Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Nicka789 wrote:Gabi ja bym poszla pokazac wyniki
Ja jak narazie jestem bezobjawowa, jest ktoś jeszcze tutaj taki? -
Gabi ja też bym poleciała na wizytę
Zaczynam dziś 8. tydzień... Wow.I za równy tydzień zacznę 3. miesiąc
Pojutrze mam pierwszą wizytę. Wszystko się okaże. Po mału zaczynam się stresować, ale staram się myśleć pozytywnie
Ewela mnie też zanika ból piersi. Ale muszę przyznać, że się powiększyły ku ogromnej uciesze mojego MężaMimo że mój przedciążowy rozmiar to 65g więc i tak miałam co pokazać
Mam jeden stanik, który jest nieco zbyt luźny i troszkę przyduży i byłam pewna że w ciązy mi trochę się przysłuży, a tu już mi piersi zaczynają z niego wychodzić
No ale mdłości są cały dzień z przerwamiWczoraj zamówiliśmy pizzę, ale zanim przyjechała to już na myśl o niej robiło mi się niedobrze i tylko trochę ruszyłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 10:16
-
Witajcie w niedzielny poranek, sniadanie zjedzone tabletki juz wziete?
Mania tez mam pojutrze wizyte. nie pierwsza ale pierwsza na ktorej powinno byc juz cos widac. tez sie stresuje czy wszystko ok. jak to dobrze porozmawiac z kims kto to rozumie
A czemu piszecie ze 3 miesiac najgorszy ? -
Amore będziemy się wspierać duchowo!!!
Mam nadzieję, że we wtorek wieczorem obie będziemy miały wspaniałe wieści do przekazania! A o której masz wizytę? Ja 18:30...
A czy trzeba się jakoś na tę wizytę przygotować? Pełen pęcherz czy coś w tm stylu? Czy mozna iść tak po prostu "z biegu" po odświeżeniu się? -
Mania25 wrote:Amore będziemy się wspierać duchowo!!!
Mam nadzieję, że we wtorek wieczorem obie będziemy miały wspaniałe wieści do przekazania! A o której masz wizytę? Ja 18:30...
A czy trzeba się jakoś na tę wizytę przygotować? Pełen pęcherz czy coś w tm stylu? Czy mozna iść tak po prostu "z biegu" po odświeżeniu się?
To poprosze piekne zdjęcie czlowieczka, powinno juz widac glowke i konczyny -
Nicka789 wrote:To poprosze piekne zdjęcie czlowieczka, powinno juz widac glowke i konczyny
Serio?Wow! Tak bardzo bym chciała wstawić zdjęcie człowieczka, który wygląda tak jak powinien na tym etapie!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 10:51
-
Mania25 wrote:Amore będziemy się wspierać duchowo!!!
A czy trzeba się jakoś na tę wizytę przygotować? Pełen pęcherz czy coś w tm stylu? Czy mozna iść tak po prostu "z biegu" po odświeżeniu się?
Ja też mam późno wizytę na 19..
co do usg to nie wiem nic o pełnym pecherzu. na tym etapie robią usg ginekologiczne więc tam wszystko będzie ładnie widać. pełny pęcherz jest przy usg brzusznym do oceny narządów jamy brzusznej i oceny pęcherza
przygotuj sobie pytania do gin. ja zawsze zapominam. bo następna wizyta pewnie za miesiąc. typu co robić jak się plami krwawi boli co może niepokoić czym się nie przejmować czy można się kochać etc.
a właśnie dziewczyny tak się zapytam intymnie możecie/ chcecie/ nie chcecie/zakazane etc się kochać teraz?
bo my jakoś narazie się boimy i jak już do czegoś dojdzie 2, 3 razy w tygodniu tylko delikatnie się kochamy na jeźdźca. na pieska boli..
nicka jak tylko będzie coś widać to chętnie wrzucę
delilah powodzenia jutrodwa pęcherzyki może bliźniaki
a jak się czujesz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 11:01
-
Dziewczyny ratujcie! Zrobilo mi sie "zimno" na ustach... Niby z tego co czytam to opryszczka wargowa jest grozna jesli jest pierwotna czyli wlasnie w ciazy zaatakuje mnie wirus a jesli to reaktywacja czyli wirus juz sie kiedys objawil( a ja nieraz juz mialam opryszczke) to organizm wytworzyl przeciwciala i nie jest grozny dla plodu. Wie ktoras cos wiecej na ten temat?Marzenia się spełniają
-
delilah11 wrote:Kate88, widzę że jestesmy na identycznym etapie
Ja jutro mam wizytę, strasznie się boję żeby wszystko było w porządku. 23 listopada były tylko 2 pęcherzyki 7 i 8 mm. Zazdroszczę Wam dziewczyny ze widzialyscie już serduszka!
