Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gabi trzymaj się tam!! Leż i się oszczędzaj, a wszystko będzie dobrze
Fatim, Steve powodzenia na wizytach.
Megi, Birdy gratuluję serduszek
Ja muszę czekać do przyszłego piątku na pierwszą wizytę. Jak ja to wytrzymam...Fatim lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
rosax3 wrote:Ty 5 a ja jeszcze ponad tydzien!!
Dokladnie 10 dni! Ahhhh.... Zleci szybko. O mamciu jak sobie pomysle, ze pojdziemy i zobaczymy takie raczki i serduszka i wielkie bobasy az mnie zatyka z radosci
Z synkiem w 8+1 widzialam takie cudo. Ciekawe jak duzo beda sie roznic bo teraz ide 8+5
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2abb7a44973d.jpg
Te cialko zolte slodkieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 10:37
-
Anga1989 wrote:Ja tylko w gorącej wodzie kąpana
ale zleci szybko bo musze jeszcze przygotowac smakołyki na przyszłą weekendowa impreze urodzinową
Tylko nie w goracej bo sie poparzysz
Mi powoli czas leci -
Tak sobie myślę czy nie zabrać sie za zrobienie tabeli w wordzie na necie. Wiecie, nicki data porodu płeć, ewentualnie data wizyty... Musialabym sie tylko dopytać znajomych z grupy MZ jak sie za to zabrać
Każda miałaby mozliwosc zerkniecia na tabelerosax3, Selja, Solane, bulkaasia lubią tę wiadomość
-
Jagus, Rosa super rosniecie, cieplej sie robi na serduszku
Bebloszka, Gabi pozytywne myslenie tylko i wylacznie, bo tak jak mnie powiedziano madzieja góry przenosinie moze byc inaczej :-*
Steve,Fatim czekamy na wiesciz niecierpliwością
Kamika gratulacje tytulu mgr, teraz czas na odpoczynek
Megi, Birdy piekne wiadomosciwidzicie dziewczyny bral zarodka a teraz bijace serduszko,to jest cud piekny, tak trzena myslec,kazda z nas
Fatim, kamika23 lubią tę wiadomość
-
gabi544 wrote:Ja znowu jestem w szpitalu. Wczoraj co chwile byl sluz podbarwiony na rozowo, ale przechodzil. Wiec czekalam na wizyte w srode. Az tu wieczorem, podczas wyprozniania pelno brunatnej krwi na papierze. Od razu sie ubralismy i popedzilismy na IP. Do tego zaczely sie coraz silniejsze bole brzucha, jak na okres. Usg w porzadku. Dziecko zyje, serce slyszalam, choc wymiarow nie znam, bo lekarka miala focha chyba, ze smialam ja obudzic w srodku nocy. Ale jak wyciagnela glowice to byla cala w brazowej krwi. No i dzis rano troche brazowego sluzu znowu, ttoche brzuch bolal. Dzis na obchodzie moj gin byl i dostane jakies mocniejsze rozkurczowe leki, no i od razu powiedzial ze jak przyjde do domu ( pewnie najwczesniej w poniedzialek, jak nic sie nie bedzie dzialo) to mam lezec plackiem, tylko do toalety, po jedzenie i spowrotem do lozka. Najlepsze, ze dalej nie wiadomo skad to. Bo ani kosmowka sie nie odkleja, ani nadzerki nie ma, ani krwiaka. No nic! Boze, najgorszemu wrogowi nie zycze tego, co przezylam tej nocy.. I wiecie co sobie mysle - ze jak juz urodze to dziecko, to chyba na jednym skonczymy, bo chyba nue dalabym rady znowu tego przechodzic.
Duzo zdrówka dla Was! Trzymam kciuki, żeby było coraz lepiej!
18.11.2015 Aniołek - W -
Aguuuś wrote:Ja też za 12 dni! to wizytujemy razem
Dzieli nas tylko 2 dni różnicy wiec bedziesz miec 8t4d a ja 8t2d ale i tak bedziemy miec juz 9tcBedzie widac juz czlowieczka malego
Aguuuś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMania25 wrote:Ja mam podwyższone ale dla norm ciazowych i jako że biorę już folii z jodem to dostałam euthyrox 50.
Dzień dobry dziewczyny! Gratuluję wszystkim które miały już szczęśliwe wizyty i tym u których ciążę zaczynają być widoczne gołym okiemmiłego dnia! Dziś ostatni dzien do pracy i weekend... Ach... Ja w środę będę mieć rozmowę z główną przełożona . Moja kierownik powiedziała że chce iść ze mną. Mam nadzieję że będzie ok
Mnie ginekolog też przepisał euthyrox 50 jedną przed śniadaniem, teraz czekam na wizytę u endokrynologa.
