X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Ewela35 Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka789 wrote:
    Gabi ja bym poszla pokazac wyniki ;)
    Ja jak narazie jestem bezobjawowa, jest ktoś jeszcze tutaj taki? :P
    Ja też szczególnych objawów nie mam oprócz większych piersi na których pojawiły się widoczne żyłki. W tej chwili mnie już nawet nie bolą. Dzisiaj przy myciu zębów trochę mi się nie dobrze zrobiło. Zero mdłości i boli podbrxuszu.

w4sqyx8d5t3hk7tg.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja też bym poleciała na wizytę :)

Zaczynam dziś 8. tydzień... Wow. :) I za równy tydzień zacznę 3. miesiąc :D Pojutrze mam pierwszą wizytę. Wszystko się okaże. Po mału zaczynam się stresować, ale staram się myśleć pozytywnie :)

Ewela mnie też zanika ból piersi. Ale muszę przyznać, że się powiększyły ku ogromnej uciesze mojego Męża :D Mimo że mój przedciążowy rozmiar to 65g więc i tak miałam co pokazać :) Mam jeden stanik, który jest nieco zbyt luźny i troszkę przyduży i byłam pewna że w ciązy mi trochę się przysłuży, a tu już mi piersi zaczynają z niego wychodzić :P
    No ale mdłości są cały dzień z przerwami :) Wczoraj zamówiliśmy pizzę, ale zanim przyjechała to już na myśl o niej robiło mi się niedobrze i tylko trochę ruszyłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 10:16

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Amore Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w niedzielny poranek, sniadanie zjedzone tabletki juz wziete? :)

Mania tez mam pojutrze wizyte. nie pierwsza ale pierwsza na ktorej powinno byc juz cos widac. tez sie stresuje czy wszystko ok. jak to dobrze porozmawiac z kims kto to rozumie :)

A czemu piszecie ze 3 miesiac najgorszy ?

xvqvdqg.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore będziemy się wspierać duchowo!!! :) Mam nadzieję, że we wtorek wieczorem obie będziemy miały wspaniałe wieści do przekazania! A o której masz wizytę? Ja 18:30...

A czy trzeba się jakoś na tę wizytę przygotować? Pełen pęcherz czy coś w tm stylu? Czy mozna iść tak po prostu "z biegu" po odświeżeniu się?

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Nicka789 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:
    Amore będziemy się wspierać duchowo!!! :) Mam nadzieję, że we wtorek wieczorem obie będziemy miały wspaniałe wieści do przekazania! A o której masz wizytę? Ja 18:30...

A czy trzeba się jakoś na tę wizytę przygotować? Pełen pęcherz czy coś w tm stylu? Czy mozna iść tak po prostu "z biegu" po odświeżeniu się?

To poprosze piekne zdjęcie czlowieczka, powinno juz widac glowke i konczyny <3

3jgxqqmziee3p7kr.png 27.11 0heart.gif
    I IVF- 11.2016 11dpt beta 47,33 13dpt 121,47
    15dpt 387,6 18dpt 1613
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka789 wrote:
    To poprosze piekne zdjęcie czlowieczka, powinno juz widac glowke i konczyny <3

Serio? :O Wow! Tak bardzo bym chciała wstawić zdjęcie człowieczka, który wygląda tak jak powinien na tym etapie!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 10:51

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate88, widzę że jestesmy na identycznym etapie ;)
    Ja jutro mam wizytę, strasznie się boję żeby wszystko było w porządku. 23 listopada były tylko 2 pęcherzyki 7 i 8 mm. Zazdroszczę Wam dziewczyny ze widzialyscie już serduszka!

• Amore Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania25 wrote:

Ja też mam późno wizytę na 19..
    co do usg to nie wiem nic o pełnym pecherzu. na tym etapie robią usg ginekologiczne więc tam wszystko będzie ładnie widać. pełny pęcherz jest przy usg brzusznym do oceny narządów jamy brzusznej i oceny pęcherza :)

przygotuj sobie pytania do gin. ja zawsze zapominam. bo następna wizyta pewnie za miesiąc. typu co robić jak się plami krwawi boli co może niepokoić czym się nie przejmować czy można się kochać etc.

a właśnie dziewczyny tak się zapytam intymnie możecie/ chcecie/ nie chcecie/zakazane etc się kochać teraz?

bo my jakoś narazie się boimy i jak już do czegoś dojdzie 2, 3 razy w tygodniu tylko delikatnie się kochamy na jeźdźca. na pieska boli..

nicka jak tylko będzie coś widać to chętnie wrzucę :)

delilah powodzenia jutro :) dwa pęcherzyki może bliźniaki :) a jak się czujesz? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 11:01

xvqvdqg.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratujcie! Zrobilo mi sie "zimno" na ustach... Niby z tego co czytam to opryszczka wargowa jest grozna jesli jest pierwotna czyli wlasnie w ciazy zaatakuje mnie wirus a jesli to reaktywacja czyli wirus juz sie kiedys objawil( a ja nieraz juz mialam opryszczke) to organizm wytworzyl przeciwciala i nie jest grozny dla plodu. Wie ktoras cos wiecej na ten temat?

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze stosowalam masc hascovir ( kiedys nazywala sie antivir) 2-3 i byl spokoj. Narazie posmarowalam sobie pasta do zebow ...

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    delilah11 wrote:
    Kate88, widzę że jestesmy na identycznym etapie ;)
    Ja jutro mam wizytę, strasznie się boję żeby wszystko było w porządku. 23 listopada były tylko 2 pęcherzyki 7 i 8 mm. Zazdroszczę Wam dziewczyny ze widzialyscie już serduszka!

