X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • kamika23 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia luz, w porządku. Jednataka napisała jak u niej było, a ja w sumie sama się o to prosiłam zadając takie pytanie :P

Utwierdziło mnie to tylko w przekonaniu, że nie ma sensu lecieć na betę i wydawać kasę, skoro żadnej pewności mi to nie da że się ciąża rozwija :) Mój portfel będzie chociaż szczęśliwszy.

Co ma być to będzie, nic nie poradzę. Muszę tylko spróbować wykrzesać trochę pozytywnego nastawienia i czekać do czwartku, że może coś się wyjaśni ;)

EDIT: Jednataka jak dla mnie nie musisz nic kasować ;) Ja sama zapytałam i dostałam odpowiedź ;) No chyba że innym to przeszkadza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 19:34

PannaNatalia lubi tę wiadomość

ckaidqk34aroni5a.png
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko, nie chciałam nikogo urazić, wiem że przypadki chodzą po ludziach, ale takie negatywne nakręcanie się też do niczego nie prowadzi... Trzeba czekać, na wizytę i mieć nadzieję:). Cztery lata czekałam na 2 kreski, więc wszystkie takie wypowiedzi są dla mnie może nie krzywdzące, ale niszczą moją wizję cudu..;)
    Tak, więc Jednataka nie bierz do głowy, życzę pozytywnego wyniku ciązy (chyba że jesteś a ja gdzieś nie doczytałam;)
    Kamika dobrze będzie:) Nie plamisz nie masz żadnych dziwnych objawów, Czekamy do pierwszej wizyty. POZYTYWNEJ!!!!! :)

Oglądam "Josephine w ciąży" - rozbraja mnie ta francuska wariatka :)

30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
    na świat
  • Bella2839 Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny...

10 listopada dowiedzieliśmy się z mężem że zostaniemy rodzicami. Przewidywany termin porodu to 16 lipca 2017 roku :) Pierwsza wizyta została wyznaczona na 28 listopada. Obecnie pewnie jak każda przyszła mama zastanawiam się czy wszystko jest w porządku i czy zobaczymy bijące serduszko naszego maleństwa.

Marciiik, Selja, basienka13.07.:), Dooti, Kalia, bulkaasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uprawiam sex bez zabezpieczenia i nic złego się nie dzieje a jaka zadowolona jestem :D

Fatim, Marciiik, Selja, przyszła mama lubią tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pewnie też tak się to skończy, bo mąż przebił obie gumy w samochodzie więc jak poproszę żeby jeszcze kupił to może być zmęczenie tematu :P czekam aż laweta po niego przyjedzie i wróci do domu

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka poszukaj w google, blogu: mały wredny miś : tam jest kilka porad na temat radzenia sobie z przeziębieniem w ciąży. Może coś Ci się z tego przyda :-)

Asik, mam nadzieję, że do czwartku nam czas szybko zleci

11.12.2017 syn Adaś
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tak o sexie a u mas zakaz :(

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa szybko zleci, dasz radę ;) Ja w poprzedniej ciąży uprawiałam sex z mężem tylko 3 razy :D idź spać niech Ci się chociaż przyśni :)
    chyba mam niedobory żelaza lub/i cynku, bo mam białe plamy na paznokciach i łamią mi się :/ wie któraś jak to jest z suplementacją tych pierwiastków ?
    kp w ogóle któraś oprócz mnie czy tylko ja tu jestem takim rodzynkiem ?

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur* mać dziewczyny, skończcie z tą betą!!! Przez te fora myślałam, że zwariuje, robiłam 2x badanie tylko po to, żeby doprowadzić się do szaleństwa!
    Dajcie spokój z pustymi jajami, z poronieniami, ze wszystkim. Nie jesteście lekarzami! Ile kobiet nie robi hcg? I ile jest przez to szczęśliwszych? Skończcie z samodiagnozą.
    Przypominam, w 5w1d zrobiłam hcg, wynosiło 2626,0. W 5wd3 wynosiło 2318,0 i byłam pewna, że poroniłam! Bo poczytałam posrane fora. Pojechałam do gina, był pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym, a lekarz powiedział, że czekamy. Wróciłam w 7w0d, pęcherzyk był olbrzymi, a w głośnikach usłyszałam serduszko!
    Powtarzam słowa lekarza - nie róbcie hcg kiedy jest już widoczny obraz usg. HCG powinno wykonywać się wtedy, gdy jest podejrzenie ciąży bardzo wczesnej, ale testy z moczu wychodzą negatywne.