Mam nadzieję, że będzie dobrzebo juz się naczytałam głupot na temat niedoczynności w ciąży.
-
Nicka789 wrote:Dzieli nas tylko 2 dni różnicy wiec bedziesz miec 8t4d a ja 8t2d ale i tak bedziemy miec juz 9tc
Bedzie widac juz czlowieczka malego
Aniołek 7t3d (*) -
Aguuuś wrote:Nie mogę się już doczekać! Ostatnio na wizycie lekarz stwierdził, że ciąża młodsza wg usg o około 7dni ale może się wyrówna
U mnie nic nie mowil ale na usg GA bylo 6t2d a maluszek mial crl 5mm i odpowiadało 6t1d, moze zle zmierzyla ale rosnie rowno
Napewno sie wyrowna kruszynkaAguuuś lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny rzadko sie odzywam ale nie chce sie zbytnio nakrecac przed wizyta. Sadny tydzien przede mna bo dzisiaj 6t1d wiex zaczelM 7 tydzien a dwie ostatnie cieze zakonczyly sie wlasnie w tym tygodniu.
W poniedzialek mam wizyte na nfz, w srode u swojej dr. Pozdrawiam was serdeczniesisi lubi tę wiadomość
Aniolek [*] - 04.2016 7/8 tc [*] 18.08.2016 6/7tc
19.01.2017 - 12/13 tc
Synek 05.2008 -
birdy-n wrote:Cześć dziewczyny!
Trochę mnie nie było- powiem szczerze miałam okropnego doła i musiałam odpocząć od forum. Po zeszłotygodniowym usg (brak zarodka), myślałam, że wczorajsza wizyta zakończy marzenia o dziecku. Jechałam z sercem w gardle. Na szczęście zmieniło się wszystko- pokazał się zarodek 95 mm i migocząca czarna kropeczka! Nareszcie! Pan doktor poinformował mnie, że być może jest jeszcze drugi zarodek bo coś tam widzi, ale u mnie jest niestety bardzo słaby obraz. Następna wizyta 20.12 i będziemy potwierdzać lub nie ten drugi zarodek bo obraz będzie już lepszy.
Jestem absolutnie przeszczęśliwa! -
Witam sie po wizycie i drugim sniadanku,tak tak wlasnie wciagalam kabanosy....i to mowi ta co na mieso nie moze patrzec,ale jak bylam w pl sklepie i facet przede mna kupowal to myslalam ze ja je skonsumuje tam na miejscu,szybko w auto i do domu!! Najadlam sie,wspaniele jest!
U mnie tez plamienia z nikad...jakies mega tajemnicze jestesmy
Ciesze sie ze dzieciaki mimo pesymistycznych wizji jednak sie ujawniaja a jak beda drugie blizniaki to juz wogole super!! Czekamy z Toba !!
Polozne pobraly mi krew,wyslaly zgloszenie na usg i podobno powinnam go miec do 12 tyg czyli uwiniemy sie lrzed swietami...nie wiem jeszcze czy chcemy robic testy na zespol Downa ,pattisona i edwardsa...musimy to orzegadac...z corka robilam i wszystko wyszlo ok wiec fajnie ale moja siostra miala duze prawdopodobienstwo w ciazy z synkiem,ciaza i tak juz byla zagrozona a baaaardzo nalegali na amniopunkcje bo to byloby juz wtedy ogromne prawdopodobienstwo poronienia...nie zgodzila sie na kontynuacje badan ale bardzo niefajnie sie z nia obeszli z tej okazji..maly urodzil sie zdrowiutki jak rybka ale tyle co nerwow mieli to szok...ja zamierzam urodzic tak czy siak wiec jedyny powod jaki widze by robic te badania to ewentualna pomoc dziecku zaraz po porodzie jesli wady bylyby mega...musze jeszcze poczytac ale i tak na aborcje sie decydowac nie zamierzam,tylko nie chce taka zawieszona byc w tej ciazy jesli prawdopodobienstow wyjdzie spore....hmm
Kolejna wizyta juz taka prawdziwa 1,5 godzinna umowiona na 15 grudnia,pewnie beda chcialy dyskutowac o porodzie i wogole...matko,powiem Wam ze czulam sie tam jakos obco,nie na miejscu...moja corka juz taka duza,odchowana a mi sie bejbika zachcialo...jak zobaczylam te wszystkie plakaty w kolo to troszke poczulam sie niepewnie...ma tak ktoras z Was?Zoja lubi tę wiadomość
-
truskawkax25 wrote:Hej dziewczyny
Byłam we wtorek u ginekologa i jest pęcherzyk:) serduszka jeszcze nie bylo mam sie zgłosić za 2-3 tygodnie.
Proszę o dopisanie na 24 Lipca ❤
Witaj
Ktory u Ciebie tydzień?