X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAna wrote:
    Kolejna aktualizacja! :)

Nadal czekam na daty dziewczyn: Mandy, Evaa, Tina85, Malinka181216, Karola555, Mayes, Mimi88, Karola555, cookiemonster, birdy-n, Pauliss, Anulk88k, Kobietka, alinalii, Asik_kk, moniqe, wiosnaachtoty, lottinka, Ewela35, [m]alina, Kalia
    Ja poki co wciąż w niepewności, moze w czwartek dowiem sie czegoś więcej to będę mogła powiedzieć jaka data ;) a betę badam co 2gi dzień bo takie mam zalecenie od lekarza ;) Kiedy sa jakies problemy to raczej rutynowe postepowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 17:01

w4sqdqk3kke62kr4.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAna wrote:
    Kolejna aktualizacja! :)

Nadal czekam na daty dziewczyn: Mandy, Evaa, Tina85, Malinka181216, Karola555, Mayes, Mimi88, Karola555, cookiemonster, birdy-n, Pauliss, Anulk88k, Kobietka, alinalii, Asik_kk, moniqe, wiosnaachtoty, lottinka, Ewela35, [m]alina, Kalia

teraz widzę, że przy okazji aktualizacji usunęłaś mnie z 8.07 :)
    jak możesz to zapisz mnie na 7 lipca - taki termin wyznaczył lekarz

[img][/img]
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka789 wrote:
    OM a dokladniej?
    Ostatnia miesiączka.
    Bo licząc ciążę po ivf to Twoja jest chyba o dzień starsza :)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Selja Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis* wrote:
    U mnie by było dobrze jak bym wytrzymała do 7 miesiąca. Moja praca nie jest zbytnio meczaca więc chciała bym popracować. :) ale jak będzie to zobaczymy.
    Ja też ale ze względu na wyjazdy, stres itp pewnie w lutym lub w marcu pójdę na l4

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia83 wrote:
    A mnie podchodzi pasta rybna z ogórkiem kiszonym:-). Czyżby synek???;-)

jej! Ale mi smaka narobiłaś!!!

Agafia83 lubi tę wiadomość

• przyszła mama Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym za to jadla bulki slodkie.... Nic innego mi nie smakuje :(

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie!!!
    Jest serduszko, bije 127/min, dzidziuś rośnie, wszystko jest ok nawet wyniki!!!
    Mam się umówić na prenatalne między 10-25 grudnia i koniecznie "PRZESTAĆ SIĘ MARTWIĆ!!!" dosłownie mi to powiedziała.
    Witaminki to tylko kw. foliowy ale skoro już sama zaczęłam brać falvit mama to kontynuować.
    Jejku ale jestem szczęśliwa, spełnia się nasze marzenie!!!

Nalunia, Anga1989, Dooti, AniaKami, Marciiik, Nicka789, asiczka11, Leoparde, Paula55, Alimak, wiosnaachtoty, Zoja, sisi, Bella2839, Asik_kk, Selja, rosax3, bulkaasia, monika1991 lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATKI DTEM!!! mój Maluszek też takie tętno miał na ostatniej wizycie :))

DTEM lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM super wiadomości ☺

DTEM lubi tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Jestem po wizycie!!!
    Mam się umówić na prenatalne między 10-25 grudnia i koniecznie "PRZESTAĆ SIĘ MARTWIĆ!!!" dosłownie mi to powiedziała.
    Witaminki to tylko kw. foliowy ale skoro już sama zaczęłam brać falvit mama to kontynuować.

Super!!!! :D :D :D

DTEM lubi tę wiadomość

• AniaKami Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM wrote:
    Jestem po wizycie!!!