Wiem, że ostro, ale jestem mega wkur*wiona, bo niepotrzebnie nawzajem się stresujecie. Ma być błogo, ma być sielanka, spokój, a nie samodiagnozowanie się. Wiem, że czasem fora są mądrzejsze od niektórych lekarzy, ale przestańcie popadać w paranoje. Jeśli ma być źle to i tak będzie, bez względu na wynik bety, bo i tak temu ne zaradzicie. Natura płata figle, ja się o tym przekonałam i mój lekarz też. Cieszcie się i doceńcie ten stan. Wejdzicie na ovufriend i poczytajcie pamiętniki kobiet, które starają się latami, w jak potwornym są stanie i ile by dały, żeby być na naszym miejscu. Wszystkie pamiętniki to wyciskacze łez, więc dziewczyny - świat się kręci od miliardów lat, ciąża to sama natura, której obserwacja nic nie zmieni, a może jednynie podnieść niepotrzebnie ciśnenie :)

Będzie dobrze!!!!!!!!

Mania25, Fatim, lottinka, gogo19, Marciiik, bulkaasia, Agafia83, Aguuuś, asiczka11, Paula55, Selja, gabi544, lipa, monika1991, megi78, Zoja, MamaAna lubią tę wiadomość

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Kur* mać dziewczyny, skończcie z tą betą!!! Przez te fora myślałam, że zwariuje, robiłam 2x badanie tylko po to, żeby doprowadzić się do szaleństwa!
    Dajcie spokój z pustymi jajami, z poronieniami, ze wszystkim. Nie jesteście lekarzami! Ile kobiet nie robi hcg? I ile jest przez to szczęśliwszych? Skończcie z samodiagnozą.
    Przypominam, w 5w1d zrobiłam hcg, wynosiło 2626,0. W 5wd3 wynosiło 2318,0 i byłam pewna, że poroniłam! Bo poczytałam posrane fora. Pojechałam do gina, był pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym, a lekarz powiedział, że czekamy. Wróciłam w 7w0d, pęcherzyk był olbrzymi, a w głośnikach usłyszałam serduszko!
    Powtarzam słowa lekarza - nie róbcie hcg kiedy jest już widoczny obraz usg. HCG powinno wykonywać się wtedy, gdy jest podejrzenie ciąży bardzo wczesnej, ale testy z moczu wychodzą negatywne.

Wiem, że ostro, ale jestem mega wkur*wiona, bo niepotrzebnie nawzajem się stresujecie. Ma być błogo, ma być sielanka, spokój, a nie samodiagnozowanie się. Wiem, że czasem fora są mądrzejsze od niektórych lekarzy, ale przestańcie popadać w paranoje. Jeśli ma być źle to i tak będzie, bez względu na wynik bety, bo i tak temu ne zaradzicie. Natura płata figle, ja się o tym przekonałam i mój lekarz też. Cieszcie się i doceńcie ten stan. Wejdzicie na ovufriend i poczytajcie pamiętniki kobiet, które starają się latami, w jak potwornym są stanie i ile by dały, żeby być na naszym miejscu. Wszystkie pamiętniki to wyciskacze łez, więc dziewczyny - świat się kręci od miliardów lat, ciąża to sama natura, której obserwacja nic nie zmieni, a może jednynie podnieść niepotrzebnie ciśnenie :)

Będzie dobrze!!!!!!!!

