Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Agafia luz, w porządku. Jednataka napisała jak u niej było, a ja w sumie sama się o to prosiłam zadając takie pytanie
Utwierdziło mnie to tylko w przekonaniu, że nie ma sensu lecieć na betę i wydawać kasę, skoro żadnej pewności mi to nie da że się ciąża rozwija Mój portfel będzie chociaż szczęśliwszy.
Co ma być to będzie, nic nie poradzę. Muszę tylko spróbować wykrzesać trochę pozytywnego nastawienia i czekać do czwartku, że może coś się wyjaśni
EDIT: Jednataka jak dla mnie nie musisz nic kasować Ja sama zapytałam i dostałam odpowiedź No chyba że innym to przeszkadzaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 19:34
PannaNatalia lubi tę wiadomość
-
Spoko, nie chciałam nikogo urazić, wiem że przypadki chodzą po ludziach, ale takie negatywne nakręcanie się też do niczego nie prowadzi... Trzeba czekać, na wizytę i mieć nadzieję. Cztery lata czekałam na 2 kreski, więc wszystkie takie wypowiedzi są dla mnie może nie krzywdzące, ale niszczą moją wizję cudu..
Tak, więc Jednataka nie bierz do głowy, życzę pozytywnego wyniku ciązy (chyba że jesteś a ja gdzieś nie doczytałam;)
Kamika dobrze będzie:) Nie plamisz nie masz żadnych dziwnych objawów, Czekamy do pierwszej wizyty. POZYTYWNEJ!!!!!
Oglądam "Josephine w ciąży" - rozbraja mnie ta francuska wariatka30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
na świat -
Hej dziewczyny...
10 listopada dowiedzieliśmy się z mężem że zostaniemy rodzicami. Przewidywany termin porodu to 16 lipca 2017 roku Pierwsza wizyta została wyznaczona na 28 listopada. Obecnie pewnie jak każda przyszła mama zastanawiam się czy wszystko jest w porządku i czy zobaczymy bijące serduszko naszego maleństwa.Marciiik, Selja, basienka13.07.:), Dooti, Kalia, bulkaasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rosa szybko zleci, dasz radę Ja w poprzedniej ciąży uprawiałam sex z mężem tylko 3 razy idź spać niech Ci się chociaż przyśni
chyba mam niedobory żelaza lub/i cynku, bo mam białe plamy na paznokciach i łamią mi się wie któraś jak to jest z suplementacją tych pierwiastków ?
kp w ogóle któraś oprócz mnie czy tylko ja tu jestem takim rodzynkiem ? -
nick nieaktualnyKur* mać dziewczyny, skończcie z tą betą!!! Przez te fora myślałam, że zwariuje, robiłam 2x badanie tylko po to, żeby doprowadzić się do szaleństwa!
Dajcie spokój z pustymi jajami, z poronieniami, ze wszystkim. Nie jesteście lekarzami! Ile kobiet nie robi hcg? I ile jest przez to szczęśliwszych? Skończcie z samodiagnozą.
Przypominam, w 5w1d zrobiłam hcg, wynosiło 2626,0. W 5wd3 wynosiło 2318,0 i byłam pewna, że poroniłam! Bo poczytałam posrane fora. Pojechałam do gina, był pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym, a lekarz powiedział, że czekamy. Wróciłam w 7w0d, pęcherzyk był olbrzymi, a w głośnikach usłyszałam serduszko!
Powtarzam słowa lekarza - nie róbcie hcg kiedy jest już widoczny obraz usg. HCG powinno wykonywać się wtedy, gdy jest podejrzenie ciąży bardzo wczesnej, ale testy z moczu wychodzą negatywne.
Wiem, że ostro, ale jestem mega wkur*wiona, bo niepotrzebnie nawzajem się stresujecie. Ma być błogo, ma być sielanka, spokój, a nie samodiagnozowanie się. Wiem, że czasem fora są mądrzejsze od niektórych lekarzy, ale przestańcie popadać w paranoje. Jeśli ma być źle to i tak będzie, bez względu na wynik bety, bo i tak temu ne zaradzicie. Natura płata figle, ja się o tym przekonałam i mój lekarz też. Cieszcie się i doceńcie ten stan. Wejdzicie na ovufriend i poczytajcie pamiętniki kobiet, które starają się latami, w jak potwornym są stanie i ile by dały, żeby być na naszym miejscu. Wszystkie pamiętniki to wyciskacze łez, więc dziewczyny - świat się kręci od miliardów lat, ciąża to sama natura, której obserwacja nic nie zmieni, a może jednynie podnieść niepotrzebnie ciśnenie
Będzie dobrze!!!!!!!!Mania25, Fatim, lottinka, gogo19, Marciiik, bulkaasia, Agafia83, Aguuuś, asiczka11, Paula55, Selja, gabi544, lipa, monika1991, megi78, Zoja, MamaAna lubią tę wiadomość
-
PannaNatalia wrote:Kur* mać dziewczyny, skończcie z tą betą!!! Przez te fora myślałam, że zwariuje, robiłam 2x badanie tylko po to, żeby doprowadzić się do szaleństwa!
