X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka789 wrote:
    Dziewczyny czy jak pojde w 5tc 2d to nie bedzie za wczesnie i nie zaszkodze maluszkowi? Bo czytalam,ze za wczesnie tez nie jest za zdrowo dla maluszka
    Ja bylam juz w 4+2 i 5+1
    Niby miezdrowe alle nie potwierdzone, tak jak i nie potwierdzone ze zdrowe;D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Bella2839 Debiutantka

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po przeczytaniu wczorajszego wpisu postanowiłam wyluzowac i cieszyć się tym wyjątkowym czasem. Nawet jeśli miało by to się niespodziewanie skończyć.

rosax3, PannaNatalia, Aguuuś lubią tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Hej dziewczyny. PannaNatalia - brawa za odwage. W koncu ktos to powiedzial glosno.
    Ja wczoraj poszlam na IP i leze w szpitalu. Na szczescie dziecku nic nie nie jest. W sumie nie wiadomo skad to bylo bo na usg czysto, zadnch krwiakow ani nic. Jak lekarz mnie badal palpacyjnie to tez mowil ze czysto, suchutko, ani sladu krwi czy plamien, macica miekka, szyjka zamknieta. Dziecko rosnie, serce bije jak dzwon. Dobrze ze moj gin byl na dyzurze. Specjalnie mi puscil dzwiek serca na 3 sekundy doslownie, zebym sie uspokoila, bo cala dygotalam. No i z ulgi i szczescia sie poplakalam. A jak zobaczyl ze mam poronienie za soba i to w 8. Tygodniu ( w ktorym jestem teraz) to powiedzial ze calkowicie rozumie emocje.. Pewnie zostane tutaj do poniedzialku, mam nadzieje ze wiecej sensacji nie bedzie. Dziecko ma 13 mm i serducho bilo 122 ud/ min. Dostalam wczoraj magnez w kroplowce i nospe, dzis tez nospa leci i zaraz magnez podlacza.
    Bulkaasia - ja tez mialam brązowe plamienia wczoraj. Ktory tc? Bedzie dobrze, moze sie zadrapalas albo cos? Popatrz czy ustepuje...Jesli Cie to uspokoi to moze idz do gina jutro.
    O widzisz ;) a jak bys nie poszla to bys sie zamartwiala. A moze golilas sie i gdzies zacielas? Albo od srodka zadrapalas np przy wkladaniu progesteronu? Nie wiem czy bierzesz.. Nie pamietam ;D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis znow mialam sen o gin.. ;/ bylam u niego i sama sobie pobieralam krew z brzucha na bete ;/ wymik byl ponad 9 tysiecy ;D zwariuje... Za duzo chyba mysle o kolejnej wizycie ;D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa - nie golilam ostatnio, zapuscilam sie tam jak nie wiem. Biore tylko dupka doustnie. Noo ale niewazne- wazne ze wszystko dobrze..

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie dziewczyny, bierze ktoras Luteine pod jezyk? Ja biore 3x50 a jak robilam progesteron to mi wyszedl 17,11.. Nie jest to ciut za malo?

We wtorek i tak bede rozmawiac z ginka na ten temat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 11:22

l22nhdgen92nqanl.png
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Jagna,Nicka jak widzę na naszych przykładach każda ma nieco inne dawki. Każda z nas ma też indywidualne sprawy na które musi zwrócić lekarz uwagę. Tu nie ma reguły. Po prostu musimy ufać tym osobom, które prowadzą nasze ciąże i nie patrzyć się czy któraś ma czegoś przepisane więcej niż druga . Trzymam za nas kciuki![/QUOTE]

Pewnie, wzielam ten kwas 5mg odstawilam i zamienilam na actifolin ale mysle ze maluszkowi nie zaszkodzilam taka nagla zmiana

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leoparde wrote:

Ja wczoraj po usg wróciłam do domu z potwornym bólem głowy i za nic w świecie nie mogłam sobie z nim poradzić. Wzięłam nawet paracetamol i nic. Dopiero w nocy poczułam ulgę. Dzisiaj jeszcze trochę ćmi, ale jest o niebo lepiej.
    To chyba wszystko z nerwów i tego stresu. Dziewczyny wrzucajmy na luz!

Mnie tak od wczoraj męczy ból głowy że już naprawdę nie wiem co mam robić. Kawa, okłady, paracetamol...i nic. Normalnie płakać mi się chcę...:(

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Selja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ściskam mocno, super że wszystko ok <3

PannaNatalia, święte słowa, mój mąż zabronił mi czytania forum bo siedzę i się zamartwiam choć podobno wszystko idzie B.dobrze.

Miłej niedzieli <3

gabi544 lubi tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • Muszka15 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze dodam od siebie ze co kawalek czytam ze jak nie plamisz to nie jest zle...a ja plamie,i plamilam jasna krwia tez...i ciezko byc pozytywnie nastawionym...wiem ze to zagrozenie ale jakos nie czuje wsparcia powiem szczerze...tez mam usg w czwartek jak sporo z Was i raczej sie boje po tym ostatnim skorczowym bolu w sobote i sporym plamieniu,mam zle przeczucia ale co mam na to poradzic..staram sie nie nakrecac,no ale ciezko

0MPT.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti,

mierzyłaś sobie ciśnienie? Czy nie za wysokie? Może odwodniona jesteś i powinnaś pić więcej wody?

