789, Marciiik, Zoja lubią tę wiadomość

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia masz jaja kobieto! W końcu ktoś to głośno powiedział. Ja nie robiłam bety, usg dopiero za prawie 3 tyg i zyje! Żyje nadzieja i cieszę się tym że mam w sobie życie. Tak jak piszesz, jeśli ma się coś stać to stanie choć byśmy na rzesach stawały.
    Myślcie optymistycznie to przyciągnięcie dobre rzeczy mamusie :)

P.s. My dziś wieczorem na Skypie też mówimy rodzicom :)

Nicka789, Selja, Marciiik, wiosnaachtoty lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i witam się w 5 czy 6 tyg?? Hmmm.

Miłego dnia piękne :*

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nicka789 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Nicka, aktywna formę też biorę, oprócz tych 15 mg ;-) . Sama nie byłam do tego przekonana, ale mam pięknie zbitą homocysteine, więc zagnieżdżenie zarodka powinno być teraz dla mojego organizmu prostsze! Oby :-) Do tego luteina, acard, heparyna.... Ufam mojemu ginekologowi, a raczej nie mam wyboru na inne prowadzenie ciąży w moim przypadku[/QUOTE]

Ja biore fragmin 5000j.m, acard 75mg,luteine, brałam 5mg kwasu ale genetyk powiedziała,ze go nie wchłaniam i sobie szkodze i malenstwu,dlatego od wczoraj biore 2x2mg actifolin :) A jaka masz homocysteine? Mialam wczesniej 8,90 a niedawno 9,5 ale jest w normie i teraz zrzucam ta aktywna forma i za 2 tyg zobaczymy czy spadla :) Tez bierzesz actifolin?

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamana jestem :(
    Byłam właśnie w toalecie i przy podcieraniu było dużo śluzu brązowego, brzuch mnie boli jak na @, prawy jajnik pulsuje i boli jakby na górze prawego posladka :( :(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak pojde w 5tc 2d to nie bedzie za wczesnie i nie zaszkodze maluszkowi? Bo czytalam,ze za wczesnie tez nie jest za zdrowo dla maluszka

15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Załamana jestem :(
    Byłam właśnie w toalecie i przy podcieraniu było dużo śluzu brązowego, brzuch mnie boli jak na @, prawy jajnik pulsuje i boli jakby na górze prawego posladka :( :(
    Kochana spokojnie! Niebezpieczna jest tylko żywa czerwona krew!!! Ja też plamilam trochę w pierwszej ciąży.
    A wczoraj nie robiłaś czegoś fizycznie męczącego? Albo więcej nie chodziłas??
    Dziś polez i odpocznij.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula właśnie wczoraj na spokojnie, odpoczynek był. Wiesz jak to w UK, do 12 tc nic nie robią. Może jutro iść do prywatnego ginka?

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka powinien być widoczny pęcherzyk

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. PannaNatalia - brawa za odwage. W koncu ktos to powiedzial glosno.
    Ja wczoraj poszlam na IP i leze w szpitalu. Na szczescie dziecku nic nie nie jest. W sumie nie wiadomo skad to bylo bo na usg czysto, zadnch krwiakow ani nic. Jak lekarz mnie badal palpacyjnie to tez mowil ze czysto, suchutko, ani sladu krwi czy plamien, macica miekka, szyjka zamknieta. Dziecko rosnie, serce bije jak dzwon. Dobrze ze moj gin byl na dyzurze. Specjalnie mi puscil dzwiek serca na 3 sekundy doslownie, zebym sie uspokoila, bo cala dygotalam. No i z ulgi i szczescia sie poplakalam. A jak zobaczyl ze mam poronienie za soba i to w 8. Tygodniu ( w ktorym jestem teraz) to powiedzial ze calkowicie rozumie emocje.. Pewnie zostane tutaj do poniedzialku, mam nadzieje ze wiecej sensacji nie bedzie. Dziecko ma 13 mm i serducho bilo 122 ud/ min. Dostalam wczoraj magnez w kroplowce i nospe, dzis tez nospa leci i zaraz magnez podlacza.
    Bulkaasia - ja tez mialam brązowe plamienia wczoraj. Ktory tc? Bedzie dobrze, moze sie zadrapalas albo cos? Popatrz czy ustepuje...Jesli Cie to uspokoi to moze idz do gina jutro.

bulkaasia, Leoparde, Marciiik, Selja, She86 lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi super ze jest wszystko ok <3 czasem a nawet często takie rzeczy się zdarzają i nawet lekarze niw są w stanie powiedzieć skąd.

Bulkaasia wiem jak tu jest :( dlatego ja się nie fatygowalam... Powiedziałam położnej potem na wizycie To powiedziala- zdarza się...
    Może zobacz jak w ciągu dnia będzie. Jak by nie ustąpiło to podjedz do gina jak cie to uspokoi :*

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka, moze zacznę od jakiego poziomu homocysteine zaczęłam zbijać. Po poronieniu w kwietniu 2016 miałam poziom homocysteiny 12. Jesze nie wiedząc o mutacji MTHFR, jak i PAI brałam metylowana wersje kwasu foliowego. Potem słyszałam różne opinie o kwasie foliowym. Jedni lekarze w tym genetyk tak, brać metylowana 3 miesiące przed staraniami. Immunolog, nie to nie prawda, bo ostatnie badania nie udowodniły, że kwas metylowany jest lepszy. Inni: niech pani bierze kwas syntetyczny i jak Pani chce to do tego metylowany. Koszmar ;-)

Do lipca zdecydowałam się brać tylko metylowana wersje kwasu foliowego, aktywna witaminę b6 i B12. Zbiłam homocysteine do ok 7,8. Od sierpnia przeszłam na 15 mg i metylowana wersje biorę dalej. Przeatalam brac pozostałe Wit b i aktualnie wynik homocysteiny ... 4,4 :O Ginekolog i tak nie zrobi wielkiego wow podsumowując, że to zawsze może jakiś niedokładny pomiar laboratoryjny mógł być.