Dajcie spokój z pustymi jajami, z poronieniami, ze wszystkim. Nie jesteście lekarzami! Ile kobiet nie robi hcg? I ile jest przez to szczęśliwszych? Skończcie z samodiagnozą.
Przypominam, w 5w1d zrobiłam hcg, wynosiło 2626,0. W 5wd3 wynosiło 2318,0 i byłam pewna, że poroniłam! Bo poczytałam posrane fora. Pojechałam do gina, był pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym, a lekarz powiedział, że czekamy. Wróciłam w 7w0d, pęcherzyk był olbrzymi, a w głośnikach usłyszałam serduszko!
Powtarzam słowa lekarza - nie róbcie hcg kiedy jest już widoczny obraz usg. HCG powinno wykonywać się wtedy, gdy jest podejrzenie ciąży bardzo wczesnej, ale testy z moczu wychodzą negatywne.
Wiem, że ostro, ale jestem mega wkur*wiona, bo niepotrzebnie nawzajem się stresujecie. Ma być błogo, ma być sielanka, spokój, a nie samodiagnozowanie się. Wiem, że czasem fora są mądrzejsze od niektórych lekarzy, ale przestańcie popadać w paranoje. Jeśli ma być źle to i tak będzie, bez względu na wynik bety, bo i tak temu ne zaradzicie. Natura płata figle, ja się o tym przekonałam i mój lekarz też. Cieszcie się i doceńcie ten stan. Wejdzicie na ovufriend i poczytajcie pamiętniki kobiet, które starają się latami, w jak potwornym są stanie i ile by dały, żeby być na naszym miejscu. Wszystkie pamiętniki to wyciskacze łez, więc dziewczyny - świat się kręci od miliardów lat, ciąża to sama natura, której obserwacja nic nie zmieni, a może jednynie podnieść niepotrzebnie ciśnenie
Będzie dobrze!!!!!!!!
Popieram w zupelnosci :*megi78, MamaAna lubią tę wiadomość
13 c.s. szczęśliwy !!
Synuś czekamy na Ciebie
-
Fatum za białe plamki odpowiadają braki m.in. żelaza, cynku lub wapnia ,z tego co czytalam. Ale jestem doskonałym przykładem, że powód może być inny. Mnie żadnego z tych pierwiastków nie brakuje, bo sprawdzałam. Zauważyłam, że odkąd biorę kwas foliowy 15 mg mam biale plamki. A te dawkę muszę brać, bo mam mutację MTHFR. Ja biorę magnez z cynkiem w rozsądnej dawce z b6. Poza tym w niektórych preparatach dla ciężarnych jest żelazo.11.12.2017 syn Adaś
-
PannaNatalia - masz 100% racje... ja bety nie robiłam w ogóle i szczerze dobrze mi z tym. A denerwuje się pierwsza wizytą tak samo jak za każdym razem kiedy mam iść do ginekologa, tyle że tutaj już chodzi o drugą osobę. Po prostu strach przed nieznanym...
-
Natalia popieram, dziś miałam wizytę a przez posty o poronieniach, pustych jajach, ciazach pozamacicznych z mojego rozluźnienia stałam się cała spięta. Zastanawiałam się nawet czy nie wrócić dopiero kiedy już wszystkie będą po badaniach z serduszkami. Stres ciąży nie służy tak więc szukajmy tego co pozytywne, bo na tym etapie najlepszy lekarz nam nie pomoże jeśli zarodek będzie za słaby.
-
Dobry, dzisiaj zaczynam 7tc (6+0) powiem Wam, ze tez sie duzo naczytalam i przez to mam wiecej obaw, tym bardziej, ze staralismy sie 3 lata o malenstwo ale staram sie myslec pozytywnie bo musi byc dobrze! Wy tez odrzucajcie negatywne mysli od siebie musi byc dobrze i bedzie dobrze
Agafia83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
rosax3 wrote:Wy tak o sexie a u mas zakazMania25 wrote:Asik na upartego nie trzeba uprawiać klasycznego seksu, żeby być zadowolonym Lepsze cos niz nic
rosax3 lubi tę wiadomość
-
[QUOTE=[m]alina]Fatum za białe plamki odpowiadają braki m.in. żelaza, cynku lub wapnia ,z tego co czytalam. Ale jestem doskonałym przykładem, że powód może być inny. Mnie żadnego z tych pierwiastków nie brakuje, bo sprawdzałam. Zauważyłam, że odkąd biorę kwas foliowy 15 mg mam biale plamki. A te dawkę muszę brać, bo mam mutację MTHFR. Ja biorę magnez z cynkiem w rozsądnej dawce z b6. Poza tym w niektórych preparatach dla ciężarnych jest żelazo.[/QUOTE]
Az 15mg? :o lepiej bierz actifolin 2x2mg tam jest aktywna forma kwasu,ktory jest przyswajany w naszym organizmie przez ta nieszczesna mutacje