Jak mnie głowa boli to stosuję taką metodę:

"Pomiędzy brwiami, tuż nad grzbietem nosa. Zastosowanie nacisku w tym miejscu – dokładnie nad zatokami twarzy – może przynieść pewną ulgę w bólu głowy"

Ja uciskam tak10,15 sekund i robię przerwę, po czym powtarzam. Uciskanie boli, bo tam jakaś kumlacja bólu.

A Ty Dooti stosujesz luteinę? Bo w ulotce ostrzegają przed bólem głowy, że może powodować...

Dooti lubi tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, spróbuj dostać się w poniedziałek prywatnie do ginekologa z rana. Nie czekaj do czwartku.

On udzieli Ci wyczerpujących odpowiedzi,co dalej i jak Ci może pomóc.

11.12.2017 syn Adaś
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka nie pomaga progesteron na te plamienia?

U mnie jak na razie czysto...

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka idz do gina jutro. Lepiej dmuchac na zimne.
    Bulkaasia - to dobrze. To dobry znak. :-)

• Muszka15 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z uk,bylam juz na early pregnancy unit jak krwawienia sie zaczely,nic poza miesniakiem i pecherzykiem nie znalezli dlatego kazali przyjsc za 2 tyg czyli w przyszly czwartek....poniewaz plamienia sie powtarzaja bylam w pn prywatnie u polskiej ginekolog ktora poza biciem serca tez nic nie znalazla,polecila progesteron....ale po kilku dniach przerwy znow plamienia sa,najgorsze bylo w sobote jak juz pisalam wczesniej...biore progesteron ale nadal sa..moze mniej krwi a wiecej karmelu ale nadal...nie bardzo mam opcje jechac z now 2 h drogi w jedna strone do tej polskiej prywatnej kliniki...nie ma tez podstaw zeby mnie przyjeli w szpitalu bez skurczow i skrzepow....wiec nie mam wyjscia,musze czekac..

0MPT.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Dooti,

mierzyłaś sobie ciśnienie? Czy nie za wysokie? Może odwodniona jesteś i powinnaś pić więcej wody?

Jak mnie głowa boli to stosuję taką metodę:

"Pomiędzy brwiami, tuż nad grzbietem nosa. Zastosowanie nacisku w tym miejscu – dokładnie nad zatokami twarzy – może przynieść pewną ulgę w bólu głowy"

Ja uciskam tak10,15 sekund i robię przerwę, po czym powtarzam. Uciskanie boli, bo tam jakaś kumlacja bólu.

A Ty Dooti stosujesz luteinę? Bo w ulotce ostrzegają przed bólem głowy, że może powodować...[/QUOTE]

Wczoraj mierzyłam ciśnienie i miałam 110/60 więc w miarę ok.

Ja jestem migrenowcem, zmiana pogody, niskie ciśnienie, hormony i ból głowy gotowy. I tak przez 3 dni.
    Luteiny nie biorę, tylko duphaston.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 17:30

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka15 wrote:
    Jestem z uk,bylam juz na early pregnancy unit jak krwawienia sie zaczely,nic poza miesniakiem i pecherzykiem nie znalezli dlatego kazali przyjsc za 2 tyg czyli w przyszly czwartek....poniewaz plamienia sie powtarzaja bylam w pn prywatnie u polskiej ginekolog ktora poza biciem serca tez nic nie znalazla,polecila progesteron....ale po kilku dniach przerwy znow plamienia sa,najgorsze bylo w sobote jak juz pisalam wczesniej...biore progesteron ale nadal sa..moze mniej krwi a wiecej karmelu ale nadal...nie bardzo mam opcje jechac z now 2 h drogi w jedna strone do tej polskiej prywatnej kliniki...nie ma tez podstaw zeby mnie przyjeli w szpitalu bez skurczow i skrzepow....wiec nie mam wyjscia,musze czekac..
    Muszka, dobrze, ze bierzesz progesteron.
    Plamienie, czy nawet krwawienie nie musi oznaczać nic zlego. Spokojnie czekaj do wizyty, postaraj sie nie denerwowac.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka, będzie dobrze :) może mały się tak usadowił, że naciska na jakieś naczynko. Skoro lekarze nic nie widzą, a mówisz, że sprawdzałaś u różnych to ja bym sobie głowy tym nie zaprzątała :) jeden się może pomylić, ale dwóch.. wątpie :)

Słabam strasznie, mam szał na jajka na miękko i lody :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka jezeli bylas i mowili ze jest ok, to sprobuj sie uspokoic. :) wszystko jest ok.
    Dziewczyny cos wymiękacie - jak zawsze dzoennie po 10-15 stron nawalone, tak dzisiaj ledwie kilka postów :D rozumiem -weekend i te sprawy :D zajmujecie sie swoimi deugimi połówkami :D

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha niedziela dzień lenia :P

Ja dziś trochę leżałam bo dostalam solidnego bólu brzucha...
    Teraz jest ok.

Zrobiłam placki ziemniaczane na obiad bo tak mi się chciało :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