Taka to moja historia z homocysteina:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 10:44

11.12.2017 syn Adaś
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Nicka, moze zacznę od jakiego poziomu homocysteine zaczęłam zbijać. Po poronieniu w kwietniu 2016 miałam poziom homocysteiny 12. Jesze nie wiedząc o mutacji MTHFR, jak i PAI brałam metylowana wersje kwasu foliowego. Potem słyszałam różne opinie o kwasie foliowym. Jedni lekarze w tym genetyk tak, brać metylowana 3 miesiące przed staraniami. Immunolog, nie to nie prawda, bo ostatnie badania nie udowodniły, że kwas metylowany jest lepszy. Inni: niech pani bierze kwas syntetyczny i jak Pani chce to do tego metylowany. Koszmar ;-)

Do lipca zdecydowałam się brać tylko metylowana wersje kwasu foliowego, aktywna witaminę b6 i B12. Zbiłam homocysteine do ok 7,8. Od sierpnia przeszłam na 15 mg i metylowana wersje biorę dalej. Przeatalam brac pozostałe Wit b i aktualnie wynik homocysteiny ... 4,4 :O Ginekolog i tak nie zrobi wielkiego wow podsumowując, że to zawsze może jakiś niedokładny pomiar laboratoryjny mógł być.

Taka to moja historia z homocysteina:)[/QUOTE]

Ten actifolin ma kwas foliowy 1 mg i ta aktywna forme kwasu 1 mg to razem biore 2 mg tego 'zwyklego' i 2mg aktywnego wiec chyba dobrze? :)

15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Leoparde Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Hej dziewczyny. PannaNatalia - brawa za odwage. W koncu ktos to powiedzial glosno.
    Ja wczoraj poszlam na IP i leze w szpitalu. Na szczescie dziecku nic nie nie jest. W sumie nie wiadomo skad to bylo bo na usg czysto, zadnch krwiakow ani nic. Jak lekarz mnie badal palpacyjnie to tez mowil ze czysto, suchutko, ani sladu krwi czy plamien, macica miekka, szyjka zamknieta. Dziecko rosnie, serce bije jak dzwon. Dobrze ze moj gin byl na dyzurze. Specjalnie mi puscil dzwiek serca na 3 sekundy doslownie, zebym sie uspokoila, bo cala dygotalam. No i z ulgi i szczescia sie poplakalam. A jak zobaczyl ze mam poronienie za soba i to w 8. Tygodniu ( w ktorym jestem teraz) to powiedzial ze calkowicie rozumie emocje.. Pewnie zostane tutaj do poniedzialku, mam nadzieje ze wiecej sensacji nie bedzie. Dziecko ma 13 mm i serducho bilo 122 ud/ min. Dostalam wczoraj magnez w kroplowce i nospe, dzis tez nospa leci i zaraz magnez podlacza.
    Bulkaasia - ja tez mialam brązowe plamienia wczoraj. Ktory tc? Bedzie dobrze, moze sie zadrapalas albo cos? Popatrz czy ustepuje...Jesli Cie to uspokoi to moze idz do gina jutro.

Cieszę się że wszystko jest w porządku. Trzymaj się cieplutko i dbaj o siebie i maleństwo.

Ja wczoraj po usg wróciłam do domu z potwornym bólem głowy i za nic w świecie nie mogłam sobie z nim poradzić. Wzięłam nawet paracetamol i nic. Dopiero w nocy poczułam ulgę. Dzisiaj jeszcze trochę ćmi, ale jest o niebo lepiej.
    To chyba wszystko z nerwów i tego stresu. Dziewczyny wrzucajmy na luz!

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Nicka, aktywna formę też biorę, oprócz tych 15 mg ;-) . Sama nie byłam do tego przekonana, ale mam pięknie zbitą homocysteine, więc zagnieżdżenie zarodka powinno być teraz dla mojego organizmu prostsze! Oby :-) Do tego luteina, acard, heparyna.... Ufam mojemu ginekologowi, a raczej nie mam wyboru na inne prowadzenie ciąży w moim przypadku[/QUOTE]
    Mnie lekarz w ciàzy juz kazal 5mg kwasu plus formy metylowane,immunolog tez byl zdania ze 15mg przed ciàzą a w ciàzy 5mg.Biore wiec 5mg plus actifolin 2mg

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi dziś jestem 6t +0d. Leżę w łóżku, do WC boję się iść.
    Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze i oby tak dalej.

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:

A tak się zastanawiałam, co u Ciebie.. Super, ze wszystko w porządku!! :)
    Wypoczywaj!

gabi544 lubi tę wiadomość

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna,Nicka jak widzę na naszych przykładach każda ma nieco inne dawki. Każda z nas ma też indywidualne sprawy na które musi zwrócić lekarz uwagę. Tu nie ma reguły. Po prostu musimy ufać tym osobom, które prowadzą nasze ciąże i nie patrzyć się czy któraś ma czegoś przepisane więcej niż druga . Trzymam za nas kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 11:16

11.12.2017 syn Adaś
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