DTEM super wiadomosci;)
    U mnie to samo;) dzidzia rosnie wzorowo, serduszko pieknie pika ale nie mierzyl ile uderzen ani nie slyszalam zeby jeszcze malenstwu nie zaszkodzic. Kolejna wizyta za 2 tyg z wynikami. Porobil mi wymazy z szyjki co bylo dla mnie bardzo istotne. Po 15 tyg dostane skierowanie na zalozenie szwu ze wzgledu na ostatnia ciąże z synkiem. Umowilam sie juz na prenatalne na 19 grudnia do Lubinia do poradni bo dostane skierowanie;)

Chyba musze w koncu zaczac myslec pozytywnie bo sie zadrecze;)

DTEM, Paula55, Marciiik, sisi, Selja, bulkaasia lubią tę wiadomość

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki :) można się przyłączyć ? :) wg ovu zalapie się jeszcze na lipiec dokładnie 30 ;)

Marciiik, sisi, Asik_kk, Selja, bulkaasia lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Nicka789 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Ostatnia miesiączka.
    Bo licząc ciążę po ivf to Twoja jest chyba o dzień starsza :)

Ostatnia miesiaczke mialam 17 października i tak zapisalam na belly :) A wiesz moze jak to sie liczy po ivf?

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    DTEM super wiadomosci;)
    U mnie to samo;) dzidzia rosnie wzorowo, serduszko pieknie pika ale nie mierzyl ile uderzen ani nie slyszalam zeby jeszcze malenstwu nie zaszkodzic. Kolejna wizyta za 2 tyg z wynikami. Porobil mi wymazy z szyjki co bylo dla mnie bardzo istotne. Po 15 tyg dostane skierowanie na zalozenie szwu ze wzgledu na ostatnia ciąże z synkiem. Umowilam sie juz na prenatalne na 19 grudnia do Lubinia do poradni bo dostane skierowanie;)

Obowiązkowo kochana- od dziś myślimy pozytywnie, dziś mi p. doktor też tłumaczyła, że nie ma co rozmyślać co się stało w lipcu bo do niczego dobrego to nie doprowadzi i pewnie ma rację.
    też umówiłam od razu prenatalne, mam na 16 grudnia:)

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik wrote:
    jej! Ale mi smaka narobiłaś!!!

Ja to mogę jeść na śniadanie obiad i kolację, Za to pan mąż wątróbkę zagryza szarlotką, brrr...

Marciiik lubi tę wiadomość

30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
    na świat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa- skorzystałam z Twojego pomysłu i ustawiłam sobie w stopce link więc jakby ktoś chciał to pod linkiem jest lista (na dole strony) :)

Aguuuś, rosax3 lubią tę wiadomość

• birdy-n Przyjaciółka

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DTEM super wiadomości! Ja już też się nie mogę doczekać tego dnia z bijącym serduszkiem :)

Co do jedzenia to mogłabym cały czas jeść bigos z kiszonej kapusty i barszcz czerwony- absolutnie każda ilość... i weź tu człowieku nie przytyj

DTEM lubi tę wiadomość

7v8rcsqv0odqdxtr.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści u was dziewczyny! Zazdroszczę że słuchacie najpiękniejszej melodii- bicia serca dziecka <3
    Oby każda nasza wizyta w tym gronie tak wyglądała :)

Ja umówilam się do gp dopiero na poniedziałek!! Wiec położna pewnie dopiero po powrocie z Polski...

sisi lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam teraz jeść kwaśne rzeczy, marynowane. Ale nie jadłam jeszcze ogórków kiszonych. Nałogowo za to jem pieczarki marynowane, paprykę konserwową, pomarańcze, pije sok z kilku cytryn każdego dnia i mega mi to odpowiada. Do tego dochodzi konserwowa kukurydza, groszek itd. W ogóle zwiększyłam podaż warzyw i owoców. Na zakupach biorę orzechy, suszone owoce, do każdego posiłku owoc-warzywo itd. Zupełnie nie kręcą mnie słodycze, mimo że przed ciążą MUSIAŁAM każdego dnia coś zjeść i byłam typową słodyczoholiczką :) Z dnia na dzień przeszło :) Teraz jem w weekendy, ale tylko dlatego żeby rodzina nie podejrzewała, bo siostra już mniejednego razu zapytała czy jestem w ciąży po tym jak odmówiłam batonika :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 18:44

Agafia83 lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaKami wrote:
    DTEM super wiadomosci;)

Tak trzymać! ;)

AniaKami lubi tę wiadomość

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