Hej ja też nie wiem jak wytrzymam do jutra :/ wizytę mam o 18 a ty? To będzie moja pierwsza wizyta wiec ja jeszcze nic nie widziałam ;) tez się boje i to bardzo cały czas myślę czy wszystko będzie ok ale jakoś damy rade i jutro zobaczymy nasze maleństwa :) ♡♡

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Asik_kk Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore wrote:
    co do usg to nie wiem nic o pełnym pecherzu. na tym etapie robią usg ginekologiczne więc tam wszystko będzie ładnie widać. pełny pęcherz jest przy usg brzusznym do oceny narządów jamy brzusznej i oceny pęcherza :)

przygotuj sobie pytania do gin. ja zawsze zapominam. bo następna wizyta pewnie za miesiąc. typu co robić jak się plami krwawi boli co może niepokoić czym się nie przejmować czy można się kochać etc.

a właśnie dziewczyny tak się zapytam intymnie możecie/ chcecie/ nie chcecie/zakazane etc się kochać teraz?

bo my jakoś narazie się boimy i jak już do czegoś dojdzie 2, 3 razy w tygodniu tylko delikatnie się kochamy na jeźdźca. na pieska boli..

delilah powodzenia jutro :) dwa pęcherzyki może bliźniaki :) a jak się czujesz? :D
    ja niestety nie mogę sie przełamać żeby kochać sie i sie nie martwić. Lekarz zapewnia ze nie ma przeciwwskazań ale mam blokadę w głowie i przez to libido na poziomie 0. Muszę to ogarnąć bo mi sie w małżeństwie popsuje przez te moje głupie bezpodstawne uprzedzenia ;)

w4sqdqk3kke62kr4.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    Dziewczyny ratujcie! Zrobilo mi sie "zimno" na ustach... Niby z tego co czytam to opryszczka wargowa jest grozna jesli jest pierwotna czyli wlasnie w ciazy zaatakuje mnie wirus a jesli to reaktywacja czyli wirus juz sie kiedys objawil( a ja nieraz juz mialam opryszczke) to organizm wytworzyl przeciwciala i nie jest grozny dla plodu. Wie ktoras cos wiecej na ten temat?
    Spokojnie nie masz się o co martwić :) Mi wyskoczyła opryszczka dwa tygodnie przed porodem w pierwszej ciąży (pierwotna), byłam z tym u swojego ginka i dostałam lek. Po porodzie mała dodatkowo miała badany słuch w poradni laryngologicznej, ale jest wszystko w porządku :)

Dziewczynki Witam sie i jak: Magda, Kraków, ciąża druga, termin ciężki do ustalenia bo ja kp i okres dopiero drugi miałam i to w różnym terminie, jednak jak na razie om 14.10., poród terotycznie wyliczony na 21.07 jednak ciąża tydzień młodsza ale okaże się na następnym usg dokładnie :)

28whyx8d41olhvnv.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki
    troszkę Was podczytuję ;) trochę mi ciężko czasem ale bardzo chcę wiedzieć co u Was i cieszę się razem z Wami każdym kolejnym serduszkiem i każdym milimetrem szczęścia.
    U mnie w porządku, już po wszystkim, tym razem spędziłam tylko 1 dzień w szpitalu, teraz odpoczywam w domku na l4 i zbieram siły do dalszej walki. Nie odpuszczę. To pragnienie jest silniejsze niż strach.

Anga, super tabelka, dziękuję za pamięć :*

Ściskam Was mocno :*

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama wrote:
    Tez miałam niedawno ten problem. Jak tylko poczułam, że wychodzi wysłałam męża doapteki. Pani kazała posmarować oszczednie właśnie hascovirem. Ale oszczednie. Potem pytałam jednegolekarza ipowiedzial, że hascovirem można. Niestety swojego zapomniałam zapytac o opryszczke... a mialam zrobic liste pytan;)

• sisi Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka789 wrote:
    Gabi ja bym poszla pokazac wyniki ;)
    Ja jak narazie jestem bezobjawowa, jest ktoś jeszcze tutaj taki? :P
    Ja też bez objawów ;) Jeśli nie liczyć senności i wrażliwych cycków :)

Nicka789 lubi tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak trzymaj dooti!
    Moje pragnienie tez bylo wieksze niz strach!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti czytałam Twoją historię, mam nadzieję ze wkrótce przekazesz dobre wiadomości!

z objawów to powiększone i bolące piersi, wrazliwość na zapachy, nie mogę patrzeć na alkohol, słodycze czy słone przekąski które wcześniej uwielbiałam. Ale to dobrze :)

Wizytę mam na 20.15 dopiero. Poprzednio lekarka powiedziała ze bardzo mozliwe ze ciąza będzie blizniacza ale boję się ze usłysze ze jeden pecherzyk się wchłonął czy coś podobnego ;/ za duzo internetu się naczytałam ;/

• Amore Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik ja Cie rozumiem w 100%. ja mialam dwa poronienia bez zdiagnozowanego powodu, zero sexu, duzo strachu. i wyszlam z zalozenia ze to niewiele pomoglo zeby utrzymac ciaze. i tym razem juz jestem bardziej zrelaksowana. na wiecej sobie pozwalam. sluchaj swojego serca i rob tak zebys ty sie dobrze czula.

xvqvdqg.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amore wrote:

Dziękuję za wskazówki :)

My się kochamy tylko w weekendy, bo w tygodniu jesteśmy zbyt padnięci :) Tylko nie próbujemy kochać się od tyłu a tak to bez problemu :) Ale jak przyjdzie kolej na Męża, to jednak jest gumka, bo mam jakąś blokadę psychiczną przed wytryskiem w środku :) Może lekarz rozwieje moje wątpliwości :) Ale muszę przyznać, że ogólnie często myślę czy jest ok, czy nic się nie stanie itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 12:47

Amore lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