Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny,ja dołączam. Na razie tylko pozytywny test ciążowy w dniu miesiączki, wczesniej nic nie robiłam, bo spisałam cykl na straty... Boli mnie brzuch, ale piersi już nie, nawet się trochę miekkie zrobiły . Jak u Was? ja schizuję...miałam puste jajo płodowe i po prostu się bojeCóreczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
Jednataka chyba każda aniolkowa mamusia boi się milion razy bardziej. Ale niestety nie mamy na to wpływu... u mnie 27 dc, 10 dpo i mega mega mega bladzioch. Jutro beta. Nie nastawiamy się. wolę krew niż sikac. Poza tym wiemy, że beta to dopiero mega mega początek. Ale w brzuchu czuje zbliżającą się @
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
I ja dzis wysikalam 2 kreske (ale blada). Nie byla z pierwszego moczu, bo nawet nie mialam testowac, kolo5-6 rano przebudzilam sie bo mi sie bardzo chcialo siku. A zatestowalam dopiero o 8 rano i wyszla blada druga! To jest moj 28 dc i dokladnie 14dpo (na wtedy test owu wyznaczyl peak owulacji). termin wedlug aplikacj na 7 lipca 2017.
Na razie nie ide na bete, powtorze test.Na razie jeszcze tak bardzo staram sie nie ekscytowc.
Macie jakies objawy? Ja mam bardzo ciezkie i bolesne piersi, lekkie bole, ciagniecie w podbrzuszu (ale troche inne niz zwykle na okres) i wczoraj masakrycznie chcialo mi sie soku grejfrutowego.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Cherry_Blossom, rozumiesz mnie... Niestety obie wiemy,że pozytywny test ciążowy nie jest jednoznaczny ze słodkim bobasem za 9 mscy. Przykro mi,że straciłaś tak zaawansowaną w sumie ciąże... Wiadomo co było powodem jesli można spytać? Ja to nawet bety nie chce robić. Ostatnio przyrastała i co z tego?Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
madzialenka84, gratuluje oby Ci się udało ! ja teoretyczny termin 6 lipiec. Z objawów to bóle jak na @,dość mocne, miałam takie w pierwszej udanej ciąży i chyba tyle.
łykam aż 400mg luteiny, jutro mam iść rano zrobić progesteron i zobaczymy co powie lekarz.Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
jednataka wrote:Cherry_Blossom, rozumiesz mnie... Niestety obie wiemy,że pozytywny test ciążowy nie jest jednoznaczny ze słodkim bobasem za 9 mscy. Przykro mi,że straciłaś tak zaawansowaną w sumie ciąże... Wiadomo co było powodem jesli można spytać? Ja to nawet bety nie chce robić. Ostatnio przyrastała i co z tego?
Nie, po prostu serduszko przestało bić...
Nie ma się co bać jak ma być dobrze to będzie i na odwrót:)
Ja idę na betę, wolę mieć 100% pewności. Narazie nie wierzę, że mogłoby się udać
mama:
7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
-
moje jedyne objawy na razie to bol piersi az takie szczypnie i od klku dni bol wszystkich miesni tak jak przy grypie ....ja w sobote robie druga bete....w czerwcu przeszłam ciaze biochemiczna i teraz tez się tego boje a kilka lat temu pozamaciczna ale mam tez Kochanego syna i wiem ze musi się udac a tym bardziej ze jestem jakos tak pozytywnie nstawiona ale normalne ze się boje ....
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
Cherry_Blossom, pewnie masz racje czytałam wiele razy o dziewczynach, które zachodziły w ciąże tuż po łyżeczkowaniu i jednak wielu się udawało! wczoraj może trochę za bardzo widziałam wszystko w czarnych barwach. Będzie jak będzie i już, oby dobrze
też w końcu zrobiłam bete, bo musiałam zrobić progesteron dla mojej lekarki...
Asiulka, ciekawe masz te objawy z mięśniami
Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
Ja się na początku czułam jakby mnie miała grypa złapać a potem piersi nagle się powiększyły i stały się bardzo wrażliwe. Są dni kiedy mniej mi dokuczają a są dni kiedy nie mogę stanika ubrać. Ale zaszłam w ciążę kiedy zluzowałam i poddałam się po tym co mi powiedziała moja poprzednia ginekolog. A tu niespodzianka !
-
Okilaa no wlasnie tak dziwnie się czuje niby nie jestem chora ale czuje się jak bym miała zachorować ...ale pamiętam ze przy pierworodnym tez tak miałam ....
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
Asiulka83 dziwne objawy dają nam dzieciaki ;p narazie staram się cieszyć z wszystkich objawów. Na przełomie maja/czerwca nie miałam prawie żadnych i się skończyło krwawieniem. Ale nie miałam wtedy jak zadbać o spokojne warunki dla rozwoju ciąży. Zmieniłam pracę na spokojniejszą i stabilniejszą i się udało, narazie jest dobrze. Zrezygnowałam wczoraj z wiyty u lekarza, stwierdziłam jak rośnie w normie, toksoplazmoza ujemna to się nie ma co spieszyć. Idę dopiero 17.11 do poleconego przez koleżankę lekarza który prowadził jej ciążę z ogromnym krwiakiem i innymi komplikacjami i zakończyła się szczęśliwie
Asiulka83 lubi tę wiadomość
-
jak nastroje Dziewczyny?
oby nas faktycznie jak pisze Okilaa było jak najwiecej widzę,że sporo z nas ma za sobą jakąś stratę i też sporo ma już dzieciaczka!
moje wyniki na 18 dpo to progesteron 21,5 ng/ml, a beta hcg 1241 iui/ml. Mam dalej brać 2*200mg lutki.Asiulka83 lubi tę wiadomość
Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
Aktywna bardzo bo ostatnio nudy trochę w pracy więc mam czas ;p ale to dobrze bo spokój mi służy Fajnie jest wiedzieć, że nie jest się samej. Mam tylko jedną dobrą koleżankę już z 7 miesięcznym maluchem i myślę, że warto korzystać z doświadczenia innych. Mama też pracuje w laboratorium, niejedno widziała i wie więc ogarnia mi co trzeba.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 14:18