X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, macie już jakieś wyraźne oznaki ciąży? U mnie tylko brzuch trochę doskwiera no i zmęczenie, jak tylko coś zjem to odpływam... A co z nudnościami itp?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi piersi ważą chyba z tonę, takie odczucie. Mnóstwo kremowego śluzu no i teraz zaczyna mnie już lekko mdlić przy jedzeniu, dziwne uczucie :)

• Mandy Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie za to bòl górnej części piersi, mdłości ale nie poranne;) a dziś mega ból w krzyżach, który trwał z godzine:/ martwie sie czy to nie za duzo jak na poczatek... do tego bóle w dolnej czesci brzucha ale takie delikatne nawracajace... co myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2016, 18:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od zawsze mam duży biust więc tylko się wkurzam że nie mieszczę się w większość staników, ich waga chyba jakoś bardzo się nie zmieniała, przynajmniej tego nie odczuwam...

A na kiedy termin? Ja jeszcze nie byłam u lekarza ale mniej więcej 5 lipca...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mandy, ja w ogóle jestem zaskoczona że w tak wczesnej ciąży cokolwiek się odczuwa, do piątku byłam nieświadoma tego jak dużo się musi w organizmie zmienić...

A do moich objawów jeszcze dzisiaj doszła zmiana wydzieliny, strasznie gęsta się zrobiła...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie wiedzieć, że to nie wytwór naszej wyobraźni :P straszna płaczka ze mnie przez ostatnie dni, ale przynajmniej wiem czemu :)
    Łykacie coś prócz kwasu foliowego? Chodzi mi o cały komplet witamin, bo właśnie szukam coś dobrego i myślę o omegamed start :)
    Oczywiście nie konsultowałam tego, bo raczej na pierwszą wizytę wybiorę się jak już będzie słychać serduszko :) czyli pewnie z 1-2 tygodnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejjj, a może poznajmy się lepiej :))) ile się starałyście, jak zareagowali Wasi mężczyźni? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też chciałam iść tak dopiero za dwa tygodnie tylko u mnie problemem jest tarczyca... Jakieś pół roku temu zrobiłam badania, TSH mam za wysokie a przez różne koleje losu do endokrynologa zapisałam się późno, wizytę mam dopiero za miesiąc... Dlatego do gina zadzwonię jutro albo w środę żeby zapytać co dalej...

Co do suplementów to na razie biorę tylko kwas, nawet skrzyp odstawiłam do czasu konsultacji z ginekologiem. W moim przypadku pewnie dojdzie suplementacja jodu, ale tak zasadniczo to czekam co lekarz mi powie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie starałam, samo wyszło :)
    Mój chłopak zareagował super, ucieszył się i w ogóle... Tylko jak zalałam się łzami (chyba szczęścia??) gdy pokazywałam mu wynik gHCG to się zapytał czy w ciąży mogę pić melisę:P

• jednataka Ekspertka

Wysłany: 30 października 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) u mnie z objawów to jest b.mokro...normalnie jak wstaję to coś scieka wręcz! też tak macie? nie pamiętam tego z pierwszej ciąży.. odrzuciło mnie od kawy co jest bardzo nietypowe dla mnie, lekkie bóle brzucha , lekkie zmęczenie, czasem mi się w głowie zakręci ;)
    ja biorę kwas foliowy, vit d3 i aspargin.

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak raz miałam, strasznie mnie to zaskoczyło...

• Mandy Przyjaciółka

Wysłany: 30 października 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze względu na niedoczynność tarczycy i hashimoto biore letrox i wita-miner plus z jodem. Jutro dzwonie umowic sie do gin zeby potwierdzic czy to ciaza, a jesli tak to czy wszystko ok. Poki co nie chce sie cieszyc bo nasze starania trwaly 1,5roku...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też staram się dozować szczęście. Cały czas mi towarzyszy strach jak rozmawiam z mężem. Dzisiaj nawet omijaliśmy w sklepie stoiska z śpioszkami, chociaż wymienialiśmy się spojrzeniami. Ehhh, ciężko tłumić uczuciach jak serce się cieszy :)
    Będzie dobrze, musi być :)

• MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 30 października 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Też się witam. Wstępny przewidywany termin to początek lipca :).

f2w3vfxmb0qc55qi.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę vitaral prenatal, ale lekarz polecal prenatal uno, ogólnie kazał mi brać coś co ma kwas foliowy, jod i witamine d3. Z moich objawów to pobolewa mnie lekko brzuch, mam biały gęsty śluz, bolą mnie sutki i jestem zmęczona, ale to może dlatego że odstawiłam kawę a wcześniej dużo piłam. A co do starań to po ślubie po prostu przestaliśmy się zabezpieczać i udało się w trzecim miesiącu, nie myśleliśmy że to będzie tak szybko:-)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Luz Maria Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2016, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kolejne dziewczyny :-)

Ja poza kwasem foliowy z polecenia lekarza mam clexane i profilaktycznie duphaston. Żadnych dodatkowych witamin w pierwszym trymestrze mi nigdy lekarze niezalecali.

Obiawów jak zwykle w tak wczesnej ciąży u mnie brak... no może poza tym ze ciągle bym spała i sny śnią mi się bardziej intensywnie i delikatnie czuje cycki :-), ale czy to od ciąży to ciężko wyczuć :-)

Ten cykl w staraniach nie był intensywny i nie rozmawiałyśmy z moim M o tym i nie czekaliśmy na dzień testowania.
    Miałam stare zlecenie na różne badania na którym m.in. była beta. A że byłam przed wyjazdem firmowym pomyślałam sobie ze zrobię tak na wszelki wielki.
    Jak odebrałam wyniki po pracy to odrazu zadzwoniłam z samochodu do M i zapytałam się czy siedzi i czy ma chwile bo zaraz mu coś wyślę. Wysłałam mu MMSka z wynikami i zachwile zadzwoniłam. Pytał czy to może po poprzednim razie nie do końca spadło. Odrazu kazał mi dzwonić to lekarza po recepty na clexane. Jak zwykle był/jest pozytywnie nastawiony i mówi mi cały czas że wszystko się uda tym razem :-) później powiedzia, że był pewien że na zdjęciu zobaczy rozbity samochód :-) Był zaskoczony bo nic mu nie mówiłam ze idę na badania i tym razem nie robiłam wcześniej testu w domu jak zawsze.

• Leosia Nowa

Wysłany: 31 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Przyszłam się przywitać ;)
    Dziesiaj rano wysikane dwie kreski, jedna co prawda jeszcze blada, ale jest :)
    Przewidywany termin z ovu to 13 lipiec.
    Jestem mega szczęśliwa :)

Gratuluję wszystkim zaciążonym :*

4f05745a83750c569e3c453aea2d8518.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszytkie Lipcóweczki! :* :*:*. Kochane gratuluję wam z całego serca kruszynek , pod serduszkiem , życzę wam zdrowych 9 msc i żeby maleństwa były z wami na zawsze:*:*:*. Życzy wam Kwietniówka 2017 .

Cherry_Blossom Chociaż Cię nie znam napiszę Ci że ja też w tym roku niestety proniłam w Czerwcu i tego samego dnia miałam zabieg taki sam jak Ty , a w Lipcu w tym roku po pierwszej @ po zabiegu zaszłam w kolejną ciążę , i już jestem w 5 msc , więc jak widzisz wszystko jest możliwe :*:*:*:*:.

• Okilaa Koleżanka

Wysłany: 31 października 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Dzięki za miłe słowa :) i kolejna mamuśka której 3 miesiące przed nami zobaczy malucha :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

f2w3yx8d9zvq9pa1.png
  • MaagdaM Koleżanka

Wysłany: 31 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie napisałam o moich objawach. U mnie przez jakiś tydzień był kompletny brak apetytu. Teraz już powoli zaczynam normalnie jeść. Dużo śluzu i nabrzmiałe piersi już od jakiś 2 tygodni.

f2w3vfxmb0qc55qi.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