Hej ja też nie wiem jak wytrzymam do jutrawizytę mam o 18 a ty? To będzie moja pierwsza wizyta wiec ja jeszcze nic nie widziałam
tez się boje i to bardzo cały czas myślę czy wszystko będzie ok ale jakoś damy rade i jutro zobaczymy nasze maleństwa
♡♡
-
Amore wrote:Ja też mam późno wizytę na 19..
co do usg to nie wiem nic o pełnym pecherzu. na tym etapie robią usg ginekologiczne więc tam wszystko będzie ładnie widać. pełny pęcherz jest przy usg brzusznym do oceny narządów jamy brzusznej i oceny pęcherza
przygotuj sobie pytania do gin. ja zawsze zapominam. bo następna wizyta pewnie za miesiąc. typu co robić jak się plami krwawi boli co może niepokoić czym się nie przejmować czy można się kochać etc.
a właśnie dziewczyny tak się zapytam intymnie możecie/ chcecie/ nie chcecie/zakazane etc się kochać teraz?
bo my jakoś narazie się boimy i jak już do czegoś dojdzie 2, 3 razy w tygodniu tylko delikatnie się kochamy na jeźdźca. na pieska boli..
a jak się czujesz?
-
przyszła mama wrote:Dziewczyny ratujcie! Zrobilo mi sie "zimno" na ustach... Niby z tego co czytam to opryszczka wargowa jest grozna jesli jest pierwotna czyli wlasnie w ciazy zaatakuje mnie wirus a jesli to reaktywacja czyli wirus juz sie kiedys objawil( a ja nieraz juz mialam opryszczke) to organizm wytworzyl przeciwciala i nie jest grozny dla plodu. Wie ktoras cos wiecej na ten temat?
Mi wyskoczyła opryszczka dwa tygodnie przed porodem w pierwszej ciąży (pierwotna), byłam z tym u swojego ginka i dostałam lek. Po porodzie mała dodatkowo miała badany słuch w poradni laryngologicznej, ale jest wszystko w porządku
Dziewczynki Witam sie i jak: Magda, Kraków, ciąża druga, termin ciężki do ustalenia bo ja kp i okres dopiero drugi miałam i to w różnym terminie, jednak jak na razie om 14.10., poród terotycznie wyliczony na 21.07 jednak ciąża tydzień młodsza ale okaże się na następnym usg dokładnie -
hej dziewczynki
troszkę Was podczytujętrochę mi ciężko czasem ale bardzo chcę wiedzieć co u Was i cieszę się razem z Wami każdym kolejnym serduszkiem i każdym milimetrem szczęścia.
U mnie w porządku, już po wszystkim, tym razem spędziłam tylko 1 dzień w szpitalu, teraz odpoczywam w domku na l4 i zbieram siły do dalszej walki. Nie odpuszczę. To pragnienie jest silniejsze niż strach.
Anga, super tabelka, dziękuję za pamięć :*
Ściskam Was mocno :*Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
nick nieaktualnyprzyszła mama wrote:Dziewczyny ratujcie! Zrobilo mi sie "zimno" na ustach... Niby z tego co czytam to opryszczka wargowa jest grozna jesli jest pierwotna czyli wlasnie w ciazy zaatakuje mnie wirus a jesli to reaktywacja czyli wirus juz sie kiedys objawil( a ja nieraz juz mialam opryszczke) to organizm wytworzyl przeciwciala i nie jest grozny dla plodu. Wie ktoras cos wiecej na ten temat?
-
Nicka789 wrote:Gabi ja bym poszla pokazac wyniki
Ja jak narazie jestem bezobjawowa, jest ktoś jeszcze tutaj taki?Jeśli nie liczyć senności i wrażliwych cycków
Nicka789 lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Doti czytałam Twoją historię, mam nadzieję ze wkrótce przekazesz dobre wiadomości!
z objawów to powiększone i bolące piersi, wrazliwość na zapachy, nie mogę patrzeć na alkohol, słodycze czy słone przekąski które wcześniej uwielbiałam. Ale to dobrze
Wizytę mam na 20.15 dopiero. Poprzednio lekarka powiedziała ze bardzo mozliwe ze ciąza będzie blizniacza ale boję się ze usłysze ze jeden pecherzyk się wchłonął czy coś podobnego ;/ za duzo internetu się naczytałam ;/ -
Asik ja Cie rozumiem w 100%. ja mialam dwa poronienia bez zdiagnozowanego powodu, zero sexu, duzo strachu. i wyszlam z zalozenia ze to niewiele pomoglo zeby utrzymac ciaze. i tym razem juz jestem bardziej zrelaksowana. na wiecej sobie pozwalam. sluchaj swojego serca i rob tak zebys ty sie dobrze czula.
-
Amore wrote:Ja też mam późno wizytę na 19..
a jak się czujesz?
Dziękuję za wskazówki
My się kochamy tylko w weekendy, bo w tygodniu jesteśmy zbyt padnięciTylko nie próbujemy kochać się od tyłu a tak to bez problemu
Ale jak przyjdzie kolej na Męża, to jednak jest gumka, bo mam jakąś blokadę psychiczną przed wytryskiem w środku
Może lekarz rozwieje moje wątpliwości
Ale muszę przyznać, że ogólnie często myślę czy jest ok, czy nic się nie stanie itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 12:47
Amore lubi tę wiadomość