Popieram w zupelnosci :) :*

megi78, MamaAna lubią tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatum za białe plamki odpowiadają braki m.in. żelaza, cynku lub wapnia ,z tego co czytalam. Ale jestem doskonałym przykładem, że powód może być inny. Mnie żadnego z tych pierwiastków nie brakuje, bo sprawdzałam. Zauważyłam, że odkąd biorę kwas foliowy 15 mg mam biale plamki. A te dawkę muszę brać, bo mam mutację MTHFR. Ja biorę magnez z cynkiem w rozsądnej dawce z b6. Poza tym w niektórych preparatach dla ciężarnych jest żelazo.

11.12.2017 syn Adaś
  • Bella2839 Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia - masz 100% racje... ja bety nie robiłam w ogóle i szczerze dobrze mi z tym. A denerwuje się pierwsza wizytą tak samo jak za każdym razem kiedy mam iść do ginekologa, tyle że tutaj już chodzi o drugą osobę. Po prostu strach przed nieznanym...

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym chciała czuć tę lekkość, błogość, zamiast samą siebie nakrecać... PannaNatalia dzięki za te słowa!

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Fatim Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia popieram, dziś miałam wizytę a przez posty o poronieniach, pustych jajach, ciazach pozamacicznych z mojego rozluźnienia stałam się cała spięta. Zastanawiałam się nawet czy nie wrócić dopiero kiedy już wszystkie będą po badaniach z serduszkami. Stres ciąży nie służy tak więc szukajmy tego co pozytywne, bo na tym etapie najlepszy lekarz nam nie pomoże jeśli zarodek będzie za słaby.

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry, dzisiaj zaczynam 7tc (6+0) :) powiem Wam, ze tez sie duzo naczytalam i przez to mam wiecej obaw, tym bardziej, ze staralismy sie 3 lata o malenstwo ale staram sie myslec pozytywnie bo musi byc dobrze! Wy tez odrzucajcie negatywne mysli od siebie :) musi byc dobrze i bedzie dobrze

Agafia83 lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się nie myśleć. Wiem ze co ma być to będzie. A skoro nie plamie to chyba ok :)

Agafia83 lubi tę wiadomość

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie ciesze ze pojutrze ide na wizyte :) w koncu mojego kropka zobacze :) jeszcze lekarki sie dopytam o progesteron no i o te bole podbrzusza. Chociaz pewnie to przez to, ze sie tam w srodku wszystko rozrasta :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Wy tak o sexie a u mas zakaz :(
    Rosax pomysl jak będzie fajnie jak już przyjdzie co do czego- bedą drzazgi leciały! ;).
    Mania25 wrote:
    Asik na upartego nie trzeba uprawiać klasycznego seksu, żeby być zadowolonym :) Lepsze cos niz nic ;)
    To prawda Mania! Dokładnie ten wniosek nasunął nam sie wczoraj! ;) To moja pierwsza ciąża wszystko jest bardzo nowe i chyba po prostu trzeba znaleźć swoją własna drogę powoli, metoda prób i błędów ;)

rosax3 lubi tę wiadomość

w4sqdqk3kke62kr4.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Uff nadrobilam wasze wczorajsze posty.

Leoparde gratuluję serduszka <3

Witam wszystkie nowe mamusie :)

PannaNatalia nic dodać nic ująć, super!

Gabi jak tam? Byłaś na IP?

Leoparde lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Fatum za białe plamki odpowiadają braki m.in. żelaza, cynku lub wapnia ,z tego co czytalam. Ale jestem doskonałym przykładem, że powód może być inny. Mnie żadnego z tych pierwiastków nie brakuje, bo sprawdzałam. Zauważyłam, że odkąd biorę kwas foliowy 15 mg mam biale plamki. A te dawkę muszę brać, bo mam mutację MTHFR. Ja biorę magnez z cynkiem w rozsądnej dawce z b6. Poza tym w niektórych preparatach dla ciężarnych jest żelazo.[/QUOTE]

Az 15mg? :o lepiej bierz actifolin 2x2mg tam jest aktywna forma kwasu,ktory jest przyswajany w naszym organizmie przez ta nieszczesna mutacje

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